İçeriğe Yönlendir

Spor Yay

Onur Çukur

Recommended Posts

Onur Çukur

selam ben geçen sene 2009 focus titanyum hb benzinli aracıma eibach 3,5 cmlik yay taktırdım görüntü, yol tutuş ve virajlarda süper oldu. Ama kasislerden geçerken vede bozuk yolda araba esneğince önden luk luk diye bir ses yapıyordu, montajda hata olabilirmi diye 2sefer sök tak yaptık o yüzden memnun kalmadım iade ettim bilmiyorum diyer arkadaşlarda böyle sorun yaşadılarmı. Eski orjinal yayları taktım ses kesildi. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan yardım istiyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Spor yay= Viraj hakimiyeti+güzel görüntü.

Orjinal yay= Konfor

Bukadar basit bir denklem. :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Yaşayanlar

Arkadasım bende matrax ın 5 cm lık yayları var gayet iyi hele yol tutusu harıka oluyor!

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Spor yay= Viraj hakimiyeti+güzel görüntü.

Orjinal yay= Konfor

Bukadar basit bir denklem. :D

Bence bu mesaj herşeyi özetliyor...İnce ayrıntılar...

Yorum bağlantısı
Ünal Ercan

spor helezon yay almak isteyen arkadaşlar focus için en uygun seçim eibach 3cm olandır.

ancak arkadaşlar türkiyede yaşadığınızı unutmayın. memlekette çukursuz yol yok. istanbulun durumu vahim.

ortalama amortisörlerin ömrü 90bin KM ise siz yay takınca bunu çok daha altlara düşürürsünüz. (ön takımı 400TL civarı tutar değişimi.)

yaylar yüzünden amortisör tam sönümleyemeyecek darbeleri hem tümseklerden uçarak geçeceksiniz hem konfor bozulacak hem arabaya zarar.

normal şartlar altında gereksiz bir uygulama 3cm lastikle çamurluk arasındaki boşluğu kapatmaz.

5cm olsa düşürür bu seferde orjinal amortisörler kurtarmaz spor amortisörle değişmesi gerek.

focus kullanıcılarına tavsiyem, 205x55x16 lastikleri 225x45x17 lastikle değişsinler yayı amortisörü falan hiç değişmeyin

yay için Türkiye'de maalesef ona yakışır yol yok.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Soner Bahadır

slm arkadaşlar bende 3 gün önce eibach 3.5 prokit taktırdım bendede o ses gelmeye bakşladı arabanın sürüşüayrı bir zevk vermeye başladı ama işte kasisten inerken veya tırtıklı yola geldiğimde heleki teypte açık değilse o gelen luk luk sesi sinir ediyor:)taktırdığım usta hortum felan takmadı sadece arkka yaylarda hortum vardı öne bişe yapmadı ama heralde hortum yapılmasıgerekiyormuş...

Yorum bağlantısı
Onur Çukur

Hortum sart diyolar ön ve arkaya sesi kesermis bence denemekte fayda var. Orjinal yaylari takinca kestigini ben biliyorum denedim ;)

Yorum bağlantısı
Soner Bahadır

vala arkadaşlar 2 gün önce gittim yayı taktırdığım ustaya tekrar hortum taktırdım hiçbir ses kalmadı arka yaylarda orjinalinde vardı ama önlere taktırdım ses felan yok gayet iyii yayın keyfini sürüyor virajlardan korkmuyorum:)))

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Abdullah Barslan

Hortum ürünle berabermi geliyor bide nasıl takılıyor yayın icindenmi geçiyor nasıl oluyor bu hortum işi

Yorum bağlantısı

Hortum ürünle berabermi geliyor bide nasıl takılıyor yayın icindenmi geçiyor nasıl oluyor bu hortum işi

hortumun içinden yayı geçiriyorsun. googlede aratırsan görebilirsin abdullah.

Ya benzinli focus 2 için eibach 3.5 mm olan prokit olan mı yani siyah olan. Kırmızı olan sportline 5mm olan mı ? yani 3-3.5 mm olan için siyah olan prokit mi alınmalı.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Uzun
(düzenlendi)

Prokit-siyah 3.5 , sportline -kırmızı 5 cmlik. Fiyatlarda şu şekilde

Prokit :450 lira

Sportline : 410 lira9aze5ata.jpga3y5emeh.jpg

tarihinde HUSEYİN UZUN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Avcı

Ben yayi taktirali bir kac gun oldu eicbach 35 mm taktirdim 225 40 18 lastikle birlikde muhtesem oldu ben konfordan hic birsey kaybetmedim sadece fazla esnemiyor o kadar. Eski yaylardan cikan hortumlari yeni yaylara taktik hic bir sorunum yok cok sukur. Resimleri bir kac gun sonra yayimlayacagim.

Alacak arkadas kesinlikle siyah almali konforlu olani olan o. Kirmizi tamamen sert sport.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...