Mustafa Ergüden 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 merhabalar. (2006 dizel 142000) bizim araç hız artırırken ıslık sesine benzer bir ses çıkarıyor. ustaya gösterdim, turbodan çıkış hortumunu söktü, gaza basarken turbonun çıkışından yağ verdiğini söyledi. turbonun değişmesi gerektiğini söyledi. daha önce benzer sorun yaşayanlar ne der bu işe. yenisi iki kalite 1. si 850, 2. si 500tl dedi.yardımcı olursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
İsmail Yanık 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 Çok emin değilim ama ıslık sesi hortumların birinde delik olmasından olabilir. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 ses turbodan geliyor evet. aracınız kaç beygir ? 90ps 1700TL 109ps 1600TL orjinali Yorum bağlantısı
Emre Keskin 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 Turbo mili, pervanesi aşınmış deformasyona uğramış olabilir bu da ıslık sesine neden olur. Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 ses turbodan geliyor evet. aracınız kaç beygir ? 90ps 1700TL 109ps 1600TL orjinali Hocam geometrili turbo dahamı ucuz ? Bir yanlışlık olmasın Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 Mustafa bey öncelikle geçmiş olsun, benim aracımda 2006 focus ghia aynı arıza bendede olmuştu ve sorunu çözdük, aşağıda link'i veriyorum takip ederseniz umarım sizde ucuz kurtaracaksınız diye düşünüyorum tekrar geçmiş olsun iyi günler.... http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/222914-focus-2-gaza-basinca-havalandirmadan-gelen-ses/page__view__findpost__p__1366354 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 Hocam geometrili turbo dahamı ucuz ? Bir yanlışlık olmasın 110ps 90ps bu şekilde görünüyor Mustafa bey öncelikle geçmiş olsun, benim aracımda 2006 focus ghia aynı arıza bendede olmuştu ve sorunu çözdük, aşağıda link'i veriyorum takip ederseniz umarım sizde ucuz kurtaracaksınız diye düşünüyorum tekrar geçmiş olsun iyi günler.... http://www.fordclubt...ost__p__1366354 sizinki hava sesi bu ıslık sesi malesef. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 ses turbodan geliyor evet. aracınız kaç beygir ? 90ps 1700TL 109ps 1600TL orjinali Fiyatlar iyimiş,turboya dikkat etmek lazım. Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 110ps 90ps bu şekilde görünüyor sizinki hava sesi bu ıslık sesi malesef. Süha bey, doğrudur hava sesi fakat hortumdaki çatlak zayıf olduğundan ve devir yükseldiğinde basınç çoğaldığı için, çatlaktan çıkan ses aynen bir ıslık sesi gibi göğsün sağ tarafından camın alt kısmından geliyor yani bir nevi ıslık sesi ve banada servisten turbo dediler ama o körüğü değiştirince bir şey kalmadı. ( Bu arada körük iki çeşit varmış birinin değeri 75 TL diğeri 120 TL ikiside iki yıl garantili.) Yorum bağlantısı
Mustafa Ergüden 8 Mart 2012 Yazar Paylaş 8 Mart 2012 başka bir ustaya daha sordum, v kayışı rulmanı veya egsozdaki spiral de yapabilir dedi kaldırıp bakmak lazım dedi. olabilir mi acaba. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 İyide her turbo sıkıştığında çok tiz şekilde ıslığı andıran ses çıkarır. En çok maksimum tork devirlerinde duyulur ve üst devirlerde kaybolur. Yada yüksek rakımlarda 3000 devirlere kadar duyulmaya devam eder. Islık değilde üflemeyi andıran ses sakat. ( ne biçim tarif ettim, ) 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Ergüden 9 Mart 2012 Yazar Paylaş 9 Mart 2012 bilmediğim için soruyorum; bende güçten düşme falan olmuyor, turboda sorun olunca güç kaybı olması gerekmez mi. bir yandan da dikkat ettim gaza bastıkça dikkat çeken ses gazdan çekince de yavaş yavaş azalması bana sorunun turbodan olduğunu düşündürüyor. bu arada istanbuldaki arkadaşlar; bana usta kkk diye bi markayı araştırmamı söylemişti, aracın üzerinde garrett marka turbo var.bunları uygun fiyata nerden bulup tedarik edebilirim yardımcı olabilirler mi? marka öneriniz nedir? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mart 2012 Paylaş 9 Mart 2012 ıslık sesi ile güç kaybı yaşanmayabilir normaldir, pervanede bir kırık vardır ses yapıyordur, kısa süre sonra komple dağılması muhtemel. Vesile ile RÖno da sıfır motorda ıslık sesi normaldir, yapısal fark sanırım. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Mart 2012 Paylaş 9 Mart 2012 Vw ve Transit'te ötüyor alt devirlerde.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mart 2012 Paylaş 9 Mart 2012 Vw ve Transit'te ötüyor alt devirlerde.. konumuz otomobil, kamyoncu otoparkı sağda ileride canikom Yorum bağlantısı
Engin Özarı 9 Mart 2012 Paylaş 9 Mart 2012 Belirgin ıslık sesleri, genelde, rulman ve yatakların yağsız kalarak veya aşınarak çalışması sonucunda oluşan ses grupları diyebiliriz. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Mart 2012 Paylaş 9 Mart 2012 ıslık sesi ile güç kaybı yaşanmayabilir normaldir, pervanede bir kırık vardır ses yapıyordur, kısa süre sonra komple dağılması muhtemel. Vesile ile RÖno da sıfır motorda ıslık sesi normaldir, yapısal fark sanırım. Vw ve Transit'te ötüyor alt devirlerde.. 85'lik ve üstü motorlarda standart ıslık sesi geliyor, çok hoş Servet abi, geçen servisteydim, senin taban halın ön kapı köşelerinden patladı mı? Bir de bir kronik problem daha var ama motoru göstermeden anlatmam imkansız. Bayağı sohbet ettim servisle, neler anlattı neler Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Mart 2012 Paylaş 9 Mart 2012 85'lik ve üstü motorlarda standart ıslık sesi geliyor, çok hoş Servet abi, geçen servisteydim, senin taban halın ön kapı köşelerinden patladı mı? Bir de bir kronik problem daha var ama motoru göstermeden anlatmam imkansız. Bayağı sohbet ettim servisle, neler anlattı neler Sani tiz vakitte görüşelim... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Mart 2012 Paylaş 9 Mart 2012 Sani tiz vakitte görüşelim... Bazı çabalarım mevcut, seninle iletişimde olalım. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Mart 2012 Paylaş 9 Mart 2012 Bazı çabalarım mevcut, seninle iletişimde olalım. İkinci yeni naylonda yolda. Pazartesi geliyor.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Mart 2012 Paylaş 9 Mart 2012 İkinci yeni naylonda yolda. Pazartesi geliyor.. OOooooOOOooo 105'lik mi yoksa? Kangoo'dan başka bi şey değildir herhalde? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 12 Mart 2012 Paylaş 12 Mart 2012 Autoshow dergisinde, turbo konusuyla bir yazı vardı( autobild kaynaklı). Dergide kısaca: - Turboyu genelde üç şey öldürür, eskimiş yağ, eksik yağ, yabancı cisimler. - hava filtresini sık sık değiştirin. - çalışırdırkan sonra gazlamayın, hızlı kulllanımdan sonra biraz bekleyin.( start - stop sistemliler için de) -chip tuning turbonun ömrünü kısaltır. - audi 1.8t ve 1.6 hdi motorların turbolarında arızaya kısa rastlanıyor. - vgt tutbolarda ayar çarkı şişmesi : tahrik dişlisi plastikten üretilen vgt turboları, çok yıpranmış olanları etkiliyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Ergüden 17 Mart 2012 Yazar Paylaş 17 Mart 2012 (düzenlendi) bu ses içerden ıslık sesi gibi geliyordu fakat dışarıdan dinleyince daha farklı çıkıyor sanki. videosunu çektim. bir de turbonun hava filtresi tarafından gelen hortumu söktüm ve içine baktım. , bu pervanelerin uç kısmının ortaları sanki sürtünmeden dolayı yenmiş gibi geldi yoksa orjinali mi öyledir. ve bu söktüğüm hortumun hava filtresine giden tarafının içinde de yağ vardı bu normal midir? eğer pervaneler sürtünmeden dolayı yemişse orta kısımlarını, ayar değişikliğiyle tamiri olur mu acaba? 17 Mart 2012 tarihinde Mustafa Ergüden tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Ergüden 13 Şubat 2013 Yazar Paylaş 13 Şubat 2013 iyi akşamlar. geçmiş konulara bakınca gözüme çarptı. bu problem çözülmüştü ama biraz pahalıya geldiği için devamını getirmeyi unutmuşum. belki benzer sorunlarla karşılaşanlara yardımcı olur diye yazıyorum. sorun turboda olduğuna karar verildi ve turbo söküldü ve ustanın tavsiyesi sonucu revizyonla kurtulabilir umuduyla revizyondan geçirilmesine karar verildi. turbonun orta göbek değişti. turbo revizyonu:550 yağ:65 yağ filtresi:10 bir iki sıkışan cıvatayı sökmek için tornacıya:30 temizlik solventi:20 işçilik:150 toplam 825 tl ye problem çözüldü derken iki hafta sonra yolda kalana kadar:) araç gaz yemiyor. otobanda 60 km yi geçemiyorum. farklı bir şehirde olduğum için çekici içinde 150 tl vermek zorunda kaldım. kasko bulunduğun yerin yetkili servisine götürüyor sadece(yetkili servise gitsem nasıl çıkardım işin içinden bilemiyorum). neyse turbo bu kez hepten bitik. asıl sorunun turboya gelen yağlama borusunun tıkanıp turbonun yağlamasının düzgün olmaması. bu da turboyu bitiriyor. beraberinde bazı parçalar da değişti. km 145000 olduğundan motor inmişken triger de değişti. yağ pompası:220 yağ süzgeci:40 triger seti: 100 devirdaim:70 genel kayış:15 genel kayış gergisi:80 turbo:1005(garrett marka) turbo yağlama borusu:100 turbo yağlama borusu rekoru:-- yazmamışım grank kasnağı febi:9 motor yağı:65 yağ filtresi:5 antifiriz:20 işçilik:500 velhasıl toplamda oraya bir yerlere 2750 tl sıkışmış o yüzdenmiş Allaha şükür o günden beri tıkır tıkır çalışıyor. bu gün de km: 155000 standart bakım yağ mobil 1 5w30: 75 yağ filtresi:10 hava filtresi:15 mazot filtresi:80 polen filtresi:10 işçilik:30 tl ye yaptırdım. Allah kaza bela vermeden kullanmayı nasip etsin. Yorum bağlantısı
Akan Belen 13 Şubat 2013 Paylaş 13 Şubat 2013 Çok geçmiş olsun.Hadi turbo yenilendi peki bu arada revizyona verilen ücret ne oldu.2 haftalık kullanım için 850 tl mi ödemiş oldunuz yoksa Yorum bağlantısı
Recommended Posts