İçeriğe Yönlendir

4300k Mı? 5000k Mı ? 6000k Mı ?

Yiğitcan Coşar

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
Fiestaya,connect farı kadar far takılırsa olacağı o zaten,Yakında bende bi-xenonlu olacağım inşallah :good1:

Connectte lafmı, gemi projektörü mübarek, içine 2 bi-xenon sığar vallahi, böyle bir atraksiyonda düşünmüyor değilim aslında :D

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)
Vay pirim bilimsel ve norm vererek koymuşsun son noktayı... :good1:

Benim h4 bixeonlar nasıldı ha , 4300 K ne güzeldi değil mi ?

Klasik H4 reflektöre göre tabiki iyi.

Niye olmasınki. Halojen 900-1100 lümen xenon 3200 lümen, bilimsel olarak :)

E İlker farın içine h4 e göre tesisat döşemiştir ondan. ben sigorta kutusundan hallettim. çünkü ben farlar kapalı iken xenon ile selektör yapsın istemiyorum.

Uğur'un aracındaki H4-3 xenon tesisatı kullanıldı. Orjinalinde seni aracın gibi röle destekli değil Connect'ler. Direk, far anahtarı ve koldan gerilim alıyor.

Ayrıca senin araca yaptığımız işlem neticesinde farlar kapalı iken selektörde xenonlarda yanacak haberin ola :)

tarihinde Servet Ayd?n tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Şu merceklerin küçüğünden olsa,onuda farın içine sığdırıp,gündüz farı niyetine kullanırız :)

Sis farına uyan tipleri var, bunlara H11 tipinde xenon takılıyor, böyle birşeyler yapılır aslında, bu arada bmw ledi xenonu geçti komple lazer far işine girdi, artık bizde ledi xenonu bırakıp Lazer e doğru araştırmaları kaydıralım bari, şunlar piyasaya çıkıp kazalıları sanayiye düşsede lazerleri bizim süper Ford lara taksak :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
Benim araçtaki bi-xenon.

Ne diyot takıldı nede başka herhangi bişey tamamen orjinal tesisata takılı xenon.

Senin tesisat farın içindedir. Yapılı gelmiştir sana.

Hafif mavilik istiyorsan 5000k değilde yaz gelince 6000k'ya geçmeni tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
E İlker farın içine h4 e göre tesisat döşemiştir ondan. ben sigorta kutusundan hallettim. çünkü ben farlar kapalı iken xenon ile selektör yapsın istemiyorum.

İlker sadece far tasına mercekleri montaj yaptı gönderdi onun dışındaki bütün işlemleri ben yaptım(farı ben topladım yani). Servet abide araç üzerine montaj yapılırken yardımcı oldu.

Herşey tamamen orjinal yani, servet abininde söyledigi gibi ek bişey takılmadı...

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Senin tesisat farın içindedir. Yapılı gelmiştir sana.

Hafif mavilik istiyorsan 5000k değilde yaz gelince 6000k'ya geçmeni tavsiye ederim.

Hüseyin abi farı ben topladım, ben uyurken cinler periler gelip tesisata bi işlem yapmadıysa orjinal tesisat var farda :)

6000K Takmam Servet abi gözümü korkuttu gelir gelmez söker kırar ampülleri falan boşa masraf yapmayalım :) Şakası bi yana tam araştırmadım ama sanırım orjinal d2s 6000K Philips ampul yok, çin malı takmam aracıma ben. 6000K alcaktım zaten İlker bende olan 6000'ler cin malı 4300'ler orjinal Philips diyince boşver 6000'leri direk 4300'leri gönder dedim :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Düz tesisat ile mercek istendiği gibi çalışmıyor ki. İlla bişeyler yapılıyor. :)

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Düz tesisat ile mercek istendiği gibi çalışmıyor ki. İlla bişeyler yapılıyor. :)

O kadar incesini bilemiycem daha ilk bi-xenon uygulamam ama ben bi eksiklik görmedim.

Servet abide montaj yaptıgında baktı bi eksiklik var demedi. İstendigi gibi çalışmayan şeyler neler Hüseyin abi özellikle onları bi konturol ediyim.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
Hocam mercek perdesi bozulur mu?

birkaç mercekte (mesela opel insignia) perde bir hella servo motora bağlı o motorun bozulması lazım. Ama çoğu mercekte bu şekilde değil elektromıknatıs mantığıyla çalışıyor sanırım mercek perdeleri ... onlarında bozulması oldukça zor olsa gerek ..

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)

Ben biliyordum bir gün H4 kullananların bi-xenon diyip duracağını :) Keza ben motorlu h4 kullanmaya başlayalı 3-4 sene oldu ama o zamanlar tü kaka diyordunuz, göz alıyor diyordunuz, arabayı üstüne sürerim diyordunuz :good1::flowers:

Fiesta KİNG :)

26157_101795059862302_100000954242082_11668_4205504_n.jpg

tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ben biliyordum bir gün H4 kullananların bi-xenon diyip duracağını :) Keza ben motorlu h4 kullanmaya başlayalı 3-4 sene oldu ama o zamanlar tü kaka diyordunuz, göz alıyor diyordunuz, arabayı üstüne sürerim diyordunuz :lol2: :D

Fiesta KİNG :good1:

26157_101795059862302_100000954242082_11668_4205504_n.jpg

Eğer hala h4-3 motorlu xenon kullanıyorsan üstüne sürmeme gerek yok, karşıdan sana bi-xenonla uzun attıkmı keşke üstüme sürseydiniz derdin.

Yoksa sen, zaten tasarım hatalı eski fara hala motorlu xenonmu takıp geziyorsun. Cık cık cık, hemen sanada mercek bulmak lazım :good1:

Yorum bağlantısı
Yasin Çelik
Eğer hala h4-3 motorlu xenon kullanıyorsan üstüne sürmeme gerek yok, karşıdan sana bi-xenonla uzun attıkmı keşke üstüme sürseydiniz derdin.

Yoksa sen, zaten tasarım hatalı eski fara hala motorlu xenonmu takıp geziyorsun. Cık cık cık, hemen sanada mercek bulmak lazım :D

Ali abi bu Bi-Xenon işi bu aralar çok kafama takılmış surumda,Sanırım yapacağım,Ama nasıl olur neye ihtiyacım var pek kafam almıyor.

Yani diyelim bi xenon mercek taktık sellektör olayı nasıl olacak?Kendi halogen lerde çalışıp eş zamanlı olarak bi xenon lardamı çalışacak ? Yoksa kendi orjinal uzunlarım iptal olup sadece bi xenon unki mi çalışacak.

Ayrıca bu hazır bi xenon kitler var onlardanmı takılacak yoksa daha başka bir şeylermi :p

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
Hocam mercek perdesi bozulur mu?

Fani dünya ne de olsa bozulur, yani bozulması lazım. Ama kaç kişi vardır mercek perdesi bozulan orası ayrı konu tabi.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ali abi bu Bi-Xenon işi bu aralar çok kafama takılmış surumda,Sanırım yapacağım,Ama nasıl olur neye ihtiyacım var pek kafam almıyor.

Yani diyelim bi xenon mercek taktık sellektör olayı nasıl olacak?Kendi halogen lerde çalışıp eş zamanlı olarak bi xenon lardamı çalışacak ? Yoksa kendi orjinal uzunlarım iptal olup sadece bi xenon unki mi çalışacak.

Ayrıca bu hazır bi xenon kitler var onlardanmı takılacak yoksa daha başka bir şeylermi :flowers:

Senin fiesta yeni olandan 2010 olduğuna göre, bu durumda kısa uzun ayrı sende, sen sadece kısalara mercek takacaksın, bi-xenon değil yani, uzunların orjinal kalacak, bi-xenon hem kısa hem uzunu birlikte sunan mercek olduğundan sana olmaz, kısa xenon açık giderken uzunları açar yada selektör yaparsan ikiside yanacak, zaten normal bu, sadece uzunların 4300k xenona göre sarı kalacağından uzun ampüllerini beyaza yakın performans ampülü ile değişceksin, mesela filips Extrem Power yada Bosch Plus 90 gibi markalarla.

Senin farında zaten mercek varsa iş basit, al 2. el 4300k xenon ampül, ampül orjinal olsun, sonra bulabilirsen digital slim balast al, ve bunları bağlamak için kablo seti, iş tamam, yada en kolayı bu aşamada hazır satılan xenon kitler işini görecektir, sonrasında istersen balastı çıkma ama orjinal balastla değişirsin, yalnız 4300k almaya dikkat et.

Fani dünya ne de olsa bozulur, yani bozulması lazım. Ama kaç kişi vardır mercek perdesi bozulan orası ayrı konu tabi.

Motorlu tiplerde bir ihtimal ama elektro mıknatıs tipli olanlarda mesela benim bosch larda çooook zor, alet ısınmıyor bile, zaten bozulacak tek yeri bobini, onunda ateş gibi ısınması lazımki o da olmuyor, dolayısı ile bozulmaz diyebiliriz, çok çok az bir ihtimal var sadece ama çok az.

Yorum bağlantısı
Yasin Çelik
(düzenlendi)
Senin fiesta yeni olandan 2010 olduğuna göre, bu durumda kısa uzun ayrı sende, sen sadece kısalara mercek takacaksın, bi-xenon değil yani, uzunların orjinal kalacak, bi-xenon hem kısa hem uzunu birlikte sunan mercek olduğundan sana olmaz, kısa xenon açık giderken uzunları açar yada selektör yaparsan ikiside yanacak, zaten normal bu, sadece uzunların 4300k xenona göre sarı kalacağından uzun ampüllerini beyaza yakın performans ampülü ile değişceksin, mesela filips Extrem Power yada Bosch Plus 90 gibi markalarla.

Senin farında zaten mercek varsa iş basit, al 2. el 4300k xenon ampül, ampül orjinal olsun, sonra bulabilirsen digital slim balast al, ve bunları bağlamak için kablo seti, iş tamam, yada en kolayı bu aşamada hazır satılan xenon kitler işini görecektir, sonrasında istersen balastı çıkma ama orjinal balastla değişirsin, yalnız 4300k almaya dikkat et.

Motorlu tiplerde bir ihtimal ama elektro mıknatıs tipli olanlarda mesela benim bosch larda çooook zor, alet ısınmıyor bile, zaten bozulacak tek yeri bobini, onunda ateş gibi ısınması lazımki o da olmuyor, dolayısı ile bozulmaz diyebiliriz, çok çok az bir ihtimal var sadece ama çok az.

Ama abi benim farlarda mercek yok ,Benim araç Trend :) Ayrıca ben bi xenon yapsam da hem bi xenon daki uzunlar hemde aracın kendi uzunları ile birlikte çalışsalar :flowers:

tarihinde Yasin_ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ama abi benim farlarda mercek yok ,Benim araç Trend :D Ayrıca ben bi xenon yapsam da hem bi xenon daki uzunlar hemde aracın kendi uzunları ile birlikte çalışsalar :lol2:

Hımm, bu durumda ilk yazdıklarımı uygula, bi-xenon takarsın uzunlarla beraberde yakarsın olur, ama delici bir güç açığa çıkabilir, ayrıca bu iş pahalıdır ona göre. :D

Yorum bağlantısı
Yasin Çelik
Hımm, bu durumda ilk yazdıklarımı uygula, bi-xenon takarsın uzunlarla beraberde yakarsın olur, ama delici bir güç açığa çıkabilir, ayrıca bu iş pahalıdır ona göre. :D

Abi bakıyorum bi xenon hazır kitler var,Montajı da çok basit gibi duruyo ama dedimya ben hangi malzemeyi alacağımı bilmiyorum :lol2: Bi liste yapalım ben bi araştırayim.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Burdan devam edelim bari.Benim kısalar xenon.peki uzunlar normal halojen sarı yanıyor.Bu beyaz yanan ampuller performans olarak nasıl acaba sıkıntısı varmı yoksa daha mı iyi.Bizim araçlar iöin uygun olan model marka nedir.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Abi bakıyorum bi xenon hazır kitler var,Montajı da çok basit gibi duruyo ama dedimya ben hangi malzemeyi alacağımı bilmiyorum :D Bi liste yapalım ben bi araştırayim.

Bi-xenon hazır kitten kastın ne? Mercekle beraber olarak satılanlarsa onlar işe yaramaz, ona para vereceğine, 20-30 tl. ye 2 mercek alacaksın, 2 tane mali duruma göre sıfır yada az kullanılmış 4300k philips-osram ampül alacaksın, bunları çalıştırmak içinde bi-xenon olmayan normal xenon hazır balast-kablo seti alacaksın.

Kendin yapacaksan ek malzemeler; farı boyamayacağını varsayalım, 2 adet uygun mercek kapağı, siyah silikon, farı kesmek için dremel tarzı bir alet, vida vs. lazım, gerisi kolay, farı sök, biryere sabitle, farı yak ve ışığını çiz, sonra farı kes merceği tak farı önceki yere sabitle xenonu yak ve konumu ayarla merceği slikonla sabitle, sonra uygun yerleri delip vidayla tam sabitle, vidaların gevşememesi için silikonla yada kilitli tip adını unuttum somununda lastik kısım olan kilitli somun kullan, mercek kapağını tak, projektörü fara geri tak, temizlik yap parlat, far camını tak, hayırlı olsun :D

Diyerek kısaca açıklama yapayım. Biraz basit oldu ama elin yatkınsa yarım günlük iş aslında, sadece farı açarken nazik ol ve işleri yaparken hesap kitabı düzgün yap, nette gerekli bilgiler ve forumda uzmanlarımız mevcuttur.

Yorum bağlantısı
Yasin Çelik
Bi-xenon hazır kitten kastın ne? Mercekle beraber olarak satılanlarsa onlar işe yaramaz, ona para vereceğine, 20-30 tl. ye 2 mercek alacaksın, 2 tane mali duruma göre sıfır yada az kullanılmış 4300k philips-osram ampül alacaksın, bunları çalıştırmak içinde bi-xenon olmayan normal xenon hazır balast-kablo seti alacaksın.

Kendin yapacaksan ek malzemeler; farı boyamayacağını varsayalım, 2 adet uygun mercek kapağı, siyah silikon, farı kesmek için dremel tarzı bir alet, vida vs. lazım, gerisi kolay, farı sök, biryere sabitle, farı yak ve ışığını çiz, sonra farı kes merceği tak farı önceki yere sabitle xenonu yak ve konumu ayarla merceği slikonla sabitle, sonra uygun yerleri delip vidayla tam sabitle, vidaların gevşememesi için silikonla yada kilitli tip adını unuttum somununda lastik kısım olan kilitli somun kullan, mercek kapağını tak, projektörü fara geri tak, temizlik yap parlat, far camını tak, hayırlı olsun :D

Diyerek kısaca açıklama yapayım. Biraz basit oldu ama elin yatkınsa yarım günlük iş aslında, sadece farı açarken nazik ol ve işleri yaparken hesap kitabı düzgün yap, nette gerekli bilgiler ve forumda uzmanlarımız mevcuttur.

Abi teşekkür ederim, Evet benim kast ettiğim mercekli çin malı olan bi xenon hazır kit idi,Ama olmad diyorsun bunu geçelim :D

Ben şimdi bi xenon mercek alayım almayada yani bunun bir ölçüsü filan varmıdır ?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Abi teşekkür ederim, Evet benim kast ettiğim mercekli çin malı olan bi xenon hazır kit idi,Ama olmad diyorsun bunu geçelim :D

Ben şimdi bi xenon mercek alayım almayada yani bunun bir ölçüsü filan varmıdır ?

Gece uçuşuna bir bak istersen, ölçüsü yok, almanya yada gerek yok, sahibinden yada gittigidiyorda dolu var, İlker beyden de alırsın, hella-valeo-bosch bunlardan birini al yeter, genelde hella kullanılıyor, ufak ve montajı kolaydır, herşeyi burdan alabilirsin, mercek ucuz, pahalı olan ampül ve balast.

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasin Çelik
Gece uçuşuna bir bak istersen, ölçüsü yok, almanya yada gerek yok, sahibinden yada gittigidiyorda dolu var, İlker beyden de alırsın, hella-valeo-bosch bunlardan birini al yeter, genelde hella kullanılıyor, ufak ve montajı kolaydır, herşeyi burdan alabilirsin, mercek ucuz, pahalı olan ampül ve balast.

O zaman yavaş yavaş ben malzemeleri toparlamaya çalışayim :D Malum çinden bakacağız :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
O zaman yavaş yavaş ben malzemeleri toparlamaya çalışayim :D Malum çinden bakacağız :D

Çin den sadece balast ve kablo setine bak, mercek zaten marka olacak, ampülleride çıkma d2s al yıllarca gider merak etme.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...