Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 neyse sonra eve geldim elimi yüzümü yıkadım. bekliyorum.saat 9 oldu ama hala bişey olmadı. merakla bekliyorum aceba ne olacak bugün bana ? Bu kadar güzellik bi arada olmaz çünkü "[Mana aleminde rabbime sordum:Senin indinde hangi gülmek makbuldur Allahım?Ağlayanın gülmesi...Peki hangi ağlamak makbüldür rabbim?Gülenin ağlaması..."Abdülkadir GEYLANİ k.s.[/b] Ağlamak ve gülmek üzerinde çok tefekkür edilecek kelimeler ve hallerdir haa... Karanı Abi, Sen şimdi hakikat'den marifet'te atılan oltayı gösteriyorsun... Biz bu yeme gelirsek dudağımız parçalanır, etme.. Biz sığ suların balıklarıyız. O misina çok derinlere salınır... Yüzemeyiz orda, etme.. O denizler, Kevs-ül gavsların denizidir, eyvallah eder susarız,Sırrı faş etme... Çıtaaaaş die kapağı açmış birde Kapıyı açsa ne olurdu acaba Şaka bir yana ama benim içinde çoook ama çok güzel bir gün oldu bugün yaz yaklaşıyor yaa ondan herhalde verilmiş olan görevimide eksiksiz yerine getirdim Banada denk geldi başka bir marka Hummer h3 ten 3 kız indi eyvah dedim 3 kız 1 ben nasıl kurtulurum dedim Meğerse içecek ikram edeceklermiş turuncu beyaz jeep değil mi? onlar genelde Hummer gibi toyota marka bi jeep kullanıyorlar, beni de kıllandırıyorlar hadi gene ucuz kurtulmuşun Çıtaaaaş die kapağı açmış birde Kapıyı açsa ne olurdu acaba Şaka bir yana ama benim içinde çoook ama çok güzel bir gün oldu bugün yaz yaklaşıyor yaa ondan herhalde verilmiş olan görevimide eksiksiz yerine getirdim Banada denk geldi başka bir marka Hummer h3 ten 3 kız indi eyvah dedim 3 kız 1 ben nasıl kurtulurum dedim Meğerse içecek ikram edeceklermiş Toyota marka turuncu beyaz bi jeep değilmi ? Hummer gibi bişeye benziyor. Ucuz kurtulmuşun kardeş, geçmiş olsun = Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 Bu konuda bahsedilen padişah III.Selim diye biliyorum,bende ilk okuduğumda bunu gerçekdışı zannetmiştim ama birçok kaynakta,bu şiirin gerçek olduğu söyleniyor,farklı bir paylaşım olmuş Caner abi... Doğrudur Onur abim. 3.selimdir. Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 13 Mayıs 2011 Paylaş 13 Mayıs 2011 Güzelim can çıkıp gidince bedenimizden Birkaç kerpiç olacak mezarımızı örten; Gün gelecek, mezar yapmak için başkasına Kerpiç dökecekler kalacak toprakla bizden! Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 "Bir elde kadeh bir elde Kur'an,ne tam kafiriz ne tam müslüman..."Hayyam a katılmamak mümkünmü?Kendi adına önemli tesbitlerde bulunuyor:) Bir elde kadeh, bir elde Kuran; Bir helaldir işimiz, bir haram. Şu yarım yamalak dünyada Ne tam kafiriz, ne tam müslüman". Kaç Yıl öncesinden hemde değil mi? Olağanüstü.. Yorumun için teşekkür ederim karani abi Güzelim can çıkıp gidince bedenimizdenBirkaç kerpiç olacak mezarımızı örten; Gün gelecek, mezar yapmak için başkasına Kerpiç dökecekler kalacak toprakla bizden! Bu çok acı bir rubai. ağırlaştıran türden.. Eklediğiniz için teşekkü ederim. Çok da sevdiğim bir 4 'lüktür. Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 Yok toyoto Yeni land cruiser new FJ lerden bahsediyorsunuz siz benimkiler Hummer H3 lion club markalı enerji içeceği Siyah hummer ile Bu arada Toyota FJ hastasıyım Bu hafta Katar ekibi İstedi 1 adet geldi çok güzel araçlar detaylı inceleme fırsatı buldum Hmmm onları bilmiyordum, karıştırmışım. Ama O toyotalara ben bayılıyorum ya.. İçini beğendin mi? Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 13 Mayıs 2011 Paylaş 13 Mayıs 2011 (düzenlendi) Lisede edebiyat hocamdan dinlemiştim bunu. Bir de Orhan Veli'nin Uludağ şiiri var, o da gerçek mi acaba? 13 Mayıs 2011 tarihinde Recep Bahad?r tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Karani Gülistan 13 Mayıs 2011 Paylaş 13 Mayıs 2011 Eyvallah Caner kardeşim.Maksat sohbet olsun ,meşk olsun...Mektup yazdım Hasana ,ha Hasana ha sana:) Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 Lisede edebiyat hocamdan dinlemiştim bunu. Bir de Orhan Veli'nin Uludağ şiiri var, o da gerçek mi acaba? Tartışmalıdır o.. Hatta ve hatta bazı yerlerde, Buz gibi bira cümlesi geçerken, bazı yerlerde sıcacık diye geçer .. Bilinmez onun mu ama şahsen sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 Eyvallah Caner kardeşim.Maksat sohbet olsun ,meşk olsun...Mektup yazdım Hasana ,ha Hasana ha sana:) Gönülden gönüle giden yol varmış, bir ucu sana , bir ucu bana Ha-sana ha bana.. Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 Ben fanatiği olduğum için beyenmemezlik edemen FJ60 , FJ vx80 VE FJ VX100 alıp full off -road donanımı yapmak hayalimHiç Honda S2000 nin içini gördünüzmü Caner bey eğer gördüyseniz aşağı yukarı aynı dizayn diyebilirim ama muhteşem bir makina JİM BEAM çok fazla kullanıyor bu aracı Birde sizin gördünüz renklerdeki aracı sigara firması kullanıyor . (bey deme Caner de geç ) ben hep sıgaracı sandım ama onlar sıgaracı değilmiş. Enerji içeceği onlar.3defa kontrol ettim. aynı şekilde üçgen dizayn yamışlar. ama sıgara değil. 2000 gibiyse tam kokpit modunda gider o . hemde o yükseklikte ! inanılmaz psikolojik değişim olurdu herhalde.. napsak bi denesek diyecem ama zor beya Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 13 Mayıs 2011 Paylaş 13 Mayıs 2011 (düzenlendi) En doğrusu, dosta düşmana iyilik etmen; İyilik seven kötülük edemez zaten. Dostuna kötülük ettin mi düşmanın olur: Düşmanınsa dostun olur iyilik edersen. Uğrunda dertlere düştüğüm sevgili Bir başkasına tutulmuş, o da dertli; Derdimin dermanı kendi derdinde: Hekim hasta olunca kime gitmeli? 13 Mayıs 2011 tarihinde Erkan K?yak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 Ruhi ile Fuzuli'nin atışmasını bilir misin? Ya Fuzuli dostum şu cennet gibi bahçenin şu güzel çiçeklerin içinde şu gözalıcı işlemeli duvarların dibindeki o uyuz it 'i görüyormusun? Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 Ne güzel senin adına sevindim Kardeşim Caner. Eyvallah Fuatım.. bilalin 3. çocuğu olmuş haberin varmı ? Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 En doğrusu, dosta düşmana iyilik etmen;İyilik seven kötülük edemez zaten. Dostuna kötülük ettin mi düşmanın olur: Düşmanınsa dostun olur iyilik edersen. Uğrunda dertlere düştüğüm sevgili Bir başkasına tutulmuş, o da dertli; Derdimin dermanı kendi derdinde: Hekim hasta olunca kime gitmeli? Ne güzel değilmi? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 13 Mayıs 2011 Paylaş 13 Mayıs 2011 Alıntıdır: (Yorumsuz) 'Irmaklarından şaraplar akacak' diyorsun Cennet-i al Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 13 Mayıs 2011 Paylaş 13 Mayıs 2011 Ne güzel değilmi? Hem de nasıl güzel.. Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 Bunun hikayesi de güzeldir. Hikayesini unutmuştum. şimdi siz yazınca nette aradım buldum. Mükemmelmiş gerçekten. Yalnız şu geldi aklıma: Günlük hayatta tartıştığımızda genellikle tam yerinde söylemem gereken bir cümleyi , tartışmaya müteakip 2-3 saat sonra akıl edebiliyorum. Böylesine muhteşem bir 4 lük söyleyebilmek içinse ya çok fazla zeki olmam lazım , ya da evvelinde hazırlamış olmam lazım ki, şiirin özelliğine bakarsak, muhtemelen o da önceden hazırlamış... demem o ki, satranca başlamadan önce dahi , onu yeneceğini biliyormuş. kese ile altını oraya saklaması da buna işaret zaten.. ne dersiniz? Hikayeside bence en az bu 4'lük kadar güzeldir,bilmeyen arkadaşlar için açıklama gereği duydum,Yavuz Sultan Selim daha şehzade iken o zamanki İran Şahı olan Şah İsmail ile santranç oynar ve onu mağlup eden ilk kişi olur,Şah İsmail bu duruma çok şaşırır ve şehzade olduğunu bilmediği bu kişiye 1 kese altın verir ve bundan sonra ne sıkıntısı olursa olsun,kendisinin yanına gelmesini söyler,bu lafların üzerinede Şehzade İran Şahına bu 4'lüğü okur... devamınıda anlatalım onurum : şehzade altını, şah ismailin bahçesine gömer. Daha sonra harp olduğunda şah ismailin sarayını alır . gömdüğü altını çıkartır ve sadaka olarak dağıtır.. Böyle inceliklerin tutkunuyum.. Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 Müstesna adamlarmış zaten. Şah ve Sultan'ı okumanızı öneririm. Normalde tarih romanlarına sıcak bakmamama rağmen kitabın üslubu çok güzel. Bölüm başlarındaki beytleri okuyunca bile durup beş dakika dalıyorsunuz. haftaya alabilirim inşallah. Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 Hikayeside bence en az bu 4'lük kadar güzeldir,bilmeyen arkadaşlar için açıklama gereği duydum,Yavuz Sultan Selim daha şehzade iken o zamanki İran Şahı olan Şah İsmail ile santranç oynar ve onu mağlup eden ilk kişi olur,Şah İsmail bu duruma çok şaşırır ve şehzade olduğunu bilmediği bu kişiye 1 kese altın verir ve bundan sonra ne sıkıntısı olursa olsun,kendisinin yanına gelmesini söyler,bu lafların üzerinede Şehzade İran Şahına bu 4'lüğü okur... Bu arada o şiirin aslı biraz farklıdır senin yazdığından. .. çünkü senin yazdığın bir rap şarkıcısı tarafından değişitirilmiş versiyonu. Aslı şöyledir der kaynaklar : Sanma Canım/ Herkezi Sen/ Canı Dilden/Yar Olur Herkezi Sen/ Dostmu Sandın/ Belki ol/Ağyar Olur Can ı dilden/ Belki ol/Alemde/ Dildar Olur Yar olur/ Ağyar Olur/ Dildar Olur/ Serdar Olur Bilmediğim,ek bilgiyi verdiğin için teşekkür ederim abi.. sende bizi bu gece saatinde güzel paylaşımınla akıllandırdığın için teşekkür ederim Onurum abim. Çünkü bu 4 lük , hep tekrarlanması gereken bir dörtlük. hele şu zamanda.. değil mi? Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 Alıntıdır: (Yorumsuz) 'Irmaklarından şaraplar akacak' diyorsun Cennet-i al Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 Yavuz'la ilgili bir hikaye de ben anlatayım.Şirpençe elinden yataklara düşen Yavuz'a Hasan Can "Şimdi Allah'la birlikte olmak zamanıdır sultanım" diyince, Yavuz cevap verir: "Sen bizi şimdiye kadar kiminle bilirdin?" Ben aslı ilk yazılan diye biliyorum, şahım diye hitap etmesi de daha mantıklı sanki? ben benim yazdığımı biliyordum. edebiyaçı kardeşimdende öyle bilgi aldım zaten. Ama sen de haklısın. yendiği adamı sakinleştirmek için Şahım demiş olması daha uygun düşer , elbette.. Senin hikayene paralel bir de başka hikaye vardı.. tabutla dolaşan adam... ama sıradan bir hikaye. ve rivayetten ibaret Yorum bağlantısı
Murat Dere 14 Mayıs 2011 Paylaş 14 Mayıs 2011 İşte bak, tezim doğrulandı; güzel şeyler hep başkalarının başına gelir, senin başına geldiyse başkalarınınkine çoktan gelmiştir, başkalarının başına gelmiyorsa senin başına gelme ihtimali kesin surette yoktur. Yorum bağlantısı
Semih İzgi 14 Mayıs 2011 Paylaş 14 Mayıs 2011 Keyifle okuyoruz Caner abicim yazılarını,anılarını Yorum bağlantısı
Recommended Posts