İçeriğe Yönlendir

1997 Model Mondeo Ön Göğüs


Ömer Tosun

Recommended Posts

Ömer Tosun

İyi günler, 97 model bir mondeo GHIA aldım. yaklaşık 1 haftadır elektrik işleri ve tamir işlemleri için tamircide ve nihayet bugün çıkacak. yaklaşık 3 gündür forumunuzu geziyorum ve çok beğendim.

Benim modeomun ön göstergesinde kırıklar var ve ses çıkarıyor göze de hiç hoş gelmiyor ne yapabilirim. göğüs buldum internetten ama stoklarda kalmadı diyor. ve ayrıca birkaç problemim daha var.

arka stop lambalarımda yoldaki taşlardan dolayı küçük birkaç kırık var bunların tamiri yapılması lazım.

gaz pedalım sert ve antipatinaj ışığım devamlı yanıyor düğmeye bastığımda sönmüyor. abs ile ilgili bir problem yok. cruise control de çalışıyor onda da problem yok. forum da gezdim birçok problemime çözüm bulabildim. bu sorunlarımla da ilgilenen arkadaşlar olursa teşekkür ederim. forumda bir arkadaşımız ön petekler sac ile çevrilmiş göğüs ile uğraşmış ve sanırım başarılı olmuş, fiberglas tan uğraşırsam toparlayabilir miyim sağlıklı olur mu ?

Yorum bağlantısı
Misafir

Aracınız hayırlı olsun. Mondeo'nun ön göğsünden kastınız sanırım, ahşap görünümlü bölümler. Orjinalleri pahalıdır. Yan sanayisi varsa alınabilir ya da çıkmalara bakmak lazım. Bu parçalar zaten 2. kasa Mondeo'nun tamponlardan sonra en yumuşak karnı. Bu derece üst sınıf bir araçta geçmeli parçalardan oluşan bir ön göğüs kullanılması zaman geçtikçe kaçınılmaz ses sorunlarına neden olmakta. Keşke tasarım aşamasında düşünülseydi. Fiberglas veya saç petek orjinali gibi olmayacaktır. Tampon tamiri yapan fibercilere de danışın. Belki onların yapabileceği birşeyler olabilir.

Stoplar tamir ediliyor. Forumda yaptıran Mustafa KOÇAK(2) arkadaşımız var. Ankara'da gayet başarılı bir şekilde yapıldı.

Gaz pedalı sertliği TCS motorunun bozulduğuna işaret. Yanan ışık düğmenin üzerinde ise zaten TCS devrede değil demektir.

Tekrar kazasızi belasız kullanmanız dileğiyle.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ömer Tosun

Evren Bey öncelikle yazıma cevap verdiğinizden dolayı teşekkür ederim. Az önce Adana'da bir usta buldum. Usta Ford servisine yıllarını vermiş. Kendisinden de aynı şekilde bir mondeo varmış benim aracımdaki arızaları hemen tespit etti. Bende diğer arkadaşlara da yardımcı olabilmek adına bu bilgileri sizlerle paylaşayım.

- Aracımın ön elektrikli koltuğunun dişlisi sıyırmış o parçayı söküp bana verecek bende CNC tezgahımda yenisini yapacağım. ( Eğer arayan varsa ben sonuç aldıktan sonra sizlere de yapabilirim )

- Aracımın 3.vites sekromaj dişlisinde problem varmış onu buldu ve şanzımanı indirip ayarlayacak

- Ön göğüs için yaklaşık 100,00 TL 'ye muadili bulunuyormuş ondan sipariş edilecek

- TCS sisteminin motorlarında kolay kolay sorun çıkmıyor ancak TCS sisteminin elektrik kablolarının üzerindeki plastikler çürüdüğü için kısa devre yapıp ışığı sürekli açık tutuyormuş. Tesisatı komple izole bant ile saracak.

- Gaz aşırı pedalında serlik vardı. TCS sistemi ve gaz teli ön kaput içerisinde direk olarak gaz pedalına değil de biraz boğumlu olarak monte etmişler orjinalinde nasıl ise aynı şekilde yuvasından geçirerek gaz pedalına ayarlayacak.

- Aracımın ön kapı merkezi kilidinde problem vardı onun için de merkezi kilit sensörünü temizleyecek.

- Aracıma yeni bir anahtar ayarlayıp bagaj açma sistemi merkezi kilit açma ve kapatma ayarlı kumanda ile çalıştıracak ve fabrika çıkışında otomatik olarak monte edilmiş alarm sistemini düzenleyecek.

- Güneşliklerimin monte pabuçları kırıktı bunları Adana'da bulup almıştım. Bunları monte edecek.

- Klima ve Kalorifer çalıştığı halde sadece ön göğüsten çalışan havalandırma sistemini kontrol eden düğme tesisatındaki problemi bulup hava dağıtımını rahat bir şekilde dağıtımını sağlayacak.

- Hava yastığı sensörüm yanıp sönüyor onun da sensöründen dolayı olduğunu tespit etti onu da ayarlayacak.

Bu kadar çok şeyi düzene sokabileceğini ve parça konusunda sıkıntı çekmeyeceğimi söyleyerek beni rahatlattı. Ayrıca ilgilenen arkadaşlara 1 adet TCS motoru elinde mevcut olduğunu belirtti. Lazım olan arkadaşlar varsa hesaplı olarak verebileceğini belirtti.

Eğer Adana'ya gelebilirseniz veya Adana'dan bir parça lazım olursa arkadaşlara iletişim bilgilerini verebilirim. Bu site süper herkese teşekkürlerimi sunarım.

Yorum bağlantısı
Ömer Tosun

koltuk dişlisini kendim imal edeceğim. pirinç ( sarı ) malzemeden düşünüyorum. sizin dediğiniz plastik ( derlin ) malzeme. neden derlin malzemeyi tercih ediyorsunuz öğrenebilir miyim ? daha mı sağlıklı olur

Yorum bağlantısı
Burçin Teymen

dostum bu usta'nın adresini adını verirmisin. biz de bir ziyaret edelim. benzer sorunlar ben de var....

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

koltuk dişlisini kendim imal edeceğim. pirinç ( sarı ) malzemeden düşünüyorum. sizin dediğiniz plastik ( derlin ) malzeme. neden derlin malzemeyi tercih ediyorsunuz öğrenebilir miyim ? daha mı sağlıklı olur

Daha sessiz ve daha sağlıklı...

Princi hatalı yaparsanız karşısını da bozarsınız..

Biz Ankara'da bir tornacıya yaptırdık.. Bu güne kadar sorun çıkaran olmadı... Serkan Toker'de iletişim bilgileri vardır, o yönlendirmişti bizi.. Ellerinde hazır kalıp hatta hazır dişli de vardır.. Bence uğraşmanıza gerek yok..

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Bu forumda aracınızın her türlü sorununa cevap bulabileceksiniz.bundan emin olabilirsiniz.Hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Antipatinaj ışığı tek başına yanıyorsa, gaz pedalı da sertse, kısa süre sonra Cruise Control çalışmayacak, aslında şimdiden çalışması bile mucize, hem de lamba yanarken?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Celal Emre Semiz

İyi günler Ömer bey,bende de 97 model mondeo ghia var,ahşap görünümlü gösterge çerçevesinde kırıklar var.ön çerçeveyi nereden ve kaça aldınız,ben denizlideyim ve Denizlide bulamadım Aydında bulamadım,bu konuyla ilgili cevaplarınızı bekliyorum.teşekkürler.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

nette bi kaç sitede buldum fakat

250 300 tl :s civarı

tarihinde Hakan Kurt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ömer Tosun

İzmirde Hakan oto var oradan temin edebilirsiniz. Fiyatları da yaklaşık olarak aynı ancak parçalar çok temiz.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
İbrahim Nalbur

merhaba Arkadaşlar

benim de tcs ile ilgili sorunun var bana bu konuda yardımcı ola bilirmisiniz. kısa süre önce hareket halindeyken devreden cıkıyor ve devamlı tcs ve aps ışıgı aynı anda yanıyordu kontagı kapatıp actıgımda tekrar düzeliyordu 2 gündür devamlı yanıyor anti patinaj ve aps ışıgı bide tcs moturu hangisi atntifiriz deposunun ordaki mi onun motoru saglam test ettim bu arada asp devreye giriyor.ama sag taraf da kızaklama oldugunu tespit ettim üstatlar bide size bir sorum olacak bu sag tarafın körük yarinden cıkmış ve gres yagı okuyucu sensörü doldurmuş sensörü soktum ama sensörde aşınma oldugunu gördüm arızanın nerden olacagı konusunda yardımcı ola bilirmisiniz. tşler.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Haşim Kaya

koltuk dişlisi elinde olan arkadaşım var ise bende bir adet ücretiyle istiyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...