Berkay Şenel 21 Mart 2011 Paylaş 21 Mart 2011 Slm herkese arkadslar 1.6 tdci focusm var 2 hafta kadar once lastıkler yenılendı bridgestone turanza er 300 taktım hepsi yenı hiç bi sorun yoktu bakıma soktum arbayı on ıkı tekerın bilyası degıstı bılmıyorum alakası varmı direksiyon deli gibi titriyodu sonra tekrar rot balansa soktum arabayı hepsi yapılldı sürat balansı dahil .Titreme gectı dıyodumkı süratli giderken frene basınca direksiyon titremesı cıktı sımdıde bıktım yanı anlıycagınz su direksiyonun titremesınden yardımcı olursanız sevınırm... Yorum bağlantısı
Sait Muti 21 Mart 2011 Paylaş 21 Mart 2011 Yanlış yönlendirmek istemem ama sadece frene bastıgında titreme yapıyorsa direksiyon,fren balatalarının biri diğerine göre daha çok aşınmış olabilir ya da disklerde eğiklik olabilir Yorum bağlantısı
Yusuf Karada 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 bende fren diskleri konusuna katılıyorum...frene basınca yapıyorsa balata aşınması ve diski kontrol ettirmekte fayda var Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki 1 Nisan 2011 Paylaş 1 Nisan 2011 Eğer disklerinizde bir problem varsaki problem genellikle disklerin yüksek ısıya maruz kalması nedeni ile deforme olması şeklinde ifade ediliyor. (özellikle sert frenlemelerde disk ısınınca suya girmiş olmak gibi) balataları yenilemeniz sorununuzu çözmeyecektir. Balata ile birlikte diskleri de değiştirmeniz gerekir. Bu söylediklerim eğer sadece frene basınca direksiyon titriyorsa düşüneceğiniz sorundur. Yorum bağlantısı
İlker Özbek 29 Ağustos 2011 Paylaş 29 Ağustos 2011 benim yeni aldığım 2009 tdci focusumda aynı sorun var araç hareket halindeyken direksiyonda titreme mevcut bunun nedeni ne olabilir aracı alalı henüz bir kaç gün oldu önceki focusumda fren sisteminden kaynaklanan titremeyi tecrübe edip ustam sayesinde düzeltilmesi sağlanmıştı.biz görev gereği Bodrum da yaşıyoruz ki sizler gibi çok çeşitli ve becerekli usta seçeneğine sahip değiliz hele ki yetkili servis daha berbat...Allahtan bir vesile ile Oto Bodrum diye bir yer Fahrettin Usta diye ustam oldu hem ustalık hemde fiyat konusunda çok iyi ayrıca bilgilerinize. Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan 30 Ağustos 2011 Paylaş 30 Ağustos 2011 Slm herkese arkadslar 1.6 tdci focusm var 2 hafta kadar once lastıkler yenılendı bridgestone turanza er 300 taktım hepsi yenı hiç bi sorun yoktu bakıma soktum arbayı on ıkı tekerın bilyası degıstı bılmıyorum alakası varmı direksiyon deli gibi titriyodu sonra tekrar rot balansa soktum arabayı hepsi yapılldı sürat balansı dahil .Titreme gectı dıyodumkı süratli giderken frene basınca direksiyon titremesı cıktı sımdıde bıktım yanı anlıycagınz su direksiyonun titremesınden yardımcı olursanız sevınırm... tam olarak emin değilim ama jantlarda eğrilik falan varsa ona bir baktırın derim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ağustos 2011 Paylaş 30 Ağustos 2011 Ön alt tablalarda boşluk olabilir. Yorum bağlantısı
Guest Mahmut 12 Eylül 2011 Paylaş 12 Eylül 2011 aynı sorun bendede vardı diskleri değişince hiç bir şey kalmadı. Yorum bağlantısı
İlker Özbek 13 Eylül 2011 Paylaş 13 Eylül 2011 Sabit hızla giderken titreme yapıyorsa balansı bozulmuştur tekerleklerde yıpranmaya bağlı değil ise balans ayarı ile düzelir. Bunu hızlandıkça düz yolda giderken titreme yaparsa balans yapıldığında düzelir. Eğer frenleme esnasında ise öncelikle balataların orantısız eskimiştir. Ayrıca disklerde de eğiklik olabilir tornalama işlemi ile düzeltmezse dikslerinde değişmesi gerekir bu konuda işten anlayan bir ustanızın olması konuyu kesin ve en ekonomik olarak çözecektir. Yorum bağlantısı
Hakan Tozlu 26 Mart 2014 Paylaş 26 Mart 2014 2011 focusun var 35binde. bugun hizim 120 ye geçtiginde direksiyonun hafiften titredigini hissettim.ilk defa yapti bunu.kislik lastikleri gecen hafta değistirmistim.hizlandiginda yapiyor 100km hizda sikinti yok ama daha fazlasinda titreme yapiyor.neden yapmis olabilir acaba bunu balans ayarimi istiyor? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Mart 2014 Paylaş 26 Mart 2014 2011 focusun var 35binde. bugun hizim 120 ye geçtiginde direksiyonun hafiften titredigini hissettim.ilk defa yapti bunu.kislik lastikleri gecen hafta değistirmistim.hizlandiginda yapiyor 100km hizda sikinti yok ama daha fazlasinda titreme yapiyor.neden yapmis olabilir acaba bunu balans ayarimi istiyor? Aynen, balans ayarı istiyor aracınız. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Mart 2014 Paylaş 26 Mart 2014 Aynen, balans ayarı istiyor aracınız. +1, 40 Tl sıkışmış Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar 26 Mart 2014 Paylaş 26 Mart 2014 +1, 40 Tl sıkışmış Bu yaziyi görünce bir anim depreşti ilkokulu henüz bitirmiş babamin yanında yaz tatilinde çırak olarak çalışacaktım. Tulum yaptırmıştı babam bana hevesliyim ama öyle böyle değil. Bir gün bir araba geldi dükkana ve sorununu anlatti babama baktilar falan babam radyatöre bilmem şu kadar para düşmüş dedi. Allah allah diyorum içimden para nasıl düşer ki oraya hayretler içinde inceledim yok oranin içine para düşemezdi sonra söktüler ben hala içinden çıkacak parayi bekliyordum çok sonra öğrendim sanayi jargonunu ama öğrenince kendime çok gülmüştüm konu dağıtmak degildi amaç kusura bakilmasin Yorum bağlantısı
Fatih Güneş 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 Bu sorun benimde başıma geldi. Tekrar başlık açmak istemedim. Aracın lastiklerini sıfır aldım. 4 kere balans yaptırdım. ön arka sağ sol bütün kombinasyonlar denenerek lastik yerlerini değiştirdim. jantları düzelttirdim. direksiyon kutusuna baktırdım. yok yok yok. düzelmiyor. kafayı yedirtti. her işlemden sonra yola çıkıp denemek falan. hem maddi hem zaman kaybı yaşattı bana. sonra dediler ki lastik dandik. bf goodrich. 205/55/16. balans ve diğer işlemleri aldığım yerde yaptırmamıştım. sonra oraya götürdüm. durumu anlattım. işlemleri anlattım. ve michelin energy saver ile denedik. ve kesti. bf goodrich hatasız. lastikte sıkıntı yok. ama bizim arabalara gelmiyor. öyle sanıyorum her lastik her araca uymuyor. ilk önce bunu göz önünde bulundurmalı. Yorum bağlantısı
Raşit Gövercin 3 Nisan 2015 Paylaş 3 Nisan 2015 arkadaşlar 2009 focus tdci sahibiyim aracı alalı 2 ay oldu ilk aldığımda 100 km hız ve sonrasında direksiyon titremesi vardı rot balans yaptırmamı söylediler bende yaptırdım 1-2 hafta gectı dedıkten sonra tekrar tıtreme basladı ford servısıne goturdum tekrar rot balans dedi ama her ay rot balans yaptırılırmı araca anlayamadım kar lastıklerını de cıkardım buarada sert kullanımımda yok baska bı durum olabılırmı acaba? Yorum bağlantısı
Misafir 3 Nisan 2015 Paylaş 3 Nisan 2015 arkadaşlar 2009 focus tdci sahibiyim aracı alalı 2 ay oldu ilk aldığımda 100 km hız ve sonrasında direksiyon titremesi vardı rot balans yaptırmamı söylediler bende yaptırdım 1-2 hafta gectı dedıkten sonra tekrar tıtreme basladı ford servısıne goturdum tekrar rot balans dedi ama her ay rot balans yaptırılırmı araca anlayamadım kar lastıklerını de cıkardım buarada sert kullanımımda yok baska bı durum olabılırmı acaba? Raşit Bey, Konunuz birleştirilmiştir. Aşağıdaki konuya da göz atabilirsiniz. Saygılarımla, http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/248390-ara%C3%A7-sa%C4%9Fa-%C3%A7ekiyor-ve-direksiyonda-titreme-var/?hl=%2Bdireksiyon+%2Btitreme#entry2090201 Yorum bağlantısı
Recommended Posts