İçeriğe Yönlendir

Toyota Mı? Honda Mı? Yeni Focus Mu?

Mehmet Jeyan

Recommended Posts

Mehmet Jeyan

Arkadaşlar merhaba.. Yeni araç almaya niyetlendim.. Ancak karar veremedim tam hangisi olacağına.. Sizin değerli fikirleriniz benim için çok önemli.. Bu yüzden fikrinizi belirtirseniz sevinirim. Almayı düşündüğüm araç için aşağıdaki üç araç arasından birini tercih etmem gerekiyor.. Sizce hangisi? Dizel almayı düşünmüyorum..

Ford Focus Titanium 1.6i 125PS 4K 52.860 TL

http://www.ford.com.tr/otomobiller/focus/dis-tasarim

Honda Elegance Otomatik Vites 1.6 Benzinli 48.600 TL

http://honda.com.tr/SeriesContentPages.asp...age=genel-bakis

Toyota Corolla 1.6 Elegant VSC+Xenon A/T 58,400 TL

http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/corolla/index.aspx

Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Çağdaş Hatırnaz

Honda civicin tasarımını beğenmiyorum ben. Toyota corolla kullandım güzel bir araba ancak bu üçü içinde seçecek olsam ford derim.

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Honda kasa yeniliyor, Toyotada 1-2 seneye kalmaz yeniler. Ford daha yeni :D Bu bakış açısına göre Ford.Otomatik istiyorsanız Honda ve Toyota öne çıkıyor.

Görsel olarak en güzeli Honda. Focus'ada yavaştan gözümüz alışmaya başladı.Sorunsuzluk olarak Toyota öne çıkıyor.

Ben yinede bugün araba alsam o fiyata Focus alırdım. Ama kesinlikle beyaz değil...

Yorum bağlantısı
Ali Eren

çok zor bir soru. bence üçüde çok güzel araba. üçününde test araçlarını kullanıp karar vermenizi tavsiye edebilirim.

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Söylendiği gibi Honda kasa değiştirecek Toyota sorunsuz gibi ama birde Mazda3'e bakın derim.Mazda

Yorum bağlantısı
Mehmet Jeyan
Söylendiği gibi Honda kasa değiştirecek Toyota sorunsuz gibi ama birde Mazda3'e bakın derim.Mazda

Mazda 3 düşündüm, ancak o da maalesef skoda gibi ikinci el değeri çok düşük ve en önemlisi mazdanın servis sıkıntısı...

Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca

Benzinli istiyorsanız Honda'yı tercih edin derim. Gerçi tasarımının değişeceği söyleniyor ama sizin için o kadar önem arzetmiyorsa benzinlilerde Honda en güzel tercihtir bence.

Yorum bağlantısı
Mehmet Jeyan
kasanın eski olması sorun değil ise Honda..daha sessiz,daha atık,daha şık

Toyotayı dizel ise düşünürüm,

en yeni yüz olsun deyip Focus alırdım

Benimde kanaatim focus üzerinde yoğunlaşıyor. Hondanın kasa değiştirmesi ve focusun özellik bakımından toyotadan iyi olması gibi etkenler bu yönde kanaatimi focustan yana kullanmamı sağlıyor.. Hondanın kasa değiştireceğini sizden öğrendim. O kadar para verip eski kasasına binmek benimde hoşuma gitmezdi.. Hondanın yeni kasası ne zaman çıkacak acaba? Hani bir iki ay ise bekleriz biraz..

Yorum bağlantısı
Kadir Cenk Çiftçi

Ben olsam toyotayı direk silerim honda civic güzel araç ancak onunda kasası yakında yenilenir bence focus 3 içlerinde en iyisidir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Beklenti ve kullanım amacı nasıl olacak? 46.000e Jetta 1.2tsi, 40.000e Elantra seçeneklerine da bakın derim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Jeyan
Vay memedim gomu nerde kardeşim:))

Astrada güzel indirim var şu ara.değerlendirebilirsiniz.ben bile kasiniyorum

Gömmüüüüüüüüüüü.. Soruyu tekrar alıyım :s))

Beklenti ve kullanım amacı nasıl olacak? 46.000e Jetta 1.2tsi, 40.000e Elantra seçeneklerine da bakın derim.

Beklentiler yurdum insanı seviyesinde.. En az parayla en iyisini almak :)) Şaka bir yana, iki adet alacağız, abim ve bana.. Şahsımız için kullanılacak.. Yakıt olarak benzinli, atak, teknolojiyi iyi kullanmış, güvenliği en üst seviyede olan diyebiliriz kısaca...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Benzinli ve atak denince, 2012 senesine merdiven dayanmışken, atmosferik motor artık alınmaz derim, turboya geçişin zevkini mutlaka yaşayın, tüketiminiz de azalsın.

Yorum bağlantısı
Mehmet Jeyan
Işte ondan,telefondan anca bu kadar oluyor.

Saka bi yana civice o para verilmez.39500 e full dizel astra 3 veriyorlar.

Abi astra bize küçük gelir :s Aşiret fazla :)) Ama astra seçenekler arasında yok.. Sence hangisi Fuat? Focus-civic-corolla?

Benzinli ve atak denince, 2012 senesine merdiven dayanmışken, atmosferik motor artık alınmaz derim, turboya geçişin zevkini mutlaka yaşayın, tüketiminiz de azalsın.

Çağlar abi, senin deneyimlerin benden çok çok fazla.. O yüzden benimde anlayabileceğim şekilde yazar mısın ? :D Turbo derken? Benzinli değilde dizel mi kastettiğin?

Yorum bağlantısı
Mehmet Jeyan
Jetta 1.2 tsi mesela. Bu devirde atmosferik benzinli alınmaz bence.

Abi daha önce hiç bakmadım jettaya.. Şimdi inceliyorum.. İlgin için teşekkürler..

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Siz benzinli ve otomatik düşünüyorsanız VW deki modellerden tsi 1,4+dsg ye bir bakın derim.Şu andaki en iyi ikili.Ama servis ve hizmet rezalet.Garanti bitince özel servis.

Yeni Hyundai elentra da çok iyi bir araba....Performas derseniz focus eceboost u deneyin muaazzam bir motor var test ettim onayladım :) Test sırasında Ford taki yetkili

Ford 125 lik modellerde otomatik vites getiriyor ekim sonuna doğru burda olacaklar dedi ne kadar doğrudur bilemem.Almaya karar verdiğiniz arabayı 1,5 km test edipte almayın.Ben bayiyi biraz sıkıştırdımmı test güzergahı 10 km ye çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
(düzenlendi)
focus ecoboost kesinlikle test edilmeli katılıyorum

VW DSG sini direk geçin derim ben sürekli sorun duyuyorum onunla ilgili. en yenisi forumda var. hatta arkadaşın 2009 pasatında bile aynı sıkıntı oldu. mekatronik sıkıntı yaratıyor sürekli.

Önerim focus ecoboost

Düzeltme: kalın harfle yazılan kısım

tarihinde Ertan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Siz benzinli ve otomatik düşünüyorsanız VW deki modellerden tsi 1,4+dsg ye bir bakın derim.Şu andaki en iyi ikili.Ama servis ve hizmet rezalet.Garanti bitince özel servis.

Yeni Hyundai elentra da çok iyi bir araba....Performas derseniz focus eceboost u deneyin muaazzam bir motor var test ettim onayladım :D Test sırasında Ford taki yetkili

Ford 125 lik modellerde otomatik vites getiriyor ekim sonuna doğru burda olacaklar dedi ne kadar doğrudur bilemem.Almaya karar verdiğiniz arabayı 1,5 km test edipte almayın.Ben bayiyi biraz sıkıştırdımmı test güzergahı 10 km ye çıkıyor.

Özel servis ne kadar anlar acaba, o da bir sorun. Balıkesir'de mesela hiç sanmam.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dsg de, eski tiplerde sıkıntı vardı, yeni tiplerinde de elektronik ünite değişimi yapıldı bir ara, ama alttan gelen sese çözüm değil, ses var ama arıza değil, alışacağız sanırım.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Toyotayı direk silin derim ve bunların içinden focus derim.

Yorum bağlantısı
Umeyr Sadık Turan

arkadaşlar bende şunu söyliyeyim ortağımız toyota 1.4 d-d yani diesel aldı comfort extra bindim sürdüm fakat öle aham şaham bir farkı yok ve malzeme kalitesi o kadar yüksek de değil performans zaten motor küçük olduğu için o kadar seriliği yok süspansiyon ise passat ile aynı markada sertlikte bir alt takıma sahip sağlam diyebilirim.honda cıvıc ise yine eski ortağımızda vardı ve yol sesi kütlükten bahsediyordu o kadar tutuculuğu yok anlıyacağınız ama fordun yeni kasası fırının önüne geldi ve çalışırken ben çalıştığını falan anlayamadım dieselinden bahsediyorum ve yoldaki sessizliği de gayet başarılı artı sedan görünümü bence şık olmuş benim tavsiyem de ford III olurdu teşekkürler saygılarımla

Yorum bağlantısı

Ben de olaya farklı açıdan yaklaşayım.

Yeni model araçlar risklidir. Birçok testten geçirilip piyasaya sunulsalar da, asıl testleri sürücüler yapar. Belli parçalar bu deneyeimler vasıtası ile ücretsiz değiştirilir ve araıcn uzun dönem testi tamamlandıktan sonra, makyajı yapılarak piyasaya sunulur. İşte bu durumda ne yeni, ne de piyasadan kalkacak modeli değil, yeni makyajdan çıkmış modeli tercih etmek en güzeli.

Bir Mondeocu olarak, makyajdan yeni çıkan Mondeo'yu öneririm. ÖZellikle 60.000.-TL sınırı zorlanacaksa. Yine Toyota'da Verso 2.0 d-4d kampanyada. Vergisi yüksek ancak dizel motor ve 55.000.-TL'lik fiyatı ile vergi dezavantajını kapatıyor bir nebze. Nissan Juke tarzı araçları beğeniyorsanız onda da kampanya varmış.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Gökhan Aybars Çağlarca

Honda ile Toyota arasında 10.000 TL fark varsa Honda alınır 2.eli de gayet iyi . Yeni focus fiestanın çakması gibi duruyor hala alışılamadı .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...