İçeriğe Yönlendir

Le Mans 24 Saat Yarışları


Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Kablo Tv de Erusport ta, Türkçe anlatımla izliyorum, şimdiye kadar pek denk gelememişim herhalde. Tarihe geçecek bir yarış oluyor, 5 sefer yarış durduruldu, yıllardır fire vermeyen Audinin 2 aracı pert oldu, teknikler muhteşem, F1 e pek benzemiyor, 24 saat yarışıyorlar, Bugün saat 16:00 ya kadr devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Şu anda Audi lider ki en güçsüz pilotları kaldı yarışta, diğerleri çok ciddi kazalar yaptılar. Pit stopları çok farklı, birkaç defa komple kupa değişiyor :seytan:

pilotların genel şikayeti:diesel motor sesi iğrenç, vites değişimi için lambaya bakmaktan sıkılmışlar :nazar:

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar
(düzenlendi)
:s:D Audi'nin radikal kararı , ne olursa olsun kazanmayı başarıyor. TDİ Forever. :D tarihinde R?fat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F...tml&h=f5ef8

‎1955 yılında motorsporlarında tarihin en büyük facialarından biri. Tarihe "The 1955 24 Hours of Le Mans" olarak geçen faciada 83 izleyici hayatını kaybetti, 100'ün üstünde kişi yaralandı. Pierre Levegh'in Mercedes-Benz 300 SLR aracının patlamasıyla pilot da hayatını kaybetmişti. Geçmişte çok tehlikeli bir yarıştı. Şimdi ise dayanıklılık ve yarışta kalmanın en önemli kuralı

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Pist harika.Hayatta en çok sürmek istediğim pistlerden birisidir la sarthe. P serisi değilde GT serisi araçlar daha çok ilgimi çekiyor :blush:

2 Yıl önce GTR2 Simulasyonumda Lemans24 denemiştim.Normalde 24 dakika ölçekli yarışırdım fakat hırs yapıp 24 saatlik başlatmıştım.. Sıralamalarda yağmura kaldığım için kendi serimde 18. başlamış ve 7 saat yarıştıkdan sora 4.lüğe kadar çıkmıştım

Fakat sonra....

üst üste 10 tur 3.yü 1saniye içinde takip ettim ve sürekli geçebilmek için hava koridorunda kaldım, sonuç olarak 7saat38 dakika sonra motorum hararet yaptı ve yarış dışı kaldım. Kollarımı 2 3 gün kullanamadım(hamlamıştı) üzüntüden yarım saat kendime gelememiştim. Lemans bambaşka bir spor.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

İnternetten izleyemedim bir türlü skaystar tvmi takayım bari.Çok merak ettim.Şans evdeki uyduda bozuk bu aralar.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yarış, 12 Haziran da idi?

Hmmm geçmiş takmayım o zaman tv kartını.Yazdığınız kanalın arşivine baktım videolarında buldum ama açtıramadım bir türlü.

Yorum bağlantısı
Cem Boneval

Kısa bir bilgi, LeMans serisi 24 saatlik yarış dışında muhtelif Avrupa ülkelerinde 6 saat ya da 1000 km'lik yarışlar halinde koşuluyor. Bizde de Istanbul Park'ta 2005 yılında gerçekleştirilmişti, ama tribünlerde inlerle cinler oturuyordu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...