İçeriğe Yönlendir

Işıklarda Peçete Satanlar Vs

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Dün yine sapasağlam kazık gibi bir genç bana ışıklarda mendil satmaya çalıştı. İhtiyacım yok dediğimde de çay içeceğim para lazım dedi.

Sizce bu arkadaşlara para vermeli mi vermemeli mi? Ben vermeyerek bu işin sektörleşmesini engelleriz diyorum ama tabi tek kişi ile olmuyor. Genelde bu çocuk/gençlere para dışında başka birşey vermeye çalışıyorum.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Biz işyerinde mahallede karnım aç ; ekmek parası diyenlere; sürekli yemek yediğimiz lokantaya gönderiyoruz ; telefon açıp söylüyoruz para almıyor..

Gönderdiğimiz 10 kişiden 1i anca gidiyor.. :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Dün yine sapasağlam kazık gibi bir genç bana ışıklarda mendil satmaya çalıştı. İhtiyacım yok dediğimde de çay içeceğim para lazım dedi.

Sizce bu arkadaşlara para vermeli mi vermemeli mi? Ben vermeyerek bu işin sektörleşmesini engelleriz diyorum ama tabi tek kişi ile olmuyor. Genelde bu çocuk/gençlere para dışında başka birşey vermeye çalışıyorum.

Genelde Karadeniz tarafına gidiyorum ve yıllardır bana denk gelmediler ancak iş yerime gelen dilencilere teklifim, camları ve ofisleri temizlemeleri koşulu ile 100 tl vereceğim oluyor. Malzemelerde benden. Bu güne kadar teklifimi kabul eden olmadı...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir kazık da Nevşehir'de var..

Sakız mendil satıp akşama kadar kazanıyor, akşam gidip içiyor..

Benim bunu bildiğimi bildiği için, ışıklarda bana hiç yaklaşmaz..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Kesinlikle bunlara para vermem...Karnım aç diyene ekmek ver arkasından sana küfreder.

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu

Tinerci tayfaları araca zarar verme ihtimaline karşılık verilebilir,dilenci tayfası çalışabilcek durumda ise işim olmaz,ilk çalıştığım iş yerinde 81 yaşında bir amca kesici takım satmaya gelirdi ,yürümekte güçlük çekiyordu,ama hala çalışma azmi aklıma geldikçe kuruş vermem ,hele akşama kadar benim zaten iş yerinde pertim çıkıp ,sabah 6 da yollara düştüğümü düşündükçe daha bir sinir oluyorum

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

ben sadaka babında veriyorum ama iyimi yapıyorum kötümü onu bilmiyorum... :good1:

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Gerçek ihtiyaç sahibi onurunu ayaklar altına almaz.

Geçen hafta bir arkadaşımın işyerinde oturuyorduk.

Karı koca bir çift geldi.

Çocuklarında kemik erimesi varmış. Ufaklıkda allah şifa versin dünya tatlısı.

Bunlar ellerinde rapor yada gazete küpürüyle dolaşanlardan değil.

Adam dediki çocuğun tedavisi için paraya ihtiyacım var. Dükkanın temizliğini yapabilirmiyiz.

Arkadaş acıdı olur dedi.

Karı koca giriştiler bir saatte pırıl pırıl yaptılar.

Bence helalinden paralarını kazandılar.

Böylesine ne gerekiyorsa yapacaksın.

Diğerleri ise senden benden zengin.

Yorum bağlantısı
Korhan Orkun

İhtiyacı olan adam zaten işi şansa bırakmaz iş arar.Şantiyede de özürlü arkadaşlarımız var mendil satacağına yol keseceğine yarım gün buraya gelip bişeyler yapıyolar. Hem maaşları hem sigortaları yatıyor. Zebella gibi herifler cam silmeye çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
Ben kesinlikle Para isteyen mendil satan çocuklara para vermiyorum :(

Taksim Talimane ışıklara Hergece çıkan Şarap içen Tekerlekli sandalyeli adam var Yıllardır tanırım Abi bugün nasılsın der Şarap paramı kazandım sabah çalıştım (Talimane cevresindeki dükkanların getir götürlerini yapar ufak tefek) der şimdi ise sizleri izliyip içiyorum der Ona denk gelirsem Fıstık alması için para veriyorum .

Şarap için değil yani fıstık için. Vermek lazım tabi yazık adama fıstıksız gitmez şimdi o.. :)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bahçeli son durakta bir kız çocuğu var, geçen gün dedim buraya ilk geldiğinde küçücüktün..Yakında eveririz seni diye..Kocaman kız oldu hala mendil satıyor...Başka bir kavşakta var, doğrudan para istemez, ellerini havaya kaldırıp peşpeşe ışıklarda bekleyen arabaların yanından geçiyor...Tabi anlam çıkarmak zor değil..Sigara veriyorum ara sıra, bana Mehmet abi diyor..Adımız Mehmet kaldı..:) Kalem satanlar denk geliyor vs..Aslında bunlardan alışveriş yapmak suç bildiğim kadarıyla..

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Şarap için değil yani fıstık için. Vermek lazım tabi yazık adama fıstıksız gitmez şimdi o.. :(

Matur Hocam anlıyorsun bu işlerden :)

Vermemek lazım, polis - zabıta sis farı yanık, camı filmli araba kovalayacağına bi zahmet dilenci tayfasına el atsa çok şık olur.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Bence de para vermek yerine ihtiyacı olan şeyi karşılamak veya iş karşılığında para teklif edilmeli. (Tabi tinercilere dikkat arabaya zarar verebiliyorlar. )

Ben burada pek bu sıkıntıları yaşamıyorum ışıklarda kimse olmuyor burda. Ama Mersin'de ışıklarda kapıları kilitliyorum camları kapatıyorum biri yaklaştığında.

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik

Her akşam ki köprü trafiğinde su ve kağıt helva satanlar arasında geçen muhabbet

Su satan -Olum kaç tane sattın la?

Helva satan - 60 koçummmm

Su satan - Heheheee seni ikiye katlamışım

120 adet su satmaktan bahsediyor ve tanesini 1tl'den satıyor. Kabaca

120 x 1TL = 120TL SATIŞ

120 x 0,3TL = 36TL ALIŞ

VERGİ = 0

KİRA = 0

KAZANÇ = 94 TL

Kabaca işler umduğu gibi olmazsa ayda 2.000 TL gibi bir rakkam. Tabi bu söylediği günlük mü yoksa sadece akşam trafiği için mi bilemiyorum. Siz olsanız bu gül gibi mesleği bırakır mıydınız? Bugün 4 senelik mezun 750 TL'ye çalışan arkadaşlarım var.

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik

Zaten birileri para vermiyor olsa tüm ışıklar dolu olmazdı elinde peçete abi ekmek parası ver diye dilenen çocuklarla. Bu çoğunlukla onların tercihide değil aileleri oraya gönderiyor. Eğer cocuk para kazanamazsa aileside göndermeyecek bence. Ben vermiyorum. Sadece bostancı-idealtepe minibüs caddesinde özürlü bir çocuk var 1 liraya kağıt mendil satıyor. Bazen ondan 1 lira karşılığı alıyorum. Onuda orada oturan arkadaşım tanıyıp bildiği için. Bilmesem gene vermem.

Yorum bağlantısı
Korhan Orkun
Her akşam ki köprü trafiğinde su ve kağıt helva satanlar arasında geçen muhabbet

120 x 1TL = 120TL SATIŞ

120 x 0,3TL = 36TL ALIŞ

VERGİ = 0

KİRA = 0

KAZANÇ = 94 TL

Kabaca işler umduğu gibi olmazsa ayda 2.000 TL gibi bir rakkam. Tabi bu söylediği günlük mü yoksa sadece akşam trafiği için mi bilemiyorum. Siz olsanız bu gül gibi mesleği bırakır mıydınız? Bugün 4 senelik mezun 750 TL'ye çalışan arkadaşlarım var.

Köprüde satış yapanlar yövmiyeli çalışıyor patron yan yolda 3.20d içinde bekliyor. Bir defa bıçaklı sopalı kavgalarına şahit oldum ihaleyi aynı kişi aldı!

Yorum bağlantısı
Misafir

geçenlerde kapıya bir genç geldi, şöyle bir bakdım, zebellah gibi, kapıya geldin hadi boş çevirmeyim dedim, ne dese begenirsiniz; evet abi kapıya gelen boş çevrilmez haklısın dedi, gerisi malum...

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
Zaten birileri para vermiyor olsa tüm ışıklar dolu olmazdı elinde peçete abi ekmek parası ver diye dilenen çocuklarla. Bu çoğunlukla onların tercihide değil aileleri oraya gönderiyor. Eğer cocuk para kazanamazsa aileside göndermeyecek bence. Ben vermiyorum. Sadece bostancı-idealtepe minibüs caddesinde özürlü bir çocuk var 1 liraya kağıt mendil satıyor. Bazen ondan 1 lira karşılığı alıyorum. Onuda orada oturan arkadaşım tanıyıp bildiği için. Bilmesem gene vermem.

Altıntepede boynunda asılı kağıtla dolaşıyor. Bizim ofisin önü orası. Tüm gün ciddi miktarda satmasana rağmen üstünün perişan olması beni biraz şüphelendiriyor açıkcası.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

İşyerinin önün beli bükük yaşlı (ama gerçekten de yaşlı ) bir amca var. Hergün sıcak soğuk demez çıkan kağıt, karton vs. toplar çuvala doldurur. Kesinlikle verilen parayı kabul etmez.

Balat sahil yolunda da hergün aynı yerde 4-5 tane kazık kadar adam durur. Diğerleri ağaç altında şarap yudumlarken, biri araçların önüne geçer, ekmek parası ister. Bunu değiştokuşlu yaparlar.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
Vermemek lazım, polis - zabıta sis farı yanık, camı filmli araba kovalayacağına bi zahmet dilenci tayfasına el atsa çok şık olur.

+1963

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Genelde Karadeniz tarafına gidiyorum ve yıllardır bana denk gelmediler ancak iş yerime gelen dilencilere teklifim, camları ve ofisleri temizlemeleri koşulu ile 100 tl vereceğim oluyor. Malzemelerde benden. Bu güne kadar teklifimi kabul eden olmadı...

Abi camlar futbol sahası gibi değilse, ben talip olabilirim, 30 gün yapsam köşeyi dönerim :angry:

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

120 x 1TL = 120TL SATIŞ

120 x 0,3TL = 36TL ALIŞ

VERGİ = 0

KİRA = 0

KAZANÇ = 94 TL

Para vermeyin sakın.

Küçük yaştaki çocuklar, anne babaları tarafından çalıştırılır genelde. Akşam eve gittiklerinde, kazandıkları paraları, akşama kadar zıbarıp yatan veya kahvehane köşelerinde akşamı eden babalarının ellerine sayarlar. Gece olunca da babası yeni sermayelerin yapımına koyulur.

Bunu teşvik etmemek için, böylelerinden alışveriş yapmayın, bunlara para vermeyin.

Çocuk şube, resmi ekipler vs. bunlara karşı çalışsa da çözüm olmuyor. Çünkü yakalayınca anne babasına teslim ediliyorlar, en fazla para cezası kesiliyor o kadar.

Buna karşı en etkili çözüm, bunlardan alışveriş yapmamak.

Konun özeti kısaca dilenci satıcı vs her ne ise bu şekilde kazanç sağlamaya çalışan kimseye para vermemek lazım Ahmet Abi nin dediği gibi tek çözüm.Sadaka gözüyle bakanlar içi böyle rahat edenler müftülükler var diyanet var okul aile birlikleri var gidin oralara yardım edin veya çevrenizde hakikaten fakir olduğunu DUYDU

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Ben bazılarının gerçekten ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Buralarda çok yok zaten. Olanlar da üç aşağı beş yukarı kendini belli ediyor. Gerçi tanıyoruz belli bir süre sonra hepsini.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Ben bazılarının gerçekten ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Buralarda çok yok zaten. Olanlar da üç aşağı beş yukarı kendini belli ediyor. Gerçi tanıyoruz belli bir süre sonra hepsini.

Ufak yerler için dediğin gibi olabilir Zafer ama büyük şehirlerde resmen sektör olmuş durumda.Buralarda da artmaya başladı özellikle şu malumlar göç etmeye başladıkça çocuk sayısı çok işçi çok para çok dolayısıyla doğru orantılı olarak artıyor.

Bak başıma gelen olayı anlatayım yine göçle gelen bir aile benim eski marketin bulunduğu yere yakın bir yere taşındılar adam zeballah gibi çocuklar kadın sersefil halde biz de yardımcı olmaya çalıştık yardım etmek isteyenleri yönlendirdik neyse gel zaman git zaman ürediler bir sürü oldular bu arada yardımlar devam ediyor tabi kömürler gıda mal. vs. iş denk geldi bizde dedik adama ya bak burada iş var git çalış boş boş geziyorsun diye adamın dediği şuydu ben ağır işlerde çalışamam yapacağıda kapıcılıktı alıştı adam yardımlara niye çalışsın ki...

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)

Rahmetli ananemin lafı "Alışmış kudurmuştan beterdir."

Gerçekten yardım almaya alışanlar artık senin alınterinle çalışarak verdiğin sadakayı normal bir şey gibi karşılıyor. Sanki onun emeğinin karşılığını veriyormuşsun gibi.

Ben de dilenene, mendil su satana para vermiyorum. Devlet işsizlik + çocuk maaşı ödüyor. Haa yeter yetmez beni ilgilendirmez. Çalışarak aldığım maaş bana yetiyor mu soran var mı?

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...