İçeriğe Yönlendir

Ttnet Yakamı Bırakmıyor..


Mert Yeldan

Recommended Posts

Mert Yeldan
(düzenlendi)

İnternet hızım iyiyken son 2 aydır 20-30kb/sn'lere düştü. Şikayet için bugün TTnet'i aradığımda şokla karşılaştım.

2010'nun Nisan ayında annemi cebinden aramak süretiyle 8gb'a kadar netlimitsize onay alıp tarifeye dahil etmişler.

Anneme sordum; "bir şeyler sormuşlardı hızınızı 4'ten 8'e çıkaralım mı diye sordular ben de tamam dedim" dedi. İtiraz ettim üzgünlermiş onay almışlar vs vs. Hattı kapattırmak istiyorum ve 300 Liraya yakın ceza çıkardılar. Kapattırmasam 20-30kb/sn ile sürünüyorum resmen. Haber siteleri bile rica minnet açılıyor. Ne yapsam bilemedim.

TTnet'ten kurtulmamın hattı kapatmanın bir yolu yok mudur?

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Zafer twitterden şikayet edince sonuç çıkıyor falan diyordu ama bunu içinde geçerlimi bilmiyorum.Şöyle bir itiraz hakkın olabilir internet annenin üstüne değilde ama ondan onay aldılarsa anca öyle birşeyler tutturabilirsin.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Adana ya fiber internet geldiyse zarf atarsın belki bişeyler olur o zaman bizi aradılar ceza ücretini karşılayacaklar superonline geçersem falan gibi.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Ne yazık ki annemin üstüne. Acaba okuma yazma bilmiyor desem yerler mi :p

babanın üstüne olaydı telefondan ayarlardın da anne üstüne olunca sesten anlarlar :rolleyes:

e 8 mb e kadar yükseltilerse hızı niye düştü? şikayet kaydı bırak bolcana

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

aynı sorun bendede var dı mert aradım konustuk olmadı bi daha aradım bu sefer 5 mb te cıktı aramak ta yarar var baktınız tatlı dille olmuyo bıraz sesinizi yukseltin hemen hallediyolar :p ttnet fiyatları ucmus bende de kapatmayı dusunuyorum

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Mert galiba senin tarife adil kullanım kotasına takılmış. Gerçi öyle de olsa 20/30 kb.a düşmezdi. Bunun dışında 4 Mb'ten 8 Mb'e çıkardılar diye hızın düşmez bence. Başka bir durum var, hızının düşüşü bu tarife değişikliğinden değil sanırım. Tabi başta söylediğim adil kullanım kotasına takılmadıysan, (belli bir download miktarından sonra hızın 512 MB'e düşürülüyor. Bu olma ihtimali yüksek.

Aslında birlikte ölçüm falan yapmışsınız, görüşmüşsün TTNET ile. Dediğim adil kullanım kotan dolmuş olsa ve hızın bu yüzden düşmüş olsa sana bunu söylerlerdi ama bilemedim ben onu :)

Zafer twitterden şikayet edince sonuç çıkıyor falan diyordu ama bunu içinde geçerlimi bilmiyorum.Şöyle bir itiraz hakkın olabilir internet annenin üstüne değilde ama ondan onay aldılarsa anca öyle birşeyler tutturabilirsin.

Twitter üzerinden mesaj atarak yardım talep edebilirsin TTNETDestek'ten. Ben çok memnunum bu hizmetten. İstersen twitter üye ol, mesaj at, forumda bunla ilgili konu açmıştım. Yada istersen bana cep telefon numaranı ver, ben mesaj atayım twitter'dan seni arasınlar. Bir de bu arkadaşlara izah et durumu. Gerekirse yeniden tarife değişikliği yaparsın.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tarifde 8mbits e kadar diyor, yani bunu garanti etmiyor. Hattınız 8 verilmeye çalışırken bunu sağlayamazsa hızı düşer. 4'e sabitlemeye çalışın, olmuyorsa 2. 4'te muhtemelen her şey düzelir.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Zafer Pm attım sana :flowers: gerçi numarayı yazmamışım pm'de. 05517073292 numaram

@Sani Gerşon

Ben daha hiç download hızı olarak 200kb/sn'lerin üstünü gormedim. Şuan test yaptım 0.72mbps çıktı.

Tarifeyi değişmeyi de kabul etmiyorlar ne yazık ki

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

ttnet ten kaynaklayo arıza kaydı bırakın duzeltiyolar duzelmedikce arayın derim bıktırma usulu :D kesin hallalıyo bende sizin gibi aynı 8 mb te kadar di 20 mb lik dosyayı 10 dakkayı buluyodu ikinci aramamda duzeldi 5 mb te cıkmıştı :dance3:

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Tarife yine aynı kalsın 8 den ödeyeyim ama şunun hızını 4 e falan düşürün diyin.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Tamam Mert. Mesajı gönderdim, modemin açık şekilde bekle.

Büyük ihtimalle herkes gibi senin de şebekenin desteklemediği bir hıza yükseltilmişsin. Sonrasında da TTNET seni mümkün olan en yüksek hıza çıkarmış. Seni aradıklarında bundan bahsederlerse, portunun daha yakın bir santrale taşınmasını falan iste. Evine daha yakın bir santral kurulup kurulmayacağını öğren.

Benden de selam söyle :D

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Smile kullanıyorm daha üzmedi ama doğan holdinge zerre güvenim olmadığından yakında üzecekmiş gibi bir his var download hızındada en düşük 500kb/sn civarını gördüm bugüne kadar onun dışında 1-1.5/mb/sn ye civarı geziyor.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

TTNETdestek

Merhaba, en kısa sürede arkadaşınıza ulaşıp yardımcı olacağız. Teşekkürler.

şeklinde mesaj atmışlar. Büyük ihtimalle arayıp görüşmüşlerdir. İnşallah çözmüşlerdir, yüzümü karar çıkarmasınlar da :D

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Zafer saolasın,

Aradılar beni izah ettim durumu. Arıza kaydım var şuan. O olumsuz sonuçlanınca twitter üzerinden yine ulaşın bize dediler. Hızımı 4'e sabitletmeye çalışacam :D

Yorum bağlantısı
Korhan Orkun

TTnetten nefret ediyorum, telefon bile etmeden tarifemi değiştirmişlerdi.Kapattım ama kurtuldum mu bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m
Zafer saolasın,

Aradılar beni izah ettim durumu. Arıza kaydım var şuan. O olumsuz sonuçlanınca twitter üzerinden yine ulaşın bize dediler. Hızımı 4'e sabitletmeye çalışacam :i-ih:

Apartman içi tesisatını yeniletmeyi unutma. Eski telefon kablolarını CAT5 kablolarla değiştirin.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Sorunum hala düzelmedi sağolsunlar, güya dün arayacaklardı beni ama ne arayan var teknik servisten ne de soran. Bugünde bekleyecem arayan olmazsa Zafer sana tekrar iş düşüyor :)

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Ayhan Onaran

Hızım 1-2 yıldır 8mbit'ti. Dün gece ne olduysa internet 10sn kadar gitti, geri geldiğinde 12mbit olarak geldi. :) Farketmezlerse iyidir.

Line rate - upstream: 796 Kbps Line rate - downstream: 12285 Kbps

Bu olabiliyor...Ben de smile adsl kullanıyorum bazen hız testlerinde 20 bin üzerine çıkıyor...

Yorum bağlantısı
Akan Belen
(düzenlendi)

Dün akşam bende bir süre sorun yaşadım ttnette bariz yavaşladı.Bende sınırsız 8 mb ye kadar olan tarifeyi kullanıyorum.Az önce test ettim 5mb çıkıyor.Senin durumun muhtemel başka bir arızadan kaynaklanıyor.Tarifenle ilgili olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

tarifi:tarife

tarihinde Akan Belen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Evime kadar gelir kendileri test yaptılar :) hattı da yeniledik hala aynı. Nisan gelsin kapattıracam kurtulacam

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

TT netin Allah belasını versin...defalarca aradılar,digitürk kullanıyorum teşekkür ederim dedim ...arama arama derken Allah kahretsin tamam deneyim dedim...Ve telefondaki kişi kesinlikle bir ücret vermiyeceğimi (ne kurulumda nede aktivasyonda) ve telefon kayıtlarında bu tahahhütlerinin dinlenebileceğini söyledi.Tamam getirin tv bu yu dedim.Cuma 16 :30 da geldiler 2 tane cihazı fişe takdılar ,Baktık tv çalışıyor iyi dedik gittiler .Ama tv çalışıyorken internet gitti falan derken söktüm yaklaşık 2 saat sonra...Araya hafta sonu girdi ,derken pazartesi sabah erkenden tüm getirelen ne varsa teslim ettim.Varmı bi sıkıntı dedim .Yo dedi görevli ...Aradan bir ay geçti baktım ki kredi kartımdan 72 ,75 lira çekmişler.

Telefondaki kişi 1 ay bedava deneme amaçlı kullanabileceğimi ve bu sürenin sonunda en ufak bir ücret ödemeden iade ede bileceğimi söylemişti.

Ama adsl için vermiş olduğum otomatik ödeme talimatı üzerinden bu parayı benden tahsil etmişler...Dilekçe , itiraz falan para etmedi.Müdürlükleri içinde gerekli tüm sözleri en ince ayrıntısına kadar söyleyerek ki ...Verdiğim para kadar küfür etmek zorunda kaldım ...Hemen ttnetle olan tüm ilişkimi bitiridim .Annemlerin ,kardeşlerimin telefonları ,köydeki telefona kadar tümünü iptal ettirdim...Ve superonline hizmeti almaya başladım....

Vesile ile ttnet Allah hatlarına yıldırım düşürsün... :tongue:

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Uzun zaman önce (yaklaşık 1 yıl) 1Mb ttnet servisimde çok düşük hızlar ile şikayetçi olmuştum. Ev tesisatını cat5 ile yenilememe rağmen çözüm olmadı. Önerileri 8mb olan taahhütlü tarifeye geçmemdi. önce sorunu çözün sonra geçerim dedim. Çözmeyi denediklerinden bile şüpheliyim. fiber internet müşterisi oldum. 10 mb'lik tarifede ilk gün 12 mb'leri gördüm. Biraz önce yaptığım son testimde 11.19 mb'i gözlemledim. Memnunum. Sabit hattımıda taşıttım. Düşük farklar ödemem gerekebiliyor ama problem değil. Tek sorunum taşınma hedefimi ve adresi 1 yıl önce paylaştığım büyük site için henüz servis vermiyorlar ve taahhüt vermiş durumdayım. Aslında alt yapı görüşmeleri yaptıklarını söylüyorlar ama sonuç üretilmedi.Bir süre mobil internet kullanmam gerekebilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...