İçeriğe Yönlendir

Mazot Donması

Ertan Çabuk

Recommended Posts

M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Tüpraş'ın sitesinde filtre donma noktası kış için 1 Kasım-31 Mart (± 15 gün) -15 derece olarak verilmiş.Sanırım şirketler bu rakamı katkılar ile 5-10 derece daha yükseltiyorlar ama -25 sonrası nafile gibi.

http://www.tupras.co...irectPageID=145

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Ben daha fiestada kızdırma lambası yandığını görmedim. İzmir çok soğuk. Kayseriden misafirlerim vardı. Oraya göre burası daha soğuk diyorlar ama dereceler sıfırın altına düşmüyor. Bu sabah güneş doğmamıştı 0 derece gördüm otoyolda.

Ali Abi o Çıt sesi kızdırma bujisimi mazot pompasımı. Kontağı açınca bi sn kadar süren belli belirsiz bir ses ve ardından çıt gibi belirsiz ses ne oluyor acaba?

Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca

Van çaldıranda araç hareket halindeyken mazot donuyordu :biggrin:

Aynı olaya Ardahan'da denk geldim, hareket halindeyken donmuştu araba. :D

Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu

Opet müşteri hizmetleri -20 ye kadar motorinler dayanıklı dedi sonrası için katkı öneriyorlarmış

Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu

+1

Zaten kontak açınca ısıtma ikazı yanmasada biraz bekleyin, tık diye ses gelecek, bujiler kapanmış oluyor bu sırada, bu sesi duymadan marşa basmayın.

Bugün bende bu sesi dinleyim dedim kontağı açtım ekranda motor ön ısıtma yazdı ışıkta yandı sonra söndü bekledim ses gitmeden 10 15 saniye sonra tekrar devreye girdi ışık yandı ve ekranda motor ön ısınma yazdı merak ettim yine bekledim yine aynı sonra bastım marşa - 12 dereceydi sıcaklık

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

-12 de -15 te zaten problem yok arkadaşlar. o sıcaklıkta ne mazotta ne de mazot filtresinde sıkıntı olur. Bahsettiğim sıcaklıklar -25 ve üzeri. Dün GTL ile doldurdum depoyu ama nafile yakıt yine problem. Artık vazgeçtim babadan kalma metodları kullanmak farz oldu. bir depoya bir litre benzin veya gazyağı atacağım. sabah aracı çalıştırana kadar iptal oluyoruz zaten.

Not: Piyasada satılan katkılardan da kullandım bu arada kar etmedi :D

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Sağolasın Mustafa. Avatarına bakınca aklıma geldi RAKI karedermi acep :D kafayı buldursam mazot a :D

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Kendin içersen eder tabi, :drinks:

takmazsın kafaya, mazotu, marşı. :D

Sen brandadan bile olsa bir garaj yap o oğlana,, geceleri üşümesin.

:drinks:

Toprağı görür-görmez yapacağım. Hem de izolasyonlu falan. 4-4 lük bir garaj. Arada bir gider onun yanında da yatarım geceleri korkmasın diye :D

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

zaten arabalar karda Levent kırca gibi gidiyor, bi de sen mazotada Rakı koyarsan araba kendini F16 zanneder. :D

Valla öyle Sadık ağam. Onun rakısı gazyağı olsa gerek :D akşam içirem ben ona gazyağını bakalım soğuk daha kar edecek mi benim kocaoğlan a :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Birkaç gündür bende deniyorum -9 derecede çalıştırmayı,sabahları kontağı açıp 20 sn kadar bekliyorum 2-3 sn nazlanıyor sonra çalışıyor,bugün sabah ise kontağı 2 kere açıp yaklaşık 15 er sn bekledim ve anında çalıştı hiç nazlanmadan,yani buji lambası sönünce ısıtma devam etmiyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...