İçeriğe Yönlendir

Fusion Sahiplerine &#246zel Gündüz Farı çalışması

Hüseyin Sönmez

Recommended Posts

Hüseyin Sönmez
Bence artı bir cama gerek yok çirkinleştirir diye düşünüyorum.Vernik yeterli olmuş.Su falan almaz bişicik olmaz arka tarafıda gayet iyi olmuş.

Fusion sis kapakları neredeyse 45 derece gibi bir açı ile duruyor, düz kullanırsak yanlara doğru ışık verecektir, cam kullanırsak açılı yapmak imkansız gibi.

Zaten led bağlayacaksın.. dikkat edeceğin hiç bir şey yok..

Tetiği bağlayınca devreyi kesen cinsten olsun yeter...

Bilgi için Teşekkürler, ilk fırsatta yapacağım.

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez

Çok güzel olmuş..

Ancak yaptığınız yer power lede çok müsaitmiş...O boşluklara tam olarak otururdu..

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

O bölgede power ledleri soğutmak problem olurdu, soğutucu için hiç yer yok.

plastik eriyebilirdi, PP plastik hammdde sıcağa pek dayanıklı değildir.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Merhaba,

Ledler için kontaktan elektirik alacağım, 5 bacaklı role de buldum ancak resimlerideki akünün yanındaki roleler var buralardan nasıl bağlantı yapmalıyım, üstadlardan yorum ve bilgi bekliyorum.

12512.jpg

12526.jpg

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

sigorta kutusu torpidonun arkasında, oradan herhangi bir işlem yapılabilirmi. zira kaput altında sigorta kutusu göremedim.

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

ellerinize sağlık. gördüğüm sonradan yapılma en güzel gündüz farlarından birini yapmışsınız. ancak Mehmet abinin dediğii gibi tek başına yansalar daha güzel olackalar.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

en sonunda ledleri parklardan ayırdım,

Direksiyonun altına yerleştirdiğimiz anahtar anahtar ile içerden açıp kapatıyorum, elektiriği çokmaktan aldım, anahtarın üzerine kırmızı bir ledi ledlere giden akıma bağladım içerden açtığım zaman belli olsun diye.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bence yine amacına uygun olmamış ; Geceleri söndürmeyi unutabilirsiniz yada gündüz yakmayı unutabılirsiniz..

Ayrıca arabayı park ettiğinizdede söndürmeyi unutabilirsiniz.. Fiesta da çakmakta sürekli elektrik oluyor fusionda da böyledir büyük ihtimalle..

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
en sonunda ledleri parklardan ayırdım,

Direksiyonun altına yerleştirdiğimiz anahtar anahtar ile içerden açıp kapatıyorum, elektiriği çokmaktan aldım, anahtarın üzerine kırmızı bir ledi ledlere giden akıma bağladım içerden açtığım zaman belli olsun diye.

Bu baglantı olmaz kontak açık kapalı ike çalılışıp kapanan bir uç bul ve bunun ucuna bir role tak ledleri role çıkışiına bagla ve kısa far ucundan yada parklardan bir uç al ve role tetiğine bagla. :p

Işık şiddeti gayet güzel :p parlamadan kastın nedir onu anlamadım.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

O ucu bulabilsem çok iyi olacaktı ama nereden nasıl bilemiyorum, neye benziyor onuda bilmiyorum, ancak içerden yapabilirim zira dışarda sigorta falan yok, şunu anlıyorum,

1- kontaktan giden kablolardan akım al, kontağı çevirince akım gelsin.

2-kısa farlardan akım al ters role ile bağla kısalar açıldı zaman ledler sönsün.

Bu mudur.?

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Evet.

Ölçü aletiyle bulursun ucu olur bu iş :good1: bence içerden değil motordaki sigorta kutusundan al.Aklımada şurda vardır diyeceğim bir sigorta adı gelmiyor.Kitapcık varsa ampullerle ilgili olanlara bir bak bence kısa far sigortası ve saire gibi. :good1:

Küçük 10cm 15 cm civarı kenarı kelepceli bir kutu olmalı genelde hava filtresi yanında falan oluyor.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

sigortaların tamamı torpidonun arkasında, motor bölümüde önceki sayfalarda gösterdiğim roleler var, ama yine de akşam bi bakayım tekrardan.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Hüseyin Sönmez

Oktay üstada sorma gerekir ama gündüz gün ışığı rengi olursa belli olmaz diye düşünüyorum.

Bu arada, arka taraftada ışık yansın diye parkları da yakıyorudum, daha sonra;

ledleri parklara bağladım, kısa farlardan akım aldım ve bir ters role ile ledlere bağladım, akşam kısaları açınca ledler sönüyor.

Yorum bağlantısı

Şimdi tam olmuş eline sağlık.Günışıgı led daha iyi oluyor hafif sarıya kaçtıgı için seçilmesi kolaylaşıyor.Farlarda oldugu gibi.Adnan'nın araçtaki misal olabilir.Benim araçta beyaz var ama Adnan'nın araçtaki daha iyi ve net görünüyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Kasa
(düzenlendi)

gunduzfar.jpg

istenilen bağlantı galiba çizdiğim gibi ,

çalışma prensibi söyledir;

1. Kontağı açarsınız rölenizin normalde kapalı kontagı (röle enerjili değilken kısa devre olan kontaklar) üzerinden

(kontaktan gelen enerji ile ) ledleriniz yanar,

2. Parkları açınca röle enerjilenir ve konum değiştirir sonrada gündüz farınız söner.

Röle 12 volt 1-2 amper yeter fazla (12 volt sabit kalmak şartıyla) sorun olmaz.

ledleri prensip olarak çizdim.

Diyot dediğiniz parçada dirençtir.

tarihinde Fatih Kasa tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Hüseyin hadi bitir şunu :nazar: ledlerin aydınlatması çok güzel görünüyor.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Hemen de kopyalamış adamlar,

önce ben buldum. :)

Onur Hocam senin sis farlarının olduğu bölgeye bu tarz birşey tam olur, yer bu şekle çok müsait.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...