İçeriğe Yönlendir

İdeal Ses Sistemi


Enez Güner

Recommended Posts

Enez Güner

Merhabalar 2000mdl focus hb aracımda bulunan tesisatı biraz elden geçirmek istiyorum ben size elimdekileri bi yazayım sonra ne yapmam gerektiğini siz deyin teşekkürler..

Orjinal teyp kullandım arka kapılara giden çıkışlarını normal ses cıkışlarını RCA ya ceviren ve tetiklemeli bi adaptör kullandım ve ondeki 2 hoparlöre yine normal teybe bağlı ama sesleri duyulmuo amfi açık olunca :):)

Amfi 1500w Jameson 4 kanallı körülenebilir

Hoparlörler 1çift oval Pionner ts-a6983 400w arka panzinotun üzerinde

Sobwoofer 1000w Pionner Campion serisi kabin haricide kullanılabilenlerden

Arka panzinot 1.5 cm kalınlığında Mdf den özel olarak yaptırıldı tam yerine oturuyor

Şimdi çok deli paralar harçamadan neler yapabilirim ve teyp almam lazım biliyorum ses ne kadar fark eder amfi çıkışlı bi teyp alsam aklımda 4*45w çıkışlı jameson var hafiza kartlı falan 90 tl civarında ve yeni tesisatta buffer i iptal edip compenant mı kullansam

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Kaliteli bir ana ünite alınır, sonra diğer taraflar yavaş yavaş inşaa edilir. Temel sağlam olmalı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

bassız ses sistemin pek tat alamassınız 90 lira jamesona vericeğinize 20 30 üstüne koyup pionner veya kenwood alpine tarzı cihaz bakın derim orjinal teyp kat kat daha güzel ses alırsınız

Yorum bağlantısı
Enez Güner

o fiyatara kalitli bi teyp yokki 200 liradan aşağı o markalarda varmı bildiğiniz hafıza kartlı teyp cd devri bitti artık.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

İlla hafıza kartı olacak diye ses kalitesinden ödün vermezdim. Ki iki ana ünite kullanan biri olaraktan :p

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

arka pandizodun alttan/üstten fotoğrafı hiç var mı? Yapan ustanın eline sağlık.

Yorum bağlantısı
Enez Güner
(düzenlendi)

pandizotun fotosu yok ama yarın çeker koyarım gayet orjinal olmuş benm aldıgımda öyleydi onceki sahibinde oldukça yüklü bi tesiat varmış 2 amfi komple koltukların arkasını kaplamış civata yerlerine baktımda ve kafama yatmayan yarın fotolardada göreceksiniz o kadar büyük oval hoparlör varmıdr bilemiyorumda ben üzerine ince bi Mdf suntayı güzelce yapıştırdıktan sonra tekrar delik açtım dğerleri bana uymuyordu :)

İlla hafıza kartı olacak diye ses kalitesinden ödün vermezdim. Ki iki ana ünite kullanan biri olaraktan :p

hafiza kartı sesi bozuyo diyorsun yani :) ve ben köyde yaşıyıyorum herakşam piyasa yapacak pekbiyer yokta bana tavsiye edebilrceğiniz 150 lira altında ana ünite varmı ?

tarihinde Enez Güner tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Sesi bozuyordan öte, hafıza kartı okuyucusu var diye ses kalitesi olmayan teyplere yönelmek yerine, cd'den dinler ses kalitesi olan bir teyp alırım daha iyi demek istemiştim.

Ama illa hafıza kartlı birşeyler istersen usb okuyuculu sony'nin modellerine bakabilirsin.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar
Enez Güner

Teşükkürler hafıza kartı yada flash bellek birisi olsa yeter bana ama durum o ki bizden 250 lira çıakcak heralde :)

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Yok ya tanıdık biryerlerden ikinci el temiz bulursunuz. 0'ına o kadar para vermeye gerek yok.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Maalesef, orcinal 5000rds den daha iyi iş görmesi mümkün değil linkteki ürünün

Yorum bağlantısı
Enez Güner

dıÇağlar bey benm mevcut teyp kasetçalar ve şarkıları çakmaklığa takılan fm verici sayesinde dinliyorum ve ses çıkışlarını RCA ya bi adaptör ceviriyor ses bayabi bozuluyor demektir bence ve radyo frekansı ne kadar kaliteli ses verebilir :) (fotolar yarına kaldı bu arada bugun yetştirmedim)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sd kart tan şarkı dinlemek içinse tabi ki anlarım, sadece yeni geleni takarken, orcinal soketi fazla harap etmeyin, yeniden geri dönüş yapabilirsiniz diye söyledim.

Yorum bağlantısı
Enez Güner

daha önceden nasıl bi ana ünite takılıymış onun hakkında bir fikrim yok ama muhtemelen o söket bi elden geçmiştir yüklü bi tesisat varmış orjinal teype bağlamamıştır umarum

Hoparlör ve sub pioneer olacak, amfi ekleyeceğim, bu sisteme jameson teyp takacağım. :i-ih:

Jameson teyp yerine, Pioneer'ın 200 TL civarında modelleri var. USB ve Aux girişi bulunuyor. Onlara bakın veya ikinci el temiz bir cihaz kovalayın bence. :good1:

Haydiii, tüh geç kaldık. :)

biraz öyle oldu ama ben köyde yaşıyorum sorun değil performans şimdikinden iyi olmazsa satarım birisine bir sürü teypsiz toros var burda :):):)

ve sub ve hoparlör pionner

Yorum bağlantısı
Melih Bozkurt

Cd devri bitti lafına karşıyım açıkçası. :) Benim araçta pioneer 5950 cd'li ve ipod kontrollü teyp var. Orijinal kablosu ile ipod'u hem şarj ediyor, hem de teyp üzerinden kullanıyorsunuz. İpod'un ekranında pioneer yazıyor vs. Ancak en yüksek mp3 kalitesi olan 320kbps ile bile dinlediğinizde, orijinal track cd den aldığınız müzik zevkini alamazsınız. Genelde ipod üzerinden dinlesem de, Çok sevdiğim 2 track cd, arabamdadır. :) Neyse konuya dönecek olursam. Ana ünite kötü olursa eğer, en iyi ekipmanları da bağlasanız o ses sizi tatmin etmeyecektir. :)

Yorum bağlantısı
Enez Güner

Çanakkalenin Çan ilçesindeyim :) artık deneyelim bi çok fazla kaliteli birşeyyde beklemiom zaten o uniteden kulağa hoş gelsin yeter :):)

Yorum bağlantısı

Arabayı aldığımda Jameson marka 90.-TL'lik kaliteli markalardan birinin kopyası cihaz vardı. Ses kalitesi el radyosundan daha kötüydü diyebilirim. Ses sistemi kurarken, ana ünitenin maliyetinden kaçınmak hatadır. İlk yapılması gereken de gerekirse eldeki kapitali ana üniteye yatırıp, geri kalan unsurları yavaş yavaş toplamaktır. Hoparlörü süremeyecek anfi alırsanız, dünyanın en iyi hoparlörü de olsa işe yaramaz. Anfiyi sesi güçlendirir ama ses derinliği ve tınısının kaynağı ana ünitedir. Ana ünite değişimi yaptığım her araçta JVC kullandım. Anfi hiçbir aracımda olmadı. Eğer bütçe kısıtlıysa ön paneli açılmayan kaliteli markaların uygun fiyatlı ürünlerini almak en iyi tercih olur. Electroworld'de 290.-TL'ye Kenwoodlar var. Eskiden bu fiyatlara hayallerdi. Ses kaliteleri de fiyatına göre gayet güzel.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Enez Güner

Çok teşekkür ederim artık aldık bakalım havalar biraz daha ısınsında kanımız kaynayınca alırız :):)

Yorum bağlantısı
Enez Güner

arkadaşlar şimdi ben aldığm teybın montajını yaptıracağımda on kapı hoparlörlerini yine eskisi gibi direk teybe bağlasam amfiye giden gücte bi etkisi olurmu malum amfiden gelsek aileyle birlikte binince sesi 1. kademeyede açsan bangır bangır rahatsız edecek kadar yüksek oluo buna nasıl bi cozum bulabiliriz amfide de on hoparlörlere yer yok 4 çıkış var ikisi oval hoparlörlere diğer ikiside köprülenmiş biçimde sw a gidio.

Yorum bağlantısı
Enez Güner

iso soket nereden bulabilirim focus 1 için aradım ama bulamadım teşekkürler..

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Enez Güner

Şimdilik benim kullandığım sistem aşağıdaki gibidir, sub u iptal edip linkteki ürünlerden birisini alsam bu amfiyle kulllanabilir miyim?

1-http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/kicker-ds-650-2-16-5cm-compenant-kampanya-53691265#product-information

2-http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/hertz-dsk-130-13-cm-compenant-italyan-53691550

3-http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/jbl-gt5-650c-16-cm-compenant-takimi-kampanya-52944357

4-http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/pioneer-ts-a1304c-13cm-compenant-takimi-yeni-54430304

Ana ünite : Navitech TDC6040

Amfi : Jameson JS 604 4 Kanal 1500w;

Hoparlör : Pionner Ts6983

Sub : Pionner 308F 30m 1000w

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...