Rıdvan Çelik 24 Ocak 2012 Paylaş 24 Ocak 2012 2009 focusum var...Yakında allah nasip ederse çocuk sahibi olacağım...Araç koltuğu almayı düşünüyorum..Ancak aracımda isofix bağlantısı yok...Ford onuda opsiyonel olarak sunuyormuş! Bende aracın ikinci sahibiyim ilk sahibi taktırmamış...Şimdi sorum şu: İsofix bağlantısı sonradan yapılabilir mi?Servise sordum bağlantı kemeri sonradan gelmiyormuş...Servis dışında bir yerden temin edebilir miyim ya da pratik bir çözüm yolu yani sanayi de falan yaptırmak gibi birşey olabilir mi?Şimdiden teşekkürler... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ocak 2012 Paylaş 24 Ocak 2012 Yedek parça olarak geliyor, arka bölümde ufak bir kaynak işi ile takılıyor. Ancak çocuk koltuğu için illla şart değildir, tüm koltuklar, emniyet kemeri ile gayet güzel bağlanabilmektedir, ısofix elbette güvenli ama olmazsa olmaz değil, daha çok hızlı sök tak için işe yarar, ayrıca 2 yıl önce 300 TL gibi bir maliyeti vardı.- Yorum bağlantısı
Rıdvan Çelik 24 Ocak 2012 Yazar Paylaş 24 Ocak 2012 Haklısınız kemerle bağlantı yapılabiliyor ancak sizinde dediğiniz gibi daha güvenli olduğu için tercih sebebim oldu...Yedek parça olarak geliyor demişsiniz ama ben servise sordum parça olarak gelmiyor dediler...Bu parçayı nerden bulabilirim....Şöyle bir parça buldum bu ne işe yarıyor çözemedim...http://www.e-bebek.com/oto_koltugu_aksesuarlari/concord/concord_snap_isofix_baglanti_kemeri/CON-SNA0001 ... Yorum bağlantısı
Metehan Türk 24 Ocak 2012 Paylaş 24 Ocak 2012 Hocam isofixe fazladan para harcamana gerek yok.Ben emniyet kemeriyle bağlıyorum ve gayet sağlam oluyor.Hani 30 ya da 60 liralık bir parça olsa git al derim ama el kadar parça için dünyanın parasını istiyorlar.Emniyet kemeri de en az onun kadar sağlam.Zaten amaç insanın çarpışma anında araçtan fırlamasını ve araç içinde sağa sola çapmasını engellemek.Yine de siz bilirsiniz. Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen 24 Ocak 2012 Paylaş 24 Ocak 2012 Haklısınız kemerle bağlantı yapılabiliyor ancak sizinde dediğiniz gibi daha güvenli olduğu için tercih sebebim oldu...Yedek parça olarak geliyor demişsiniz ama ben servise sordum parça olarak gelmiyor dediler...Bu parçayı nerden bulabilirim....Şöyle bir parça buldum bu ne işe yarıyor çözemedim...http://www.e-bebek.com/oto_koltugu_aksesuarlari/concord/concord_snap_isofix_baglanti_kemeri/CON-SNA0001 ... Kardeş benim aracımda bu bağlantı orjinalinde var ama inan ben bile kullanmadım bunu, oğlum da emniyet kemeriyle bağlanan koltuklardan kullanıyor. Yine de sen bilirsin tabi Yorum bağlantısı
Kemal Güllü 25 Ocak 2012 Paylaş 25 Ocak 2012 Merhaba, Ben de aynı durumda iki ay önce isofix siz maxi cosi aldım, montaj sonrası taş gibi duruyor . Serviste 100 TL civarında bir maliyetle isofix bağlantı aparatını takıyorlar ama güvenlik olarak birçok emniyet kemerli model yüksek adac puanlarına sahip. Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 25 Ocak 2012 Paylaş 25 Ocak 2012 Kemer ile bağlantıyı nasıl yapıyoruz taş gibi durması için. Koltuğu aldığımda içinden kullanma kılavuzu çıkmamıştı. Ben kendimce bağlıyorum fakat 4-5cm oynuyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 25 Ocak 2012 Paylaş 25 Ocak 2012 (düzenlendi) İsofix ile arka ortaya koyamıyorsunuz. Ayrıca tüm diğerleri için kafa başlık ayaklarından da sabitleme oluyor dolayısı ile normal montajda da fırlaması olanaksız. Ayrıca kanımca isofix olanların arka kısmı büyük oluyor ve öne doğru tüm sistem geldiğinden çocuğun ayakları koltuğa çabuk vuruyor yer kalmıyor. Ayrıca dönerli sistem bulabilirseniz beliniz için çok iyi olur. Ben dönerli almadım pişmanım. Çocuk da büyüdü zaten ama hem büyük hem de ortada koltuğa çocuğu koymak için sağlam kas ve bel lazım oluyor. ortaya koyunca çocuk yolu görüyor ve ayrıca güneş gelmiyor. İki kişi de sağlı sollu binebiliyor. (B sınfı araçlar hariç tabi). Çocuk ortada olunca annenin ve babanın çocuğa dönüp birşey vermesi alması da kolay oluyor. Kemer ile bağlantıyı nasıl yapıyoruz taş gibi durması için. Koltuğu aldığımda içinden kullanma kılavuzu çıkmamıştı. Ben kendimce bağlıyorum fakat 4-5cm oynuyor. Koltuk kafalığını söküp ordan geçirilecek (sonra kafalık geriye) bir kordon daha yok mu? (bazılarında koltuğun arkası bagaja bağlayın der ama o kordonu ben başlığa geçiriyorum. 25 Ocak 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 25 Ocak 2012 Paylaş 25 Ocak 2012 Malesef kordon yok sadece emniyet kemerinin gecegi gözler var. Ama başlığa geçirebileceğim sağlam gergili bir kordon yapabilrim. Teşekkürler Mehmet Bey. Yorum bağlantısı
Rıdvan Çelik 28 Ocak 2012 Yazar Paylaş 28 Ocak 2012 Hocam ben bu parçayı nerden bulabilirim biliyorum kemerlede bağlanabiliyor güvenlide oluyor ama ben yine de güvenemiyorum o yüzden isofixli olanını tercih ettim...Ancak iki demir halka araçta yok...Ve Elazığda sanayide sordum servise sordum hiçbir yerde yok....Siz bulabileceğimi söylemissiniz nerden bulabilirim eğer söylerseniz alacam...Teşekkürler/saygılar... Yorum bağlantısı
Rıdvan Çelik 28 Ocak 2012 Yazar Paylaş 28 Ocak 2012 Bulmanız oldukça zor. Servis'ten bilgisayarda parça numarasına bakılıp, ithal edilmesi lazım. Hoş ilk 7-8 ay kullanmayacaksınız. 1'nci seviye koltuklarda isofix olmaz. Hocam kraft ve chicco'da bir kaç model onlarda isofix bağlantısı var...Servis pek bir ilgisiz olduğundan gelmiyor dedi çıktı işin içinden.... Yorum bağlantısı
Rıdvan Çelik 29 Ocak 2012 Yazar Paylaş 29 Ocak 2012 chicconun modelini şuanda hatırlamıyorum mağazada baktım geçen hafta 0-13 kg için tersden isofix ile bağlanıyordu...Hocam bence gerek var dün akşam çarpışma videolarını izledim çocuk koltuğu kullanmayan-çocuk koltuğunu kemerle kullananlar-isofix ile kullananlar arasında çok fark var...Hem ben biliyorum kendimi allah göstermesin birşey olursa kendi kendime çok kızarım... Yorum bağlantısı
Guest Alim Mutlu 29 Ocak 2012 Paylaş 29 Ocak 2012 merhaba arkadaşlar. ben aracımı geçen yaz 2. el olarak aldığımda isofix yoktu (2008 model Focus TDCI Ghia). İstanbul Torium AVM yakınlarındaki Ford Kent yetkili servisinde taktırdım. işçilik dahil 92 TL tutmuştu. (2011in 7. ayındaydı yanlış hatırlamıyorsam). servise gidip taktıracaksanız önce arayıp sorun ellerinde var mı diye, ben aradığımda şans eseri ellerinde 1 tane varımış. Yorum bağlantısı
Adem Cengiz 29 Ocak 2012 Paylaş 29 Ocak 2012 Ben arka sağ ve sol taraflı olmak üzere Ford Şahsuvaroğlu'nda taktırdım, tek taraflı 70 TL civarı bir maliyeti vardı... En büyük avantajı gerektiğinde tak çıkar yapması çok çok kolay oluyor...(Sadece 20 saniye) Ayrıca kesinlikle çok güvenli, kemerin hatalı bağlanma riski her zaman var, ayrıca kemer hem çocuğu hem koltuğu tutacak, bu çocuk için kaza anaında ekstra yük demek... Gereksiz denilemez, ama isofix çok pahalıysa eğer kemerle uğraşmak göze alınabilir... Yorum bağlantısı
Osman Göl 31 Ocak 2012 Paylaş 31 Ocak 2012 2009 focusum var...Yakında allah nasip ederse çocuk sahibi olacağım...Araç koltuğu almayı düşünüyorum..Ancak aracımda isofix bağlantısı yok...Ford onuda opsiyonel olarak sunuyormuş! Bende aracın ikinci sahibiyim ilk sahibi taktırmamış...Şimdi sorum şu: İsofix bağlantısı sonradan yapılabilir mi?Servise sordum bağlantı kemeri sonradan gelmiyormuş...Servis dışında bir yerden temin edebilir miyim ya da pratik bir çözüm yolu yani sanayi de falan yaptırmak gibi birşey olabilir mi?Şimdiden teşekkürler... ford servisinde 2011 temmuzda parça+işçilik 100 tl'ye isofix taktırdım. parçayı sadece serviste buldum. bağlantıyı kendinizde yapabilirsiniz (işçilik 25tl cebinizde kalır). çünkü arka sağ ya da sol kotuğun sırt ve oturma bölümünün kesişimide iki adet plastik tıpa çıkartıp oraya vidaladı bu işlemin bu kadar kola olduğunu bilseydim işçilikten ben de yırtardım. neyse tavsiyem mutlaka alı 75tl çocuğunuzun güvenliği için çok değil. hatta koltğun arkasından elimdeki fazla çekme halatıyla bağajdaki kaplamanın altındaki çubuklara da bağlantı yaptım. daha iyi odu. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Ocak 2012 Paylaş 31 Ocak 2012 chicconun modelini şuanda hatırlamıyorum mağazada baktım geçen hafta 0-13 kg için tersden isofix ile bağlanıyordu...Hocam bence gerek var dün akşam çarpışma videolarını izledim çocuk koltuğu kullanmayan-çocuk koltuğunu kemerle kullananlar-isofix ile kullananlar arasında çok fark var...Hem ben biliyorum kendimi allah göstermesin birşey olursa kendi kendime çok kızarım... ISOFIXciler yapmıştır o videoları. Bir kere çocuğu ortaya koyarsan yandan çarpmalarda avantaj. Isofix ile ortaya koyamıyorsun. Kemere ilave olarak başlığa da tutturuyorsun koltuğu. Kemik gibi oluyor. Ben arka sağ ve sol taraflı olmak üzere Ford Şahsuvaroğlu'nda taktırdım, tek taraflı 70 TL civarı bir maliyeti vardı... En büyük avantajı gerektiğinde tak çıkar yapması çok çok kolay oluyor...(Sadece 20 saniye) Ayrıca kesinlikle çok güvenli, kemerin hatalı bağlanma riski her zaman var, ayrıca kemer hem çocuğu hem koltuğu tutacak, bu çocuk için kaza anaında ekstra yük demek... Gereksiz denilemez, ama isofix çok pahalıysa eğer kemerle uğraşmak göze alınabilir... gereksiz. 1 Yorum bağlantısı
Adem Cengiz 3 Şubat 2012 Paylaş 3 Şubat 2012 ISOFIXciler yapmıştır o videoları. Bir kere çocuğu ortaya koyarsan yandan çarpmalarda avantaj. Isofix ile ortaya koyamıyorsun. Kemere ilave olarak başlığa da tutturuyorsun koltuğu. Kemik gibi oluyor. gereksiz. Doğru monte edildikten sonra ister kemerli sistem, ister ISOFIX sistem, güvenlik bakımından büyük fark yok... ISOFIX'in bu ara asıl avantajı hatalı montaj ihtimalini çok azaltması... Bu bakımdan sizin için gereksiz olabilir Ben güvenliği geçtim, takıp çıkarma pratikliği için bile tercih ederdim... Ama fiyat farkı çoksa tabii ki sadece kemerli tiplere yönelinebilir. Yorum bağlantısı
Abdulkadir Cin 2 Şubat 2013 Paylaş 2 Şubat 2013 2009 focusum var...Yakında allah nasip ederse çocuk sahibi olacağım...Araç koltuğu almayı düşünüyorum..Ancak aracımda isofix bağlantısı yok...Ford onuda opsiyonel olarak sunuyormuş! Bende aracın ikinci sahibiyim ilk sahibi taktırmamış...Şimdi sorum şu: İsofix bağlantısı sonradan yapılabilir mi?Servise sordum bağlantı kemeri sonradan gelmiyormuş...Servis dışında bir yerden temin edebilir miyim ya da pratik bir çözüm yolu yani sanayi de falan yaptırmak gibi birşey olabilir mi?Şimdiden teşekkürler... fordburada .com adlı siteden 80 tl ye almıştım.montaj için iki cıvata geliyor. alyan anahtarı ile sıkılıyor. fakat alyan anahtarının iç kısmı boş olmalı. çünkü gelen cıvataların tam ortasında bir tümsek var.normal alyanlarla cıvataları sıkamazsınız. Yorum bağlantısı
Murat Karataş 2 Şubat 2013 Paylaş 2 Şubat 2013 (düzenlendi) benim bildiğim 2005 yılından sonra tüm arabalara isofix bağlantısı bulunma zorunluluğu getirilmişti? yanlış mı biliyoruz şimdi? 2005 ghia da var mıdır? 2 Şubat 2013 tarihinde Murat Karataş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 2 Şubat 2013 Paylaş 2 Şubat 2013 (düzenlendi) Bende bu konuda çok bilgisizim Araçta varsa bu bağlantı doğrudan bakınca gözüküyor mu? Yoksa koltuğu falan yatırınca mı ortaya çıkıyor ? 2 Şubat 2013 tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Kavuk 8 Şubat 2013 Paylaş 8 Şubat 2013 Bende bu konuda çok bilgisizim Araçta varsa bu bağlantı doğrudan bakınca gözüküyor mu? Yoksa koltuğu falan yatırınca mı ortaya çıkıyor ? Bizim focuslarda elinizi gezdirerek emin olabilirsiniz. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/193884-c-max-isofix/ Yorum bağlantısı
Abdulkadir Cin 8 Şubat 2013 Paylaş 8 Şubat 2013 2009 focusum var...Yakında allah nasip ederse çocuk sahibi olacağım...Araç koltuğu almayı düşünüyorum..Ancak aracımda isofix bağlantısı yok...Ford onuda opsiyonel olarak sunuyormuş! Bende aracın ikinci sahibiyim ilk sahibi taktırmamış...Şimdi sorum şu: İsofix bağlantısı sonradan yapılabilir mi?Servise sordum bağlantı kemeri sonradan gelmiyormuş...Servis dışında bir yerden temin edebilir miyim ya da pratik bir çözüm yolu yani sanayi de falan yaptırmak gibi birşey olabilir mi?Şimdiden teşekkürler... KOLAY GELSİN. Bir yıl önce bağlantı kitini ford yedek parça satan bir internet mağazasından 80 liraya almıştım. bağlanacağı yerdeki lastik takozları söküyorsunuz. Alyan anahtarı gerekiyor fakat anahtarların göbek kısmı oyuk olmalı çünkü kullanılan vidaların ortasında tümsek var. ben kendim yaptım. sizde kendiniz yapabilirsiniz. bir önceki arabam suzuki swift de vardı. abartılacak bir şey değil. şasiye bağlı(kaynaklı) u şeklinde bir demir çubuk. ama söz konusu durum ford da olunca , onuda opsiyon listesine ekleyiveriyorlar. Yorum bağlantısı
Erkan Uygur 9 Kasım 2013 Paylaş 9 Kasım 2013 Bugün işçilik dahil 100 tl ye takdırdım.15 dk sürdü umduğumdan kısaydı Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 7 Mart 2014 Paylaş 7 Mart 2014 geçen ay taktırdım malum demiri 110 lira karşıyaka arkas otomotivde. yurtdışında 16 euro, 2 vida sıkma işçiliği pahabiçilemez. Yorum bağlantısı
Recommended Posts