İçeriğe Yönlendir

Teleflex Taktırayım Mı?


Abdullah Akbulut

Recommended Posts

Abdullah Akbulut

4 seneyi aşkın benzinli kullandığım 2004 Megane II 1.6 için 1 ay içinde lpg taktırmayı düşünüyoruz,aracımızı satmayı hiç düşünmediğimiz için en kaliteli sistemi taktıracağız teleflexi araştırırken en çok bilgiyi bu forumda buldum kullanıcıların görüşlerini almak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Abdullah Akbulut
Yaklaşık 20 bin km'dir teleflex kullanıyorum. Hiçbir sorunum olmadı, ayara falan gitmedim.

Cevabınız için teşekkür ederim,yalnız araç boşta iken devirde dalgalanma,klimayı açınca vites boşta iken stop etme gibi sorunlar olmadı mı?aracın çekişi fark etti mi?motor sesinde herhangi bir artış oldu mu?kusura bakmayın çok soru sordum :spiteful:

Yorum bağlantısı
Abdullah Akbulut

Çok çok teşekkür ederim inşallah hiç sorun yaşamazsınız

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

45 bin km. dir Teleflex kullanıyorum... Kitten hiç bir sorun yaşamadım ama, işçilikle ilgili çok fazla sorun yaşadım...

Taktıracağınız yeri iyi seçin..

Yorum bağlantısı
Abdullah Akbulut

Eğer teleflex taktırırsam ya Tunalı da yada yetkili Renault servisinde taktıracağım ikisi arasında seçim yapacağım

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
eğer teleflex taktırırsam ya tunalı da yada yetkili renault servisinde taktıracağım ikisi arasında seçim yapacağım

Reno servisinde taktırın...

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Ankara'da Ford Başer var. Ben orada prins taktırmıştım ama teleflex de takıyorlar bildiğim kadarıyla. Ben Prins taktırdım yaklaşık iki ay kadar önce ve şu ana kadar memnunum. Özellikle Ankara Bölge distribütörü çok iyi bir insan ve sonuna kadar markanın arkasında. Olabilecek her türlü sorunuza yanıt ve çözüm için her zaman destek olmaya hazır.

Yorum bağlantısı
Abdullah Akbulut

Başerde teleflex takıyorlar fakat markadan bir haberler.Geçen montaj yapan bir elemanla konuştum fazla bilgisi yoktu,geçen bizim bir komşu oraya teleflex taktırmak için gitti atiker taktırıp geldi :lol:

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen
(düzenlendi)

Teleflexsin kaç tane servisi var acaba? Kayseri 1 milyonluk bir şehir ve sadece bir servisi görülüyor. Onunda ne kadar yetersiz olduğu o servisle problemlerini çözmeye çalışan arkadaşların yorumlarında var. Tunalı diyeceksen sanırım Emmi Tunalı'da taktırmıştı ve montaj kaynaklı bir sürü problem yaşadı.

Üstelik servisi görülen montajı yapan bir çok yer de taktığı kiti tanımıyor bile, sanırım yukarıdaki mesajlardan birinde başere teleflex taktırmaya giden birinin atiker taktırıp geldiği yazıyor

tarihinde Adnan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
:D Şimdi bu yazdıklarınız, prinsi teleflexten üstün kıldı mı? Çalışma prensibini değiştirdi mi? Mehmet abinin yaşadığı sorunu biliyorum, malesef buna bende üzüldüm ama münferit bir olayı genele yaymak mantıklı değil. Zaten bu konuya verdiğim cevaplarda sorunlar yaşanabileceğini ifade ettim, bu diğer kitlerin yanında devede kulaktır. Servis olayına katılıyorum, çok yaygın değil. Zaten konuyu açan arkadaşımızın ankara'da yaşadığını görünce teleflex için tecrübelerimi yazma isteğim kamçılandı.

Benim yaşadığım sorunlar sıradan sorunlar değil..

Tamamen amatör bir ruhun veya vurdumduymazlığın ortaya koyduğu sorunlardır...

1- Kalibrasyon hatası

2- Kalibrasyon hatası

3- Enjektör tesisatının izole edilmemesi.

4- Filtre değiştirememe...

Bunların hiç birinde lpg kitinin kabahati yok.. 45 gün tekledi benim arabam.. Sonuç, tesisatın motora sürtünüp aşınması ve şasi alması.. Bunu düşünüp tesisatı izole etmeyen servisi ben kimseye önermem..

Teleflexsin kaç tane servisi var acaba? Kayseri 1 milyonluk bir şehir ve sadece bir servisi görülüyor. Onunda ne kadar yetersiz olduğu o servisle problemlerini çözmeye çalışan arkadaşların yorumlarında var. Tunalı diyeceksen sanırım emmi tunalıda taktırmıştı ve montaj kaynaklı bir sürü problem yaşadı.

Kayseri'deki servise gitmiştim ben..

Kalibrasyon yapmak istediler.. Daha doğrusu hazır kalibrasyon çakmak istediler..

Baktım, 5 silindir Volvo'nun kalibrasyonun çakıyorlar..

Napıyorsunuz diyince.. O da 2000 motor bir şey olmaz cevabı verdiler...

Yorum bağlantısı
Serdar Özbekar

Scenic e(megane ile aynı motor) landi renzo taktırdım, şuan için çok memnunun, taktırmamda en büyük sebep Kayseri de servisinin iyi olması. Şuan için çok memnunum.

Ben arabayı ankaradan aldım ama şunu söyleyim Ankarada servislere çok dikkat edin. 3 tane servise gittim hiçbirinden memnun kalmadım. Hatta bi tanesi motor yağını boşaltmadan üzerine yani yağ koymuş, sonradan 500 tl masraf ettim.

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen
:) Şimdi bu yazdıklarınız, prinsi teleflexten üstün kıldı mı? Çalışma prensibini değiştirdi mi? Mehmet abinin yaşadığı sorunu biliyorum, malesef buna bende üzüldüm ama münferit bir olayı genele yaymak mantıklı değil. Zaten bu konuya verdiğim cevaplarda sorunlar yaşanabileceğini ifade ettim, bu diğer kitlerin yanında devede kulaktır. Servis olayına katılıyorum, çok yaygın değil. Zaten konuyu açan arkadaşımızın ankara'da yaşadığını görünce teleflex için tecrübelerimi yazma isteğim kamçılandı.

"Amerikalı sovyetler zamanında rusyaya gitmiş. Rus, amerikalıya meşhur metro sistemini tanıtacak.

bak diyor''bizim tren tam saniyesinde burada olur''. '' 14:00 da burada.

saat geçiyor, tren 14:30 da geliyor:)

amerikalı sırıtmaya başlayınca rus ''eee ne olmuş siz de kızılderilileri katlettiniz'' diye bir yanıt veriyor:)"

Pekala size şunu sorayım BRC de pipolu sistem var ve manifoltu delmeye bile gerek görülmüyor. o zaman siz bana BRC nin teleflexten daha üstün olduğunu söyleyebilir misiniz? Teleflex' te enjektörler manifolta direkt takılıyormuş takılmasa ne olur önemli olan kullanılan komponentlerin kaliteli uzun kilometreler boyunca sorunsuz olması ve aracın performansında kayıplar oluşturmaması değil midir? İllaki daha gelişmiş bir sistem istiyorsak neden Vialle tercih etmiyoruz

Sizin bu prins-teleflex konusundaki takıntınızı anlayamıyorum. Burada bizlere düşen görev ki burada her çeşit kiti taktıran arkadaşlarımız var; yaşadığımız olumlu veya olumsuz olayları aktararak seçimlerinde yardımcı olmak. ama ben hiç bir zaman Brc taktırmayın ya da teleflex taktırmayın prins taktırın diye diye bir yorum yapmadım ve sizin yaptığınız gibi direkt size sorulmadığı halde özel mesajla " prinsin diğer lpg kitlerinden çalışma mantığı açısından bir farkı yok, teleflex öneririm ben size..." diye mesaj yollamadım. Hatırlarsınız bu mesaj 20.03.2011 saat 18.10 bana gönderdiğiniz mesaj.

Prins benim babamın şirketi değil yorumlarıma bakarsanız hep şu ana kadar problem yaşamadım diye yazarım. yeni kit taktıracağım diyen arkadaşlara Prins, Teleflex ya da Brc taktırın Bunlar genelin memnun olduğu kitler diye belirtirim Ama kullandığım kitle ilgili 3 ay sonra bir problem yaşarsam bunu da açık yüreklilikle söyler arkadalara gerekli uyarılarımı yaparım.

Fıkra yazmak istiyorsanız da fıkralar için ayrı bir bölüm var oraya yazabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen
1.Ben size çalışma mantığı olarak teleflex'in üstün yanlarını anlatmışken, siz bu tezi çürütmek yerine bana servis v.s. bahsettiniz. Fıkra olarak düşündüğünüz metni bu yüzden eklemiştim. Güreşi minderde yapmak gerekir mesajıydı bu. Nitekim buna rağmen servis olayında teleflex'in eksileri olduğu gerçeğini görmezden gelmedim.

2.Pipolu sistemin her araç için uygun olmadığı, benzin enjektörlerinin açısını bozduğu forumdan öğrendiğim tecrübeler arasında. Teleflex'in bu anlamda hiçbir araçta sorun çıkarmadığı da forumdaki kullanıcı yorumlarından okunabilir. Yani şimdi prins- teleflex tartışması brc'nin tam anlamıyla başarıya ulaşmamış sistemi ile mi desteklenmeye çalışılıyor?

3.Enjektörlerin direkt manifolta takılmasının mantığını burada yazmama gerek yok, hani sormuşsunuz ya takılmasa ne olur diye?Sadece şunu söyleyeyim, diğer kitlerde olduğu gibi lpg ile benzin arasında belirginleşen fark makası açılır, bu manifolta direkt takılmış teleflex sisteminde minimumdur.

4."Teleflex' te enjektörler manifolta direkt takılıyormuş takılmasa ne olur önemli olan kullanılan komponentlerin kaliteli uzun kilometreler boyunca sorunsuz olması ve aracın performansında kayıplar oluşturmaması değil midir?"---->Teleflex'in artısı sadece direkt enjektör farkı değil, en az prinsin malzemeleri kadar kaliteli olan diğer aparatlarıdır(ecu sagem marka, diğer birçok aparat bosch markadır)

5.Zamanında konu açmışsınız, bende size sanki alenen reklam yapıyorum imajı doğmasın diye özel mesaj göndermişim ne var bunda? Bakın size aylar önce söylediğim şeyi bu konuda da belirtmişim, ayıp gizli saklı olsa burada da yazmam zaten. Size öneri yaparak hata yapmışım yani :good1: Kusura bakmayın. Bunu neden o zaman öneri alırken yazmadınız da şimdi yazıyorsunuz peki bana? Gönderdiğim diğer mesajlara bakarsanız memnun olduğum her esnafı, her markayı açıkça överim, tavsiye ederim. O zaman benim tüm markalarla ortaklığım, çıkar ilişkim var, size göre :nazar:

Neyse, mesele amacından sapmakta. Bu konuya yazacağım son mesajdır bu.Umarım sizde, bende ve diğer markaları kullanan hiçbir üyemizde lpg kiti kaynaklı sorun yaşamaz.

Bir kitin kullanışlılığında en önemli faktörlerden birisi de şüphesiz servis ağıdır. Bundaki eksikliği zaten sizde kabul etmişsiniz. pipolu sistemde forumda bazı olumsuzluklardan bahseden birkaç arkadaş varken sadece bu günkü mesajlarda bile çok memnun olduğunu belirten arkadaşlar var.Memnun olmayan arkadaşlar var diye "münferit bir olayı genele yaymak mantıklı değil". Vialle gibi çok daha yeni bir teknolojiye sahip bir sistem varken neden kitleri söktürüp Vialle taktırmıyoruz

Zamanında açtığım konuya sizde herkes gibi açıktan mesaj yazabilirdiniz o zaman da tanımadığım birinden bu şekildeselamsız sabahsız gelen bir mesaja anlam verememiştim şimdi de anlam veremiyorum. Zaten cevap verme gereğide duymamıştım yanlış hatırlamıyorsam. O zaman bu mesajı alenen reklam yapıyormuşsunuz imajı vermemek için özel mesajla göndermişseniz Bu gün aleni yazdığınız mesaja nasıl bir anlam yüklemeliyiz:) bu sizin yazdıklarınız çıkan sonuç ama ben yine de iyi niyetle sizin söylediğinizi kabul ediyorum tabi ki.

Yukarıdaki mesajımı yeniden okursanız ortaklık ya da çıkar ilişkisiyle ilgili bir şey yazmadım bu düşünceler tamamen size ait.

Haklısınız bu konuyu daha fazla uzatıp asıl konuyu dağıtmakta konuyu açan arkadaşa saygısızlık yapıyoruz. Kendi adıma başlığı açan arkadaştan özür diliyorum.

"Umarım sizde, bende ve diğer markaları kullanan hiçbir üyemizde lpg kiti kaynaklı sorun yaşamaz." dileğinize sonuna kadar katılıyorum

Sağlıcakla kalın...

Yorum bağlantısı

Ben teleflex'i eski aracıma taktırırken diğer kitlerden farklı olarak gördüğüm en önemli farkı, yazılımın ustalar tarafından değiştirilememesiydi. Aracın kendi ecu'sundan gelen komutları işleyerek, lpg ecusunda aktarması ile performans kaybının önüne geçilmesi ve aracın her şartta benzinli aracın tepkilerini vermesi benim için önemliydi. Zaten bu yüzden arıza ışığı yakmıyor.

Kit takıldıktan sonra bir şekilde araca yazılım yüklenir ve LPG ayarı değişen şartlara uyum sağlayamaz doğal olarak. Mesela kışın LPG monatajı yapılıyor ve yaz ayı gelince klima açma ihtiyacı duyuyorsunuz. Bir anda aracınızın gücü düşüyor doğal olarak. Çünkü o yazılımda kış şartları geçerli olduğu için yazın yeni bir kalibrasyon ihtiyacı duycaksınız. Teleflexte ise baştan ayarlanan yazılımdan sonra herhangibir düzeltmeye gerek yok. Çünki LPG ecusundaki yazılım tamamen aracınızın beyninden gelen bilgiyi simule edecek şekilde. Bu nedenle siz klimayı açtığınızda, aracın ecusu %10 fazla benzin komutu veriyorsa LPG için de aynı komut LPG ecusundan verilecek ve performans kaybı olmayacak.

Aracınız benzinde ne yakıyorsa, montaj doğru yapıldıysa LPG'de de %20 fazlasını yakacak. Yakıt tüketimi size fazla gelse de servis buna müdahale etmeyecek. HAtta lpg'ye geçişi bile kırk derecenin altına düşüremeyeceksiniz. Ancak bunları uzun vadede ele aldığınızda sorunsuzluk olarak size geri dönüşün şartlarının bunlar olduğunu göreceksiniz.

Prins konusunda Honda Accord dışında şikayet görmedim. Kullanmadığım için bilmiyorum ancak komşumuz 6 ayda bir değiştirdiği her Mercesedesine Prins taktırır. En son S320'de takılıydı. 40km yolculuğumuz sırasında performans konusunda sıkıntısına şahit olmadım. Kendisi de her aracında çok memnun kaldığı için Prins diyor.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...