İçeriğe Yönlendir

Samsung Galaxy S I9000


Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

BlackBerry kullanmaya başladıktan sonra, mail ve outlook aracılığı ile ajanda transferleri dolayısı ile artık başka markaya geçmem diye uzun süre kendimi telkin ettim. 6 ay 9700 kullandıktan sonra 9800'a geçtiğimde uzun süre kullanırım demiştim. Son zamanlarda şirkette diğer marka cep telefonları ile gayet rahat email alınıp verildğini görünce biraz araştırmaya başladım. Eski müdürümün elinde Galaxy S'i uzun süre inceledikten sonra bu modele kanım kaynadı. Özellikle maile yapıştırılmış tabloları aynı formatla BB'de göremeyip Samsung'ta görünce bu sefer Android'li telefonları mercek altına alıp, araştırdım. Sonunda Galaxy S I9000'de karar kıldım. Tercihler aşaması aşağıdaki gibi oldu.

Niye yeni çıkan Galaxy S I9003 değil de I9000: Yeni model olmasına rağmen s-lcd ekran kullanılmış ve yüksek sar değeri ile göze batıyor. 9000 0,24 sar değeri verirken, 9003 1,64 civarındaymış. Bugüne kadar Blackberry'de de aynı yüksek sar değeri sıkıntısı vardı. Genelde sürekli telefon kullanmam gerektiği için yüksek sar değeri beni biraz endişelendiriyor. Aynı zamanda genelde bb'yi kapattıktan sonra rahatlık hissi duyuyorum. Belki psikolojik ama benim başım pek ağırmamasına rağmen Nokia E71 kullanırken iki üç kere baş ağrısı hissettiğimi hatırlıyorum. Sağlıksal nedenleri bir tarafa koyarsak, I9003'te dikkat çeken, 1650mh'lik pil. LCD tip ekranın yüksek enerji tüketimi nedeni ile I9000'e göre daha kapasiteli bir pil konulmuş olmasına rağmen pil performansı zayıf deniyor. Dahili belleği ve uygulama için ayrılmış ROM'un azlığı handikaplardı. I9000 ile 200.-TL'lik fiyat farkı olmasına rağmen sadece Amoled ekran farkını düşündüğümde bile I9000 daha cazip geldi bana.

Niye Desire HD değil de Galaxy S: Aslında baya kararsız kaldım. Bu telefonun en çok şikayet aldığı konu, hem ahizeden hem de telefon üzerindeki hoparlörlerden sesin az çıkması. SRS Wow desteğine rağmen yüksek ses alınamaması biraz beni soğuttu. İkinci olarak ekranın altında dizilen dört adet birbirine yakın dokunmatik tuş gözümü korkuttu. Ekran ise Amoled'in yanında daha cansız ve soft gibiydi.

Niye Nokia N8(veya c7) değilde Galaxy S; Nokia yavaş yavaş dokunmatik ekranlı telefon dünyasından uzak kalıyor. Symbian ve 680mhz'lik işlemcilerle donatılmış, kasası değişen ama içeriği hep aynı olan modeller devri yavaş yavaş kapanıyor. Estetik olarak güzel telefon modeli ikisi de ancak, android telefonların ekranına göre daha düşük çözünürlüğe sahip ekranlar amoled oldukları halde LCD'den daha kötü bir görüntü veriyorlardı.

Galaxy S I9000 hemen alınabilecek bir telefon mu? Tabi ki hayır. Öncelikle malzeme kalitesi son derece ucuz duruyor böyle bir modele göre. Plastik materyal belki sar değeri için düşünülmüş olabilir ancak, piyano black tarzı renk bile kurtaramıyor kalite bakımından. İkincisi telefonda flaş(fotoğraf için) yok. Ne kadar kullandığımız tartışılır ama ayda yılda birkere bile olsa flaş lazım olabilir. Yine led flaşlar aynı zamanda fener vazifesi de gördüğünden bu bir eksiklik. Benim blackberry'den alıştığım led olayı da bir eksiklik. Çoğu telde yok ama HTC'de kısıtlı da kullanılsa led mevcut. Pil konusunda önceki Blackberry 9800 da 1 gün gittiği için yorum yapmayacağım.

Artı özellikleri ise; Super Amoled ekran. Bu ekranın ayrı bir önemi var. Öncelikle cihazda 480x800 çözünürlüğünde 4" ekran kullanılıyor. Özellikle işletim sistemli ve kapasitif büyük ekranlı telefonlarda tüketim çok büyük önem taşıyor. Amoled ekranın az enerji harcaması nedeni ile tercih ediliyor olmasının yanısıra, amoled ekranlar alttan ışık almadıklarında LCD'ye göre çok daha canlı ve parlak resim ürettiklerinden kısık ışıkla da gayet rahat kullanılabiliyorlar. Bu nedenle ekran parlakığını kısarak kullanmak bu ekranlar için çok büyük bir sıkıntı doğurmuyor. Ali Cihangiroğlu Bey'in daha önceki telefon konularında belirttiği, Iphone 4'ün 640x960 retina ekranından kağıt üstünde daha zayıf gözükse de, pratik hayatta başa baş kalitede görüntü veriyor.

Blackberry'den geçiş yaptıktan sonra Galaxy S bana çok hızlı geldi. Açılış hızında HTC'lerden geri ama uygulamalar arası geçiş, tepkime süreleri, dokunmatik ekran hassasiyeti gibi konularda son derece hızlı. Arada bir geçişlerde takılma olmuyor değil ama genelde bir kere takılma olan yerde bir daha yapmıyor. Bunu telefonu yeni almama ve menülere ilk defa girmeme bağlıyorum.

Gmail ile direk uyumlu olduğundan, isim ve şifre ile kurulumu 30sn.'de yapıp, bir dakika içinde tüm mailleri aldım. Yanlız kurumsa epostamda sıkıntı var ki asıl benim için önemli olan bu. Arkadaşımda ki E72'nin ayarları ile deneme yaptım ancak büyük ihtimalle bizim bilgi işlem tarafından yapılması gerekenler var. Bu yüzden şu an için kurumsal e postalarıma ulaşamıyorum.

Daha önceki telefonumda kayıtlı ajanda, rehber ve notları dün outlook ile senkronizasyon yapıp, Galaxy S'e atmam çok kolay olacakken, aralıklı olarak 5-6 saatimi aldı. Sonunda sorunun, cihazın kutusunda çıkan PC arayüzü olan Kies programının eski versiyonundan kaynaklandığına kanaat getirip güncelledim. Ondan sonrası 10dk'da halloldu. Telefon inanılmaz hafif ve ince. Elimden kayıp gidecek diye korkuyorum. İnternet tarayıcısı son derece başarılı ve flash desteği var. Forumumuzun üst tarafındaki reklamları bile görebiliyorum:))

Android bana biraz yabancı geldi. Teknolojiye yabancı değilim ama Android'e kesinlikle yabancıymışım. Aslında bu bir yerde insana zevk de veriyor. Hep aynı menülü telefonlar kulanmak yerine başka bir görünüm sunan ve özellikler vaadeden, yazılımlar içinde geleceği olması bakımından bu yeni yazılımı sevdim. Sanırım Android market sorunu Samsung'ta da yavaş yavaş halloluyor. Telefon Android 2.2 olarak geldi. 3 tuş sorunu yok. Başarı garantisi ile Samsung Bayi'nden aldım. içinden 8gb hafıza kartı, kulaklık, şarj cihazı ve usb kablosu çıktı. Kılıf olmaması eksiklik. Eskiden pahalı telefonlar büyük kutularda satılırdı. Şimdi Iphone gibi kutularda satılıyor. Yari fiyatına LCD televizyonlar olduğu düşünülürse kutu boyutu oldukça ufak. Şu an için ekrana analog saat bile yapıştıramadım. Havadurumu bilgisi vs. yaptım ama bunların da daha güzel vardır eminim.

Ben Samsung Galaxy S kervanına biraz geç katıldım. Kullandıkça ve keşfettikçe keyif vereceğine inanıyorum. Cihazı çoktandır kullananlar Galaxy S 2'yi bekliyorlar. Bu ay sonunda yurtdışında hatırı sayılır bir fiyatla çıkacağından, ülkemze resmi yoldan gelmesine daha epey bir zaman var. Tabi satış fiyatı da epey yüksek olacağa benziyor. Merak edenler için çift çekirdek işlemcili, kamerasında flaşlı olarak geliyor. Ancak o gelene kadar bir süre daha 9000 ve 9003 modeli piyasada yer alacaktır.

Saygılarımla.

tarihinde Evren ?skent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Teoman Kemaloğlu

Kullanmakta olduğum I9000'nin keyfini sizin anlatımınızla daha çok sevmeye başladım. Yaklaşık 7 aydır kullanıyorum, sizinde belirttiğiniz gibi güncel hayatımı son derece kolaylaştırdı. Bende daha önce BalckBerry kullanıcısıydım. Lakin Galaxy S I9000 Android 2.2 Froya size inanılmaz kollaylıklar yaşatmakta. Keyifli anlatımınız için tekrar teşekkürler.

Yorum bağlantısı

Beğenileriniz ve güzel yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Umarım ben de sizin gibi keyfini çıkarırım, güzel haberler alırım Teoman Bey.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Evren Bey, peki internet paketini nasıl kulklanıyorsunuz? Yani hang, paket ve ücret ne civarda? BIS paketi 4 GB için aylık 29,5 TL mesela...Bu telefonla kullanılan ya da önerilen internet paket ücreti ve tipi nedir?

Yorum bağlantısı
Evren Bey, peki internet paketini nasıl kulklanıyorsunuz? Yani hang, paket ve ücret ne civarda? BIS paketi 4 GB için aylık 29,5 TL mesela...Bu telefonla kullanılan ya da önerilen internet paket ücreti ve tipi nedir?

Şu anda Blackberry paketi üzerinden devam ediyorum. O paketi sözleşmem devam ettiği için kapattrımadım. Ancak Turkcell'den istenirse internet paketli olarak cihaz 24 ay vadeye kadar alınıyor. 250mb internet paketi var. 1gb. veya 4gb'a fark ödeyerek çıkarabiliyorsunuz.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Eray Sireli

Samsung i9000 Galaxy S 8 GB için fiyat ne aldınız 1149TL'den fazla vermeyin :friends:

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

Evren Bey elinize sağlık yeni telefon alacaklara çok yardımcı olacak bir yazı olmuş

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Telefonu 1290.-TL'ye aldım. DAha ucuza Ankara'da bulamadım. Hepsiburada.com'da da aynı fiyat olunca fiyat konusunda pazarlık yapmadım.

Bugün kurumsal e posta ayarlarımı yapmaya çalıştım. Fakat Turkcell müşteri hizmetleri, Tim ve bizimkiler ne yaptıysak olmadı. Müşteri hizmetleri BES (Blackberry kurumsal hizmet) kullanımı nedeni ile problem olmayacağını belirtse de şirkette blacberry kullanmayan bir çalışanımın mail adresini hemen kabul edip epostayı kurdu. Yani henüz 1 sene daha sözleşmesi olan BES'i ve Blackberry telefonun parasını peşinen ödemeden kurumsal epostalara ulaşmak mümkün gözükmüyor.

Durum şu ki, kontratlı alınmış bir Blackberry telefon ve BES hizmeti varsa başka bir telefona(kontratsız alınsa dahi) kurumsal eposta tanımlanamıyor. Biraz geç oldu ama tecrübe de oldu. Birazdan başka çözüm var mı diye netten araştıracağım ama olumlu sonuç bulmam zor gibi.

Telefon ise gerçekten çok başarılı. Her gören ekranına şaşırıyor. Biraz daha ağır olsa daha iyi olacaktı:()

Saygılarımla.

***** Az önce 3. kez Turkcell müşteri hizmetleri ile konuştum. Bu sefer son derece bilgili ve tesadüf olarak bes abonesi olup, samsung galaxy s kullanan bir danışmandı. Bes aboneliğinin maillerimi almama engel olamayacağını sorunun bizim bilgi işlem tarafından oma yetkisinin kapatılması ile alakalı olabileceğini belirtti. Sanırım yavaş yavaş sonuca yaklaşıyorum. YArın bu bilgiye istinaden değişiklik olacak mı bakacağım.*****

tarihinde Adnan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eray Sireli

biz mağazada 1149a veriyorduk o nedenle öyle yazdım, hayırlı olsun, bizim fiyat gerçekten uygunmuş.

Yorum bağlantısı
biz mağazada 1149a veriyorduk o nedenle öyle yazdım, hayırlı olsun, bizim fiyat gerçekten uygunmuş.

Eray Bey isterseniz böyle uygun fiyatlı ürünleri fırsat ilanları bölümünde belirtin, hem siz kazanın hem de biz. Gerekirse donanım haber gibi Sıcakfırsatlar bölümü için yöneticierimizle görüşüp böyle bir bölüm açalım. Telefon piyasası için 150.-TL fark çok iyi. Bildiğim kadarı ile bu telefon garantili olarak büyük teknoloji mağazalarında 1300.-TL alrına hiç düşmemişti. Hatta benim genelde telefonları aldığım dükkanda 1365.-TL'ye satılıyordu. 1099.-TL'ye I9003 var. O da yeni çıktı.Siz nerdeyse bu fiyata satmışsınız.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
(düzenlendi)
Eray Bey isterseniz böyle uygun fiyatlı ürünleri fırsat ilanları bölümünde belirtin, hem siz kazanın hem de biz. Gerekirse donanım haber gibi Sıcakfırsatlar bölümü için yöneticierimizle görüşüp böyle bir bölüm açalım. Telefon piyasası için 150.-TL fark çok iyi. Bildiğim kadarı ile bu telefon garantili olarak büyük teknoloji mağazalarında 1300.-TL alrına hiç düşmemişti. Hatta benim genelde telefonları aldığım dükkanda 1365.-TL'ye satılıyordu. 1099.-TL'ye I9003 var. O da yeni çıktı.Siz nerdeyse bu fiyata satmışsınız.

Saygılarımla.

bende bir teknoloji marketinde çalışıyorum, normal satış fiyatı bu zaten kampanya yok ama firma cep telefonlarında çok küçük kar marjlarıyla çalışıyor.Telefon, lcd-led tv gibi hemen hemen her elektronik ürüne gerekirse ekstra indirimlerle en iyi fiyat garantisi verebilirim. Benim kazandığım birşey yok sadece yardım amaçlı yazıyorum. Sıcak fırsatlar gibi bir bölüm olursa en iyi fiyat garantili ürünleri konu açarak belirtir, mail order yoluyla kredi kartından ödemeyi tahsil eder, sevk irsaliyesini keser faturasıyla birlikte ücretsiz adresinize gönderebilirim.

tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Durum şu ki, kontratlı alınmış bir Blackberry telefon ve BES hizmeti varsa başka bir telefona(kontratsız alınsa dahi) kurumsal eposta tanımlanamıyor. Biraz geç oldu ama tecrübe de oldu. Birazdan başka çözüm var mı diye netten araştıracağım ama olumlu sonuç bulmam zor gibi.

O maili başka bir maile yönlendirseniz?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hayırlı olsun, android de en iyi bence samsung, htc kasa olarak iyi olabilir ama yavaş, siz son versiyonu ve hatta dark gerisini unuttum :) modunu yükledinizmi süper ötesi olucaktır, bence hepsinden süper olacak model se galaxy s2 olacak, onu bekliyorum bende.

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
Hayırlı olsun, android de en iyi bence samsung, htc kasa olarak iyi olabilir ama yavaş

1ghz scorpion işlemci var cihazın üzerinde yavaş olduğunu sanmıyorum htc desire hd yarın deneyeceğim :D

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
*** Az önce 3. kez Turkcell müşteri hizmetleri ile konuştum. Bu sefer son derece bilgili ve tesadüf olarak bes abonesi olup, samsung galaxy s kullanan bir danışmandı. Bes aboneliğinin maillerimi almama engel olamayacağını sorunun bizim bilgi işlem tarafından oma yetkisinin kapatılması ile alakalı olabileceğini belirtti. Sanırım yavaş yavaş sonuca yaklaşıyorum. YArın bu bilgiye istinaden değişiklik olacak mı bakacağım.

Bugün akşam 23:00 itibari ile BB kapanmadan mailleri almaya başladım. BB'den sonra göz alışkanlığı biraz farklı gelse de başarılı bir formatı var. Ek'li dosya indirme hızı bağlantıya göre değişse de genelde 2g çeken evimde Blackberry'ye göre yaklaşık 4 kat hızlı pdf dosyası indiriyor. Üstelik, bb kullanıcıları bilirler, 2-3 sayfalık dosyalarda genelde sayfaların arasında 10-30sn arası bekleme oluşur ilk indirmede ve açılan ekran hemen netleşmez bağlantı hızına göre yine yaklaşık 30sn.de görüntü normale döner. Samsungta tüm sayfalar aynı anda geliyor, dosyanın okunaklı hale gelmesi ise 5-6sn.

Mail alma hızının Blackberry'den farkını görmedim. Varsa bile 2-3 sn olabilir. Mesaj bildirim seslerine telin hafızası dışında sanırım ses atanamıyor, bunu sevmedim. Samsung'un hafıza kartına yüklediğim, BB'nin uyarı tonlarından yararlanamayacağım sanırım.

Telefonun en zayıf yönü, etrafını çeviran metal görünümlü plastik çerçeve. Milimetrik bir boşluk var, hareket etmiyor ama çıtırdıyor. Ancak arka kapak da bir o kadar sağlam.

Dışa verdiği ses gayet iyi. Sonuna kadar sesi açarsanız çatlama yapıyor. Bir alt kademede ise hem ses gayet yüksek, hem de çatlama yok, net. Ahize sesi, BB'ye göre biraz daha tizi azaltılmış. Ancak BB'de ahize sesinin ton ayarı olduğu için bu fark olması normal. Yanlız ahizeden duyulan ses de yeterli, tatminkar ve pürüzsüz.

Ekranda aşağı yukarı kaydırmalarda ara sıra takılmalar olmyor değil ama ihmal edilecek düzeyde. Bazen uygulamaları açarken hata veriyor. Geçtiğimiz bir hafta boyunca mailler yüzünden BB kullanımına devam ettiğim için pilini çok test edemedim. Bundan sonraki süreçte bilgi verebilirim.

Mailler yüzünden BB Torch'u verememiştim. Artık satılıktır. Telefon çiziksiz ve darbesiz. Alındığı günden beri 9700 kılıfı ile kullandım. Telefoncu 900.-TL verdi ama mailleri garanti altına almadan vermedim. Telefonun tek sıkıntısı, kapak kapalı iken ahizesinden gelen (telefon çalmadan yakınındaki hoparlörden duyduğumuz bağlantı sesi) Bunu sadece 2g çekerken sinyal seviyesi son barın altındayken, yapmaya başlıyor, sinyal seviyesi azaldıkça şiddeti de artıyor. Kayar kapak açıldı mı sorun yok. Ya da 3g'de. Problemin donanımsal mı, yazılımsal mı olduğunu tam anlayamadığım ve teelfonu genel anlamda beğendiğim için, serviste kurcalatmadım.

Yakın zamanda siyah renk Torch almayı planlayan varsa, kutusu, faturası ve tüm aksesuarları ile değerlendirmeye alabilir. Turkcell yazılımlıdır. BIS veya BES aboneliği olmayan için Blackberry birşey ifade etmeyecektir. Temel telefon özellikleri için diğer markalar işinizi daha iyi görür.

Saygılarımla.

tarihinde Evren ?skent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mailler yüzünden BB Torch'u verememiştim. Artık satılıktır. Telefon çiziksiz ve darbesiz. Alındığı günden beri 9700 kılıfı ile kullandım. Telefoncu 900.-TL verdi ama mailleri garanti altına almadan vermedim. Telefonun tek sıkıntısı, kapak kapalı iken ahizesinden gelen (telefon çalmadan yakınındaki hoparlörden duyduğumuz bağlantı sesi) Bunu sadece 2g çekerken sinyal seviyesi son barın altındayken, yapmaya başlıyor, sinyal seviyesi azaldıkça şiddeti de artıyor. Kayar kapak açıldı mı sorun yok. Ya da 3g'de. Problemin donanımsal mı, yazılımsal mı olduğunu tam anlayamadığım ve teelfonu genel anlamda beğendiğim için, serviste kurcalatmadım.

Yakın zamanda siyah renk Torch almayı planlayan varsa, kutusu, faturası ve tüm aksesuarları ile değerlendirmeye alabilir. Turkcell yazılımlıdır. BIS veya BES aboneliği olmayan için Blackberry birşey ifade etmeyecektir. Temel telefon özellikleri için diğer markalar işinizi daha iyi görür.

BB 9800 bugün satıldı. Artık galaxy S ile başbaşayım.

Pzt gününden beri aktif kullanıyorum. Yavaş yavaş kullanıcı deneyimlerim oluştu. Tespitlerim kısaca;

- Pil tüm gece açık şarjdan sonra; sabah 6:20'de şarjdan alındığında akşam en erken 22:30 en geç 23:45 civarında yeniden şarj istiyor. Yani kullanım süresi BB9800'den kısa. Yaklaşık 16 saat. Bu kullanımda, tüm gün push mail(kurumsal e posta senkrenizasyonu açık) alımı(yaklaşık 100 gelen, 20-30 giden), 1,5 saat telefon konuşması, hala daha başkaları tarafından incelenmesi, 3 saatte bir hava durumu güncellemesi, 10-15dk. internet bağlantısı mevcut. Kurumsal e posta alımı kapanırsa bu süre daha çok uzayacaktır. Şu anda 5 kere şarj oldu. Sadece birinde kapalı şarj oldu.

- Ekran gerçekten çok iyi. Ekran ışığ sonuna kadar kısıldığında hiç problem yok. Ne zamana kadar? Gün ışığı ortamında tam kapalı olduğunda randıman vermiyor. Ancak sadece 1 kademe açmak bile çözüm oluyor. Yani gün ışığında görememe sorunu yok.

- Hız; Özellikle kurumsal e postada yukarı aşağı geçişlerde, telefon araması için rehber yerine günlük kayıtlardan yararlanıldığında kaydırma yapıldığında takılmalar mevcut. Bunlar saniyelik takılmalar. Iphone bu konuda başarılı. BB 9800 ise daha geride. Ancak farklar artı ya da eksi çok ufak. Telefon kapatılıp, açıldıktan sonra - yaklaşık 370 kişiden oluşan rehber 20-30sn. sonra geliyor. daha sonra açıp kapamazsanız bir problem yok. İnternet tarayıcı hızı çok çok iyi. Iphone'dan biraz iyi. BB9800'e göre oldukça iyi.

- Kurumsal e postalar; Anında alıp veriyor. BB ile aynı anda mail düşüyor. Ortak mail alımında BB'si olan arkadaşlarla aynı anda mail düşüyor. Senkronizasyon sorunu yok. galaxyden okunan mail, 10-15 sn. içinde outlookta da okunmuş gözüküyor. Tam tersi, silme de aynı şekilde. İki yönlü eşleşme problemi yok. Şirket içindeki mail adreslerini görüyor ki en çok endişelendiğim durum buydu, sorun yok. Sadece bugün mailleri gönderememe problemi yaşadım. Alırken sorun yoktu. Bu problemi yapmadan önce gelen iletiyi ilet dediğimde bekletti epey. Kapatıp açtım, düzeldi ama bu sefer mailleri göndermedi. Tekrar hesabı kurunca sorun ortadan kalktı. Umarım bugüne mahsus olur. Yoksa mailin gitmediğini anlamak birisi uyarmazsa mümkün olmaz ve sıkıntı doğurur. Mail aramada bb'den farkı yok., gönderilen tüm yazı formatlarını tanıma ise BB'den alışkın olmadığımız bir özellik.

- İlk ekran kilitlendiğinde, ekrana gelen camı kaydırınız yazısı beni biraz kızdırıyor. Genelde 2-3 hamle de açabiliyorum. ÖZellikle araç kullanımında bu kaydırma dikkat dağıtıcı. Yine ıphone tarzı ekrana parmağını sürerek kaydırma galaxy'de de tercih edilmş ancak tek elle bu kaydırma olayı zor oluyor. Araç kullanımında ya da tek el doluyken pratik değil. Şimdilik mazur görüyorum.

- Telefonun hafifliği herkesin dikkatini çekiyor. Arkasını koruyan plastik kapak kaplama aldım. Hem telefonu koruyor, he de ele oturmasını kolaylaştırıyor.

- Fotoğraf gerçekten güzel. Flaşı da olsaydı çok daha iyi olurdu ama gündüz çekimi telefon için son derece yeterli. HD Ready (120x720p) video kayıt başarılı.

- Galaxy S, kablosuz olarak bilgisayara bağlanıp modem görevi görüyor. Diğer telefonlarda modem olarak kullanım kablolu bağlantıda mevcut. Dün elektrikler kesilince bu şekilde internete bağlandım. Forumu normal bağlantıdan daha hızlı açtı.

- Ahize sesi. Çok iyi. GSMArena sitesinde ortalama olarak belirtilse de, sesi sonuna kadar açmadan da son derece rahat duyuyorum. Gürültülü ortamlarda bir nebze performansı düşüyor ama yine de sesi sonuna kadar açmadan duyabiliyorum. Özellikle BB'de bu konuda muzdarip olduğum için çok rahatım.

- Ajanda; Outluuk ile tam uyumlu. Organizer olarak başarılı. BB'de en çok kullandığım özelliklerden biri olan ajanda kullanımında eksiklik hissetmemek de beni mutlu etti.

- Dokunmatik ekran hassasiyeti; Ben memnunum. BAzen ikinci vurguyu yapmak gerekiyor. Başarılı ama. Multi touch özelliği sorunsuz. Genel olarak Android ile uyumlu. DOnup kalmadı hiç cihaz. Arada 20sn.'lik bekletmeler olabiliyor ama bu sorun yapılacak ya da zamanında Nokia N73'teki gibi sorun yaratacak cinsten değil.

- Android işletim sistemi başlı başına ayrı bir derya. Sanki, tüm sistemlerdeki tüm iyi yönler toplanmış. Şu da olsa iyi olur diyorsunuz ve o özelliğin de aslında olduğunu görmek sevindirici oluyor. Tabi bunda Samsung'un Android'e eklediği Widget, tema ve kullanıcı arayüzleri de etkili. Mesela bugün keşfettim, rehberde ismin üzerine gelip parmağınızı sağdan sola sürdüğünüzde, mesaj yazabiliyor, soldan sağa sürdüğünüzde ise arama yapabiliyorsunuz. Dİrek kısayol mantığı. Tesadüf sonucu bulunan özellikler, telefon kulanımını cazibeli ve zevkli kılıyor.

- 1 ghz hızlı işlemciden çok daha hızlı bir performans bekliyordum ama froyo 2.2 sürümü yerine alternatif sürümleri kullananlar, bu yavaşlığın orjinal android yazılımdan kaynaklandığını belirtiyorlar. Hafıza, rom gibi özellikleri klasik pazarlama taktiklerine kurban edilmediğinden 8gb dahili, 8gb harici hafıza ve uygulamalar için 1.5 gb'lık dahili hafızadan alan ayrılması birçok telefondan bu modeli farklı kılıyor.

Sonuç olarak; hem iş hem eğlence telefonu arayanlar için illa uç noktalarda Iphone veya Blackberry'e mahkum etmiyor. Her iki özelliğin de bir arada bulunabileceğini gösteren ancak düşük pil kapasitesi ve flaş olmaması ile soru işareti yaratan bir model olarak, piyasadaki en geniş özellikleri sunan telefon diyebiliriz. Satış stratejisi için bazı özelliklerin eksik bırakılmasına alışkınız ancak tüketiciyi tercih noktasında zorlayacak bir eksikliğinin bulunmaması, üstelik tüm bu fonksiyonları 0,24 sar değeri ile gerçekleştiriyor olması telefonların sağlık boyutunu inceleyenler bakımından da son derece etkileyici. Malzeme kalitesi bakımından başarısız olsa da diğer özellikleri ile alternatifi az olan bir model.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Evren abi blog'un falan var mı senin ? Yoksa hemen açmalısın bir tane. İnsanları senden mahrum etmemelisin.

Ellerine sağlık. Güzel günlerde kullan.

Yorum bağlantısı
Evren abi blog'un falan var mı senin ? Yoksa hemen açmalısın bir tane. İnsanları senden mahrum etmemelisin.

Ellerine sağlık. Güzel günlerde kullan.

Blog'um yok Zafer. Sadece dostlarla paylaşıyorum. Bir ürün tercih ederken incelemelere çok takılırım. Bizde maalesef internette alternatif çok olmadığı için, yabancı dilim iyi olmamasına rağmen belli başlı sitelerden takip etmeye çalışıyorum. Kendi kullandığım cihazların olumlu ya da olumsuz özelliklerini paylaşmanın tercih aşamasında olanlar için önemli olduğunu düşünerek mümkün olduğunca tarafsız olarak görüşlerimi ifade etmeye çalışıyorum. Kendim birşey almadan önce ne tarz bilgilere dikkat ediyorsam o doğrultuda deneyimlerimi paylaşarak ihtiyacı olan dostlara bilgi vermeye çalışıyorum. Başka şekilde yazarsam böyle rahat olmam. Ne de olsa dost ortamı burası. Her zaman ki nazik düşüncelerin için ise; ayrıca teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

HAdi hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın :unsure2:

Teşekkür ederim Fatih Bey.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hayırlı olsun, bende yakında Galaxy s2 almayı düşünüyorum, şuan satışta değil ama niyetim bunu almak. En büyük sıkıntım menü geçişlerinde ve web sayfalarını gezerken anlık takılma olmasıyıdı, ama artık bu sıkıntıda Galaxy S2 de tamamen giderilmiş, son test videolarına bakarsanız İphone 4 ün tek üstün olduğu yan olan pürüzsüz çalışma avantajıda ortadan kalktı, eğer android telefon alacaksanız size tavsiyem kesinlikle galaxy s2 olacaktır.

Yorum bağlantısı
Hayırlı olsun, bende yakında Galaxy s2 almayı düşünüyorum, şuan satışta değil ama niyetim bunu almak. En büyük sıkıntım menü geçişlerinde ve web sayfalarını gezerken anlık takılma olmasıyıdı, ama artık bu sıkıntıda Galaxy S2 de tamamen giderilmiş, son test videolarına bakarsanız İphone 4 ün tek üstün olduğu yan olan pürüzsüz çalışma avantajıda ortadan kalktı, eğer android telefon alacaksanız size tavsiyem kesinlikle galaxy s2 olacaktır.

S2'nin Turkiye'ye gelis tarihinin belirsizligi ve yurtdisi fiyatlarindan anladigim kadari ile butcemi asacak olmasi nedeni ile beklemedim. S2 piyasada yayginlasip, fiyati dusene kadar galaxy s'ten mahrum kalnak istemedim.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...