İçeriğe Yönlendir

Gerekli Hallerde Arayınız


Metin Mustafa Oral

Recommended Posts

Metin Mustafa Oral

Arkadaşlar size bir konuyu danışmak istiyorum.!

Aracınızı park ettiğiniz herhangi bir yerde, telefon numarası bırakmak gerekli olabilir mi?

Yazıda "Gerekli durumlarda lütfen arayınız 0532 xxx xx xx xx" gibi bir not.

arayiniz1.jpg

Şu üsteki fotodaki gibi diyorum, ne gerek var derseniz eğer...

1- Aracınızı bıraktığınız yerde yangın çıkabilir,

2- Arbede çıkabilir,

3- Farkında olmadan başka bir aracın çıkmasını aracınız engelliyebilir v.s.

diye uzayabilir bu şıklar.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
(düzenlendi)

Doğru bir yaklaşım . Helede İstanbul gibi şehir için gerekli bir çözüm :D

tarihinde Ali G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral
Eğer aracımı pek de uygun olmayan bir yerde veya bir başkasının aracını, bir işyerinin, binanın vs. girişini engelleyebilecek bir yere bırakmışsam mutlaka telefonumu da aracın ön camından görünecek şekilde bırakırım.

Düşünceli bir insanın da böyle yapması gerekir.

Teşekkürler Metin Bey, güzel bir noktaya değinmişsiniz.

Evet bende teşekkür ederim, duymak istediğim cevaplar bunlar insanlar dünyayı kendilerine zehir etmemeli böyle davranışlarla kolaylaştırmalı bence. :D

Yorum bağlantısı
Özgen Acar

bulunduğum şehirde sürekli bi inşaat hali olduğu için ben her zaman bırakıyorum numaramı

Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz,aslında sizin söylediğinizi yapmak en doğrusu,fakat bu şekilde davrananlar yok denecek kadar az malesef...

Teşekkür ederim, birbirimizi uyararak böyle şeyleri dile getirelim ve hayata geçirelim, otokonrol olmadan bir adım ileri gidemeyiz.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

başka bir aracın çıkmasını engelliyorsam kesinlikle kartımı koyarım..

Yorum bağlantısı
Bedri Baki

Gerçekten çok güzel bir yaklaşım, böyle birşey yapmak hiç aklıma gelmemişti :bravo:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Düzgün yere park ederim, edemezsemde araç içinde muhakak birileri vardır...Umuma açık yere telefon numarası bırakmak ne kadar doğru ?

Ha yazacaksamda Şirket telefonumu yazarım.

Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral

Evet yani aklımıza gelmeyen çok şeyler olabilir, mademki cep telefonu gibi bir niymet var elimizde bunu iyi şeylerde kullanalım.

Arkadaşlar benim garaj girişi 2 apartman arasından geçilip gidilen bir yerde ve girişte kaldırıma 3 metre genişilğinde üzerinde 2 tane kırmızı ve siyahtan oluşan "park yapmayınız garaj girişi" yazısı var ama gel gelelim adam boş olan yere değilde tam rampaya parkediyor, kahveden bulupta çağırınca adama soruyorum burada boş yer var neden buraya parkediyorsun diye "yav hiç farkında değilim" oluyor cevap pek farkedilmeyecek bir rampa değil ama hadi öyle diyelim bunun gibi bişey olsa en azından daha kolay olur. Girişte çok sorun değil ya çıkış ne olacak belki bir hastalık durumu yada acele çıkmam gereken bir durum var, yani tam bir sinir harbi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ben de aracımı düzensiz bir yere veya engel teşkil edecek şekilde bir yere park etmişsem numaramı yazıp bırakıyorum. mümkün oldukça engel teşkil edecek şekilde koymam. Çünkü sürücünün acil hastası olur ben gelene kadar arabayı çekene kadar birşey olursa ömür boyu vicdan azabı duymak istemem. Mümkün oldukça dikkat ederim ama olaki sıkıntılı bir yerdeyse aracım numaramı koyarım. Güzel bir davranış olduğunu düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

Bugün kurum otoparkına aracımı bıraktım yer sıkıntısı nedeniyle ortaya bırakmıştım dışarıdan biri gelmiş park etmiş geldiğimde cıkmaya çalısıyordu beni görünce neden ortaya park ettin dedi bende yer yoktu camda tel no vardı dedim bana hadi cep telefonum yoksa dedi bende cebi olmayan kaldı mı dedim hadi kontörüm yoksa dedi :bravo: bende kurum parkında ne işin var deyince bindi arabasına gitti

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Metin güzel konuya değinmişsin teşekkürler.

daha 3 gün önce başıma geldi, yarım saat adamın arabasını çekmesini bekledim. gelince güzelcene bir haşladım ama adam banamısın demiyor :bravo:

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

ufak bir kartta yazılı bir başkasınına asla mani olmam ama ne olur ne olmaz diye sıklıkla kullanırım

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Kesinlikle yapılması gerekli bir durum. Ön cama telefonu yazıp bırakmak, o kişinin çevresindeki insanlara saygısını gösterir...

1 ay kadar önce sabah okula geldim. Kapının tam önüne bir Palio parketmiş. Ne telefon var ne da başka bişey. Üstelik mahalleden de kimse tanımıyor aracı. Yarım saat aradık, sorduk sonuç yok. Sonunda polisi aradık. Önce ekip geldi. Durumu anlattık. Hemen çekiciyi aradılar. Çekici geldi ve aracı aldı götürdü. Bu dediğim olay sabah 9 gibi oldu...

Öğleden sonra saat 2 de, 2 genç geldiler. Araçlarını arıyorlar. Okul önü olduğu ve giriş çıkışı kapadığı için polisi aradık ve aracı otoparka çektiler dedik. Ama park yasağı yoktu falan demeye çalıştılar. Sadece küçük bir kağıda telefonunu yazıp bıraksaydın hiç bir sorun olmayacaktı dedim ve çıkıp gitiler. Otopark parası, çekici parası ve park cezasıyla birlikte iyi bir ders almışlardır...

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Ben yapacağım bundan sonra. Mesela polis ceza yazacak insaflı davranıp arayıp çağırabilir. Aklımıza gelmeyen çok şey olabilir :good1::good1::good1::good1:

Polisin trafikçisinde pek insaf olmaz. :bravo:;) Ben numara bırakmıyorum aslında numara bırakacak kadar sıkıntılı yerlere park etmemeye çalışıyorum. Bir takıntım var avmlerde aracı tek araçlık yerlere bırakıyorum acemi sürücülerin aracıma sürtmemesi için :bravo: bu takıntıyı da iki kere tamponumu yalayan acemilere borçluyum.

yeri gelmişken otoparklarda aracınızın başına geldiğinizde çevresinde bir tur atmanızı ve kaportayı, camları vs. kontrol etmenizi öneririm :good1:

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı
Düzgün yere park ederim, edemezsemde araç içinde muhakak birileri vardır...Umuma açık yere telefon numarası bırakmak ne kadar doğru ?

Ha yazacaksamda Şirket telefonumu yazarım.

Servet abi artık cep telefon numaralarının dağıtılmasının eskisi kadar sakıncası olmadığını düşünüyorum, hem vatandaşlar daha bilinçli eskisi gibi sapıklar yok, olsa da şikayet edilebilecek merciler daha duyarlı. Hem de sizi arayacak kim olursa olsun telefon numarasını görünür yapmak zorunda. İstediğiniz takdirde gizli numaralardan gelecek çağrılara telefonunuzu kapatabiliyorsun bilirsin.

Bunun için kendime photoshop'ta güzel bir kart hazırlamıştım. Ufak şık birşey, ismim, telefon numaram ve çalıştığım kurum yazılıydı üstünde. Evde kıytırık yazıcıyla fotoğraf kağıdına basmıştım. Ön cama bırakıyordum çarşıda aracı bıraktıığmda. Bir gün seyir halindeyken açık pencereden uçup gitti :bravo: Bir daha da hazırlamadım tekrar.

Her yönden kullanışlı ve önemli bir husus. Kesinlikle her araç sahibinin uygulaması gereken birşey.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Bu konuda yalnız değilsin. Ben de aynısını yapıyorum... :)

Bir takıntım var avmlerde aracı tek araçlık yerlere bırakıyorum acemi sürücülerin aracıma sürtmemesi için
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Bu konuda yalnız değilsin. Ben de aynısını yapıyorum... :)

arabam beyaz olduğundan hemen fark ediyorum. geldiğimde tamponun bir kenarında başka bir arabanın boyasını gördüğümde sinirden çıldırıyorum. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

bende kimseyi engelemeyecek şekilde aracımı park etmeye çalışırım zorunlu hallerde kullanmak için araçta mutlaka cep telefonumun yazılı olduğu bir kartım var zorda kalırsam benimde kullandığım bir uygulama bu da çok güzel birşey. fatihin doğumunda araca hastanenin ortaparkında adamın biri aracın arka tampona sürtmüş ve gitmiş belki kartım açıkta olsa arayacaktı.

Yorum bağlantısı
Misafir

Genelde bende gerektiği durumda numaramı yazarım. Bir kaç kez aradılar durumu bildirdiler. Yerinde bir uygulama bana göre.

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan

Açtığınız konu duyarlı bir konu, teşekkür ederiz..

Aracımı riskli yerlere park etmem, heleki vatandaşı mağdur edecek pozisyonda asla park etmem edenlerede ****** sayarım.

Adam 25 metre ilerde cep boşluğuna park etmez, iki adım yüriycem diye flaşörleri yakıp yolun ortasına park eder. bende yanından geçerken kornaya basar****** sayarım..

Tabi bazen dalınıyor, geçen gün Esenyuttan geçerken eczaneye uğradım ilaç alayım diye, Biraz sıra vardı geldim baktım araç yok polisim çekmiş park yasağı tabelsı varmış yolun en başında, görmemişim gitti 70 tl.. Sağolsun polisim esenyurta yeni geldi de...

Yorum bağlantısı
Misafir

Mümkün olduğunca müsait yerlere bırakmaya çalışırım.varsın 2 adım fazla yürüyeyim ama hem aracım güvrnli yerde olsun hemde başkaları sıkıntı çekmesin.Bırakmak zorunda kalırsam arabada birisi bekler.bekleyecek kimse yoksada kesinlikle numaramı bir kağıda yazıp bırakırım.

arabam beyaz olduğundan hemen fark ediyorum. geldiğimde tamponun bir kenarında başka bir arabanın boyasını gördüğümde sinirden çıldırıyorum. :bravo:

Bende yaşadım bunu :nazar: hemde aynı anda iki taraftan.bir tarafın tampon, diger taraf boydan boya.

Yorum bağlantısı
Emin Önal

konu için :nazar:

her zaman gerekli hallerde kullanmak üzere kartvizitim aracımda hazırdır.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Evet bende bu uygulamayı gerektiği zaman yapıyorum.Araba da bir tane cep numaramın yazılı olduğu bir tane de adresin yazılı olduğu kartonlar var.Torpido duruyor.Lazım olunca pat koyuyorum :nazar: Şükür şimdiye kadar arayan olmadı.Hep tedbir olarak kaldılar ama olsun yine de konulmalı...

Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral

Demekki akılın yolu birmiş, hepinizin verdiği cevapların sözde değil özde olduğuna eminim ama yinede konuyu açmak istedim çünkü bunu bilmeyen düşünemeyen 1 kişi bile burada okuyup uygulasa ve işe yarasa bile değer diye düşünüyor bende sizlere teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...