İçeriğe Yönlendir

Navitech Nav Dx 9000 Tv Sorunu


Serdar Bulut

Recommended Posts

Serdar Bulut

Arkadaşlar bundan 2 hafta önce Navitech'in navigasyonlu ürünü olan Nav Dx 9000 multimedia modelini 2008 transit journey aracıma taktırdım. Üründen memnunum. Gerek duruşu gerekse konsola uygunluğu beni yeterince memnun etti. Ancak gözüme birşey takıldı. Ürünü anadolu yakasında taktırdım ve ürünü taktırdığımda Tv özelliğini açıp çeken kanal bulup izleme şansım oldu. Ama evimin önüne geldiğimde (avrupa yakası) tv'yi açınca hiçbir kanal bulamadı. Ayrıca TV özelliğinde bant aramasında NTSC,PAL,.. vb gibi özellikte arama ayarlarının olduğunu fark ettim. Benim kafama takılan şey acaba tv özelliğinde herhangi bi sorun mu oldu yoksa benim bulunduğum bölge de mi tv çekmiyor? Ayrıca TV'yi hangi bant genişliğinde aratmalıyım(NTSC,PAL,.. vs)?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimle...

Yorum bağlantısı
Serdar Bulut
sorun yok., bende de aynısı oldu.Nasıl çözdüm bilmiyorum :) bantlar arasında gezerken bir tuşa bastım, ondan sonra seek yaptıktan sonra her kanalı buldu

Adnan kardeşim o bastığın tuşu hatırlarsan sana minnettar kalırım :) AMS tuşu var acaba o mu?? O tuş kanalların otomatik bulup kaydetmeye yarıyor ama bende ona basınca da hiç bulamıyor. Senden ricam sen tv'ye geçtiğinde bant hangi konumda (NTSC, PAL, vs) onu bana söylersen sevnirim.

Ayrıca sende de teybin saatini ayarladığında sonradan saatin ayarının bozulması durumu oldu mu? Saatini ayarlıyorum ana menüden arabayı bi daha ki kullanışımda saat ayarı bozulmuş oluyor.

Yorum bağlantısı
Serdar Bulut
Türkiye'de Pal sisteminde yayın vardır. Ntsc Amerika.
Evet PAL olmalı.NTSC Amerika,uzakdoğu ülkeleri..

Çağlar Bey, Ayhan Bey teşekkür ederim. Ancak PAL bandının da birkaç çeşiti vardı. Hepsini teker teker deneyip konuya cevap yazacağım. Tekrar teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Serdar Bulut

Pal sisteminde; pal-i, pal-m, pal-n, pal-bg, pal-dk, olmak üzere 5 bant yayını var. Pal-m yayınında sadece 1 kanal buldu ama pal-bg yayınında çok da iyi çekmese de baya bir kanal buldu. Diğer yayın bantlarını da denemedim. Deneyince başka arkadaşlara yardımcı olur niyetiyle yine foruma yazacağım. Ayrıca bir kaç mesaj önce belirttiğim saat sorunu hakkında bilgisi olan var mı acaba? Ana sistemden ayarladığım saat teyp kapanınca bozuluyor.

Yorum bağlantısı
Serdar Bulut
benim zamanla pek işim olmadığı için saatle hiç uğraşmadım :)

kanalları bulmanıza sevindim.bende kanalları bulduğumda çok sevinmiştim.bir kaç kere NTV de haber dinledim, bir iki maç özeti ve 1 BankAsya maçına baktım.Onun dışında kullanmadım.SD kart olayını çok kullanıyorum.Malum CD okuyucusnun ömrünü yemeyelim.4 gb sd karta 3 gb müzik 1 gb film ve klip attım mis gibi oldu :D

Haklısın ilerisi için en iyi önlem. Bende biraz hevesimi aldıktan sonra dediğin gibi yapmayı düşünüyorum. Önerilerin ve samimiyetin için teşekkürler..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...