İçeriğe Yönlendir

Ford Granada Buji Ve Buji Kabloları


Serhat Böcek

Recommended Posts

Serhat Böcek

selamlar arkadaşlar

V4 1700 motor ford granada aracımın buji ve buji kablolarını değiştireceğim yalnız önceleri standart bosch buji kullanıyordum.Bujilerin uzun ve kısa tipleri var.şimdi aracımız v motor ve de lpg dönşmlü bir araç olduğu için nasıl bir buji seçmeliyim.motor tipi,silindir hacmi ve yakıt tipine göre alacağım buji ne tip olmalı.bir de buji kabloları var tabi ki şuan aracımızdaki buji kabloları yan sanayi kablo,daha önceki değişimlerde bazı ustalar metreyle satılan kablolardan takmışlardı,bir keresinde de ipekli kablo takılmıştı şimdi tavsiyelerinizi bekliyorum,tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşıp beni aydınlatırsanız sevinirim...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Mt. ile satılan kablo da iş görür, ancak önemli olan kafalardır, ve kafaların kabloya doğru takılmış olmasıdır. Uyum tablosundan motora uygun bujiyi, parçacıda rahatlıkla bulursunuzi şahsen Champion marka yı tercih edin derim.

Uzun ve kısa tiplerin tercihe bağlı kullanılmaz, kısa olana soğuk buji denir , uzun olana sıcak, ancak hangi motorda hangi tipin kullanılacağı da uyum tablosunda gözükür, aynı motora 2 ayrı tip kullanılmaz.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Levent Ayhan

granada ların orjinal buji si motorcraft agr 22 dir.benim 2.3 ün ayar etiketinde bu yazıyor...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...