Gökhan Kızılkaya 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Arkadaşlar benim aracın kasko primi %50 hasarsızlıkla beraber 600 tl.(axa)Şu an park sürtmelerinden vs dolayı 600 tl lik bir hasar var ancak sürtmeler muhtelif yerlerde olduğundan dolayı 2 dosya açılıyormuş.Bu masrafa kaskoyu bozdurup kaskodan yaptırmak mantıklımı olur.Hasarsızlığım bozulunca ne kadar prim artışı olur?Ve tabi tramerde kayıt çıkacak.Poliçede tek hasardan dolayı bir kademe alta ineceği yazıyor ancak servis sürtmelerdeki yer farkından dolayı 2 hasar kaydı olacağını söyledi. Ne yapsam ne etsem? Kasko AXA dan full kasko.Hasarsızlık koruma klozuda var. Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya 26 Aralık 2011 Yazar Paylaş 26 Aralık 2011 Çağlar Bey foruma gelince yorumlar diye ayrıntı vereyim o zaman. 1-Ön tamponda sis farı kenarında 1 cm kırık tamir olup tampon komple boyanacak 2-Sağ ön çamurlukta kaporta düzeltilip boyanacak 3-Sağ dış ayna kapağı gövde rengine boyanacak ve çeşitli mevzular danışılacak. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Hasarsızlık koruma klozu varsa zaten hasarsızlığınız bozulmazki? Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya 26 Aralık 2011 Yazar Paylaş 26 Aralık 2011 neden 2 hasar olarak görüyorlar acaba axa da mini onarım yok mu hepsini bir hasar olarak gösterebilirseniz hasarsızlık indiriminiz %40 a düşer 600 tl hasar için bence değer Tampon ve çamurluk hasarını birleştirmiyorlar.Gerçi danışman işten anlamayan bir bayandı çok üsteleyemedim gittikçe saçmalamaya başladı. Bu arada servis tanıdık citroen servisiydi.Ford servisine yarın soracağım. Hasarsızlık koruma klozu varsa zaten hasarsızlığınız bozulmazki? 1 hasardan sonra bozuluyor.Burda mevzu tampon ve ön çamurluğa 2 ayrı dosya açılması Yorum bağlantısı
Fatih Ada 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 neden 2 hasar olarak görüyorlar acaba axa da mini onarım yok mu hepsini bir hasar olarak gösterebilirseniz hasarsızlık indiriminiz %40 a düşer 600 tl hasar için bence değer Biri mini onarım olacak (tramerde bu görülmeyecek) diğerlerinede servis hikayeden bir beyanlar yazdıracak.. Örneğin otoparkta geri manevra yaparken kenardaki kaldırımı görmedim ve sürterek hasar aldım şeklinde.. Bu sebeple çift dosya açılacak ve seneye yenileme dönemi geldiğinde tramer kaydı sistemde çift hasar geldiğinden bir çok şirketten baya yüksek fiyat teklifleri alınacak,pişman olunacak falan filan.. Bence hasarsızlığı bozdurmayın.. Astarı yüzünden pahalıya gelir size.. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Tampon ve çamurluk hasarını birleştirmiyorlar.Gerçi danışman işten anlamayan bir bayandı çok üsteleyemedim gittikçe saçmalamaya başladı. Bu arada servis tanıdık citroen servisiydi.Ford servisine yarın soracağım. 1 hasardan sonra bozuluyor.Burda mevzu tampon ve ön çamurluğa 2 ayrı dosya açılması Ozaman birini siz yaptırın diğerinide sigortadan Yorum bağlantısı
Fatih Ada 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 (düzenlendi) ben bişeyi anlayamıyorum abilerim hasarsızlığı bozdurma ne demek anlamadım diyelimki çağlar abi bu işlemi 300 tl ye yaptı hasarsızlık inidirim %40 düştü bu işlem kasko şirketinin bilgisi dahili yapıldı diye daha yüksek fiyat verilmesi olmaz diye düşünüyorum bir daha ki yenilemede yaş eskimesinden dolayı artış dışında maksimum 50 ila 60 tl fark olur gene en doğrusunu büyüklerim bilir ama bu kadar şeyi nerden biliyorsun dersen kuzenimin sigorta şirketi var onunla bu konuları konuşuyoruz Güzel hayaller Hata 1:Kaskonuzu yaptırdığınız şirket bir daha ki sene hasarınız olmaz ise (diğer şirketlerde dahil) hasar yapmayarak riski azalttığınız için (şirketin yapacağınız bir kaza/hasara karşı tazminat ödeme risikinden bahsediyorum) size daha uygun fiyat verecek.. (Genelde 1.yıl hasarsızlık için %30 2.yıl için %35 3.yıl için %45 vs. şirketlere göre farklılıkları oluyor) Sigorta şirketinin bilgisi dahilinde dediğiniz sigorta şirketi bu hasarı ödeyecek ise cebinden para çıkacağı için size sürprim uygulayacak.. Tramerde hasar kaydı olacağı için diğer şirketlerde sizi riskli müşteri kategorisinde değerlendirerek daha yüksek fiyat verecek.. (poliçeye göre hasarsızlık kademesi ya 1 kademe düşecek yada sıfırlanacak birkaç hasar olduğu için) Hata 2. 50-60 tl diye düşündüğünüz rakamlar bir dahaki yenileme döneminde çooook daha yüksek rakamlar olarak karşınıza çıkacak.. Hata 3. Kuzeninizin Sigorta Şirketi değil acentesi vardır Hasarsızlığın bozulması ise hasar almadan belli bir yıla kadar poliçe yenilenmiştir ve alınan hasarda suç sizde ve rücu edilecek karşı taraf yok ise poliçeniz sizin ve varsa zarar verdiğiniz kişinin hasarını ödeyeceği için bu hasarsızlık indiriminin ortadan kalması ile sonuçlanır.Hasarsızlığın bozulması olarak adlandırılan şey budur.. 26 Aralık 2011 tarihinde Fatih Ada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 (düzenlendi) Kasko bozulmaz sa, yapacağın masraf kasko indiriminden az ise mantıklı olan bozmamak. Ama tamir tutarı kasko indirim tutarını geçecekse bozdur bence. Bana bi önceki arabımda bozdurma dediler. Ben bozdurdum. Hem farı hemde tamponu değiştirdim orjinal. Boya işçilik felan 1800 tuttu. Bozdurmadan yaptırsam gene 300 tutardı en az ve işçilik nasıl olacak belli değil... Düşündüm kasko yüzde 40 indirim yapsa zaten 320 lira felan... Şimdi yeni aracımı 880 liraya kasko yaptırdım. Pekte bişey kaybetmemişim... Bundan sonraki kaskomda eğer hiçbişey olmaz sa (allah göstermesin) hasarsızlık indirimi kazanırmıyım... Yada daha önce bi kere kasko bozulduğu için artık indirimden yararlanamıyomuyum.. 26 Aralık 2011 tarihinde Necati Öner tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mete Çetin 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Şimdi sen kaskoyu kaça yaptıracaksın diyelim ki 600 TL ben o fiyata yaptırdım ona göre konuşuoyrun. Şİrketler her poliçe bitiminde kaza yapıpta kasko kullanılmışmı ona bakıyo eger kaza varsa her yıl indirim verilir kazan yapmadığınız zaman o iptal olur . ikinci konu eger masraf 600 tl civar ve kasko indiriminiz seneye 300 tl gibi bir fiyat çıkacağını düşünüyorsanız kaskoyu kullanın. yok masraf az ise koskoya dokunma. sen o işyerine deki . mühtelif yerleri mini onarımdan yapın kaskoya dokunmayın diğer yerleride cepten yaptırın. Yorum bağlantısı
Engin Özarı 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Aynı hasarsızlık indirimi yapan başka kasko firması var ise ona geçin. Ufak hasarlarını , mini onarım kapsamında auto king lere başvurun. Yaptırabiliyorsanız orada yaptırın. Kasgonuızda zedelenmez. Axanın bildiğim kadarıyla auto kinglerle anlaşması yok. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 peki hocam siz benden daha iyi biliyorsunuz haklısınız peki söylediğiniz şeyler doğrultusunda önümüzdeki yıl yenileme esnasında kasko ücreti 600+450 tl mi olacak yoksa daha mı az 450 tl hasar ücreti o zaman kaskoyu ne için yapıyoruz anlamadım zorunlu trafik sigortası yeter o zaten allah korusun 2 veya daha fazla araçlı kazada karşı tarafı karşılıyor dikkatli kullanarak aracımıza iyi bakarak mesela yazın yaz kışın kış lastiği kullanarak mecbur kalmadıkcı trafiğe çıkmayarak en azından büyük kazalardan korunmuş oluruz Ukalalık olarak görmeyin ama, Hata 4:Kasko sadece karşı taraf için yaptırılmaz Farz edelim ki 2 veya daha fazla araçlı kazaya karıştınız (sizin örneğiniz olduğu için buradan gidiyorum) hatada sizin.. Trafik sigortanız karşı tarafın hasarını ödedi,peki ya sizin hasarınız? kaza yerinden çekiciye alınıp servisten çıkana kadarki sürdede ödeyeceklerinizi düşündünüz mü hiç? yada diyelimki trafik sigortası yeter bana zaten karşı tarafı ödüyor mantığı ile kasko yaptırmadınız ve yolda giderken önünüzdeki son model mercedes kırmızı ışıkta birden durdu ve siz duramadınız.. Trafik sigortası 20.000 TL'ye kadar karşı tarafın hasarını ödedi ama mercedes perte çıkacak diyelim,arada kalan 160.000 TL'yi nasıl ödeyeceksiniz Hadi pertede çıkmasın 25.000 TL. hasarı olsun mercedesin,1000 tl verip kasko yaptırmak mı mantıklı 5000 tl ödemek mi Birde kazaya karıştınız siz haklısınız bunu düşünelim,kaskonuz olmadığı için karşı tarafın trafik poliçesi ne ile anlaşmalı ise mecburen oraya gitmek zorundasınız vs. 600 + 450 TL mi olacak sorusunun cevabı ise tabiki hayır öyle olmayacak.. Araç çarpanı değişecek hasarsızlık kademesi gerileyecek (belki birkaç dosya açtırıldığı için sıfırlanacak) bazı firmalar teklif bile vermeyebilir eğer sıfırlanır ise zaten geçmiş olsun 1050 TL. bile hayal bir rakam olabilir.. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Kasko bozulmaz sa, yapacağın masraf kasko indiriminden az ise mantıklı olan bozmamak. Ama tamir tutarı kasko indirim tutarını geçecekse bozdur bence. Bana bi önceki arabımda bozdurma dediler. Ben bozdurdum. Hem farı hemde tamponu değiştirdim orjinal. Boya işçilik felan 1800 tuttu. Bozdurmadan yaptırsam gene 300 tutardı en az ve işçilik nasıl olacak belli değil... Düşündüm kasko yüzde 40 indirim yapsa zaten 320 lira felan... Şimdi yeni aracımı 880 liraya kasko yaptırdım. Pekte bişey kaybetmemişim... Bundan sonraki kaskomda eğer hiçbişey olmaz sa (allah göstermesin) hasarsızlık indirimi kazanırmıyım... Yada daha önce bi kere kasko bozulduğu için artık indirimden yararlanamıyomuyum.. Yeni aracınızdaki kaskonuz ile kaskonuzu kullanarak tamir ettiğiniz poliçenin bağı var mı? Yani ikisi farklı şirketlerden poliçeler mi? Bu sene hasar yapmaz iseniz hasarsızlık kademeniz 0 ise 1'e 1 ise 2'ye çıkar.. Hasar yaparsanız 0 ise -1'e (Şayet 1 hasar var ise) 1 ise 0'a iner.. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 aman kaskom bozulmasın cepten vereyim boşver hocam böyle giderse birbirimize gireceğiz Birbirimize girmeyizde zaten burada sizin üzerinizden söylemek istediğim şu,yıllık ortalama 1000 TL. paramızı kasko ve trafik poliçelerimize veriyoruz ama malesef bir çoğumuz neye para verdiğimizi bilmiyoruz.. Verdiğimiz para ile ne aldığımızı bilmiyoruz.. Hep fiyat odaklıyız,fiyatı ucuz olsunda adı kasko olsun fark etmez diyoruz.. Halbuki o kadar önemli teminat kriterleri var ki.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Çağlar Bey foruma gelince yorumlar diye ayrıntı vereyim o zaman. 1-Ön tamponda sis farı kenarında 1 cm kırık tamir olup tampon komple boyanacak 2-Sağ ön çamurlukta kaporta düzeltilip boyanacak 3-Sağ dış ayna kapağı gövde rengine boyanacak ve çeşitli mevzular danışılacak. Bunlar için 600TL mi +1bakım da hediye ederim , 600 TL içinde kalarak. Borusan dan mı fiyat aldınız. Kaskoyu bozmaya değmez, maslak yakın ise gelin bakalım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 1-Ön tamponda sis farı kenarında 1 cm kırık tamir olup tampon komple boyanacak 2-Sağ ön çamurlukta kaporta düzeltilip boyanacak 3-Sağ dış ayna kapağı gövde rengine boyanacak ve çeşitli mevzular danışılacak. Gelecek poliçe döneminde autoking ile anlaşması olan bir sigorta şirketinden kasko yenilenir ve tampon autokingden hasarsızlık bozulmadan yapılır. Sağ ön çamurluk ve sağ ayna tek hasar ile yapılabilir ama sağ aynada hasar varmı yoksa isteğe bağlı bir boyamamı.. Hasarsızlık koruma klozu varsa zaten hasarsızlığınız bozulmazki? Axada senin anladığın şekilde hasarsızlık koruma yok.. Servisteki mini onarımı kasdetmiştir.. Axa'nın mini onarımı yanılmıyorsam 150 liraya kadar olan hasarları serviste yaptırabiliyorsun.. Çamurluktaki hasar ne ? belki de orası da autoking kapsamındadır... Yorum bağlantısı
Misafir 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 (düzenlendi) Konunun başındaki hasarların hepsi bu poliçe döneminde mi meydana geldi? Bu önemli bir konudur. Siz eğer geçen sene yaptığınız bir hasarı bu sene yaptırmak istiyorsanız, kazandığınız %50 hasarsızlık indirimini poliçenizde koruma klozu yoksa kaybetmek durumundasınız. Ya da gerçek dışı beyan yazılarak alma yoluna gideceksiniz. Tabi bu durumda araçtaki hasarlar birbirinden bağımsız olduğu için servis tek dosya ile işlem yapamayacak. Anlşaşmalı servis olarak bir dosya açacak, bir de sizin beyanınıza istinaden ikinci dosya. Eksper aracı görürken iki hasarı da gösterecek. Biri servise anlaşmalı servis uygulaması ile direk yatacak, diğerini de siz cepten karşılayacaksınız, sonra sizin hesabınıza yatacak. KAsko sigortası yaptırdıysanız, hasarlarınızı biriktirerek veya servise girmesi gerekeceği bir hasarda diğerini de aradan çıkartalım mantığıyla hareket edemezsiniz. Çünkü şirketler almadığınız hasar karşılığı, size indirim uyguluyor. Ancak daha sonra bir hasar esnasında daha önceki hasar da alınmak istendiğinde sıkıntı oluyor. Örneğin ilk yıl hasarsızlık indiriminden yararlanarak yaptırdığınız poliçenizi ikinci yıl bir hasardan dolayı kullanmak istediğinizde, geçmişteki hasarı da yaptırmak istediğinizde almamanız gereken bir indirimi almış gibi oluyorsunuz. İlk yıl kaskolarında bu tip bir sıkıntı olmaz. Kazanılmış bir hak olmadığı için, her nekadar 5 işgünü içinde beyan istesek de, bu kuralı esnetebiliriz. Sadece yukarda belirttiğim gibi, anlaşmalı servis prosedürüne göre tek dosyada ödeyemeyiz. Kasko'yu bozmak ya da bozmamak tamamen maddi hesap işi değildir. İşimn içinde yıl hesabı vardır. Ben %50 indirime gelmiş bir kişinin prim realizasyonundan çok, kaybedeceği seneye bakarım. Yarın bir gün yeni araç alınmaya kalksa, devirle devam edecek hasarsızlık indirimi yeni aracın hasar/prim dengesini oldukça düşürecektir. Oysa ki, düşük bir meblağ için bozulacak kasko poliçesi, %50 indirim için 4 senelik kayıp demek. 4 senede hiç kaza yapmayıp aynı indirime gelmek, bu arada bedeli yüksek bir araçla değişimde ödenecek ekstra primler kayıp üstüne kayıptır. Trafik sigortaları muadil parçalarla hasar öder. Hizmet kalitesi gibi bir anlayış olmadığı için, karşı tarafın düşük prim ödeyerek edindiği ama sizin istemediğiniz servislerle anlaşmalı yerlerde aracınızı yan sanayi parçalarla tamir ettirmek zorunda kalabilirsiniz. Buna karşın kasko sigortanız varsa, poliçenizde de aksi belirtilmemişse, aracınıız yetkili serviste, orjinal parçaları ile tamir ettirip, karşı taraftan para almak için uğraşmadan, tüm bu angaryaları kasko şirketinize ve anlaşmalı yetkili servise devrederek, aracınızın olmadığı günlerde kiralık araç kullanıp, eziyet çekmeden hizmet alırsınız. Ben 99 yılından beri, bu mesleğe girmenin öncesinden beri kaskolu araç kullanırım. Hiç kaskodan hasar almadım. ANcak çekici hizmeti kullandım. Ödediğim prim belki ortalama bir araç parası olmuştur. ANcak aldığım hiçbir araca kaskosuz binmem. Noterden çıkmadan, poliçeleri düzenlenir. Çünkü ben büyük hasardan korkarım. Beni kaza durumunda maddi olarak sarsacak hasardan korkarım. Servisin 500.-TL'lik işini ben zaten 100.-TL'ye çözerim. Önemli olan güven içinde araç kullanmak. Bu konuda da trafik sigortasına kendimi yukardaki sebeplerden emanet etmem. Saygılarımla. 26 Aralık 2011 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Yeni aracınızdaki kaskonuz ile kaskonuzu kullanarak tamir ettiğiniz poliçenin bağı var mı? Yani ikisi farklı şirketlerden poliçeler mi? Bu sene hasar yapmaz iseniz hasarsızlık kademeniz 0 ise 1'e 1 ise 2'ye çıkar.. Hasar yaparsanız 0 ise -1'e (Şayet 1 hasar var ise) 1 ise 0'a iner.. Aynı sigorta axa ... Yorum bağlantısı
Fatih Ada 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Aynı sigorta axa ... Tek dosyada halledilmiş olma ihtimali yüksek.. Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya 26 Aralık 2011 Yazar Paylaş 26 Aralık 2011 Axa nın mini onarımı var ama mini onarımda da hiç bir şeyi kabul etmiyorlar yok o girmez yok bu girmez.Randevu alacan 3 ay sonra geleceksin vs vs. Ayna kapağı çalındığından yenisiyle değişmişti ama boyasız.Çamurluk mini onarımla olmaz.Tampondaki 1-2 cm kırığı zaten tamir etmiyorlar autoking e gidin diyorlar. Çağlar bey sizin yer Maslak sanayinin neresinde yarın ogleden sonra musaitmisiniz bir geleyim çay içeriz. Hem motorla ilgili bazı mevzular var. Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya 26 Aralık 2011 Yazar Paylaş 26 Aralık 2011 Çağlar beyin dükkanının yerini bilen arkadaş varsa tarif etsin lutfen.Kendisi online değil Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Çağlar beyin dükkanının yerini bilen arkadaş varsa tarif etsin lutfen.Kendisi online değil http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?/topic/218667-istanbulmaslak-oto-kaporta-boya/ Yorum bağlantısı
Recommended Posts