İçeriğe Yönlendir

93 Şahin Komple Led Stop


Misafir

Recommended Posts

Erkan Uludağ arkadaşımızın eski mahallesinden arkadaşı için konuşup anlaşmıştık bu projeyi fakat aracına bakım yaptırınca ertelendi.Fakat bu arkadaşın arkadaşına yaptık kime kısmet kime niyet hesabı oldu.Orjinal diye alınmış stop camları oldukca berbat bir plastik maddeye sahip puslumu puslu bir cam,küçücük karelerden oluşan yansıtma gözeneklerine sahip.Park lambası bölümünü 2 ayrı yatay yanacak şekilde dizayn edildi.Fren yanınca komple yanacak hale getirildi ve şekil olsun diye reflektör bölümünede led döşendi.1 Stop için sinyal bölümünde yaklaşık 80 tane sarı mantar led ve her led için 1 direnç kullanışdı.fren bölümlerinden köşedeki için 80 sinyal yanındaki için 96 tane kırmızı mantar led ve yine her biri için 1 direnç kullanıldı.Park bölümleri için sinyal yanında olan kısma 32 kırmızı led,köşedeki bölümde 28 kırmızı led ve her birine yarım watt direnç kullanıldı.Geri vites aydınlatmasında ise 32şer tane 2 cihpli beyaz led kullanıldı,4 erli seri bağlı halde monte edildi.Reflektör bölümünde ise 40 lkırmızı ed kullanıldı ve yine her led için direnç kullanıldı.Sonuç şekil ve ışık şiddeti açısından stop camının son derece ışık karşıtı bir halde yapılmış olmasına rağmen oldukca tatmin edici.Sinyaller biraz hızlı fakat bence ideal sayılır.Araç sahibi son derece memnun kaldığını söylediTakıldığı gün düğün konvoyuna katılmıştı ve çok olumlu tepkiler aldığını beyan etti.Esas led stop yaptıracak arkadaşta aynı şekilde yapılmasını istedi.

İşte detay resimleri.

10.jpg

4.jpg

18.jpg

Yorum bağlantısı

Teşekkür ederim.Gündüz resimlerdeki halinden biraz daha iyi.Özellikle geri vites aydınlatması yanlardan falan çok iyi görünüyor.Sinyallerde öyle.Ledleri o küçücük kare bölümlere denk getirmeye çok uğraştım ve sonuç iyi oldu.

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

seri üretime geçip...bu işin ticareti yapılabilir...

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Oktay abi düzenli görünmüyor far, 4 lüler yanarken geri vites aydınlatmadan çalıyor ? Vidyo ve resimlerden gördüğüm kadarı ile benim tam içime sinmedi ya :(

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Eline sağlık oktay abi ama böyle sıradan led uygulamalar benim pek hoşuma gitmiyor gereksiz gibi geliyor. Birazdaha göze hitap eden farklı tasarım yapılsa o zaman daha çok hoşuma gidiyor...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu kadar işçiliği , bu rezil plastiğe yapmazdım, gıcığım, yeni stop alsın bunlar için, eline sağlık

Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Çağlar abiye katılıyorum,bencede yeni bir plastiğe hatta standart lambaya değilde farklı tiplerdeki lambalara daha iyi olurdu.Örneğin içi krom şeffaf stoplara yapılsa daha dikkat çeker bence,yine de eline sağlık,

Yorum bağlantısı

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Ben önceliği bu stopta ışık şiddetine vermek zorunda kaldım.Bu kadar ledi diğer şeffaf stoplarda asla kullanamayız zaten.Araç sahibi orjinal diye almış getirmiş oda pişman ama durumuda müsait değildi.Bende en iyi ışık olsun diye uğraştım ve gündüz halndekii sonuç oldukca yeterli gece zaten fazlasıyla iyi.

Alarm sistemi varmış sinyal geri vites falan onla alakalı benlik bir şey yok.

Sadece fren bölümündeki komple sağlı sollu ledler hepsi yanınca 21 watt ampulün çektiği akımı rahatca çekiyor.Sinyaller tek taraf 5 watt ampulün çektiği akımı çekiyor.Geri viteste akım sorunu hiç yok zaten en iyi ışık şekli bu şekilde oldu.

Esas yaptıracak arkadaş yeni tiplerden alabilirim dedi bakalım o nasıl olacak.Tamamen şeffaf stop için böyle led zaten yapılmaz yapmamda.Bu plastiğe bu led çalışmasından başka kurtarmazdı.Bu arada sıfırdan tasarım ile kadran çalışması yapacağım tofaşlar için.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aynı akımı çekiyorlarsa, led yapmanın mantığı nerede peki Oktay abi?

Yani sadece görsellik mi katıyor arabaya?

Gerçekten çözemediğim için sordum, başka bi şey arama sakın altında :)

Yorum bağlantısı

Aynı akımı çekiyorlarsa, led yapmanın mantığı nerede peki Oktay abi?

Yani sadece görsellik mi katıyor arabaya?

Gerçekten çözemediğim için sordum, başka bi şey arama sakın altında :)

Sağlı sollu stoplar komple bu akımı çekiyor.tek sağ yada sol değil.Tek sağ taraf 10 watt ampul kadar akım çekiyor.Ayrıca ben tek led tek direnç yaptıgım içinde fazla çekiyor seri bağlantı kullansam bütün ledler en fazla 10 watt kadar akım çekerdi.Her halukarda her türlü amacını rahatca verebiliyor.Komple stop içinde geri vites fren park sinyal falan toplamda 100 wat üzerinde bir değere sahip ve akımıda yaklaşık 10 amperden fazla,bir tane 21watt ampul 2.5 amper civarında akım çekiyor.Burada kullandığım bütün ledler hepsi yansın en fazla 2.5 amper oda benim led dizaynımdan kaynaklı.Seri dizayn yapsam en fazla tahminen 1.5 amper akım hesabı çıkardı.

Yorum bağlantısı

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Can ne zaman istersen aydınlatırız.Sen komple sök yolla yılbaşına bişi kalmadı seneye şubat tatilinde alırsın. :kihkih:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...