İçeriğe Yönlendir

C-max Tdci Cvt Alınır Mı?

Halis Parlak

Recommended Posts

Halis Parlak

C-max arayışım devam ediyor merak ettiğim CVT şanzımanda sorun yaşar mıyım?Ya da sorun yaşama olasılığım % kaçtır ? Memnun olmayan çok bu şanzımandan,ilginçtir memnun olan da var az da olsa.Yoksa tamamen şans işi mi?

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Hocam sen gel kardeşini dinle alalım sana 2009 tdci titanium mondeo çok dua edersin bana.

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Abi o kadar param yok malesef.Olsa sözünden çıkmam zaten :vroom:

Yorum bağlantısı
Hüseyin Dönmez

ömür boyu garantisi var ama yinede sorun çıkıyormuş.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
ömür boyu garantisi var ama yinede sorun çıkıyormuş.

Distribütörün bu garantiden haberi var mı? Kim veriyor bu garantiyi?

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
Mimlenmiş ya bir kere, bizim gibi cvt si olanlar arabalarımızı çöpe atalım,kahrolalım zavallı bizler.

Olumsuz yorumda bulunanlar hiç düşünmüyor,binlerce cvt kullanıcısını.

Tecrübemi paylaşmak adına gidişi güzel yazsam ''yiğitliğe .. sürdürmemek'' olarak algılanıyor.

Benim araç şanzımanı hariç heryerinden ayrı bir arıza çıkardığı için Ford alınmalı mı diye sorsan alınmamalı derim.Alırken uygun da sonrasında masrafları dolgun maşallah.

Yazılan çizilene bakma güzel kardeşim,aklına yatıyorsa al,sakin kullanımda bişey olmaz.Aklına yatmıyorsa da alma,soğursun arabandan.

Cvt şanzımanınızdan memnun olabilirsiniz. Ancak Ford'un orta sınıf araçları için dizel motor seçeneğinde hala otomatik opsiyonu olmamasının da bir nedeni olmalı değil mi? Herşeyden önce burası Fordseverlerin olduğu bir site ve ne kadar objektif de olsak gönlümüzde Ford'a karşı bir anlayış yatar. Bu anlayışla Ford'u mazur görmeye çalıştık ancak, cvt hataları savunulamayacak noktaya geldi. Ford da hiçbir firmanın yapmayacağını yapıp, cvt şanzımanların garanti süresini azalttı. Zaten global olarak bir süre sonra CVT'li araç üretmedi. Hatta belki bu konudan o kadar çekindi ki; Mondeo'da başarı ile görev yapan Jatco'yu orta sınıfta kullanmadı da.

Benim gördüğüm tüm cvt'ler arıza çıkardı. 30-40.000km'de bir tekrarladı arızaları. En son arkadaşım aldı. Uyardım almadan önce ancak, aracı çok almak istediği için sadece uyardım. 65.000'de aldı. 70.000'de şanzıman garantiden değişti. Ancak bundan sonraki arıza da garanti kapsamı dışında olacağını söylediler. Şimdi aracı satmak istiyor. En uzun arıza yapmayanı 60.000'de arıza verdi. 30-35.000km'de iken uyarmıştım, yöneticimdi arıza yapabilir diye. 35.000'i geçtiğinde yanıldığımı söyledi. İnşallah dedim ancak 60.000 ve 100.000'de iki kere arıza yaptı. Araç tek el kullanıldı. Sakin kullanıldığı için belki geç arıza verdi ama yine de verdi.

Mesajın başlığına kişisel cevabım alınmaz. Dizel otomatik alınacak en güvenli araç Mondeo veya S-Max. Bunlar rüştlerini ispatladılar. EN azında arızaları benzinliler ile aynı periyodda gözüküyor.

Saygılarımla.

tarihinde Evren ?skent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

CVT mi?Yaklaşmayın fordda cvtye.Revizyon olsa ne olur hem???Yine revizeli parça veriyor otosan.Garanti süresi halen 4 yıl 150binkm ile sınırlı.İyi niyet ile garanti dışı olanlarda %33 karışılıyor Ford kalanı müşteri.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

Salim sen bilirsin bu cvt Getrag üretimi miydi?

tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Geçen yıl kuzende şirketin verdiği CVT Focus vardı 135 bin de ve şanzıman açısından tık dememişti, şirket 4 yılda bir çalışanlara verdiği araçları sıfırlıyor ve 4 yıl önce verdiği aracı değişim döneminden 1 ay kadar önce piyasanın biraz daha altında çalışanın kendisinin satın almasına olanak sağlıyordu, geçen yıl değişim dönemine girildiğinde babasına almak istediği CVT Focusu benim tavsiyemle almaktan vazgeçti tamda yeni aracın teslimine 1-2 hafta kala Focus ciddi bir şanzıman arızası çıkardı, daha ne deyim... :)

Yorum bağlantısı
Gökçe Öz
Distribütörün bu garantiden haberi var mı? Kim veriyor bu garantiyi?

FORD YETKİLİ SERVİSİ KENDİSİ SÖYLÜYOR. BENİM ARACIM SERVİS ARACI VE 98.000 KM'DE (2006 CVT GHIA CMAX)

ÖNCEKİ ARACIMDA 2006 CVT GHIA FOCUS İDİ.

ŞANZUMAN İLE İLGİLİ EN UFAK BİR SORUN YAŞAMADIM, AMA ŞANZIMAN HARİCİNDEKİ YERLERLE İLGİLİ UFAK TEFEK SIKINTILARIM OLDU.

ARABAYI KULLANAN ARKADAŞLARIMIN ÇO

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
(düzenlendi)
Sayın Öz, bağırarak konuşmanıza gerek yok, normal tondada da söylenenler anlaşılabiliyor bu forumda, forum kuralları madde 10 bir ara okumanızı tavsitye ederim.

Diğer taraftan konunun özüne gelecek olursak. Bana bu garantiyi Ford antetli kağıdında belgeleyin, çok sevdiğim manuel C-Max aracımı satıp hemen CVT bir C-max alacağım.

Selamlarımla...

+1907 :unsure2:

tarihinde Murat Ersel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu
FORD YETKİLİ SERVİSİ KENDİSİ SÖYLÜYOR. BENİM ARACIM SERVİS ARACI VE 98.000 KM'DE (2006 CVT GHIA CMAX)

ÖNCEKİ ARACIMDA 2006 CVT GHIA FOCUS İDİ.

ŞANZUMAN İLE İLGİLİ EN UFAK BİR SORUN YAŞAMADIM, AMA ŞANZIMAN HARİCİNDEKİ YERLERLE İLGİLİ UFAK TEFEK SIKINTILARIM OLDU.

ARABAYI KULLANAN ARKADAŞLARIMIN ÇO

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Vesile ile garantide bile revize edilse, sarf malzemeyi müştri karşılıyor, 1300 TL gibi bir rakam

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Abi CVT istersen 2006 TDCI sedan focus'ta var, temiz, sorunsuz bir arabadır.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Cvt hakkında olumsuz düşünen arkadaşlar bir kere Benim 2006 c-max ghia cvt yi kullansanız başka otomatik araba ya elinizi sürmezsiniz.Hele hele 5 ileri sanzumana sahip focuslarınıza bir daha oturup kullanmamayı bile düşünebilirsiniz desem çokmu ayıp etmiş olurum diye yazmıyım kimse alınıpta kızmasın ;) Ama hepiniz haklısınız bu kadar sorun çıkartmış bir ürün hakkındada olumsuz düşünmekte...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

cvt tipi şanzıman, tdci motorlar için aslında olmazsa olmaz tekniğinde bir yapıda, motorun max. torkunu devamlı kullandırıyor, vites geçişi diye bir şey de yok, teknik olarak harika, ama pratikte canı yanan çok oldu maalesef, Zf markasının kabahati.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

CVT, kullanım kolaylığı, konforu, performansı ve ekonomisi bakımından çok güzel bir şanzımandı. Ancak, arıza durumu tam bir baş belası. İşyerinde, 2 tane Focus Tdci CVT kullandım ve ikisi de uzun süreler 20.000 - 60.000 km. neler çektiğimi bir ben, bir servis bilir. Şimdi benzinli otomatik var. Az kaçar, çok yakar ama yolda bırakmaz.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
CVT, kullanım kolaylığı, konforu, performansı ve ekonomisi bakımından çok güzel bir şanzımandı. Ancak, arıza durumu tam bir baş belası. İşyerinde, 2 tane Focus Tdci CVT kullandım ve ikisi de uzun süreler 20.000 - 60.000 km. neler çektiğimi bir ben, bir servis bilir. Şimdi benzinli otomatik var. Az kaçar, çok yakar ama yolda bırakmaz.

Benzinlisi de cvt öylemi? Ama sorunsuz..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Otomatik şanzıman demek Cvt demek değildir, vitesi kendiliiğinden değiştirtmenin farklı teknikleri var, focus benzinlideki otomatik şanzıman, klasik tiptir, bilinen sıkça rastlanan arızası yoktur.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Benzinli 4 ileri klasik otomatik. Ford, CVT' yi benzinliye koysaydı belki iyi olabilirdi. Ama onun da sütten ağzı yandı ve şimdi hem dizelde (2,0 lt), hem de benzinli de (1,6 Ti-VCT, 2,0 EcoBoost) Powershift şanzımana geçti.

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Hocam , isterse altın suyuna batırılmış sanzımanı olsun . Gene de alma :) satacağın zaman bile sorun çıkarır sana . Şahsen benim otomatik focus 2 yi satmaya götürdüm pazara , yaşlı bir hacı amca geldi oturdu oğluda sağ koltuğa oturdu almayalım oğlum bunu cvt bunun vitesi dedi . Benzinliydi benim arabam , Demek istediğim neredeyse benzinliye bile bu şekilde yaklaşımlar varken . Macera aramak boşuna . Mondeo 2006 veya 2005 model temiz otomatik dizel en güzel seçim olurdu bence .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...