İçeriğe Yönlendir

Opel Corsa & Ford Fiesta


Caner Kardeşseven

Recommended Posts

Caner Kardeşseven

Merhaba arkadaşlar...

Geçen hafta ilk fordumu aldım. inşallah yıllarcada devam ederim.

Bundan önce 2005 Corsam vardı.

Olurda bunlardan birini almak isteyen olursa bu mukayese yardımcı olur ümidiyle yazıyorum.

sahibi olduğum fiesta 2006 model dizel 1.4 tdci duratorq motor.

Ondan önceki Otomobilim de 1.3 cdti 2005 corsaydı.

Biz, almancı olduğumuz için ford ve opel kıyaslamaların içinde geçti hayatım. hep mukayese edilmiştir.

Profesyonel bir kıyaslama veya teknik özelliklerin listesini vermicem. hem beni aşar hemde her yerde bulabilirsiniz. ben kullanıcı veya tüketici gözüyle bilgilendirecem, elimden geldiğince.

Opel rekort mu granada mı? ascona mı taunus mu 20 m fordmu opel diplomat mı??

Her iki marka birbirine çok benzer özelliklerde üretiliyor yıllardır.

sanki bu 2 amerikalı oturmuş kardeşim bak biz bu pazarı şöyle bölüşelim demişler ve aeralarında anlaşmışlar sanki.. benim izlenimim böyle. parçalar hemen hemen aynıdır . örneğin opel rekordun ön farı ile 20 m in ön farı gibi yada bizim 2006 fiesta ile corsanın arka farları .. onlarca rahatlıkla sayabilirim.

Ama genelde esas olan farklılıklar hala devam ediyor.

Opelimi neden sattım? birgün aks kesti. tamirciye gittim. Bunların yedek parçası pahalı abbi gel biz fiat alalım aynı dediğinde benim için o otomobil bitmişti. sonra öğrendim ki, 1.3 cdti motor opel fita multijetmiş. 1.7 dti ise bildiğin isuzu motormuş. Ben böyle işleri sevmem. kandırılmış hissettim kendimi.

Düşünsenize, bindiğin opel, palio ile aynı özellikde..:yika:))

uzatmayım, sattım. Zaten fiestaların beni geçmesine tilt oluyordum. 5-6 ay bir ara maceradan sonra fiestayı aldım. vandan dönme ama cillop gibi.. koltukları standart fiesta ile değiştirdim falan.

Sadece rahatsız eden konu ilk bakışta fiesta da hız göstergesinin 10- 30 - 50 şeklinde yazılmış olmasıydı. Çünkü Tüm alman ekolü otomobillerde 20-40-60 şeklinde yazılar olur. böyle olunca şüphelendim çünkü bu fransız ekolüdür. nihayetinde motoru açıp baktığımda manuel mazot el pompası görünce eskiden kullandığım citroen aklıma geldi . şüphem yoktu ki, bu sitede bir yerlerde motorun psa tarafından üretildiğini okudum. almanca bilmenin rahatlığı ile yaptığım araştırmada, sözkonusu fabrikanın sipariş üserine imalat yaptığını okudum. yani bildiğimiz iran arabası inko gibi kendi motoru değil, tamamen amerikan siparişi üzerine imalat yapılmıştı.. o yüzden rahatladım sonrada aldık...bazı testlerden sona... gerçi kara duman atıyordu ama o da turbodan sonraki hortumun yarılmasındandı değiştirdik, rahatladık.

Fordum opele göre bariz daha fazla yakıyor ( 20 kuruş). Opelse 15 kuruş yakıyordu. arada zam farkı olmadı değil. ayrıca opel 1.3 dü bu 1.4.. bularda var. kaldı ki birazda bakımsız motor var fiestada. hava filtresi leş gibi yağı çamur giyidi.. son 1 aydır kaçak yağlı mazot kullanımı artık enjektörleri ne hale soktu bilemem. ama hepsini pırıl pırıl yaptık.. inşallah daha da güzel olacak.. mazotla temizlik de yaptırdım yağ karterinde.. daha rahat şimdi araba..

sadece ara sıra beyninde salaklaşma oluyor: yakıt koyduğumda ü özellikle çeyrek deponun altında 20- 30 tl yakıt alırsam almamış gibi elektronik menzil gösteriyor..:)) ama şamandıralı yakıt göstergede sorun yok tabi..

Opelşn torku iyidi. Ford daha da iyi. ama opelim hafifti , dolaysıyla daha atak davranıyordu. özellikle 2000 devir altında bariz daha iyidi. yalnız son süratlerde fiesta tartışmasız daha iyi. üstelik yüksek hızlarda da daha atak olabişliyor.

Opel rahattı ama ford çok daha konforlu.

BU markalardan birini alacak olan bilsin ki, ford daha rijit. Yani daha bütünsellik içinde hareket edebiliyor. Piyasa değimiyle daha toplu. iç dizaynı da daha ileride.

Ben yük taşırım. hergün 300-400 km yol yaparım. senede 100 bine yakın km yaparım. Ford daha sağlam hissi veriyor aynı miktarda yük attığımda ( 500 kg ) ford daha dirençli. opel az kahrimizi çekmedi ama o biraz daha eziliyor zorlanıyordu. ama bana kaporta kalınlığını sormayın. bilmem. fiesta daha kuvvetli.

Birde psikolojik olarak fark var. ama bu kişiden kişiye değişebilir.

Opel daha zariftir. tüm modeller yıllarca forddan daha zariftir.

Ama Ford Güvenilir bir Otomobil. gönlünüz rahat oluyor.

Hani diyorum ki, Çocuğunuz acilen hastaneye götürmeniz gerekse ( Allah muhafaza), altımda ford olsun isterim.

Yakıyorsa yaksın kardeşim. km de 20 değil 30 kuruş yaksın. önemli değil.ama seni taşır.

Parça fiyatlarını bilmiyorum fordun kıyaslayamam. Bilmekde istemiyorum açıkcası :good1:) sadece orjinal hava filtresi 18 tl, yan sanayi 12 tl.

corsa 22 yaşında bir kızımızsa, Fiesta 19 yaşında erkektir . Bilesiniz.

Yazdıklarımda hata olabilir. yanlış olabilir. sürç-i lisan ettikse affola. Benim fikrim budur.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven
kısa metrajlı film gibi olmuş :yika: bende corsa ile fiesta arasında kararsız kalmıştım, arkadaşımın opelindeki şanzıman arızasındaki minik bir parça değişimi için bütün bir seti satmışlardı.gerekçe ise bu parçaların ayrı ayrı satılmıyor olmasıydı.

fiestamı seviyorum :good1:

ah ondan hiç bahsetmeyelim: Corsalarda volan sorunu kroniktir. ..:))

Yorum bağlantısı
Ali Seçkin Işık
(düzenlendi)

Açıklayıcı bi yazı olmuş deneyiminizden dolayı. :) Bende fieastamı almadan önce opel & honda arasında gidip gelmiştim. Honda motor olarak kuvvetliydi bana göre opel rahat ve az yakıyodu ama parca fiyatları bakım vs.derken çok pahalıya patlıcağını anladım opelin vs. ha çok param olursa ikisinden birini alırım o ayrı tabi.. kısacası bende şu an fiestadan gayet memnunum yakıtı konforu seriliği göz ardı edilemicek şekilde bence iyi. Doğru tercih. :)

Aracınız hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanın.

tarihinde Ali Se tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven
Açıklayıcı bi yazı olmuş deneyiminizden dolayı. :bravo: Bende fieastamı almadan önce opel & honda arasında gidip gelmiştim. Honda motor olarak kuvvetliydi bana göre opel rahat ve az yakıyodu ama parca fiyatları bakım vs.derken çok pahalıya patlıcağını anladım opelin vs. ha çok param olursa ikisinden birini alırım o ayrı tabi.. kısacası bende şu an fiestadan gayet memnunum yakıtı konforu seriliği göz ardı edilemicek şekilde bence iyi. Doğru tercih. :nazar:

Aracınız hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanın.

Çok teşekkür ederim ali kardeşim :shok:) kazasız belasız

Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven
Güzel bir anlatım olmuş, elinize sağlık.

rica ederim kardeşim. Hürmet ederim.

Caner.

Yazınızı zevkle okudum.

Bana göre fiesta corsa-astra arasında, focus ise astradan bir adım önde durmaktadır.

Aracınız hayırlı olsun kaç km'de kaça aldınız(mahsuru yoksa)?

doğrudur katılıyoum. 13500 tl ye aldık. 187 bin km. muhtemelen uzun yolda yapmış çünkü içinde dışında anahtar izi yok. değişen yok kaporta kendisinin. sadece on kaput doğrultulmuş boyanmış. ama önden darbe yok. yandan da yok.

dyno testinde motor orta çıktı. ama dediğim gibi hava filtresi tıkalı ve turbo hortumu yırtıkdı. düzelttim şimdi çok rahatım. rampa aşağı 185 yaptım. muhtemelen hata paylarıyla 170-175 e düşer.

düz yolda 160 ı geçebiliyorum. tork iyi.

Km si düşük arac almadım. 187 bin dediklerinde atladım. izmirde tüm araçlar içinde ( galeride satılanlar) hiç 300 bin dediklerini duymadım zaten. helede vandan bozmaların alayı 120 bin km lerde nedense :nazar: öğrendim ki 50 tl ye istediğin km ye getiriyorlarmış.

O yüzden kmye takmıyorum.

Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven
Yazınızı bende büyük bir keyifle okudum,Fiesta'ların parçası fazla pahalı değildir merak etmeyin,aracınızı yeni almışsınız ama zamanla çok daha fazla seveceğinizi düşünüyorum....Güle güle kullanın ve fotoğraflarınıda bekliyoruz artık.

Teşekkür ederim Onur kardeşim.. herkes yazımı sevmiş, çok bahtiyar oldum .

Parçalar inşallah dediğiniz gibidir. zaten olmasa da biliyoruz ki sonuçta bu bentley değil. ne kadar farklı olabilir. Ama temennileriniz için teşekkür ederim.

zaten pek bir gönlüm kabardı bu fiestaya :D)

Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven
Yazınızı zevkle okudum.

Bana göre fiesta corsa-astra arasında, focus ise astradan bir adım önde durmaktadır.

Aracınız hayırlı olsun kaç km'de kaça aldınız(mahsuru yoksa)?

teşekkür ederim :D)

sınıflandırmanız kesinlikle doğru.

187 binde. 13 500 ' ealdım.

Km çok demeyin. anahtar değmemiş değişeni yok kaportada motorda. sadece ön kaput doğrultulmuş boyanmış ama önden darbe falan yok. yanlardanda yok. zaten biliyorsun 50 Tl ye istediğin km ye düşürüyorlar. baktım bunu düşürmemişler, sevdim aldım. 100 bin deselerdi almazdım açıkçası

Direksiyon kutusu sorunu var bir de.

duydum ama karşılaşmadım..

Ona da hep hayret ettim.. yahu direksiyonda sorun olurmu??

eskiden mahalenin velediyken alırdık elimize bi çubuk, bacak arası yapardık, sopanın diğer ucuna da helva kutusunun yuvarlak kapağını geçirirdik. ortasından delip, çubuğuda içine sokarak.. kendimize direksiyon yapardık.. hey be, araba sürerdik hayalimizce ..

Babama sorsalar arka sokakdaydık. ama bana sorsalar amerikadan dönüyordum, maykıl nayt ile yarışıyorduk..

Çocuk bile direksiyon olmadan araba sürmenin hayalini dahi kuramaz !

sen direksiyon kutusunu yapmayı becerememişsin, hiç o sürücü senin markana bağlı kalır mı?

Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven
Güzel bir anlatım olmuş..

Güle güle kullanın..

teşekkür ederim :nazar:

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Fiesta iyidir ya her ne kadar fiestamı satmış olsam da gönül bağım var hala :)

Astra mı focus mu deseler düşünürüm ama fiesta mı corsa mı diye sorsalar gözüm kapalı fiesta derim :) (eski modellerden bahsediyorum)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

+99

Çok güzel anlatmışsınız, hayırlı olsun güle güle kullanın, sağlam ve düzgün bakınlı fiesta 1.3 cdti den daha bile az yakabilir, üstelik yüksek hızda bu fark iyice açılır.

Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven
Çevre mühendisimisin galerici mi belli değil arkadaş.

Üşenmedin yazdın bu kadar he.

galericilik yapan çok mühendis var diyelim arkadaş :))

Üşenmem. Yazarım. yazmaktan sıkılır mı insan hiç?

Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven
:rolleyes:

Çevre mühendisi olduğumu da biliyor vatandaş bu arada :))

Çevre mühendisimisin galerici mi belli değil arkadaş.

Üşenmedin yazdın bu kadar he.

vaaaay...

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Faruk Bayrak

merhaba arkadaşlar, ben bu hafta kısmetse fiesta 1.25 trend modelini alıyorum. acıkcası boyutundan dolayı önceleri hiç aklımda olmayan bir modeldi ama koc çalışan indiriminden yararlanınca fiyat beni cezbetti (28400 TL) ve diğer alternatiflerin önüne geçiverdi. Ancak boyum 1.92 bir iki denedim ettim ama tabii uzun süre inceleme kullanma şansım olmadığı için sürekli pişman olacakmışım gibi geliyor.

Kullanan arkadaşlardan öneri alabilir miyim? gerçi ön tarafta sıkıntı yok anladığım kadarıyla ama ben koltugu bir hayli arkada tutacağım için arkasıda aşırı dar kimse oturamaz herhalde.

Diğer alternatifim opel corsa idi. ama internet sitesinden baktığımda ön bacak mesefesi olsun baş mesafesi olsun bir kaç cm farkla fiesta hep önde...

fiesta boyutlar: http://apps.ford.com.tr/configurator/Specification.aspx?ModelCode=CB108&CatId=55

görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...