İçeriğe Yönlendir

Şahmaran...

Ertan Çabuk

Recommended Posts

Ertan Çabuk

Dümen ve yelken hareketli de olduktan sonra bence motor çok yakışır :wub:

Artık ekleme şansım yok :)

ara katları kapattım malesef. alt kata konulup kablo tesisatı çekilmesi lazımdı. Dümen ve yelkenler tamamen mekanik olarak hareket ediyor. onlarda da elektrikli bir parça yok. Yani onları da orjinaline uygun yapmaya çalıştım.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Artık ekleme şansım yok :)

ara katları kapattım malesef. alt kata konulup kablo tesisatı çekilmesi lazımdı. Dümen ve yelkenler tamamen mekanik olarak hareket ediyor. onlarda da elektrikli bir parça yok. Yani onları da orjinaline uygun yapmaya çalıştım.

Merakımdan, yelkenle dümeni fotolama imkanı var mı, onlarda mı ara katlardadır?

Küçükken çok model araba yapmaya kalktım ama hepsinin sonu aynı oldu :)

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Merakımdan, yelkenle dümeni fotolama imkanı var mı, onlarda mı ara katlardadır?

Küçükken çok model araba yapmaya kalktım ama hepsinin sonu aynı oldu :)

Akşam üdmeni detaylı fotoğraflarım. Ancak yelkenlere başlamadım henüz.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Ertan Abi maliyeti ne kadar maketi nereden buldun? Valla hevesim vardı sanki kanıma giriliyormuş gibi hissetmeye başladım kendimi.:)

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
(düzenlendi)

Ertan Abi maliyeti ne kadar maketi nereden buldun? Valla hevesim vardı sanki kanıma giriliyormuş gibi hissetmeye başladım kendimi. :)

Maket yok tahir. Resimlerde gördüğün tamamen kendi imalatım :D nasıl yapıldığını istersen detaylı anlatırım. Net te bir kaç çizim var bununla ilgili (Ölçeksiz). o resimlere bakıp kendim şablon oluşturarak çıkardım iskeleti.

Düzenleme: Maliyeti yaklaşık 200 civarı olacak sanırım...tabi malzeme bedeli. İşçilik dehşet :D Örneğin sırf o dümenin yuvarlağı için 5 saat uğraştım.

tarihinde Ertan Çabuk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Gümüşdağ

Emeğine sağlık. Bekle kızılırmak geliyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Maket yok tahir. Resimlerde gördüğün tamamen kendi imalatım :D nasıl yapıldığını istersen detaylı anlatırım. Net te bir kaç çizim var bununla ilgili (Ölçeksiz). o resimlere bakıp kendim şablon oluşturarak çıkardım iskeleti.

Düzenleme: Maliyeti yaklaşık 200 civarı olacak sanırım...tabi malzeme bedeli. İşçilik dehşet :D Örneğin sırf o dümenin yuvarlağı için 5 saat uğraştım.

Abi ayakta alkışlıyorum o zaman :bravo: :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Dümen detayları;

Dümen e bağlı bir tambur var dümen dolabı içinde. Bu tambura bir ip sarılı. Dümen sağa sola dönderildikçe ip tambura sarılıyor

aşağıda ipin dümen dolabı altından kaptan köşküne ordan da dümen e bağlantısı görülüyor. Tambura sarılan ip dümen üzerindeki kolu sağa veya sola doğru çekiyor.

Dümen kolunun sağa sola çekilmesi de aşağıdaki gibi dümen i hareket ettirerek yön verilmesini sağlıyor.

Bu resim de araya kaynamış :) yapımı devam eden kaptan köşkü kapısı..

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Tebrikler.Bende meraklıyımdır böyle şeylere ama sadece merak ne sabır nede beceri var bu konuda :(

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Evet işin sırrı sabır da. El becerisi hadi neyse de aşırı miktarda sabır isteyen bir uğraş. Ufak bir parça için satlerce uğraşıyorsunuz olmadı geri bozup yapmanız gerekiyor. Dervişlik diploması vereceklr yakında bana :)

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Dümeni beğenmeyip kırdım ve yeniden yaptım.

Bu arada Şahe toplarımızın dökümü de tamamlandı ve arabalarına konuldu. Şimdi sıra onları gmeiye yerlştirmekte.

Küpeşteleri bitirdik nerdeyse. Kaptan köşkü kapısı da yerine konuldu.

Artık bir iki güne Direk donanımlarına başlayacağız

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol

Vay arkadaş yauv !!! :shok::bravo:

Abicim seni gönülden tebrik ediyorum bu peygamber sabrın ve müthiş el becerin için... :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

ertan abim be. abi sen ne yaptığının farkındasın değil mi? abi la bu hobi mobi olmaktan çıkmış. essah diyorum ki ustalık mertebesini bile aşmışsın benim gözümde. ne sabır varmış be abi sende. adam daş olsa çatlar valla bunu yapana kadar. tebirkler. :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Dervişlik makamına az kaldı mahmut :D

kafayı kazıtır gezerin sivas ta yakında elimde bir asa ile :D

Asa kendi imalatım olur tabi :D

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

Dervişlik makamına az kaldı mahmut :D

kafayı kazıtır gezerin sivas ta yakında elimde bir asa ile :D

Asa kendi imalatım olur tabi :D

mollan oluyum abi. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

İstanbulluların dergahı gibi biz de bir tane buraya açarız gibime geliyor :D

Bir de güzel post buldukmu tamamdır bu iş :D

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Ertan Çabuk

Abi,elinde yedeği yok mu ? 

Yok malesef Hakan.

Son hali kaldı bir de araya karışmış olan varsa bir kaç imalat resmi belki...

Yorum bağlantısı

Yok malesef Hakan.

Son hali kaldı bir de araya karışmış olan varsa bir kaç imalat resmi belki...

İmgur'da yasak kalktı diyorlar abi,inşallah açılır fotoğraflar.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

İmgur'da yasak kalktı diyorlar abi,inşallah açılır fotoğraflar.

imageshack ta idi resimler. silinmiş. Neyse yapacak bir şey yok, son hali elimde nasılsa :)

Yorum bağlantısı

imageshack ta idi resimler. silinmiş. Neyse yapacak bir şey yok, son hali elimde nasılsa :)

Abi,geçen benim de imageshack'ten eklediğim fotolar gitmişti,tekrar sitesine giriş yaptım.fotolar orada duruyordu ve tekrar yükledim şuan sorun yok.

İstersen bunu dene abi.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)

Yüzüyor mu bu?

tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...