Cemalettin Asır 3 Mart 2012 Paylaş 3 Mart 2012 merhaba arkadasım bende de ghia modeli var 04 ve anlattığın olay benimde basıma geldi burada da paylastım. Netten bir suru yer arastırdım ankarada bir suru yere gittim hava, termosta,t musur, eksra boru ekleyelim diyenler, karısımın zengin oldugunu soyleyip %100 antifirizime su ilave edenler,bizim araçlarda olmadığını sonradan öğrendiğim yazlık kıslık termostat bile değiştiren ustalar oldu aklına ne gelirse denendi en son hiç alakasız birisi bana dediki ya abi surada bi radyatörcü var oraya git bir sor dedi ve gittiğimde adamın tek yaptığı araç yıkama basınclı su tabancası ile radyatörümün aralarını temizledi ve o gundur bugundur canavar gibi bence ilk yapman gereken sey bu Yorum bağlantısı
Cafer Akyıldız 6 Mart 2012 Paylaş 6 Mart 2012 Merheba, benim focus-1 (lpg li + T borusu var ve takıldığında arıza ışığı falan hiç yanmadı) de de yalancı hararet var. Yalancı derken hararet göstergesi kırmızıya dayanıyor - ilk dayandığında hemen arabayı durdurup kaputu açtım antifirz elimi yakmayacak kadar soğuktu yani kaynama falan olmadığı gibi aşırı sıcakda değildi +fanlar çalışıyordu fanların çalışmasında problem yoktu- özellikle yokuş çıkarken ve motor biraz zorlanınca oluyo sonra düzeliyor. Birde düz yolda yapıp yapmadığını anlamak için gaza bastım 160 km hıza ulaştım yapmadı ancak vitesi boşa alınca yine kırmızıya dayandı vitese taktım tekrar düzeldi. Usta sık yaparsa hararet müşürünü değiştirelim demişti ancak burada formda okuduğum kadarıyla antifiriz yoğunluğunu azaltmam lazım diye düşünüyorum çünkü kış girmeden ölçtürdüm -50 falandı... Paylaşım için herkese teşekkürler... Yorum bağlantısı
Sabahattin Görgülü 9 Mart 2012 Paylaş 9 Mart 2012 Benim sorunum düzeldi.Hava lpg beyninden çıkan soğutma suyu hortumu sökülerek bu noktadan alındı.Düzenli olarak iki taraftan soğutma sıvısının gelmesi beklendi,havasız suyun gelmesi yaklaşık 10 dk sürdü.Kendi gözümle gördüm epeyce hava varmış.Şimdi sorunsuz bir şekilde kullanıyorum bilginize.... Lpg'yi taktırdığın yerde mi yaptırdın yoksa bir servise mi gittin? Yorum bağlantısı
Sabahattin Görgülü 10 Mart 2012 Paylaş 10 Mart 2012 Sanal hararetle daha önce tanışmış ve bu sıkıntıdan kurtulmuş İstanbul'da yaşayan bir arkadaş var mı? , Yorum bağlantısı
Harun Aydın 11 Mart 2012 Paylaş 11 Mart 2012 hava hava aynı sorunu bende yaşadım ustanın ilk el attığı antifiriz oldu kırmızı kalite bi antifiriz ve değişik bir işlemle hava aldı düzeldi Yorum bağlantısı
Serkan Yüksel 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 Merhabalar Ford Kullanıcıları ve Değerli site üyeleri Öncelikle sorunumun neden ısıtma soğutma kısmında açmayımışımın nedeni kimsede böyle deneme yapmamıştır Problem Aynı Hararet 110-120 km yapınca veya yokuşu yüksek vitesle çıkınca aninden çıkıyor ayağımı gazdan kesince iniyor problem bu. Denemeler 1-Öncelikle Kesinlikle hava Yok Bütün Hava Alma Yöntemleri Denemiştir. 2-Devir Daim değişmiştir.Su eksiltme Yoktur. 3-Hararetten Su Kaynatma Kanıtlanmıştır Hararet yapınca kapağı açamıyorz sıcaklıktan. 4-Araç içi ısınmada Hiçbir Problem Yok. 5-ARaç termostatı açıyor sıkıntı yok. 6-Hararet müşürü denendi araç su kaynattığı için hararet yapması normal. 7-Conta yeni değiştir ve sekmalar yeni değişti. 8-araçın antifiriz değişti olmadı sadece su eklendi olmadı. 9-Herkes sase almıyordur göstergeler başka hatalara işaret ediyor dendi şase veridi yeni aküylede denendi. artık bıktım valla konfordan vazgeçemiyorum ama canıma tak dedi siz değerli arkadaşlardan yardımları bekliyorum... Aynı sorun bendede oldu ustam hararet müşürünü söküp 2 tane bakır pul atıp sıktı düzeldi ) Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 (düzenlendi) Müşürde eğiklik falan söz konusu muydu?Müşür sağlamsa yaptığınız sorunu çözmek değil, görmezlikten gelmektir.Koyduğunuz pullar sayesinde müşür motor sıcaklığını tam olarak ölçemez , ibre ortada kalır ama başka bir sorun varsa sizi daha sonra maddi manevi uğraştırabilir. 20 Nisan 2012 tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 Aynı sorun bendede oldu ustam hararet müşürünü söküp 2 tane bakır pul atıp sıktı düzeldi ) Bu yöntem soruna çare bulma değildir. Üstünü örtmektir. Ciddi sorunlara neden olabilir.... Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 (düzenlendi) Değerli mehmet kardeşim. Sorunuzu çok basit bir şekilde halledebilrsiniz....... Yapmanız gereken ise Aracınızın ciğerleri tıkalı olabilir(radyatör kanalları) diğer taraftan... 1- aracınızdaki bütün antfirizi boşaltın ki muhtemelen antifiriziniz kırmızı değildir.... 2- İlk olarak motor suyunuza antfiriz koymadan sadece su koyun ve yarım saat kadar araba ile gezin. 3-Suyu tekrar boşaltın 4-Hararet müşürünü değiştirin ve son olarak 5-sadece ve sadece Kırmızı antfiriz koyun havasını iyi alın hiç bir sorununuz kalmayacaktır garanti veriyorum..... bir ay kadar önce neredeyse arkadaşıma motor indirteceklerdi burada.Bu uygulamayı onun aracına yaptım hiç bir problem kalmadı...Saygılarımla.. 20 Nisan 2012 tarihinde Şahin Topaloğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Ardıç 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 bence aracınızı gerçekten işten anlayan birine göstermeniz gerekiyor bu şekilde yorum yapmak çok faydalı olmayacaktır çünkü lpg li araçlarda hararet sorunu çözülmesi biraz sıkıntılı oluyor Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 Aynı sorun bendede oldu ustam hararet müşürünü söküp 2 tane bakır pul atıp sıktı düzeldi ) Bu yöntem soruna çare bulma değildir. Üstünü örtmektir. Ciddi sorunlara neden olabilir.... Yapılan işlem doğru bi işlem değil, prosedürü uygulatın. Yorum bağlantısı
Sabahattin Görgülü 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 Bu problemi İstanbul'da çözebilecek biri var mı tarif edebilir mi? Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Arslan 5 Mayıs 2012 Paylaş 5 Mayıs 2012 Mehmet abinin dedigi gibi sorun lpgden kaynaklaniyor yuksek ihtimal Yorum bağlantısı
Mustafa Acar 21 Nisan 2014 Paylaş 21 Nisan 2014 bu problem şu an ben dede var ne yapıcam bilmiyorum devir daim değişti ondan sonra oldu geçen hafta bolu ya gittim her yer rampa zaten yokuş çıkarken yapıyor netten araştırdım çetin usta diye birisii var firma vermeyeyim adama sordum bu sorunu hallediyormuşsun diye adam kesin çözüm diyorlar yaptıranlar fakat fiyatı ne kadar dedim adam demesinmi 250 tl diye neresini değiştireceksin diye sormadım bile 250 tl yi duyunca tamam dedim ben bir düşüneyim dedim ben bunun buradaki sorulardan hava olduğuna ikna oldum yarın gideceğim bakalım ne olacak buradan sizleri bilgilendiririm yani size tavsiyem bir şeyi hemen yaptırmayın çok araştırın ve en son karar verin çünkü bu tip sorunlardan dolayı çok para harcıyoruz Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Nisan 2014 Paylaş 21 Nisan 2014 istanbul maslak size yakın mı Yaklaşık 450km mesafede olmalı abi Yorum bağlantısı
Gökhan Bulgurlu 21 Nisan 2014 Paylaş 21 Nisan 2014 bu problem şu an ben dede var ne yapıcam bilmiyorum devir daim değişti ondan sonra oldu geçen hafta bolu ya gittim her yer rampa zaten yokuş çıkarken yapıyor netten araştırdım çetin usta diye birisii var firma vermeyeyim adama sordum bu sorunu hallediyormuşsun diye adam kesin çözüm diyorlar yaptıranlar fakat fiyatı ne kadar dedim adam demesinmi 250 tl diye neresini değiştireceksin diye sormadım bile 250 tl yi duyunca tamam dedim ben bir düşüneyim dedim ben bunun buradaki sorulardan hava olduğuna ikna oldum yarın gideceğim bakalım ne olacak buradan sizleri bilgilendiririm yani size tavsiyem bir şeyi hemen yaptırmayın çok araştırın ve en son karar verin çünkü bu tip sorunlardan dolayı çok para harcıyoruz Yalancı hararet denilen illet bende de var. Ankara'da bunu çözebilecek usta bulursanız paylaşır mısınız? Yorum bağlantısı
Mustafa Acar 23 Nisan 2014 Paylaş 23 Nisan 2014 Yalancı hararet denilen illet bende de var. Ankara'da bunu çözebilecek usta bulursanız paylaşır mısınız? internetten araştırdım bende çetin usta diye biri var yukarıdada belirttim ama 250 tl deyince vazgeçtim adam sanki radyatör değiştirecek bana pek samimi gelmedi yani o usta ama garanti veriyor eğer isterseniz özelden yazarım ama tavsiyem iyice araştırın çok para çünkü dün aracımın antifirizini seyrelttim ilk önce su deposunun kapağını açtım 10 dk kalorüfer 1 konumunda aracı rolanti de çalıştırdım aracı stop ettim ondan sonra yedek su deposundan üsteki hortumdan su aldım yani eksilttim 1.5 litre kadar su deposunun kapak bolümünden üfledim 3 kez tekrar hortumu yerine taktım 1.5 litre su ekledim sonra aracımı tekrar çalıştırdım yine kalorüfer düğmesini 1 konumuna getirdim 5 dk kadar çalıştırdım akşam eve dönerken her zaman termostad devreye girerdi dur kalk lardan dolayı bu sefer böyle bir şey olmadı hafta sonu pikniğe gideceğim yani bayağı bir rampa çıkacağı bakalım olacak mı burada paylaşacağım tabiki araçtan araca değişebilir bu araza belki benim aracıma iyi gelen sizinkine iyi gelmeyecek Yorum bağlantısı
Mustafa Acar 28 Nisan 2014 Paylaş 28 Nisan 2014 internetten araştırdım bende çetin usta diye biri var yukarıdada belirttim ama 250 tl deyince vazgeçtim adam sanki radyatör değiştirecek bana pek samimi gelmedi yani o usta ama garanti veriyor eğer isterseniz özelden yazarım ama tavsiyem iyice araştırın çok para çünkü dün aracımın antifirizini seyrelttim ilk önce su deposunun kapağını açtım 10 dk kalorüfer 1 konumunda aracı rolanti de çalıştırdım aracı stop ettim ondan sonra yedek su deposundan üsteki hortumdan su aldım yani eksilttim 1.5 litre kadar su deposunun kapak bolümünden üfledim 3 kez tekrar hortumu yerine taktım 1.5 litre su ekledim sonra aracımı tekrar çalıştırdım yine kalorüfer düğmesini 1 konumuna getirdim 5 dk kadar çalıştırdım akşam eve dönerken her zaman termostad devreye girerdi dur kalk lardan dolayı bu sefer böyle bir şey olmadı hafta sonu pikniğe gideceğim yani bayağı bir rampa çıkacağı bakalım olacak mı burada paylaşacağım tabiki araçtan araca değişebilir bu araza belki benim aracıma iyi gelen sizinkine iyi gelmeyecek evet ben bu işi hallettim bu hafta ankara sirkeliye gittim oraya gidenler bilir dönüşü hep yokuştur arabayı bayağı zorladım yalancı hararet sorunu artık halloldu yukarıda yaptığım uygulamayı sizde bir deneyin bence çoğu bunu bu şekilde halledecektir herkese kolay gelsin normalde arabam kısa mesafede - kalorifer kapalı - fan açardı şimdi ulus ostim ostim etlik arası trafik yoğun olsada fan açmadı yani antifirizi seyreltmek benim aracımda işe yaradı 1 Yorum bağlantısı
Aykut TUTANÇ 30 Haziran 2016 Paylaş 30 Haziran 2016 (düzenlendi) Kesin çözüm !!!!! Motortan çıkan 2 hortumu (termostat çıkışının olduğu 2 su borusu) t boru ile birbirine bağlatın. 50 tl maliyet artı su borusu. Yaptım oldu... 30 Haziran 2016 tarihinde Aykut TUTANÇ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts