İçeriğe Yönlendir

Bir Seferde Hepsi Olur Mu?


Yiğitcan Toprak

Recommended Posts

Yiğitcan Toprak

Arkdaşlar aracımın sorunlarını size yazıp görüşlerinizi almak isterim

1) Şanzuman kulağım kırık. İleri ve geri takmalarımda vuruntu fazlalaştı. Birde vites geçişlerinde araba ileri atlıyor, düşük viteslerde gaza birden yüklendiğimde aracı sarsıp vites geçişi yapıyor. (Ben bu sorunu şanzuman kulağının boşta olmasına bağlıyorum. Sizin Görüşleriniz Nedir)

2) Aracımda bir horlama sesi var gaza bastığımda sanki araba gitmiyor. (Arızanın nerden olduğunu bilmiyorum. Sizin Görüşleriniz Nedir)

3) Aracım Yağ eksiltiyor. Ama öle egzosdan çıkan bir duman vs. hiçbirşey yok. Aracı nereye parketsem mutlaka bir iki damla yağ buluyorum. Daha 7 Ay önce keçeleri değiştiridim bu yağın kaynağı nedir?

4) ARacımı geçen hafta parkederken bir anda direksiyon sertleşti. Bende Motoru durdurp Hidrolik kutusuna baktım Yağ bitmişti. Arabın altına baktığımda ise SOl yağ kabının altında yağ kaçırıyordu. Direksiyon kutusunda veya pomoa etrafında Hiç bir yağ kaçağı yok. (Ben hortumun deiliğindiğini düşündeüm siz nedersiniz)

5) Aracım yüke bindiğinde bir şırlama sesi duyuyorum. Bu sesi duyduktan sonra araba çekmiyor.Bende gaza basıyorum ama şırlama daha fazla artıyor.(sorunun nereden kaynaklandığını bilmiyorum siz nedersiniz)

Tahmini 550 lira kadar bir bütçe ayırdım arızalar hakkında cevap veririseniz çok sevinirm. Şimdiden teşekkür ederim

Yorum bağlantısı

1.Şanzuman kulagı için mecburen şanzuman inecek saglam bulma şansın varsa komple şanzuman dış kasa değişecek yoksa tornacılar kaynak yapıyorlar fakat eskisi gibi olmuyor.

2.Horlama kelebek bogazı contası veya karter hortumu olabilir.Filtre kapagı söküldü ise yerine oturmamış olabilir.

3.4.Yagın kaynagı bu olmalı.sol tekerlek tarafındaki direksiyon kolunun körüğü taraflarına bakın kaçak varsa oradan olur yada direksiyon kutusuna giren borulardan olur.

5.Kulak kırıgı sonucunda oluşabilecek bir sorun gibi geldi bana.

Masraf için kulak mebla tutacak gibi görünüyor.Umarım ehli bir ustaya yaptırırsın.Forumda usta tavsiyeleri var.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Toprak

arkadaşlar ilgilendiğiniz için teşekkür ederim aracımı bugün aldım ustadan. Direksiyon kutusunun contasından atıyormuş yağ içindeki milde kırılmış onlar değişiti aracın yağ bakımı yapıldı su kaçakları giderildi. Sanzuman kulağı içinde şansumanın inmesi gerektiği sylediler anca bütçem biraz kastı:D saygılar...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...