Misafir 22 Kasım 2011 Paylaş 22 Kasım 2011 c-max ile 60bin km yol yaptık lpg ile.şu an 110bin kmde.rölanti sorunu, sarsıntılı çalışma hiç olmadı.sadece bir sefer bobin değişti o kadar.doğru işçilikle yapılmış lpg sorun çıkarmaz. Dizele gelince performansı torku tartışılmaz bir şekilde üstün.ancak iş ekonomikliğe gelince avantajını yitiriyor.enjektörü, pompası, turbosu, kızdırma bujileri sorun çıkardığı zaman tamirat masrafı baya tuzlu oluyor. Mustafa çok güzel söylemiş dizel alacaksanız en azından 1 yıl daha garanti kapsamında olsun.yada 1.2 tsi jetta bakın derim ben. Yorum bağlantısı
Okyay Pay 22 Kasım 2011 Paylaş 22 Kasım 2011 seçim için tek kriter tüketim değerleri mi? Yorum bağlantısı
Gürbüz Koçoğlu 23 Kasım 2011 Yazar Paylaş 23 Kasım 2011 Seçim için kriter sağlam bir araba olması ve uzun süre bineceğim için masrafı az çıkaracak bir araba olması önemli.Japon arabaları sağlam ve corolla ve honda az arıza çıkarması ile bilindiği için bu ikisini düşünüyordum.Sanırım dizel fikrinden uzaklaşıyorum.Şehiriçi kullanım çok olacak.Senede 4-5 kere uzun yol yaparım.Bu durumda lpg daha uygun olacak sanırım.Dizelin parça fiyatları phalı olunca risk almalı mıyım bilemiyorum.İkisininde avantajları var elbette.ama... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Kasım 2011 Paylaş 23 Kasım 2011 cıvık ta neymiş, bugün Crv yi uzunca kullandım, amma da keyifliymiş, fişek gibi de fırlıyor, hakkını yemişler. Yorum bağlantısı
Hakan Kozanoğlu 24 Kasım 2011 Paylaş 24 Kasım 2011 Honda'nın Lpg dönüşümü bayi bazında anlaşmalarla olacak. Japon mühendisler Lpg firmasını belirledi ve duyduğum kadarıyla 3 bayi o firmayla anlaşma yaptı..Yeni kasa dizel motoruyla gelirse pişmanlık yaratabilir LPG li Civic almak. Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 24 Kasım 2011 Paylaş 24 Kasım 2011 2001 yılından beri 3 tane dizel araç kullandık. Hatta 2001 model olanı hala daha kullanıyoruz aynı zamanda da corolla dizel kullanıyoruz. Şimdiye kadar bu konuda bahsedilen sorunlardan hiç birini yaşamadık allaha şükür. Yaşayanlar da ya kullanıma bağlıdır yada gerçekten şansızdır diye düşünüyorum. Sizin yerinizde olsam satana kadar tahmini olarak kaç km yapacağım ona bakım ona göre karar veririm. Eğer çok km yapmıyorsanız ne alırken aradaki farkı vermeye değer nede kullanım zevkinden mahrum olmaya değer diye düşünüyorum. Ayrıca servisteki ustaların söylediği "düz vites dizel bir corolla sorun çıkarmaz" Yorum bağlantısı
Ali Elöver 24 Kasım 2011 Paylaş 24 Kasım 2011 (düzenlendi) Ayrıca servisteki ustaların söylediği "düz vites dizel bir corolla sorun çıkarmaz" Yalanını yiyim o ustanın. benim bildiğim, 3 tane 2010-2011 Corolla var sandık motor takılan veya komple rektifiye edilen. Nedeni de enjektör problemi yüzünden motorun yatak sarması. Çok yağ yakma şikayeti var. PSA'nın dizeli bence hem daha başarılı hemde performanslı. Corolla sadece daha sessiz. http://www.sikayetva...f/11314/kn/1088 24 Kasım 2011 tarihinde Ali Elöver tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 24 Kasım 2011 Paylaş 24 Kasım 2011 Yalanını yiyim o ustanın. benim bildiğim, 3 tane 2010-2011 Corolla var sandık motor takılan veya komple rektifiye edilen. Nedeni de enjektör problemi yüzünden motorun yatak sarması. Çok yağ yakma şikayeti var. PSA'nın dizeli bence hem daha başarılı hemde performanslı. Corolla sadece daha sessiz. http://www.sikayetva...f/11314/kn/1088 O kadar sıkıntı hepsinde var ya Ben Toyotanın forumunu da takip ediyorum bu sorundan muzdarip insan görmedim sayılır. Sıkıntı yaşayanlar direk şikayet var'a yazıp çıkıyorlar sanırım... Ayrıca son cümlene kesinlikle katılamayacağım Ali abi. 1.4 90Hp olan bir motor ve sedan kasalı bir corollanın 0-100'ü 11.9sn sence düşük bir performans mı bu ? PSA'nın 1.6 HDI 90HP motoru 307 kasasını 11.5sn de 100km hıza çıkarırken hemde ? Ayrıca yokuşta çekmiyor tırıvırılarına belki aynı aracı kullanmasam inanırdım ama fiestayla 2. vitesin zor çektiği yokuşu her gün 3. vitesle çıkıp yarıda da 4. vitese alarak çıkıyorum. Ki benimki MMT şanzımanlı yani.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts