İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Otomatik Tamamen Açılır Bagaj Kapağı Yapmak?

Serdal Soysal

Recommended Posts

Serdal Soysal

Arkadaşlar;

Dün BMW nin birinde gördüm alışveriş magazasının parkkında adam kumandaya bastı ve bagaj kapağı tamamen açıldı. Nette biraz araştırdım golf te var biri yapmış kaldıraçları (pistonları) değiştirmiş bizimkilere uygulamak münkün mü?

http://vimeo.com/8865417

Not:Forumumuzda biraz aradım fakat bulamadım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

BMW deki elektrohidrolik sistemdir. Hem açılır hem kapanır.

Bir araca sonradan yapılabilir. Benim elektrikçi kendi tiposuna yapmıştı mesela.

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Geri kapanmasına gerek yok sadece açılsın yeter.

Mesela ellerimiz poşetlerle dolu elimizde anahtar var poşetin ağırlığıyla birlikte bagajı açmak zor olur yerlerde çamurlu o zaman işimize yarar diye düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Birilerinin MARİFETLİ ELLERİ bunu yapabilir. İnanıyorum.

Hidorlikten anlayan bir NAYLON SEVER de el verirse, kesin yapılır :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Boran

Yeni C-max ve Grand C-maxte bu özellik var sanırım.Basınca açılıyor,basınca kapanıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

anıl bu konuda biraz tecrübeli ve araştırmacıdır hatta bir iki denememiz olmuştu pistonlara yay takarak fakat piston strok boyları kısa olduğu için yaptığımız yaylar ilk denemede yamulmuş. fortklift pistonu deneyerek yapmışlardı fakat sonuç ne oldu bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Şimdi havasını atanlar olacak ama proje tamamlandıktan sonra bizde :fiuw:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Insignia'da da var, faydalı bir eser. Hele ki eller dolu veya bagaj çamurlu, ıslak ve kirli ise.

1. her markanın müşteri kitle becerisi ayrı tabii

2. ford elleri çamurlamadan açılabilecek şekilde dizaynı zaten yıllardır başarabiliyor

3. wir leben autos

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

passat'ta var eskiden beri. Yenisinde ayak tamponun altına sokulunca açılıyor. (anahtar cebindeyse ve donanımı aldıysan).

Yapılabilir ama yayla olmaz sanki. Kapamak güçleşir. Vargelli yay gibi birşey olması lazım ki açarken itelesin kapatırken bir tırnak klik desin yay yavaşça kurulsun. Bu da özel tasarım aparat gerektirir. Bu durumda daha kolayı havalı birşeyler yapmak. Hava kompresörü koyunca (ya da vakum) başka atraksiyonlar için zemin hazır olur ayrıca.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Birilerinin MARİFETLİ ELLERİ bunu yapabilir. İnanıyorum. Hidrlikten anlayan bi NAYLON SEVER de el verirse, kesin yapılır :)
anıl bu konuda biraz tecrübeli ve araştırmacıdır hatta bir iki denememiz olmuştu pistonlara yay takarak fakat piston strok boyları kısa olduğu için yaptığımız yaylar ilk denemede yamulmuş. fortklift pistonu deneyerek yapmışlardı fakat sonuç ne oldu bilmiyorum

Anıl'ın aracına denediğimiz amortisör iş gördü ancak tanesi 90 öğro olunca haklı olarak vaz geçti :)

Amortisör tam açılmaya yakın yavaşlıyor. Tek yapılacak olan arka kiliti uk ile kontrol etmek.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

1. her markanın müşteri kitle becerisi ayrı tabii

2. ford elleri çamurlamadan açılabilecek şekilde dizaynı zaten yıllardır başarabiliyor

3. wir leben autos

Vesile ile;

1. kehkeh çok komik :angry: :angry: :angry: Kıskanç boyar

2. Yaa dimi ? Aç bakalım Focus 1 HB'in bagaj kapağını ıslak ve çamurlu iken.

3. kein zweifel

Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Benim aracımın bagaj kapağı, amortisörlerini yeniledikten sonra biraz garip oldu. Açılırken kendisine elle bile hakim olmak zor artık :) Dolaylı olarak bir de otomatik yapsam, uçaklardaki eject düğmesi gibi kendini fırlatır atar. Maazallah, alışveriş merkezlerinde bagajı kontrol etmek isteyen güvenlik görevlilerine falan saldırır. Ama tabii iyi yönleri de var, olur da trafikte aynı anda birden fazla arkadaşla sorun yaşarsam beni yalnız bırakmaz, direk olaya karışır, gelene vurur gidene vurur :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Bende başka birşey sorayım,benim aracım 2006 sedan ghia;seyir halinde iken birisi kalabalık trafikten faydalanıp bagajı açsa [(içinde birşey bulamaz da) :shok: mesela] bagajda ne var ne yok alır götürür :elveda: buna bir çözüm yok mudur :unsure2: ? Yani seyir halinde iken bizim iznimiz olmadan bagaj açılamasa diyorum. :blush: Çok mu şey istedim :blush:

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Benim Lada vega da var. Kısa zamanda video paylaşırım. Kumandaya basıyorsun pat açılıyor. :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Benim aracımın bagaj kapağı, amortisörlerini yeniledikten sonra biraz garip oldu. Açılırken kendisine elle bile hakim olmak zor artık :) Dolaylı olarak bir de otomatik yapsam, uçaklardaki eject düğmesi gibi kendini fırlatır atar. Maazallah, alışveriş merkezlerinde bagajı kontrol etmek isteyen güvenlik görevlilerine falan saldırır. Ama tabii iyi yönleri de var, olur da trafikte aynı anda birden fazla arkadaşla sorun yaşarsam beni yalnız bırakmaz, direk olaya karışır, gelene vurur gidene vurur :)

Benim bagajda kendi kendine kapanıyor acaba bende değiştirsem düzelirmi?

Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Benim bagajda kendi kendine kapanıyor acaba bende değiştirsem düzelirmi?

Benimki de öyleydi, amortisörleri değiştirdiğinizde düzeliyor ama ilk başta yeni amortisörler biraz sert çalışıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...