İçeriğe Yönlendir

Honda Civic Otomatik


Kemal Korkmaz

Recommended Posts

Kemal Korkmaz

Arkadaşlar Honda Civic Elegance Otomatik vites araç nasıl bir arabadır . Vites arızası falan yaparmı lpg takınca sıkıntıları oluyormu kullanıpta honda ile ilgili sorun yaşayan varmı ?

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Arkadaşım 50bin km de 2009 modeli daha yeni verdi 38.500e , Alan kişi gelip gelip kulağını çınlatıyor. Bu nebiçim araba diye :nazar: Gerçekten arkadaşımda gitmediğinden ve çok aşırı yaktığından şikayetçi olduğu için sattı, alan kişide şimdi yakıtından dolayı satıyor.

Lpg ile ilgili sorunu olduğunu duymadım ama genelinde, bir hondasever olarak Benim hoşlanmadığım ve parasının karşılığını vermeyen bir araç.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Honda servis ve ustalarını genel sıkıntısı, fazla para kazanamamak, yani sorunlu bir mekaniği yok, ama sorun çıkarsa biraz can yakıyor.

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Genel olarak iyi bir araç ama denildiği gibi biraz fazla yakıyormuş. Benzinde şehir içinde 500 krş gibi yaktığı söylendi bana. Ayrıca mekanikte sıkıntısı yok otomatik şanzımanı iyi ancak elektronik kısımları için mutlaka orjinal ürün alamk gerekiyor. En basitinden oksijen sensörü kesinlikle orjinal olmak zorunda çünkü farklı bir akım sistemiyle çalıştığı için diğer yan ürünler olmuyor diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Teşekkürler Arkadaşlar bayağı bilgi sahibi oldum....

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

çok yakar az gider. herhangi gibi başka sıkıntısı yoktur.motor, elektronik ve mekanik olarak çok kaliteli bir araba

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Acar

2001 otm. kullanan arkadaşım var , ben 2002 düz kullanıyorum , 2009 otm. kullanana arkadaşım da var ama kimsenin aracın motor u olsun diğer aksamları olsun tek bir problemi yok .. Çok yakıyor deniyor , daha önce hiç benzinli araca binmediğimden dolayı çok mu yakıyor normal mi yakıyor karşılaştırma yapamıyorum .. Ama dizele göre Çook yakıyor :rolleyes: 6 ay önceye kadar benzinle bindim sonra lovato lpg taktırdım , çatır çatır biniyorum ( benzin fiyatları yükselince satıp dizel corollaya çevirmeyi düşünmüştüm , iyiki de satmamışım.)

Aldığımız günden beri yağını suyunu değiştirip bakımını yaptırıp biniyoruz .. 1 tl masrafımız olmadı..

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

şu yakıtı nasıl ölçüyosunuz ben çözemedim

bu araba hakkında dünya kadar şikayet yazabilirim ama tüketim bunlardan biri olmaz

daha az yakan bir 1.6 atmosferik benzinli otomatik kullanmadığım gibi , daha hızlı giden bir 1.6 atmosferik benzinli otomatiğe de rastlamadım.

genel olarak ben gayet memnunum .

çok yakar az gider. herhangi gibi başka sıkıntısı yoktur.motor, elektronik ve mekanik olarak çok kaliteli bir araba

daha az yakıp daha çok giden bir başka 1.6 atmosferik otomatik tavsiyeniz var mı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

FII focustan az yakıp daha iyi gidiyor gözüküyor teknik verileri. yakıtını bilmem ama kullanmıştım gidişi kötü değil. Ama süspansiyonları çok kötü. yani amortisörün mesafesi kısa olduğundan güm güm vuruyordu. hemde denediğimz araba daha 7 kmde bayiden çıkıp elimize düştü :rolleyes: sürüş olarak düz vitesinden daha fazla zevk aldım otomatiğinde. Ama fiyatları sınıfında şişirilmiş olan bir kaç arabadan biri. 5 ileri tam otomatik diye biliyorum ve 5 ileri olması em performansı hemde tüketimini olumlu yönde etkiliyor. motor i-vtec yani focus II ti-vct mantığı gibi ama bir önceki kasa 2004 civiclerin otomatiği yenilerinden tüketim ve performans olarak daha iyi.

Yorum bağlantısı
Okyay Pay
FII focustan az yakıp daha iyi gidiyor gözüküyor teknik verileri. yakıtını bilmem ama kullanmıştım gidişi kötü değil. Ama süspansiyonları çok kötü. yani amortisörün mesafesi kısa olduğundan güm güm vuruyordu. hemde denediğimz araba daha 7 kmde bayiden çıkıp elimize düştü :D sürüş olarak düz vitesinden daha fazla zevk aldım otomatiğinde. Ama fiyatları sınıfında şişirilmiş olan bir kaç arabadan biri. 5 ileri tam otomatik diye biliyorum ve 5 ileri olması em performansı hemde tüketimini olumlu yönde etkiliyor. motor i-vtec yani focus II ti-vct mantığı gibi ama bir önceki kasa 2004 civiclerin otomatiği yenilerinden tüketim ve performans olarak daha iyi.

f2 de var bizde , teknik veriler bi yana pratikde de durum aynı

Bodrum yollarında vurmuyor süspansiyonlar demekki biz iyi çalışıyoruz :)

2004 civic de kayınçoda var , onu da biliyorum :) işte rakip yine bir honda ama çok fazla bir fark yok , olan fark da aradaki siklet farkından kaynaklanıyor , hatta uzun yolda yenisi biraz daha az yakıyor .

kısacası bahsi geçen 3 aracıda çok rahat kıyaslayabilme imkanım var , 3ü de ailede var .

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

yeni civicin son vitesi tam ekonomi vitesi :D

süspansiyon yumuşak çukur kasis vs olmayan yolda güzel ama bizim buralardaki yollarda başarısız geldi. Forumda Oğuzda da var o tüketiminden hiçte şikeyetçi değil hatta az yakıyor diyordu :) tüketim konusu bence kullanıcıya göre çok değişiyor. otomatiğin mantığını anlayan kişi için düz vites-otomatik vites arası tüketim değeri farkı zaten çok fazla olmuyor.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Arkadaşımda var.

7 ay oldu sorunla karşılaşmadı. Bir depo ile 500-550km arası götürüyor şehir içi. LPG taktıracak hafta içi.

Güzel komforlu sessiz ve sağlam bir araç. Yol tutuşu iyi freni bana göre zayıf gibi.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Acar

1lt gaz şehiriçi (kayseri) 11km gibi götürüyor .. 2 hafta önce kapuzbaşına gitmiştim km de 160 krş yakmış ..

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

fazla benzin yakmasından ziyade, asıl şikayet benzinin fiyatının fazla olması kanımca :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...