Sinan Yalçın Durmuş 24 Ekim 2011 Yazar Paylaş 24 Ekim 2011 Son aşamalardayım.Aksilik olmaz ise 2 gün sonra kargoya verebilirim. Tamam abi sabırsızlıkla bekliyoruz Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 25 Ekim 2011 Yazar Paylaş 25 Ekim 2011 Ben de Bakalım güzel bişe olacak gibime geliyor alıştım aslında ya bölede arabanın ön tarafı daha bi çekici geliyor sis far kapaksız=)) Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ekim 2011 Paylaş 29 Ekim 2011 C-MAX için gündüz farı led driver eksiği ile bitti.Arkadaşım gümrükten alamamış mallarını hafta başı alacabileceğim dedi ve bende mecburen beklemek zorundayım.Sebebi piyasadan yarı yarıya ucuza alabiliyor olmam ve sorun oldugunda tereddütsüz iadem olabiliyor.Güzel bir çalışma oldu kendime öğrettiğim yeni şeyler oldu tecrübem arttı.Merceklerin kenarlarında oturması için tıraşlamalar oldu ve ufak kusurlar oluştu bunları yapıştırıcı bertaraf etti ama her şekilde sonuç benim için oldukca tatmin edici.İşte detay resimleri.İlk resimleri paylaşmıştım zaten devamından giderek sıralayacağım. Merceklerin kenarlarını karışım 404 yapıştırıcıyı ince uçlu bir metal ile yavaşca sürerek kurumaya bıraktım. Sonra Hazır olan power ledleri yaptıgım extra sogutucuları ile mercege 1mm lik vidalar ile tutturdum. Bu işlemin ardından 404 çivisiz çivi buladım ve kurumaya bıraktım. Kısa sürede kuruyan bu çivi işleminin ardından güzelleştirme operasyonu ile işlem sonuçlanıyor. İşte C-MAX için yaptıgım Ayakkabı modeli Buda ön yüz resmi. Elimde bulunan led sürücüsünün teki bu aşamalardan geçerek güzelce kutusuna yerleşti ve baglantıya hazır hale geldi. Kartın alt bölümüne sogutucu yaptım ve ara izalosyon ile destekleyerek beyaz silikonuda bulayarak vidaladım. Aksilik olmaz ise son hafta içi kargolarım artık.Sonucu ve yorumları hep beraber görecegiz ve okuyacagız.Şimdiden iyi günlerde kullan Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 31 Ekim 2011 Yazar Paylaş 31 Ekim 2011 Abi eline koluna saglik cok guzel gozukuyor sabirsizlikla bekliyorum Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 1 Kasım 2011 Yazar Paylaş 1 Kasım 2011 Takılsın da görelim bakalım. Ömer abi sanırım bu hafta gelir yada bayram sonuna kalır =) geldikten sonra müsait bi zamanda montajını yaptırırım eminim seninde hoşuna gidecektir Çok güzel olacağa benziyor,ellerine sağlık oktay abi,adnan sende ne görsen,arabanın üzerinde görmek istiyorsun,arabanın üzerinde göreceğin şeyler var,görmeyeceğin şeyler var Oktay abi,bu arada benim resimler ne oldu Daha c-max konusunda aracın farlarının resmini çekmeye fırsat bulup ekliyemedim =)))) aslında kaç gündürlü fotograf makinası arabada duruyor ama gündüz farları gelsin onlarıda taktırayım öle bi resim çekeyim dedim öle kaldı. resimlerde herşey çok farklı oluyor araç üstünde daha farklı oluyor gerçekten sabırsızlıkla bekliyoruz =) Hemşerim senin bi-xenon işi noldu Yorum bağlantısı
Misafir 1 Kasım 2011 Paylaş 1 Kasım 2011 Daha c-max konusunda aracın farlarının resmini çekmeye fırsat bulup ekliyemedim =)))) aslında kaç gündürlü fotograf makinası arabada duruyor ama gündüz farları gelsin onlarıda taktırayım öle bi resim çekeyim dedim öle kaldı.resimlerde herşey çok farklı oluyor araç üstünde daha farklı oluyor gerçekten sabırsızlıkla bekliyoruz =) Hemşerim senin bi-xenon işi noldu Bayram sonrası abi ama hangi bayram sonrası Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 1 Kasım 2011 Yazar Paylaş 1 Kasım 2011 Bayram sonrası abi ama hangi bayram sonrası :lol2: Vallahi alıştım ben arabanın böle haline orası boş daha bi çekici duruyor =))) ama sıkılıyorum artık sis farı çercevelerine noldu sorusuna çalındımı diye kırk defa sormuşlardır Oktay abi ile görüşmedimde işlem tamam ama bi tek modül bekliyoruz parkları açtıgımızda yarım gücte yanacak parklar kapalı tam gücte yanacak Bayram sonuna bu iş biter yav Allah bana uzun ömürler verirse,o günüde görürüm elbet Hemşerim yakın olsak başından ayrılmayızda,uzagız Yorum bağlantısı
Misafir 1 Kasım 2011 Paylaş 1 Kasım 2011 (düzenlendi) Gümrüge takıldık arkadaş rezil oldu 15.000dolarlı malı yatıyor işleri kaldı bende mahcup oldum.Yarına gümrük işi bitiyormuş umarım aksilik olmazda bayram öncesi yollarım. Onur sana sürprizim var acayip dekor oldu far ama ben önece bir begeneyim resimleyeceğim sana. 2 bayram arası düğün olmazmış ne o öyle yahu yok size bişicikler. 1 Kasım 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 2 Kasım 2011 Paylaş 2 Kasım 2011 Allah bana uzun ömürler verirse,o günüde görürüm elbet Çağlar bu bayram işini,seninle Adnan icat etti zaten Adnan abinin dediği gibi bize bayram bol abi ama hangi bayram Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 2 Kasım 2011 Yazar Paylaş 2 Kasım 2011 Vallahi hiç acele etmiyorum bayram sonu müsait olacagım için bayram sonuna kaldı gündüz farları Gündüz farlarıyla birlikte zaten bugun ne zamandırlı aklımda olan bişe daha vardı onuda hallettim Adem abinin sayesinde Takacakta usta buldum herşey yoluna gitti bayram sonu ikisini birden hallettirecem Ondan sonra aklımda bide ledli stop var onları bulabilrsem süper olacak Yorum bağlantısı
Misafir 2 Kasım 2011 Paylaş 2 Kasım 2011 Adnan abinin dediği gibi bize bayram bol abi ama hangi bayram 365 günlük Modifiye bayramı ilan edelim :lol2: Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 4 Kasım 2011 Yazar Paylaş 4 Kasım 2011 Oktay abi son durum nedir varmı bi gelişme bayram sonuna kaldı galiba Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Buğün aldım sürücüyü teste baglarım sonra kargo için paketlerim bayram ertesi veririm aksilik olmaz ise. Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 4 Kasım 2011 Yazar Paylaş 4 Kasım 2011 Buğün aldım sürücüyü teste baglarım sonra kargo için paketlerim bayram ertesi veririm aksilik olmaz ise. Tamam abi eline koluna sağlık Yorum bağlantısı
Misafir 16 Kasım 2011 Paylaş 16 Kasım 2011 Bayram ertesi dedik biraz gecikme ile dün kargoya verdim sonunda.Buğün elinde olur aksilik olmaz ise.Bundan sonra araç üzerinde görebileceğiz.Sağlı sollu toplamda maksimum led bilğilerine göre 1300 lümenlik florasan beyazı tonunda ışık kaynagı sağlandı.60 ve 120 derece aralığında işlevini yapabilen mercek kullanıldı.Sis kapakları delik deşik edildi, fakat sonradan süslendi. Park açık iken ışık şiddeti düşürüldü lümen değerini bilmiyorum ama sürücü giriş voltajı 9.80 volta sabitlendi ışık gayet ideal hale geldi.Düğmeden direk park açılıncada kısık şekilde yanacak şekilde kontak açık olmasa dahi işlevini yapabilecek halde dizayn edildi. Bütün parçalar ile toparlanmış son hali bu.Bu halde resim çekmemiştim kargo paketini açıp çektim. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Kasım 2011 Paylaş 16 Kasım 2011 Teşekkür ederim.Bende merak ediyorum.Evdeki testlerdeki görünüş ile araç üzerindeki görünüş acayip farklı görünüyor. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Kasım 2011 Paylaş 16 Kasım 2011 Hayırlı uğurlu olsun diyelim Darısı onurun başına Onur daha çokkkk bekler.Yaşı genç askerliğini yapsın düşünürüz bişiler. Çok orjinal ve yakışıklı olmuş, zenaatına sağlık Oktay üstad. Teşekkür ederim.Buğün telefonda konuştuk bağlatmaya gidecekti bakalım ne yaptı.Merakla bekliyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 Sinan dün taktırmış gündüz farını ve büyülenmiş resim çekemiyormuş Yorum bağlantısı
Misafir 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 Askerlik mi kaldı abi,ömür bitti,benim iş bitmedi Hadi yaa.Tutturamadım neyse askerli,k bitmiş yıllar geçmiş elbet bu işte biter bir gün.Sayılı gün çebuk geçermiş.Sayılmayan gün hiç gelmezmiş. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Kasım 2011 Paylaş 18 Kasım 2011 (düzenlendi) Ezbereden yaptıgım plakalık ledi 3mm falan uzun olmuştu hafiften tırnak bükülürse uyar diye düşünmüştüm fakat yerine yinede uymamış üzüldüm.Plakalık aydınlatma yuvası elimde olsaydı harika olacaktı.Ledin yenisini yapıyorum. Dün konuştuk telefonda en kısa sürede gündüz farının resimlerini detaylı yönlerden çekecek ve ekleyecek işleri epey yogunmuş.Dün gündüz başka bir araçla öne geçip mesafe boyutlarında görüntü testi yapmış olumlu düşünceleri var burada paylaşır sanırım,gece biraz kısık yanıyor dedi onuda ben özellikle öyle olsun istediğim için durumu anlattım. 18 Kasım 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 4 Aralık 2011 Paylaş 4 Aralık 2011 Sinan gündüz farı resimlerini buraya yüklememiş ben yükleyim istedim konu tam olsun. Parklar açıkken Kontak açıkken. Tekrar iyi günlerde kullanman dileğiyle. Yorum bağlantısı
Cem Boneval 4 Aralık 2011 Paylaş 4 Aralık 2011 Güzel çalışma, güle güle kullanın. Gündüz farında zaman zaman göz ardı ediyoruz: 1. Bu bir süs farı değildir, Audi'ye benzemek için yapılmış bir çalışma değildir. 2. Gündüz trafikte fark edilmek için far kullanmak ancak bu sırada ana farların enerji ve ömür tüketmesini engellemek için tasarlanmıştır. 3. Bu bağlamda gündüz şartlarında kolaylıkla fark edilmesi ve dikkat çekmesi gerekmektedir. Bu da ancak sürüş aksına paralel ve güçlü ışık yayan LED'lerle olur. Büklümlü yüzeylere yapılan uygulamalrda LED'ler sürüş aksından sapmalı aydınlatma yaptığında amacına uygun bir çalışma olmaz. 4. Doğru yapılmış uygulama gece fazla güçlü olacağından göz almaması için ana farlar yandığında devre dışı kalmalıdır. 5. Tampon hizasındaki uygulamalar parlak da olsa önde gidene yaklaşıldığında görünmez oluyor, doğru yerin ana far ünitesi olması gerekiyor, tabii bunu sonradan yapılan uygulamalarda sağlamak hiç kolay değil. Bütün sayfaları dikkatli okumadım ama tekrar da olsa amaç ve hedefleri hatırlatayım istedim. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Aralık 2011 Paylaş 4 Aralık 2011 Güzel çalışma, güle güle kullanın. Gündüz farında zaman zaman göz ardı ediyoruz: 1. Bu bir süs farı değildir, Audi'ye benzemek için yapılmış bir çalışma değildir. 2. Gündüz trafikte fark edilmek için far kullanmak ancak bu sırada ana farların enerji ve ömür tüketmesini engellemek için tasarlanmıştır. 3. Bu bağlamda gündüz şartlarında kolaylıkla fark edilmesi ve dikkat çekmesi gerekmektedir. Bu da ancak sürüş aksına paralel ve güçlü ışık yayan LED'lerle olur. Büklümlü yüzeylere yapılan uygulamalrda LED'ler sürüş aksından sapmalı aydınlatma yaptığında amacına uygun bir çalışma olmaz. 4. Doğru yapılmış uygulama gece fazla güçlü olacağından göz almaması için ana farlar yandığında devre dışı kalmalıdır. 5. Tampon hizasındaki uygulamalar parlak da olsa önde gidene yaklaşıldığında görünmez oluyor, doğru yerin ana far ünitesi olması gerekiyor, tabii bunu sonradan yapılan uygulamalarda sağlamak hiç kolay değil. Bütün sayfaları dikkatli okumadım ama tekrar da olsa amaç ve hedefleri hatırlatayım istedim. Abi sen benim uygulamaya % 100 onay veren bir mesaj yazmışsın da haberin yok 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts