Servet Aydın 19 Aralık 2014 Paylaş 19 Aralık 2014 İzmit'e geliyoruz, ve haber vermiyoruz. Sonrada geç kalmış olabiliriz diyoruz. Sopa? evet hak ediyoruz 1 Yorum bağlantısı
Misafir 19 Aralık 2014 Paylaş 19 Aralık 2014 İstanbul için biraz geç kalınmış bir haber Caner abi keşke önceden haberimiz olsaydı.. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 19 Aralık 2014 Paylaş 19 Aralık 2014 Bu törenlere diyecek lafım yok ama muhafazakar sosyete bu semazen işini çok basite indirgedi. Bir düğüne/sünnete yada davete gidiyorsun kapıda tek başına bir semazen dönerek misafir karşılıyor bu kadar olmaz. Ayrıca işyeri açılışları, avm etkinlikleri yada çok sıradan işlerde semazen gösterisi diye bir icat çıkarmışlar son derece yanlış. Sadece dönmekten ibaret bir şey değil bu. Devlet tarafından çok ciddi korunması gereken değerler bunlar. 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 19 Aralık 2014 Paylaş 19 Aralık 2014 Oğlumunda benimde en çok görmek istediği gösteri Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 19 Aralık 2014 Yazar Paylaş 19 Aralık 2014 İzmit'e geliyoruz, ve haber vermiyoruz. Sonrada geç kalmış olabiliriz diyoruz. Sopa? evet hak ediyoruz cevap yazacam sana, aklımdaki seçenekler: 1- tereyağ gibi üste çıkıyım metodu: Sen geldin de haber mı verdin ? ( lakın düzenli foruma girmiyoeum bunu bilmiyorum ) 2- suçu kabul et ama cezayı kabul etme : Emmiden torpıl iste ( ki hayatta yapmaz.) 3- Sucu da cezayı da kabul et ama şirinlik yap azalt cezayı: servet abimsin benim,inan telaştan elimi yüzümü bile görmedim bağışla benı ha ne var... ( fena değil) 4- Onu suçla : Facebookdan yayınladım baksaydın abim? dur buldum. Gelen senden gelsin abi, eyvallah razıyım ) İstanbul için biraz geç kalınmış bir haber Caner abi keşke önceden haberimiz olsaydı.. Yanlış yaptım biliyorum..( bugun var ama ..da cok gec evet Özür dilerim.. 1 Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 19 Aralık 2014 Yazar Paylaş 19 Aralık 2014 Bu törenlere diyecek lafım yok ama muhafazakar sosyete bu semazen işini çok basite indirgedi. Bir düğüne/sünnete yada davete gidiyorsun kapıda tek başına bir semazen dönerek misafir karşılıyor bu kadar olmaz. Ayrıca işyeri açılışları, avm etkinlikleri yada çok sıradan işlerde semazen gösterisi diye bir icat çıkarmışlar son derece yanlış. Sadece dönmekten ibaret bir şey değil bu. Devlet tarafından çok ciddi korunması gereken değerler bunlar. Eski sufi ve gecen sene vefat eden sn. Nezih Uzel beyfendiler bunun , yanı bu tur uygulamalara doğru demiştir. Çünkü insanlar bu unutlumuş değerin nerelerde yapılmaması gerektiğini de öğrenmiş oluyorlar.. Yani haklısınız. Modern islam modellemesi ekolü tarzı gibi bir "moda" esintisi gibi kullanılıyor sosyetede ki can yakıcı..Gönlünüzün kırılmasını nedeni bu olsa gerek. İncinmeyin ama..Zira tüketim toplumumuza ragmen her gecen gun dah ciddi yaklaşan insanlar sayenizde artıyor. Esases oldukça katı ve sert bir iç yapısı olan bir disiplindir. Giderekde özüne yaklaşıyor, gerek bursa da gerek başka şehirlerde.. Devletimiz bununla ilgilenebilir mi? Temenni edelim ilgilensin. Ama şurda burda şunu yapamazsın diye yasa cıkaramaz çunku hukuken epey çetrefilli bir süreçtir o... 1 Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 8 Ocak 2015 Yazar Paylaş 8 Ocak 2015 Bozkır Şıpır şıpır terleye terleye çapa çekerken, içerden dolup dolup gelir..Zati konuşmak hep haram oldu , diyemez diline geleni,nası desin ?“Gandırdı beni allahım gandırdı beni..” diye diye çapa çeker..Gözleri dolar..Neyin var deseler, yoh valla bişey ...diyip önüne büküle büküle çapa çeker…Elinde bi kararmış sopayla , koca tarlayı… Kimse bilmez….Koca evreni sistemleri yaratan o koskocaman güç, o anda orada,onun yanında,onu dinler… Allahım, ayağını yıkayım, eline su dökeyim, ha ne var bi yardım et, pek sefil pek acınacak hale geldim…aklıma yanayım ben ne ettim? doğru eder bildim,iki büklüm oldum..ha ne var iki yardım et, elimden dut..söktuler benim ciğerimi, kabuk gibi kaldım….der içinden… söğüdün kabuğunu çekerek soyarsın da sarımsı sarımsı içi çıkar ya meydana, o adam işte kendini oyle hissederek dua etmiştir, çırılçıplak... İşte an, o andır.Hiçbir nafile namaz,oruç , zekat zikir bu duanın önüne geçemez !İster bin defa onun adını an, bin defa onun dualarını oku ismini çağır, bu kadar deprem yaratamaz !Bin tane alem varsa ve her alemde bin tane melek olsa, hepsinin bastiği yer titrer…!Çünkü dua eden, tam orta yerden dua etmiştir.Bu, başka şeye benzemez… Ve bütün o evreni yaratan, yöneten “ beni kulumla yalnız bırakın !” der…Artık iş, o bozkırın ortasında çalışandan çıkmıştır.Kimden şikayetçiyse, artık bizzat Allah onu önüne alır ! Sanar ki insanlar, bir kötülük yaptığında sadece ahirette onun cezasını görecek.Hayır , iş öyle değildir ! Düşmanı Allah olanın , dostu kalmaz, yapayalnızdır… Bozkır insanı, çok tehlikelidir.Allah ile yürür, Allah ile kalkar Allah ile çalışır. Besmeleyi eksik etmez.Sen yüzüne makyaj yapsan , o senın sabah altıda ki halini bilir.Sen lükse otomobil içinde güneş gözlüğü ile tur atsan , o senın çektiğin acıyı bilir, hırsalarını bilir.Sen onu kelimelerle kandırabilirsin, ama aslında o sadece sana inanmak istemiştir..O kuran okumayı da bilmez , yoğun dini aktivitelerde de olmaz, ne hadis bilir ne peygamber sünnetini doğru dürüst bilir .Lakın sever. Laf getirmez…Canı ciğeri saydığı hanımı yahut oğlu , bile bile bir fidanı kırsa ezse, ağır konuşur !Lüzümsüz yere onun 1 tek ağacını kesemezsin mesela.İneğini aile efradından sayar.Hastalanırsa o inek, kendisi de yemeden içmeden kesilir…Evinde orümcek bulsa, ağayından kibarca alıp dışarı atar…Peyganberimizi korumuş bu zamanında günah olur der…İçki içmez, avrada gitmez…Televizyonda birisi , aslında yatsı namazı 4 rekat, 13 değil dese, “ Ossun, isterse 33 rekat osun , az bile allahıma “ der yanlış doğru ayırmadan kılmaya devam eder…Bu köylümsüyü karadeniz de yaylada da Nevşehir de de Siirt te de gorebilirsiniz.Evinin kokusu üstündeki kıyaflere sinmiştir.Her biri bir yunus emredir, lakın insanların coğu bilmez… İşte bu adamların samimiyeti ile kuruldu bu topraklarda selcuklu imparatorluğu ..Bu mubareklerin samimiyeti kurdu Osmanlı imparatorlugunu.. ve bu insanların sayesinde çanakkale de yendik biz gevuru .Ne fatih ne kanuni ne Mustafa kemal..Bu insanların aklı mantığı barışcıllığı ve samimıyeti ve çalışkanlığı ile bütün dünyaya meydan okuduk biz.Ve İslam dininin en mükemmel hali, bu insanlarda şekil buldu.Çünkü Allah , bu kişileri kendine seçmişti..( şura 13: Allah dilediği kişileri zatına seçer..)Çünkü kulu kuldan ayırmayan, herkesi ve herşeyi hakkın kulu sayan bu insanların arkasında akla hayale gelmeyen çok büyük bir güç vardı…Ve çoğumuz bu insanların torunuyduk… Şimdi, silah zoruyla, yapmacık gösterilerle hiçbirşey yapamıyorsak, elimizden bir şey gelmiyorsa biraz da bu yüzden…Çünkü samimi değiliz.Samimi olmayanın arkasında Hak durmaz !“Attığında sen atmadın biz attık !” diyen bir Mevla, kimin arkasında durduğunu zaten söylemiş oldu, anlayana…Lakin biz arapçası mi evla türkçesi mi evla derdine düştük.. “Din samimiyettir!” dediyse o mübarek peygamber , bu yüzden demiştir.Ama sen samimi olmazsan, o peygamberin de karikatürünü yaparlar,Onun getirdiği din adına da kurşun sıkarlar ona buna-orda burada… Sen kimin ne dediğini boşver ey dostum !Bin kere ayetel kürsi okumak yerine 1 defa hakkıyla Allah diyebilirsen, bütün varlığınla,Yüreğinin en dibinde bir ses duyacaksın “ Ne dilersin ey benim seçkin kulum , söyle !” diye… Gerisi boş politika, laf.. 7 Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 22 Ocak 2015 Yazar Paylaş 22 Ocak 2015 Geçen hafta kendime bi zippo aldım 8 liraya..içine de halisinden benzin dokturdum , fiyata dahil. Bakkaldan. Gözlük de pilot gözlüğü, afilli, 20 liraya..üstünde sağ üst kenarında ikiheceli ismi yazıyor,ortadan tire işaretli.. Kotum zaten 401 ile 601 rakamlarının ortalaması olan bir model rakamı...boru paça çift dikiş gümüş düğmeli cillop gibi.. Bi de dun telefon aldım Not 1-2 3 serisinin souncusundan 480 liraya ki orjinali 2300 lira. ama çok orjinal çakma ha! Bi orjinale yakın kılıf aldım herkes orjinal sanıyor Arabamın ön çamurlukları naylondan. sigaram çakma pallament, kömürlü içerden filtreli aynı yani.. ( kaçak değil ) Parfümü zaten 5 liraya doldur doldur harca her markanın .. Ayyakkabımda keza oyle, en pahalı ayakkabım 60 lira ama 180 liralık gibi, cillop! Bide montum var, suni deri ama direk deri sanırsın, öyle kalite yapmışlar..kıl delikleri bile gözüküyor . Ofisimdeki eşyaların coğunda prc yazıyor. Bu bilgisayar ve mouse da bile. Hatta sigortaların üzerinde alman marka bir logo var ama sonra öğrendimki onlar bile kendi ülkelerinde değil asya ülkelerinde üretim yaptırıyorlarmış..Orjinal görünümlü çakma,iyimi? Ayrıca: eğer bu ürünlerin hasını kullanmaya kalksam ki o bile zor, direk burdan iban numaramı vereyım havale yapın bana çünkü para yetiştiremem. Para harcamanın Orjinal kısmı, orjinal ürün almak değildir ! Evet orjinal ürün alırsan hem sağlıklı olur hem garantı kapsamı olur,uzun ömürlü olur doğrudur, faydaları çoktur... Lakin para harcamak , sanattır sözüne binaen nedir o sanat , o orjinallik ? ürünler mi ? hayır! Temiz Kazandığın parayı, ona buna yedirmeyip ,çoluk çocuguna harcamaktır ! Kendine çakma ayakkabı alırken , garıbana şu soğuk günde içi yünlü bot almaktır ! Kendine scriss dolmakalem almak değil, oğluna kızına 50 lik boya kalemleri almak ve beraber resim yaparak beraber o boyaları tüketmektir ! Tutup arkandan , "Seni gidi çakma seniiii!" derlerse, gülümse ve : " He la , nası bildin ? Senden de bişi kaçmıyor yav, vay arkadaş " de.. 29 Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ocak 2015 Paylaş 22 Ocak 2015 Döktürmüşsünüz yine Caner Bey. Kaleminize, yüreğinize sağlık. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 22 Ocak 2015 Paylaş 22 Ocak 2015 Helal Olsun Abi Sana. Döktürmüşsün gene ama 3-4 kez okumak lazım anlamak için 3 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 22 Ocak 2015 Paylaş 22 Ocak 2015 Maalesef ki istemiyerekte olsa çoğu orjinal dediğimiz bile çakma, ama burada yapılmış ama başka bir ülkede sonuçta çakma yani... Mesela B...ch marka klima aldı babamlar bize hediye olarak, yapma gerek yok dediysek de olur mu orjinal Alman dediler ama eve gelen kutularda Made ın Israel yazıyordu yani diyecek bir şey yok 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 22 Ocak 2015 Paylaş 22 Ocak 2015 yüreğinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 22 Ocak 2015 Paylaş 22 Ocak 2015 çakma eşya konusunda kimseye birşey demem. fakat orjinal ürün kullanıpta sanki o ürünü kendi üretiyormuş gibi böbürlenenlere ayarım. 1 Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı 22 Ocak 2015 Paylaş 22 Ocak 2015 Caner Bey, muhteşem bir yazı yazmışsınız. Kişisel gelişim alanında mutlaka okunması gereken bir yazı olmuş. Elinize kaleminize sağlık 1 Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 22 Ocak 2015 Paylaş 22 Ocak 2015 Güzel yazı olmuş. Fakat giyim ve parfüm konusunda sağlık için çok da çakmaya kaçmamak gerekir diye düşünüyorum. Özellikle çocukların sağlığı için Made in PRC lerden uzak durulmalı bence. Kullandıkları her şey neredeyse kanserojen. 1 Yorum bağlantısı
Semih İzgi 22 Ocak 2015 Paylaş 22 Ocak 2015 (düzenlendi) Kesinlikle katılıyorum abi. Herşeyin pahallısı değil, herşeyin mantıklısı makul. Tekstil zaten en esneği, 9TL ye aldığım t-shirt lerimi hala giyerim (2-3 yıllık belki) Oysaki Ünlü markalar(hepsi değil) bu süreçlerde ya deliniyor ya soluyor. Sadece Cep telefonu ile Parfüm konusunda destek veremiyorum size; o da sağlığınız için. Sahte telefonların SAR değerleri ve sahte parfümlerin cilde verdiği zararlar çoğu kez gündeme gelmekte.. Tabiki maliyeti 70$ olan telefona 2600TL verilmeli demiyorum ama , az bi fark ile hoş bir cihaz alınabilir belki.. Güzel paylaşım 22 Ocak 2015 tarihinde Semih İzgi tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts