İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Otomatik Tamamen Açılır Bagaj Kapağı Yapmak?

Serdal Soysal

Recommended Posts

Serdar Güngör

Serdar hocam uzaklara gerek yok tofas bagaj yayi diye 10 tl ye alip yukardaki aveo gibi bagaj sistemi olan elantraya takmistim ise yariyor. Nette videosu da mevcut elantra xd2 bagaj acma diye.

Bu yaydan arastirmak lazim, yay ilk tetigi verecek kadar gucu olsa geter gerisini amortisorler hallediyor ama benim once amortisorleri orjinali ile yenilemem lazim. Alisinca yoklugu tuhaf geliyor

Köksal genel de çin üzeri alış veriş yaptığım için koydum :) Yapacak olanlar senin dediğin yolu izleyebilirler  :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Bende bir çift eski amortisör var.

Denemekte fayda var.

Cuneyt cim amortisorun kapagi ilk hareket haric kaldirmasi gerekiyor, benimkiler kaldirmiyor mesela elle ne kadar acarsam orda kaliyor, bu yaylar ilk 5-10 cm i acar en fazla ki sonrasini saglam amortisorler devralacak ;)

Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir

Cuneyt cim amortisorun kapagi ilk hareket haric kaldirmasi gerekiyor, benimkiler kaldirmiyor mesela elle ne kadar acarsam orda kaliyor, bu yaylar ilk 5-10 cm i acar en fazla ki sonrasini saglam amortisorler devralacak ;)

Anladım abi.

Yeniler kaldırıyor.hatta çık sert atıyor.bu nedenle bir yeni bir eski kullanmayı düşündüm ama tek tarafa çok baskı olur diye vazgeçtim.

Olmadı yenileri denerim.

Tek kafama takılan yayı tutturmak için bir kaynak yapmak lazım.çünkü yayın üst tarafı tutunur bilmeli yere ama alt tarafta tutunma yeri yok.

Yayı takip altında bir destek yeri oluşturmak gerek.o da nasıl olur daha bir fikrim yok.

Bir de yayın boyu ne kadar olacak.hep soru işareti.

:-)

Yorum bağlantısı
gökhan ali yiğit

Serdar hocam uzaklara gerek yok tofas bagaj yayi diye 10 tl ye alip yukardaki aveo gibi bagaj sistemi olan elantraya takmistim ise yariyor. Nette videosu da mevcut elantra xd2 bagaj acma diye.

Bu yaydan arastirmak lazim, yay ilk tetigi verecek kadar gucu olsa geter gerisini amortisorler hallediyor ama benim once amortisorleri orjinali ile yenilemem lazim. Alisinca yoklugu tuhaf geliyor

http://www.guvenalshop.com.tr/Mekanik-Kalip-Yaylari-Kirmizi-Yay-20-38-Kirmizi-Yay,PR-2308.html

bu yayları deneyebilirsiniz... 

Yalnız ben denedim bagaj kapanırken sıkışma yapıyor amortisör 440N bunu değiştirsek hallolurmu acaba ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Benim focus sedan, sanirim en ideali dene yaparak bulmak. Amortisorun kafasi cikiyor mu acaba yayi nasil takicaz? Cikmiyorsa anahtarliga anahtar takar gibi cevire cevire girer heralde

Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir

Hb focus için önerilen yay var mı, internetten alsak.

Abi yay baktım ama daha bulamadım.Kafama takılan bir şey daha var.Yay kapağın kapanmasını zorlaştırmaz mı.Benim yeni amortisörlerle zaten zor kapanıyor.Yaylar sıkıştırınca daha zor olur gibi geliyor bana.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Abi yay baktım ama daha bulamadım.Kafama takılan bir şey daha var.Yay kapağın kapanmasını zorlaştırmaz mı.Benim yeni amortisörlerle zaten zor kapanıyor.Yaylar sıkıştırınca daha zor olur gibi geliyor bana.

Aynen öyle. Yapılabilir ama yaptıktan sonra gerilim artacak...

Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir

Aynen öyle. Yapılabilir ama yaptıktan sonra gerilim artacak...

Sedan için çok elverişli görünüyor.Hb için kısa boylu biri asılır kapıya  :D

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Sedan için çok elverişli görünüyor.Hb için kısa boylu biri asılır kapıya  :D

Valla neden fabrikasyon yapılmadı bilmiyorum ama kötü Cruze'da bile var :p

Yorum bağlantısı
gökhan ali yiğit

Benim focus sedan, sanirim en ideali dene yaparak bulmak. Amortisorun kafasi cikiyor mu acaba yayi nasil takicaz? Cikmiyorsa anahtarliga anahtar takar gibi cevire cevire girer heralde

çıkıyor bir ucunu sabit bir şeklde tutup diğer ucunu pense ile sökersen arasına takabilirsin yayı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir

Her yerde aradım yay yok.internette de bulamadım.

Silahcilar yapıyormuş yay.ama ne kadar sağlam olur bilemem.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Valla neden fabrikasyon yapılmadı bilmiyorum ama kötü Cruze'da bile var :p

Adamlar arka camı manuel yapıyor, paspas koymuyor,ilk yardım seti yok, vs vs vs.

Öncelik bunlar bir fabrikasyon olsun da bagaj kapağı sonraki mesele :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Her yerde aradım yay yok.internette de bulamadım.

Silahcilar yapıyormuş yay.ama ne kadar sağlam olur bilemem.

Sanayideki hırdavatçılarda bakmak geliyor aklıma :)

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Adamlar arka camı manuel yapıyor, paspas koymuyor,ilk yardım seti yok, vs vs vs.

Öncelik bunlar bir fabrikasyon olsun da bagaj kapağı sonraki mesele :)

Bu dediklerin markalara değil ülkelere özel uygulamalar.

Ör: Skoda, VW'larda bile gördüm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

F3 sedanlarda var bu yay sistemi, kumandadan bagajı açınca açılıyor paşa paşa.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Bu dediklerin markalara değil ülkelere özel uygulamalar.

Ör: Skoda, VW'larda bile gördüm.

Tamam ford'a özel yazmadım zaten :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir

F3 sedanlarda var bu yay sistemi, kumandadan bagajı açınca açılıyor paşa paşa.

Abi sedan halledilir bence.çekme yayı ile de yapılabilir.ama hb zor.itme yayı çok kuvvetli olmalı.

Bugün epeyce dolaştım ama yay bulamadım.

Amortisörün kafasını çıkarmak da zor görünüyor.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ufuk Kökmen

Hb focus için önerilen yay var mı, internetten alsak.

mrb hb kasa için kullandıgım yay mekanik kalıp yayı ,sanayi yayı olarakta geçiyo uygulayacagımız yayın boyu 10 cm ben 3 aydır kullanıyorum herkese tavsiye ederim saygılar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Yunus Çoban

sedan için mekanik kalıp yayı kullanan var mı ne renk alıcaz renklerine göre sertlik dereceleri varmış galiba yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar yeni yayların siparişini verdim takmadan yaylarıda takıyım bari :D

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

sedan için mekanik kalıp yayı kullanan var mı ne renk alıcaz renklerine göre sertlik dereceleri varmış galiba yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar yeni yayların siparişini verdim takmadan yaylarıda takıyım bari :D

Ben yazın değiştirdim amortisörleri ama oraya girecek bir yay bulmak oldukça zor. Bagaj kapağının kendisi ağır değil, amortisörler ağır açılıp kapanmasını sağlıyor. Asıl sorun çift amortisörde yani onu itecek yay bulup o dar alana uydurabilmek. Ben vazgeçtim şahsen bu sevdadan, belki amortisörün birini iptal edip oraya yay konulursa olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yunus Çoban

Ben yazın değiştirdim amortisörleri ama oraya girecek bir yay bulmak oldukça zor. Bagaj kapağının kendisi ağır değil, amortisörler ağır açılıp kapanmasını sağlıyor. Asıl sorun çift amortisörde yani onu itecek yay bulup o dar alana uydurabilmek. Ben vazgeçtim şahsen bu sevdadan, belki amortisörün birini iptal edip oraya yay konulursa olabilir.

valla bende öyle bi sevdaya girdim ya bakalım amortisörlerin siparişini verdim zaten değişmesi gerekiyodu yayları bulabilirsem denicem olursa olur olmazsa yapcak bişey yok mekanik kalıp yayı diye geçiyor oraya girer mi girmez mi bilmiyorum başka marka araclarda kullananlar var bakalım yaylar gelsin araştırcam bulursam bende paylaşırım burda

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...