İçeriğe Yönlendir

Peki Ya Focus'tan Sonra?


Övgü Gürşen

Recommended Posts

Övgü Gürşen

arkadaşlar yanlış yere yazdıysam kusura bakmayın. aynı şekilde yapıldıysa ve atladıysam da özür diliyorum ama bir konuyu sizinle paylaşmak istedim.

gelecek yaza arabayı değiştirsem diye düşünüyorum. o zamanı beklemeyedebilirim aslında ama her halükarda 2012 içinde olur böyle bir şey olursa. daha zaman var ve koşullar değişebilir. farklı araçlar çıkar, fiyatlar bazı için lehte bazıları için de aleyhte değişebilir.

peki ama merak ediyorum sizlerin de seçimini. sizin gönlünüzdeki araç hangisi olur bunlar ve benzerleri içinde? herkesin beklentileri farklıdır aslında. dolayısıyla kesin bir sonuç vermez ama ben bu parayı verseniz sıfır ne alırsınız öğrenmek isterim.

- bmw ve merc koymadım çünkü bu rakamlara alınamıyor sıfırı. audi ise pahalı bir vw gözümde sadece. eskiden yine sıfır a4 almış ve pişman olmuştum.

- başka tavsiyeleriniz olursa onları da ekleriz ama 500km'de bile olsa ikinci el bir araç sıfır değildir, dolayısıyla arkadaşımdan almıyorsam böyle bir seçenek yok benim için. yani "bu paraya şu arabanın bilmem kaç modelini alırım" diyebilirsiniz ama bunu oraya seçenek olarak koyamayız.

- "şunun benzinlisi bunun dizeli" aslında hem motor hem de aksesuar olarak bir alt sınıfla bir üst sınıf araç alınabilir; bu durumda yine tercihinizi işaretleyip mesajınızda detay verebilirsiniz.

- "yarısına şunu alıp gerisiyle de bunu yapardım" diyorsanız rakamı 120bin lira civarı düşünün lütfen ;)

- araç bedellerinin gelecek yıl hemen hemen aynı TL olarak kalacağını varsayalım.

- hatalı seçenekleri düzeltebiliriz

katılan herkese teşekkürler

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Şu an görünüşünü en çok beğendiğim araç pug.508 Beyaz ;)

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

moderatör arkadaşlardan rica edelim de volvo'yu çıkarsınlar lütfen. kendileri bu paraya alınamıyor göründüğü kadarıyla.

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
45 -95.000 tl Arası rakama sahip Araçlar var yukarıdaki listede hepsine bir çizik atarım

12.000 km de 2009 model AMG paket C180 kompressör Mercedes tercih ederim 69.000 TL ye bugün Pırıl pırıl aracını arkadaşım sattı

kimseye cevap yazmıyorum yönlendirme gibi olmasın diye ama can'ın mesajı tam da örnek olmuş.

sen yine sıfır bir araç seç lütfen can. aslında gönlümdeki araç, beş kuruş etmez iç mekanına rağmen c180 idi ancak fiyatı euronun da yardımıyla 100bin liraya çıktı ve ancak bir sonraki araç durumuna girdi.

ikinci el başka bir şey sıfırsa başka. ikinci eli de dahil edersek milyar kombinasyon çıkar. o nedenle sıfır diyelim ki eşit koşullarda bir anket olsun. 2005 range seçen de çıkabilir mesela ama ben biraz da bana yardımınız olsun istedim. kopya gibi yani. tümüyle şahsi düşüncem ikinci el ürünü tercih etmeme lüksüne sahip olduğum sürece sıfır alırım. şu an mercedes sürücüsü olacak adam değilim. ikinci elini alabileceksem de almayıveririm. ha sıfırına gücüm yeter işte o zaman merc sürücüsü olabilirim demektir ama sıfır.

bu arada 159 ve s60 bu paraya inmiyor. hatalı şıklar olmuş. euro kıpırdadıkça zıplamış bunlar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

1.6 altı ve 1.6 üstü 20 bin lira civarı ÖTV farkı var. Buna dikkat edelim. Yoksa ben Accord derim. yüzü eskimiş de olsa.

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Mondeo 2.0 TDCI derim geliştirilmiş diesel yakıt sistemi sorunsuz otomatik, benim tercihim olurdu, Trend olsa da nasılsa üzerinde oynanacak jant vs. zamana yayılır opsiyonlar vadeli alınmış olur.

Yorum bağlantısı
Çağdaş Hatırnaz

Bence giulietta 1.4 170 ps muthis bir araba. Bu araci mutlaka inceleyin derim.

Yorum bağlantısı

Titanium donanımlı sunrooflu bir mondi 1.6 Tdci hem ekonomik hem konfor hemde max 67 bin gibi bir fiyata alınır. Fiyat performansta en alınası o olur sıfır. Övgü abi sıfır konusundaki görüşlerine tamamen katılıyorum. Daha iyi olsun dersen S60'tan yana tercih kullanırdım. Büyük araba seviyorum nedense. :D

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
(düzenlendi)

Anket gereğinden fazla renkli olmuş, burda sizin stiliniz veya zevkiniz de çok önemli bizi yönlendirmelisiniz, mesela honda accord'a binen pug 508e binemez, veya alfa 159a binen superb ye binemez. Bu arabalar birbirinden üstün olduğu için değil, süspansiyon, iç tasarım, konfor birbirlerinden çok farklı. Kimi aracını sert ama hisli yapıyor, kimi yumuşak ama hissiz. Bana göre şuan alfa 159 ama bir 10 yıl sonra eminim avensis derdim, aracın içinde torktan başka hiçbirşey hissetmezsiniz.

tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Araçların karakteristikleri çok farklı olması seçim yapmayı zorlaştırıyor. Bu seçenekleri görünce açıkçası beklentinizi anlayamadım.

Ben Alfa Romeo Giuletta alırdım. Vergi , servis , yedek parça vs. herşeyi düşünmek lazım. Passat alabilirsiniz , ama binemeyedebilirsiniz.

Tüm paranızı otomobile yatırmak çok mantıklı olmayacaktır.

ayrıca bu listede parasını hakeden Alfa'lar ve Suberb var sadece.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Latitude var seçeneklerde ama ben onun yerine Laguna'ya bakarım. Hem sportif hem business serisi bi araba. Üstüne üstlük yakında yeni motoru geliyor Renault'un. 1.5dci efsanesi gerçekten efsane olacak galiba.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Bence giulietta 1.4 170 ps muthis bir araba. Bu araci mutlaka inceleyin derim.

+1 Bence de çok hoş.Üzerinde durmakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Birden çok değişken var. Bu sebeple buna cevap vermek zor. Aynı aracın 1.6 sı var 2.0 ı var, dizeli var benzinlisi var. Birinin mtv'si yüksek keza ötv'si de. Diğeri yakıtı sömürüyor. Beklentilerinizi iyi belirlemek lazım. Az yaksın diyorsanız Accord'a bakmayacaksınız mesela çünkü hem sadece benzinli motoru var ve 2.0 lt.

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Bende passat alırdım, ikinci elde bir forda ya da alfa, skodaya göre daha az değer kaybeder.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

ben hakkımı accorddan yana kullandım hondaya ayrı bir ilgim var neden bilmiyorum. ama eğer doğuş servis probremlerini atlatabilecğimi bilsem kesin passat sw alırdım. çok beğeniyorum o aracı ama kartal doğuş oto şirket araçlarında bezdirdi bizi.

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

arkadaşlar benden yönlendirme beklemeyin lütfen. amacım öncelikle sizin tercihinizi almak. rakam belli. kimisi boş bir dizel alır kimisi de benzinli ful.

Yorum bağlantısı

Mondeo ilk tercih.Sonrasında F :D ocus3

Diğer modellerde şunu rahatca söyleyebilirim.İç mekan hepsinde oldukca güzel fakat bana küçük gibi geliyorum ferahlık hissettirmiyorlar.Görünüş haliyle belirtilen bütün modellerde çok iyi hepside yeni tipler ama iç mekan darlıgı bence eksi yönleri ve en önemli ayrıntı.Bu 2 seçenektenten sonra Passat derim.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

Ben alacak olsam insignia-accord-passat arasinda dusunurdum,giulietta kafami karistirirdi ve gider bmw 5.30d alirdim (5.30d 2.el olurdu ama bu benim fikrim :) senin istedigin cevap ilk cumlede zaten)

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

özellikle halen tercih belli etmiyorum.

oylamalardan ve düşüncelerden gördüğümüz bir şey çok hoşuma gitti. çoksesli ve tercihli bir ortamımız var. henüz %20 oy alabilen araba bile yok. herkesin tercihi farklı. bu aslında çok güzel. basit mantıkla bile bakıyor olsak, piyasada gerek bir rekabetin mevcut olduğunu söyleyebiliriz. herkesin tofaş ile renault 9 arasında kaldığı yıllardan eser yok gibi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...