İçeriğe Yönlendir

218 Bin Km Mondeo Alınır Mı?


Aykut Sönmez

Recommended Posts

Aykut Sönmez

Herkese merhaba;

Foruma yeni üye oldum sebebi ise 24.03.2011 itibariyle 2.0 litrelik bir dizel mondeo sahip olma isteğim.Soracagım soru ise beğendiğim araç 218 binde,bütün bakımları rutin olarak yetkili servisde yapılmış,bunu göz önüne alarak bu araç alınır mı?2007 model megan dci hacbek aracımla takas yapacağım.Üstede 1500 istiyorlar benim aracım 23 milyar gibi.Sizce değer mi? Bu km deki bir mondeo bana ne gibi sıkıntılar yaratır?

Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı

Hoş geldiniz.

Mondeo kaç model? (avatarınızın altında yazan 2005 tdci mı?)

Donanımı nedir ? (trend,ghia..)

Araç ile ilgili biraz daha net bilgiler verebilirseniz kısa zamanda sonuca ulaşabilirsiniz :hohoho:

Yorum bağlantısı
İlker Selimoğlu

Alınmaz hiç bulaşmayın bence, üstelik model düşürüyorsunuz..

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

Ben almam alanada şöyle bir bakarım ne yapıyor diye :hohoho:

2007 Megane vericem birde 1500 tl vericem,alacağım araba hem 2005 olacak hemde 218,000 km olacak..

şaka gibi..

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı

Ben yüksek model zannetmiştim yaa :hohoho:

Megane'nin 2. eli de o Mondeo dan iyidir zaten... Üstene bir de para... :D

Araç olarak Megane yi 2 ye katlar ama maliyet anlamında doğru bir alışveriş olmaz gibi... :hohoho:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Doğru ,zamanında yapılmış bakım ile, 2.0 tdci motoru rahatlıkla 300.000km leri görür, üstü de olabilir, 1.5 dci 200.000 leri biraz zor görebilir. Buna bakmalı. Bu km leri nerede yapılmış bu da çok önemli, hatta km den de önemli, yakinen bildiğim bir focus tdci, 190.000 de ilk debriyajını değişti, motoru, mekaniği saat gibi, km lerin %70 i uzun yolda yapılınca durum çok fark eder.

Yorum bağlantısı
Osman Kurt

Araç ile uzun yol yapılmış ve motor,yürür ve kaporta bakımı iyi ise düşünülebilir. Megane daha rahat satılabilir ama km kaçta o da önemli. Mondeo nun içi de temiz ise bence alınabilir. Bakımlarına ulaşabiliyorsanız, ona göre karar vermek daha doğru.

Yorum bağlantısı
Yusuf Celebi

Bence hiç mantıklı değil.218 bindeki aracı farzı misal 258 binde satacak olsanız kaç kişi dönüp bakar bu araca.Bence zarar ettirir hemde çok zarar ettirir.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bence alınmaz...Bir malı alırken satacağınızı düşünerek almak gerek.Sizden sonra alacak kişi sayısı oldukça düşük olur.Satarken zorlanırsınız.

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar
(düzenlendi)

Arabayı görmeden bilmeden konuşmak zor. Ancak burada da görüldüğü gibi yapılan yorumlar kafadan belli , bu km.de araba alınır mı ? Satarken de benzer cümleleri çok kişiden duymanız muhtemel. Kendi aracınızı satıp , üzerine belli bir meblağ ekleyip benzer bir araç bakabilirsiniz.

218 bindeki araba 80 binde olandan diridir , iyidir belkide ama , satış işi başa dert.

tarihinde R?fat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş

üzerine de para vermeniz cabası olur , kafa kafaya olsa hani belki diyeceğim ama :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Emre Aytan

2nci ağır bakım dönemi gelmiş bir aracı değerlendiriyoruz.

Artık aracın yanma ve tahliye bölgeleri kurum bağlamıştır. Katalitik konvertör, enjektör, mazot pompası hatta ve hatta hiç belli olmaz belki de turbo ki araçla giderken turbodan çıkacak cıuvv sesinin maliti en az 2.250 dersek hiç bulaşmaya bile gelmez.

İsterse kaportası boyası müthiş olsun, yürüyeni ve yanma elemanlarının süprizleri derken ileride keşke de diyebilirsiniz.

Hiç maceraya gerek yok, bence.

Eğer ki bir macera arıyorsanız olmuşken sıfır olsun, kafanız rahat olsun.

Yorum bağlantısı
Aykut Sönmez

Cevaplar için herkese teşekkür ederim.Benim aracım 110 bin km bakım zamanı gelmişti.Ayrıca 10 bin km sonra ağır bakım.Aracı aldık bir kere bakalım dert açacakmı başımıza.Araç şu km sine kadar yetkili serviste girmiş bakımlarına içi dışı tertemiz bir fabrikatör abimizin makam aracıymış.Alırkende servise götürdüm ve motorun çok diri olduğunu söylediler.Değişen parçası boyası yok.Hatta servisteki arkadaş geçen hafta 630 bin km bir aracın bakım için geldiğini ve hala motorun çok iyi olduğunu söyleyince tereddütlerim ortadan kalktı.Bakalım hayırlısı inşallah.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Hayırlı olsun,bence o km de hiçbir sıkıntı çıkarmaz,kazasız belasız kullanın.

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur

İçinize sinmiş beğenip almışsınız bize de hayırlı olsun demek düşer. iyi günlerde kullanın.sizde düzenli bakımlarını yaptırdıktan sonra gönül rahatlığıyla binersiniz.Allah kaza,bela vermesin. :p

Bu arada aracın resimlerini görmek isteriz...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Soruyu şöyle sorsak: 1.5 dci için 110.000km / 2.0 tdci için 210000 km ne ifade eder :p

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur
(düzenlendi)
Soruyu şöyle sorsak: 1.5 dci için 110.000km / 2.0 tdci için 210000 km ne ifade eder :D

Cevabı ileti 8 olmasın :rolleyes:

Çağlar abi buda ehliyet sınavı gibi oldu. :rolleyes:

tarihinde Cengiz Aratemur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)

Hayırlı olsun. Yalnız ben şuna şaşırdım ki; herkes duruma sadece motorun ömrü konusundan yaklaşmış. Türkiye yollarında(kaza yapmamış bile olsa) yürüyen aksam,şasi,mekanik ve elektrik aksamı ne alemde?

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aykut Sönmez

Herkese iyi akşamlar,

Yorumlar için teşekkür ederim.Genelde herkesin dediği gibi km si fazla ancak yapılan km hemen hemen tamamı adıyaman istanbul arası yapılmış.Bütün bakımları eksisiksiz olarak yapılmış,zaten yapılmamış olsaydı bu durumda olmazdı.Bende bugün aldığım gibi ikitelli sanayi sitesinde bir bakıma soktum,yagını filtrelerini değiştirdim.Araç ilk defa yetkili servis dışında bir bakıma girdi,maliyeti 250 ytl.İlk uzun yolumada yapmış bulunmaktayım,şu an şarköyden yazıyorum,yol izlenimlerim ise megandan sonra oldukça konforlu ve hızlıydı diyebilirim,şu an için memnunum ama bazı arkadaşlarında dediği gibi inşallah enjektör,mazot pompası ve turbo dertleriyle uğraşmak zorunda kalmam en azından bi 30 bin 40 bin masrafsız bir şekilde binerim

Çaglar beyinde dediği gibi meganla 110 bin sorunsuz yapılabiliyorsa ve bi o kadarda gidecegine eminim,Mondeo neden bi 400 bin yapmasın

saygılar....

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Aslında yapılan km'den çok ne tip yollarda gezildiği önemli. 2003'de sattığım focus'um için 112 km'de olmasına servis inanamamıştı. Sessizliği ve temizliği çok iyiydi. Baskı balatanın değişmemesine de hayret ederek sıkı kontrol edilmişti. Sadece bazı hafta sonu gezileri ve İstanbul-Ankara otoyolunda kullanıldı. Yolculuklarımın %70-80'ni otoyoldu. Şimdi 160 bin km'de Mondeo'm var. Gayet diri durumda.

Bence aracınız temiz ise, doğru seçim. Hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...