İçeriğe Yönlendir

Otomotiv Devinin Cd İle Savaşı!


Tamer Geveci

Recommended Posts

Ayhan Onaran

Maliyetleri düşürmek için alınmış bir karar olarak görüyorum.Ancak CD işi de gerçekten artık hammallık oldu.Saklaması bir dert,kayıt etmesi başka dert.Boş cd satamaz oldum.Herkes de flash disk var :wub:

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
Mp 3 sıkıştırılmış ses formatıdır.ne yaparsanız yapın orjinal Cd kalitesini yakalayamazsınız. O formata en yakın ses biçimi APE ve FLAC var.Onları destekleyen sistemlerde tuzludur.Tuzlu olduğuna göre ford araca bu destekli cihaz koymaz. Dolayısı ile CD kalitesini de yakalamayı beklemeyin.Nasıl denklem ama :D

+1

Flash bellek le kartla cd kalitesi olmaz,cd çaları kaldıracaklarsa kalite yükseltmek için değil maliyeti azaltmak içindir.Zaten araçlara koydukları cd çalarların ses kalitesi berbat olduğu için değişen birşey olmayacaktır.

Yorum bağlantısı
Selçuk Özmen

bence de mantıklı, CD.yi arabanın neresine koyacağız derdinden kurtuluruz (malum saklama gözlerinin, torpidonun boyutu o kadar dandik ki!)

ama hyundailerdeki gibi ya da 60-70 TL lik teyplerdeki gibi müzik çaların üzerinde olmasın usb girişi!...

Yorum bağlantısı
Melih Bozkurt

Benim focus'ta (2 amfi pioneer champion series ve forwell bass amfisi + pioneer subwoofer + kicker kapı hoparlörleri + pioneer 5950) sistemi mevcut. Teybin direkt olarak ipod bağlantısı var, teyp üzerinden ipod u yönetebiliyorum. Ancak 320kbps olarak şarkı da atsam Cd den dinlediğim temiz ses olmuyor. Ama müzikleri cd'den wav formatında çevirip te ipod'a yüklediğimde bu ses farkı ortadan kalkıyor. Daha büyük kapasiteli bi ipod ile evet cd gereksiz olabilir. =)

Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir

10 yıl önce kasetli kamosonic,yumatu,sunny ile geziyorduk, şimdi cd yi beğenmiyoruz ;):D

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Alacaksın 200liraya 1-2TB harici harddisk bağlayacaksın teybine istediğin kalitede istediğin kadar şarkı dinleyeceksin.

Zamanında disket vardı, CD'nin sonuda o olacak yani elektronik beyinlerin önünde duramaz.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Uzun yola gideceğimiz zaman benzinlikten aldığımız CD'yi takamayacak mıyız yani? Benim 11 yaşındaki B segmenti aracıma CD çalar koyduğu için Ford'a teşekkür ederim çünkü bir yakınımın 2004 yılında sıfır aldığı Passat'ta CD çalar yoktu :)

(Bakınız 1:14) 1992 model Escort'ta CD çalar var :)

+1

:(:D;)

Yorum bağlantısı
Murat Kavuk

Benim araçta USB girişi olaydı, hiç CD kullanmazdım.

Uzun yolda genelde laptop da yanımızda olur. Benzinciden CD alınınca, hemen MP3'e çevirip, USB belleğe aktarılabilir :D

Yorum bağlantısı
Murat Kavuk
CD çalar kalkıyorsa eğer, track , flac , ape , v.b. formatları destekleyen bir Cd siz teyp yapsınlar..Sıkıyorsa :angry: 320 kbps kesmez ..İstersen bomba set kur.Sıkıştırılmamış ses kalitesi hemen kendisini belli eder. 20 mb boyutunda bir şarkı 128 kbps de 3 küsür 320 kbps de 6 - 7 mb bişey oluyor.Varın siz hesap edin kaybolan sesleri

Teyp üniteleri, bir nevi bilgisayara dönüşüyor yavaş yavaş. Yani bu formatlar sorun olmayacaktır. 10-20GB'a artık küçük boyutlar olarak bakıldığı düşünülürse neden olmasın. Zaten bir fikir de, şarkıların internet üzerinden telif hakları ödenerek doğrudan teybe download edilmesi. Yeni bir albümmü çıktı. Teybinizle daha yolda giderken net'e bağlanıyorsunuz. Hemen indiriyorsunuz. Daha benzinciden almaya da gerek yok..

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Şimdilik CD çalar...Ha benim araçta Aux girişi de var. Hele bir gelişsin sistemler, hepimiz alışırız....

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

apple ses işlemcisi kullanırlarsa ses kalitesi süper olur ama gel de kullanmayı benim anneme anlat :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Benim aracıma MP3 çalar özellikli sonylerden var. Ben zaman zaman bilgisayarımdaki müziklerden bir cd hazırlıyorum ve bir cd mp3 olarak yaklaşık 12-13 albüm alıyor. Bu albümde kesintisiz dinlediğimde 12-13 saat ediyor ki uzun yola gittiğimde bir cd bitmiyor bile. Bence ses kalitesi de fena değil. Ayrıca kışın bu cd leride camdaki buzu kazımak için de kullanıyorum :) Nüzik setinde flaşk disk girişi de olsa fena olmazdı ama şu an için çokta ihtiyaç duyduğum söylenemez. Hatta daha aux girişini bile denemedim çünkü ihtiyaç duymadım.:D ama benim müzik işiyle uğraşn bir arkadaşım var ve o kesinlikle sevdiği takip ettiği müzisyenleri ve grupları orjinal cd den dinlemek için cd satın alıyor. Ses kalitesini diğer kayıtlarda bulamıyorum diyor:) Müzisyen kulağı sanırım :p

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selçuk Keleş

CD'den aldığım doyumu asla MP3'den alamıyorum. Ford belki de genç müşteri profili bunu daha çabuk benimser diye bu uygulamaya gitmiştir.

Yorum bağlantısı
Ferhat Genç

CD kalitesi tartışılmaz. USB-MP3 gibi olaylar ses kalitesini önemli ölçüde azaltır. Evimde PIONEER PD-9700 model cd çalarım var. Bunda dinlediğim CD lerden altığım tınıyı ve sahne genişliğini hiçbiryerde alamıyorum. Bilen arkadaşlar anlarlar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...