Sani Gerşon 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 675' e inmiş yıllık vergisi ohhh )) Benim araba büyüyor ama MTV ye zam geliyor her sene aynı parayı öder oldum Bak patlıcanın vergisi bile inmiş, benimki yine aynı... Hadi hayırlı olsun. Eskiden araba sahibi olmak lükstü. Son yıllarda artık bir ihtiyaç haline gelmişti. Bu gidişle yine lüks olacak herhalde araba sahibi olmak. Ali hocam, çok afedersin ama İstanbul'da kıçında donu olmayan adamın bile arabası var. Bizim kapıcı bile ben 97 model KA'ya binerken kendisi 0 Albea almıştı... Yorum bağlantısı
Tahir İlter 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Bak patlıcanın vergisi bile inmiş, benimki yine aynı... Ya kaldırama bile çıkamayan jip ten ne vergisi alıyolar anlamadım ki aslında müracaat etse vergiden düşürürler geçmişte ödenen vergileride faiziyle geri öderler gibi geliyor bana Hadi o neyse de devlet laylondan ne vergisi alıyor ona göre evdeki leğenlere vergi ödemek zorunda kalmayalım Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 (düzenlendi) Şimcik 2001 Model bi 4.6 HSE VOGUE Range Rover. Kasko değeri 42150TL %5'i 2107,5TL . Vergisi 3484TL. Kasko bedelinin %5'i vergiden düşük. Dolayısıyla bir alttan 2421TL'den mi ödeniyor? 26 Aralık 2011 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Şimcik 2001 Model bi 4.6 HSE VOGUE Range Rover. Kasko değeri 42150TL%5'i 2107,5TL . Vergisi 3484TL. Kasko bedelinin %5'i vergiden düşük. Dolayısıyla bir alttan 2421TL'den mi ödeniyor? mtv 843 Tl altina dusene kadar bir alt dilime dusurulur. sen 843 den fazla vergi odeyemessin Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Yanlış hesap 843 değil 2107,5TL imiş. Gerçekte böyle bir aracım olmadığı için ödemeyeceğim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Kim toplamis. biri bana bunun yalan oldugunu soylezin... Agam arada 600 tl var su ise bir yardim nere basvurmak gerekiyorsa vurak belkim girer %5 e. maliyeye yazi mi yazmak gerek ? Şimdiden acele etme.. kasko değer listesi güncellenecek.. şu anki gördüğün değerler geçerli değil.. Yılbaşından sonra bakacaksın.. 1 Yorum bağlantısı
Ali Eren 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 (düzenlendi) Ali hocam, çok afedersin ama İstanbul'da kıçında donu olmayan adamın bile arabası var. Bizim kapıcı bile ben 97 model KA'ya binerken kendisi 0 Albea almıştı... Doğrudur Sani. Bence sizin kapıcı cimrilikten don almıyordur kıçına. :biggrin: Oluyor öyle şeyler bazıları hiç parası yokmuş gibi gösterebilirler. 26 Aralık 2011 tarihinde Ali Satılmış tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 yıl yaş kafa karıştırıyorsa burdan bakabilirsiniz http://www.motorlutasitlarvergisi.com/ Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 yıl yaş kafa karıştırıyorsa burdan bakabilirsiniz http://www.motorlutasitlarvergisi.com/ Evet bu herkes için iyi oldu. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 yıl yaş kafa karıştırıyorsa burdan bakabilirsiniz http://www.motorlutasitlarvergisi.com/ benim araba 4 yaşında ozaman eh biraz yırttık galiba 576 tl ödiyecekmişisiz öderiz Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Kasko bedelinin %5'i olayını unutmayın arkadaşlar... Örnek: Araç Yaşı 12, silindir hacmi 2000 cc, Kasko değer listesindeki araç bedeli : 10,000 lira, Listeye göre vergisi 576 lira.. Kasko bedelinin % 5'i, 500 lira.. Kaso bedelinin %5'i yıllık vergiden düşük ise bir alt kademeden vergi ödenir.. Bu aracın bir alt kademesi, 1800 cc'dir. 1800 cc için yıllık vergi tutarı 381 liradır. Bunun için Bir form doldurulması gerekmektedir. Menfaatiniz icabı bu hususu göz önünde bulundurun.. Genelde, yaşlı ve yüksek silindir hacmine sahip araçlar bundan faydalanır. Yorum bağlantısı
Bedri Baki 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 (düzenlendi) sıfır araç almak için bir kez daha düşünmek gerekli.. Yaa arkadaş anlamıyorum ki, vergiden dolayı sıfır araç alamıyoruz, ikinci el alıyoruz km düşürülmüş çıkıyor. En güzeli eşek alıp vergisiz ve km sorunu olmadan binmek... ya da Dargeçit'tekiler gibi, domuz gibi sağlam olup bir yolunu bulup özürlü aracı almak en güzeli.. 26 Aralık 2011 tarihinde Bedri Baki tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Şu anda aracımın 2011 motorlu taşıtlar vergisine esas kasko bedeli 38.150 TL yani vergim 1.642 TL 2006 modelin kasko değeri 32.550 TL yani vergisi bir alt dilim 965 TL şimdi sizce ocaktan sonra benim aracın kasko bedeli 32.840 TL nin altına düşer mi? Emmi senden yorum bekliyorum...(2.000 cc üzeri olan ÖTV artışı kasko bedelini de etkiler gibi geliyor ) NOT: MTV ye esas kasko değer listesi ile kasko değer listesi aynı değil haberiniz ola ahanda linki http://www.tsrsb.org.tr/sayfa/motorlu-tasitlar-vergisi-ile-ilgili-listeler ama 2012 Ocak listesi henüz yayınlanmadı. Yorum bağlantısı
Bedri Baki 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Onunla ilgili yeni bir kanun çıktı diye hatırlıyorum. Artık plakalarda özürlü işareti bulundurmak zorunlu olmayacaktı galiba. Valla öyle bir araba alabilsem istedikleri renge boyarım Yorum bağlantısı
Misafir 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Kendimi zengin hissettim birden, 288 tl bi çırpıda vergi verince... (Aylık) Yaklaşık 50 tl vergi + 70 tl kasko + 15 trafik sigortası, muayene, bakım cart curt 200 tl. Yani arabam durduğu yerde aylık 200 tl yakıyo. Hareket ettiği de cabası... Şimdi hükümet çok ayıp ediyo %3 zam vermekle Yorum bağlantısı
Guest Oğuzhan Özen 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 arkadaşlar merk ettiğim birşey war benm aracım 2006 model fakat trafiğe cıkışı 2005 vergi dilimi olarak 4-6 yaş mı yoksa üstü mü oluyor? arkadaşlar merk ettiğim birşey war benm aracım 2006 model fakat trafiğe cıkışı 2005 vergi dilimi olarak 4-6 yaş mı yoksa üstü mü oluyor? Yorum bağlantısı
Ali Eren 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Yaa arkadaş anlamıyorum ki, vergiden dolayı sıfır araç alamıyoruz, ikinci el alıyoruz km düşürülmüş çıkıyor. En güzeli eşek alıp vergisiz ve km sorunu olmadan binmek... ya da Dargeçit'tekiler gibi, domuz gibi sağlam olup bir yolunu bulup özürlü aracı almak en güzeli.. Engelli işaretini boyamıyorlarsa saymam .. Dün Adana-Optimumda Engelliler için girişe en yakın yerde ayrılmış engelli park yerine park etmiş engelli plakalı bir araç vardı. Her şeyu normal değil mi? Hayır çünki plakadaki engelli işaretinin boyası kazınmıştı. Yani o palakayı taşırken utanıyor,ama engelli parkınıda kullanayım diyor. Hadi bu adamın halet-i ruhiyesi üzerine kritik yapalım.. Onunla ilgili yeni bir kanun çıktı diye hatırlıyorum. Artık plakalarda özürlü işareti bulundurmak zorunlu olmayacaktı galiba. Valla öyle bir araba alabilsem istedikleri renge boyarım Ben de engelli plaka bir araca sahibim. Araç annemin üzerine. Kendisinin bu hakkından faydalanmamı çok istedi. İnşallah haziran ayında tayin isteyip yanında olabileceğim. Ama benim de Muş'ta gördüğüm o kadar çok engelli plakalı araç var ki bir çoğunun adına alınan arabadan haberi bile yok. Haberi olanlarında birçoğu belki o arabaya hiç binmemiştir bile. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 (düzenlendi) Ertan sen canını sıkma 2007 nin trent ov side yok .ben geçen sene 960 lira ödedim bu sene kasko değerin 32.750 yi geçmezse sende bi alt dilimden ödeyeceksin. benim kafam rahat . sende rahat ol...Allah muhafaza aynı yaşta pasatın olsaydı yanmıştı...fordu bu yüzden seviyorum... 1642 / 2 = 821 cik "VATAN SAĞOLSUN" (inşallah) Agam bu benim araç (2007 MK3) kasko değer listesinde gözükmüyordu ya nedicik Mehmet güncel kasko değer listesinde 07 MK3 OV kasko listesinde yok Bıyıklı nın yorumu : " Senin araç ya ghia değil ya da otomatik değil, 2007 de bu araçtan Türkiye ye gelmemiş " He öyle bir araç yok, Ama bendeki araç ne o zaman? Gerçi olsa da girmez de yine de benim aracım neden koca listede yok ben bu devletin bir vatandaşı değilmiyim , Aracım neden yok sayılıyor? nerde bu devlet !!! Toplama senin araba... Öyle görünüyor Kim toplamis. biri bana bunun yalan oldugunu soylezin... Agam arada 600 tl var su ise bir yardim nere basvurmak gerekiyorsa vurak belkim girer %5 e. maliyeye yazi mi yazmak gerek ? 26 Aralık 2011 tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Şu anda aracımın 2011 motorlu taşıtlar vergisine esas kasko bedeli 38.150 TL yani vergim 1.642 TL 2006 modelin kasko değeri 32.550 TL yani vergisi bir alt dilim 965 TL şimdi sizce ocaktan sonra benim aracın kasko bedeli 32.840 TL nin altına düşer mi? Emmi senden yorum bekliyorum...(2.000 cc üzeri olan ÖTV artışı kasko bedelini de etkiler gibi geliyor ) NOT: MTV ye esas kasko değer listesi ile kasko değer listesi aynı değil haberiniz ola ahanda linki http://www.tsrsb.org...ilgili-listeler ama 2012 Ocak listesi henüz yayınlanmadı. Benim mesaj kaynamış sizce nolur??? Yorum bağlantısı
Misafir 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 bu ne be 2000 model arabama 576 tl mı ödiyicem ? Hayaldi gerçek oldu!!! Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Şu anda aracımın 2011 motorlu taşıtlar vergisine esas kasko bedeli 38.150 TL yani vergim 1.642 TL 2006 modelin kasko değeri 32.550 TL yani vergisi bir alt dilim 965 TL şimdi sizce ocaktan sonra benim aracın kasko bedeli 32.840 TL nin altına düşer mi? Emmi senden yorum bekliyorum...(2.000 cc üzeri olan ÖTV artışı kasko bedelini de etkiler gibi geliyor ) NOT: MTV ye esas kasko değer listesi ile kasko değer listesi aynı değil haberiniz ola ahanda linki http://www.tsrsb.org...ilgili-listeler ama 2012 Ocak listesi henüz yayınlanmadı. Arabanı satmak istesen kaça verirsin.. ? bu ne be 2000 model arabama 576 tl mı ödiyicem ? Hayaldi gerçek oldu!!! İlk sayfadaki ilk mesajımı oku Yorum bağlantısı
Misafir 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 İlk sayfadaki ilk mesajımı oku Mehmet abi nereye veriyoruz bu formu nasıl bi forum bu İlla araç sahibimi götürecek ocak ayına girmedenmi yapılması lazım ? Ben onu tam dikkatli okumamışım anlaşıldı Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Mehmet abi nereye veriyoruz bu formu nasıl bi forum bu İlla araç sahibimi götürecek ocak ayına girmedenmi yapılması lazım ? Ben onu tam dikkatli okumamışım anlaşıldı Form vergi dairelerinde var...Bu formu herhangi bir sigortacıda doldurtup vergi dairesine veriyorsunuz 2 gün içinde işlem yapılıyor ve bir alt dilime geçiyorsunuz. Bence ocak ayının 15 inden sonrasını bekleyin ki kasko değerleri tam netleşsin... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Mehmet abi nereye veriyoruz bu formu nasıl bi forum bu İlla araç sahibimi götürecek ocak ayına girmedenmi yapılması lazım ? Ben onu tam dikkatli okumamışım anlaşıldı Formu ben buradan yayınlarım... Sigortacınız doldurur, kaşeler.. Siz ya bizzat yada taahhütlü posta ile vergi dairesine ulaştırırsınız.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts