İçeriğe Yönlendir

Uydu Yayını Sorunu


Zafer Ayvacı

Recommended Posts

Abi dediğiniz diseqc switch zımbırtısının yerini öğrendim. Santralin olduğu yer haricinde bizim binanın çatısında da varmış öyle birşey. Kilitli olduğu için çıkamadım da yöneticiyi gördüğümde onu da deneyeyim. Tamirciye söyleyeyim. Hala evin diğer işlerini bitiremedim buna başlayamadım bir türlü.

Sizin ucunu değiştirdiğiniz santral sakın normal enten dagıtıcısı olmasın. :D Çatıdaki dogrusu olandır ve dediğim gibi şimdilik fırsat bulursan saglam bir cihaz ile kontrol et.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Zafer Ayvacı

İlginç bir şekilde sorunu çözdüm abiler. 2-3 gündür yer yer denemelerde bulundum. Sonunda doğru ayarı veya yeri buldum. Evdeki iki cihaz da (biri kapalı diğeri açık) şekliyle normal çalışıyordu, sonra Bolu Mengen toplantısı dönüşü kanalların olmadığını gördüm, kapattım açtım vs. çalışmadı. Sorunu ilk mesajda belirtmiştim. Yani bozulması için birşey de yapmamıştım ama garip.

Çözüm olarak 2 -3 gündür sürekli uydu ayarlarıyla oynuyorum, Dreambox cihazdan LNB 0 - LNB 1, Diseqc ile 2 uydu, 4 uydu vs. Son olarak, standart dışı ayarlar dedim, LNB 0 için Turksat'ı LNB 1 için Hotbird seçtim. Diseqc versiyonu 1.1 yaptım, voltaj türü bir ayarı vardı. Orası hep H/V duruyordu. Hiç ellememiştim, seçeneklerine baktım, 14V ve 18V vardı. 14V 'yi seçtim ve çalıştı. Şu anda tüm Horizontal ve Vertical kanalları izleyebiliyorum. Diseqc, LNB veya kablo, bağlantı değiştirmedim. Aynı haliyle duruyor. Cihazın ayarlarının bu kadar ince bozulacağını da sanmıyorum ya neyse :) Var bir iş. LNB 'nin de bu kadar ince ayarı olduğunu yeni öğrendim. Başına gelen olursa sorunun çözümü de yazılmış olsun.

Yardımlarınız için teşekkür ederim abiler. Yine de dediğiniz gibi LNB ayarlarındanmış. :)

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı
Zafer sorunun çözüldüğüne sevindim.
Zafer; kafaya koymuştum dahada olmazsa Karabüke bizzat gelip kendim halledecektim. neys çok şükür ki halloldu.

Sağolun abiler. :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...