İçeriğe Yönlendir

Kalorifer Hortumu!


Hakan Mangaloğlu

Recommended Posts

Hakan Mangaloğlu

Arkadaşlar yeni bir sorunla tekrar merhaba. Arabayı alalı bir ay olmadı henüz, geçenlerde iç dikiz aynasıyla ilgili bir soru sormuştum, bu benim bilgisizliğimdendi. Ama bu sefer ciddi bir soruna yol açabilecek bir şeyle karşılaştım. Ön sağ tarafta orta konsola yakın bir yerden, aslında tam köşeden su sızıntısına rastgeldik. Yolda seyir halindeyken benim büyük oğlanın ayağına sıcak bir sıvı damladı (Tabi yanınca hopladı çocuk), baktım antifirizli sıvı. Benim ustaya götürdüm elektrikçi işi dedi, her zamanki elektrikçime gittim, iş büyük ön torpidonun falan sökülebileceğini söyledi. Hortumun eklenti yerinden geliyor gibi bir şey söylediler. Tabi iş büyüyünce hepsi yapmamak için yokuşa sürdüler. Şimdilik sızıntı damla şeklinde ama ileride başıma iş açabileceği düşüncesiyle sorunu şimdiden halletmem lazım gibi geliyor. Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu ve nasıl halletti? Şimdiden ilgilenenlere çok teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kalorifer peteği patlamış gibi bir tarif, acilen yaptırmalı. Müşteri gelmiş, işçiliği de az değildir, neden yokuşa sürsünler ???

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bahsettiğiniz yerde kaloriferin vanası olması lazım muhtemelen onda sızıntı vardır.Çok fazla işçilik ve maliyet isteyen bir iş değil.

Yorum bağlantısı
Hakan Mangaloğlu

Valla Çağlar Bey doğru söylüyorsunuz ama adamları anlamak güç? Siz de anladığım kadarıyla piyasanın içindensiniz. Bu benim 18. arabam, nelerini gördüm. Hele cumartesi günleri gitmeye görün, bakın size nasıl davranıyor çoğunluğu (işini doğru dürüst yapanları tenzii ederim tabii), başlarından savıp paydos edip kaçmak için yarım yamalak ya da hiç bir şey yapmadan sizi ortada bırakmaya gayret ederler. İşler kesat olsun size bey gibi davranırlar, işleri çoğaldı mı başından savarlar. Neyse başınızı ağrıtmayayım (Bende böyle ahlanma malzemesi çok :-). Kalorifer peteğinden değil daha yukarıdan hortumun içeriye giriş noktasından bir yerlerden sızma var ben kendimde bizzat baktım. Hortumun üzerinden sızıp tam köşe noktaya damlıyor. Göremediğim için (usta görmüş herhalde) tahminen içeriye giriş ek yerinden veya oralarda musluk varsa oralardan. Yine tahminim petek olsa orta konsolun altı sırsıklam olurdu yanılmıyorsam.

Yorum bağlantısı
Hakan Mangaloğlu

Sorun çözüldü. İçerideki kalorifer borusunun "o ring" denilen contası sorun yaratmış. Çok şükür fazla dert açmadan hallettirdim. Ama yine de orta konsol ve torpidonun alt tarafı söküldü, sorunsuzca takıldı. İlgilenen herkese çok teşekkürler.

Saygılar...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...