İçeriğe Yönlendir

Lpg Varken Yani Tank Doluyken Benzine Geçme Problemi

Mehmet Basri Çeliker

Recommended Posts

Mehmet Basri Çeliker

Arkadaşlar fiesta flair aracıma 3000 km önce atiker safefast lpg kiti takdırdım. Ancak şimdi lpg varken yani tank fulken kendi kendine benzine geçiyor. Acaba neden olur dersiniz. Sevise götürmeden önce bu konuda fikri olan veya bu durumu yaşayanlardan bilgi alabilirmiyim lütfen. Benzine geçtikten sonra tekrar lpg ye geçiriyorum 2-3 dk gidiyor tekrar kendi kendine benzine geçiyor bazen de sorunsuz lpg de yola devam ediyor hiçbir şey anlamadım neden kaynaklanıyor. Bilgisi olanlardan yardım rica ederim. :unknw:

Yorum bağlantısı
Bestami Ün

Kardeş aynı sorun bende de oldu regülatörü değiştittirdim düzeldi. Regülatörün arızalı fazla uğraşma.

Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Ahmet Kapdan
Işıklar yanarken lpgden benzine geçiyorsa lpg basınç düşüktür diye düşünüyorum filitrelerden de olabilir tecrübeli arkadaşlar yorum yaparlar birazdan

+1

Bu basıncı algılayan sensör arızalanmış veya büyük ihtimalle kirlenmiştir.Temizlenme şansı olabileceği gibi değişmeside gerekebilir.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Isı müşürü de bozulmuş olabilir.LPG nin regulatörüne giren ısı müşürü var onu değiştirin.

Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen

Bir şey değiştirmeden önce regülatörün kablo soketini kontrol edin. Aynı sorunu ben de yaşamıştım. Fiş soket şeklindedir ve zamanla gevşer yerinden çıkar ya da gevşeyince bazen temas eder, bazen etmez. Bir pense ile falan sıkılaştırıp öyle takın yerine. Sorun çözülmezse regülator de problem olabilir. Servise gittiğinizde arıza kaydına bakarlar lpg beyninden ve orada sorunun ne olduğu çıkar meydana.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...