İçeriğe Yönlendir

Meguiars Nxt Generation Tech Wax 2.0

Yavuz Gencay

Recommended Posts

Ayhan Şentürk
(düzenlendi)
  Mehmet AVCI yazdı:

kısmetse yarın sabah arabayı meguries yıkama şampuanı ile yıkayıp, meguries nxt 2.0 ile cilalamayı düşünüyorum. ilk defa yapıcam. wax ı aracı kuruladıktan sonra mı yapmam gerek. uygulama konusunda açıklayıcı bir bilgi verirseniz sevinirim. iyi akşamlar

Arabayı çok iyi kurutun. Kapı kolu kenarı cam citası kenarı vs vs yerlerde kalmış su damlalarınıda almaya çalışınki uygulama yaparken süngerinize su bulaşmasın. Sulu sünger cilanın yapısını bozar. Aracın tam anlamıyla kurutulmuş olması gerek.

Cilayı mümkün olduğunca ince tabaka halinde sürün. Kalın tabakanın bir faydası yok. 2 kat ince atmak daha faydalı olur. Kalın atmak israf ve silme zorluğuna neden olur.

Kapalı garajınız varsa cilayı sürdükten sonra arac üzerinde 1-2 saat bekletin. Çok daha kalıcı olur.

NXT'nin uygulaması ve silmesi çok kolay. İnce bir tabaka atıp, 1 hafta sonra bir ince tabaka daha atarsanız harika olur. Aklınızda olsun, NXT ilk uyguladığınca çok fazla toz çeker. 1-2 yıkama sonra o tozlanma kaybolur.(ben NXT'yi parlaklık için kullanıyorum. Üzerine daha güçlü bir koruyucu wax atıyorum. Harika parlaklığı çok uzun süre korumuş oluyorum ve çizilmelere karşı boya extra direncli oluyor. NXT'nin tozlanma problemide ortadan kalıyor. Araba yıkadıkca parlıyor)

tarihinde Ayhan Şentürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
  Çağlar Bayur yazdı:

Bazı sorulara toptan cevaplar:

1. Makina ile yaparken yumuşak ped kullanıp, devri kısarsanız, her cilayı zamandan kazanıp yaparsınız, ama Nxt için el ile yapmayı tavsiye ederim, 2 günde yapın mesela

2. Çizikleri giderirken hiçbir markada/üründe doldurma yoktur, boyanın tabiatına aykırı.Çiziğin hizasına kadar inip gidermek esastır yani aşındırma şart. Olay, bu aşındırmayı boşuna fazla yapmamakta. Yoksa boya çok incelir, bir sonraki pasta işleminde boya yok olur astar ile başbaşa kalınır.

Bazı otomobiiler şanslıdır, fabtikasyon çift kat boyalıdır, piyasada sonradan boyanmış sanılır, bunlara 3-4 defa pasta yapın hiçbir şey olmaz.

Boya koruma diye yapılan çoğu hatalı işlem aslında boyayı koruyan verniği incelterek birkaç uygulama sonrasında korumasız mat bir boya ile başbaşa bırakabilir. Makine ile aşındırıcılarla çok sık çizik giderme işlemini önermiyorum. 2-3 yılda bir yapılmalı. Yılda 2-3 defada sadece NXT gibi parlatıcı koruyucu cilalar uygulanmalı.

Yorum bağlantısı
Mehmet AVCI

Ayhan bey nxt yi attıktan sonra koruyucu wax olarak hangisini önerirsiniz? Ayrıca sonax hızlı cilayı da aldım. onu da bundan sonraki her yıkamada mı uygulayacağım?

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
  Mehmet AVCI yazdı:

Ayhan bey nxt yi attıktan sonra koruyucu wax olarak hangisini önerirsiniz? Ayrıca sonax hızlı cilayı da aldım. onu da bundan sonraki her yıkamada mı uygulayacağım?

Ben koruyucu olarak arexsons protective wax kullanıyorum. Çok fazla parlaklık vermez ama koruyuculuğu çok iyi. Uzun süre çizilmelere karşı direncli ve su itici özelliği var. NXT ile altta parlak bir tabaka olduğu için hem parlaklık hemde etkili bir koruma yapmış oluyorum.

Her yıkamadan sonra hızlı cila atarsanız boya korumanın ömrünü uzatırsınız. Sonax hızlı cilayı arabaya çok az sıkarak uygulayın. Yoksa su izi gibi izler kalır.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Aşındırma işlemi 2 sene de bir yeterli.Hatta bir kere tam olarak çiziklerden arındırılmış bir araç iyi bakıldıysa daha uzun süre bile gerek olmayabilir.Gerekirse dolgu özelliği olan blac hole glaze yada ag srp kullanılarak da çizikleri gizlemek mümkün.Üstüne wax aynen devam

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Aslında bu işin can alıcı noktası yıkamadır. İyi bir yıkama kurulama işlemi yapılırsa aracta ciddi bir matlaşma olmaz. Boya korumayada çok fazla ihtiyac kalmaz. Ara sıra wax sürmek yeterli olur.

Ben yıkama işlemine özen gösterdim. 5. yıl sonunda arabam yine parıl parıldı. Sadece kılcal çizikler vardı, onlarda yoğun değildi... Bir sorun varsa kaynağını çözmek her zaman daha ekonomik ve kolaydır..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Katılıyorum, işin sırrı kaliteli bir cilalı şampuanla aracı yıkamak, başka hiçbirşey kullanmayın, mecbur kalırsanız sadece su kullanın, benim arabada hep bu şekilde uygulama yapıldı, hala yeni gibi, sürekli turtle wax cilalı şampuan, hızlı cila ve wax kullandım, sadece çok az miktarda harelenme var, oda normal, Ayhan gibi garajda tutabilsem banamısın demezdi eminin, kendiniz boşa yorup masrafada girmeyin, yazdıklarımı uygulayın ve aksatmayın, bir kaç ayda bir hızlıca wax atın sürekli korumanız olsun. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet AVCI

sonunda zaman ayırıp yaptım. önce meguries şampuan ile yıkadım daha sonra nxt 2.0 ile cilaladım. sonuç mükemmel. aracı yıkadıktan sonra sildiğim bez nedense leke yaptı o biraz canımı sıktı fakat ciladan sonra parıl parıl oldu. Aracı yıkadıktan sonra kullandığınız bez hakkında bilgi verirmisiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
  Mehmet AVCI yazdı:

sonunda zaman ayırıp yaptım. önce meguries şampuan ile yıkadım daha sonra nxt 2.0 ile cilaladım. sonuç mükemmel. aracı yıkadıktan sonra sildiğim bez nedense leke yaptı o biraz canımı sıktı fakat ciladan sonra parıl parıl oldu. Aracı yıkadıktan sonra kullandığınız bez hakkında bilgi verirmisiniz.

Kesinlikle mikrofiber bez olacak.

Yorum bağlantısı
Mehmet AVCI

Sonunda zaman bulup cila işlemni yaptım. önce meguries şampuan ile yıkadım. yıkadıktan sonra kullandığım bezden olsa gerek lekeler oldu. biraz canımı sıktı ama cilayı uyguladıktan sonra sonuç süper.

fotoları en kısa zamanda eklicem. yıkama sonrası silme işlemi için hangi bezi kullanayım.

Ayhan bey suyunu almak içinde mi microfiber bez?

yoksa suyunu almaya ayrı kuruladıktan sonra parlatmaya ayrı mı?

Ayrıca bundan sonraki yıkamalarımda sonax hızlı cilayı kullanıcam. uygulaması hakkında bilgi verirmisiniz

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yıkama sonrası suyu, cam bezi ile alabilirsiniz, cam bezlerinin mikrofiberlisi de var, en güzeli gerçek güderidir ama şahsen 3 yıldır hiçbir yerde rastlamadım.

Yorum bağlantısı
Mehmet AVCI

şunu al diye link verebilir misniz? yıkamacıların kullandığı bezler nasıl acaba? bir defa siliyorlar leke falan yok

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Hepsinde aynı bezi kullan, hızlı cilayı araba ıslakken çok az sık, bu bezle hızlıca aracın heryerine yay, bezi sıkmadan sulu sulu yay, sonra bezi sık ve kurulamaya başla, çabuk kuruyan yerlerde leke kalır gibi olursa tekrar sil anında geçer merak etme.

Bende sonax mikrofiberde var Meguiars mikrofiberde, hepsi aynı bunların.

Bu arada nxt gerçek değerine geliyor, Turtle wax platinumla farkı yok, fiyatıda bununla aynı olmalıydı zaten.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet AVCI

53 tl ye aldım sitesinden. Ali bey sonax hızlı cilayı beze mi sıkıp yayıyorsunuz? Arabaya mı sıkıp yayıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Arabayı yıkayın, ıslakken kaportaya az az sıkın, mesela tavana dağılcak şekilde 2 fıs yeter, sonrasında hemen bezle yayın, bezi sıkın ve kurulayın, zaten çok çabuk kuruduğunu göreceksiniz, hızlı cila olmadan daha fazla silmeniz gerekirki kurusun.

Yorum bağlantısı
Mehmet AVCI

çok teşekkür ederim fotoları eklemek istiyorum fakat boyutu büyük diyor. ne yapmam gerek?

Yorum bağlantısı
Necat Ertan
  Mehmet AVCI yazdı:

çok teşekkür ederim fotoları eklemek istiyorum fakat boyutu büyük diyor. ne yapmam gerek?

Resimleri 800x600 boyutunda resim arşivine, uploada izin veren websitelerine yükleyip, linkini v.s. buraya ekliyoruz. Forum database de fazla şişmiyor.

Detaylar burada: http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/230181-foruma-resim-ekleme-resimli-ve-detayli-anlatim/page__pid__1445199#entry1445199

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Meguaris water magnet bezi çok överler ; paraya kıyarsanız bence onu alın ;)

Fotoları sabırsızlıkla bekliyorum ..

Yorum bağlantısı
Mehmet AVCI

meguries nxt 2.0 cila öncesi fotolar

DSCF4205.jpg

DSCF4207.jpg

DSCF4208.jpg

Bunlarda ciladan sonraki fotolar

DSCF4209.jpg

DSCF4210.jpg

Acelem vardı fotolara fazla özen gösteremedim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Nxt güzel ve uygulama hatası kaldıran , amatör grubunda başarılı bir üründür, ancak dayanımı 3-4 yıkamada biter, here yıkama sonrası hızlı cila yapılırsa, süre uzar.

2 ayda bir yeniden yapılırsa iyi olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
  Ersen Tapan yazdı:

Meguaris water magnet bezi çok överler ; paraya kıyarsanız bence onu alın ;)

Fotoları sabırsızlıkla bekliyorum ..

Denedim, bende ondan var, ebat dışında sonax bezlerden farkı yok.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Maşallah uygulamalar güzel olmuş; plakalıkları iptal ederek işlemlere devam edebilirsiniz..

Yorum bağlantısı
Mehmet AVCI

ee sizden de az direktif almadık :) Plakalıkları neyle yapıştırdınız? ne yapmamı önerirsiniz? Ayrıca daha çok yapacaklarım var :( plakalar, spoiler, kolçak Allahtan körüğü hallettim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...