İçeriğe Yönlendir

Aldığım Arabanın Mtv Borcu Varmış !


Osman Seyrek

Recommended Posts

Osman Seyrek

Merhaba arkadaşlar,

10 mart 2011 tarihinde 2006 model focus aldım. Noterde satış sözleşmesi yaparken hiç bir sorun çıkmadı, ama şimdi mtv vergisi sorgulattığımda Ocak ayında ödenmesi gereken verginin hala ödenmediği görünüyor(182.5 + 182.5). Yani benden önceki sahibi ilk taksiti ödememiş görünüyor.

Normalde noterin bu borcu görüp satış sözleşmesi yapmaması gerekmiyor mu ? Yani satıcının vergiyi ödemesi gerekmiyor mu ? Acaba bu durumu nasıl düzeltebilirim?

Bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. Tşk ederim

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Noter satış tarihinden önceki vergi borçları ve trafik cezaları sizi bağlamaz...

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol

Enterasan . Normalde aracın temiz kağıdı gibi bişeyler gerekmiyormuydu alım satım için ? Neyse vardır bir çaresi elbet...

Yorum bağlantısı
Eren Erdem

İliniz de bulunan motorlu taşıtlar vergi dairesine yazılı bir dilekçeyle başvurursanız hata düzelecektir ve aracın önceki sahibine yansıtılacaktır(eğer ödenmediyse) bazen ödenmiş olsa da böyle hatalar olabiliyor. Siz dilekçenizi verin, yeterli. İstanbul için Ümraniye Motorlu Taşıtlar Vergi dairesinde düzeltiliyor böyle hatalar.

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Siz birde tahsilatlar hanesinde araç için yapılan tahsilatlara da bir bakın. Belki 2011/1. dönem için gözüken bir tahsilat vardır.

Yorum bağlantısı
Osman Seyrek

Vergi dairesiyle muhatap olmam gerekiyor anlaşılan.

Teşekkür ederim arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Osman Seyrek
Osman bey, sorununuzu hallettiğinizde sonucunu bizlerle paylaşırsan seviniriz.

Sadık bey ilginiz için teşekkür ederim.

Aracı İstanbuldan satın aldım ve şimdi görevim gereği Hakkarideyim. Satıcı ile hiç bir iletişimim yok ama sanırım Beşiktaş noteriyle irtibata geçersem beni aracı satan kişiye ulaştıracaktır.

Konuyla ilgili gelişmeyi burada paylaşacağım.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Yusuf Yeşilkaya

Tescil tarihinden sonra plak değişikşiği yaptınız mı? İller arası plaka değişikliğinden kaynaklanıyormuş genelde. Benim de başımda buna benzer bir durum var. 31.12.2010 tescil tarihli ruhsatım. Ocak ayında MTV yi yatırdım. Ozaman Plaka değişkliği daha olmamıştı. Aynı ay içinde ruhsatı yeniletip plaka değişikliği yaptım. Şimdi plakadan sorgulattığımda ilk taksidim de görünüyor. Hemde gecikme zammı ile beraber. Vergi dairesine gittim. Bana ''niye ilk taksidi ödediniz'' dediler. Bende ödemesem peşime düşersiniz dedim :D Ödesek suç ödemesek suç olmuş. Neyse orda bir dilekçe yazdım. Dilekçe, ruhsat fotokopisi ve dekontu nakil araçlar vergi dairesi faksladılar. Bir numara verip aramamı ve işlemi hızlandırmamı söylediler. Yaklaşık 1 hafta sürermiş düzelmesi. Bekliyorum bakalım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...