İçeriğe Yönlendir

Egr Solenoid Valf(Elektrovana)

Bekir Altunbas

Recommended Posts

Bekir Altunbas

arkadaslar

basima gelenleri anlatırsam inanin burda 2-3 sayfa yazı yazmam gerekecek.

oncelikle bu egr solenoid valf hakkinda bildiklerinizi aktarırmısınız.

aracım cekmiyor,duzenli gaz yemiyor,sanki turbo cekip-bırakiyor gibi sorunum var diyen arkadaslar bu parcayi degistirsin.

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

arkadaslar

basima gelenleri anlatırsam inanin burda 2-3 sayfa yazı yazmam gerekecek.

oncelikle bu egr solenoid valf hakkinda bildiklerinizi aktarırmısınız.

aracım cekmiyor,duzenli gaz yemiyor,sanki turbo cekip-bırakiyor gibi sorunum var diyen arkadaslar bu parcayi degistirsin.

kaç TL?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tdci+cvt li bir araba için, sadece çekiş düşük sorunu ile parça değişmi tavsiyesi imkansızdır.

Yorum bağlantısı
Bekir Altunbas

turbon arızalı revizyona gitmesi gerekir denildi ve revizyona gider gelir turboda bisey yok denildi ardından sorun şanzımandan(cvt) şanzımanda revizyona gitmesi gerekir denildi sadece şanzıman turbunu arızalı cıktı ve bunlar hepsi yapıldıktan sonra arızam yani 80-100 arası cekip-bırakma ve bide ilk kalkıslarda bogulur gibi olup tekrar guce binmesi gibi arızam devam etti ve ben abimin tavsiyesiyle egr elektrovanayı degistirdim sorunum cozuldu.

ben o solenoid i degistirin dememdeki kasıt parca cok pahalı degil ikincisi kronik bir problem

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Saffet Kamil özmen

tdci+cvt li bir araba için, sadece çekiş düşük sorunu ile parça değişmi tavsiyesi imkansızdır.

iyi günler çağlar bey bende focus 1.8 tdci kullanıcısıyım sizlerden bir parça konusunda yardım rica edeceğim . turbu selenoid valfi bulamıyorum istanbulda anadolu yakasında ne kadar parçacı varsa aradım. yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin iyi çalışmalar

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
İbrahim Çetiner

Benimde bu parça nedeniyle Turbo gitti yenisini taktık,yine aynı sorun devam etti bahsi geçen parça degişti Turbo çekip bırakmıyor ama şimdide araçta tork yok,tüm zevkim kaçtı.2006 focus Tdci inanılmaz torkluydu ama bu 2010 Titanium X Tdci zevksiz.

Yorum bağlantısı
Onur Urhan
(düzenlendi)

Bu olay benim başıma geldi. yetkili servis ohooooo bunun işi çok turbo kontrol edilecek birsürü yer sökülecek dedi.

Özel servisteki ustam egr valf selenoidindendir. değişiriz düzelir dedi. değiştik düzeldi. o zaman 90 tl ye almıştım. dediğim parça şu

http://www.onlinefor...9q-9e882-ca.htm

ama adı egr valf selenoidi olmayabilir. sonuçta bu parça da turboyu devreye alıp çıkarıyor. vakum boruları takılı vakumu bir borudan diğerine aktarıyor.

tarihinde Onur Urhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bekir Altunbas

ben eski olan selenoid valf ın icini bile kırdımda actım cok merak ettigim icin icinde süzek var ama yanmış durumdaydı.çekiş problemlerinde ilk önce kontrol edilmesi gereken bir parça bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Resul Demirel

sorum anlamsız olabilir o yuzden kusura bakmayın egr valfi iptal edilse parça değişimi yerine sonuç alınır mı ? yoksa bu parçanın mutlaka değişmesi mi gerekir.

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın
(düzenlendi)
sorum anlamsız olabilir o yuzden kusura bakmayın egr valfi iptal edilse parça değişimi yerine sonuç alınır mı ? yoksa bu parçanın mutlaka değişmesi mi gerekir.
bu parça iptal edilip vakuma direk bağlanırsa o zaman da yüksek devirlerde turbo hortumlarını patlatabilir bu vana yüksek devirlerde turbo basıncını kontrol ediyor tarihinde Tufan Günaydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Forumda birden fazla yerde EGR iptali ile ilgili görüşler , hatta fotoğraflar var. Bende eski C Max'imde fiziki oalrak EGR'yi iptal ettirmiştim. Yani EGR'nin çıkışı ısıya ve aleve dayanıklı çelik bir parça ile kapatılmıştı, gaz yememe, gaz kesme ve tekrar toparlama ve eksozdan çıkan yogun duman problemi bu işlem sonrasında kesilmişti. EGR egzos emisyonunu düşüren bir parça ama zaman içinde sorun çıkarıyor ve araçta kerkinme, yada gaz kesme , eksozdan yogun siyah duman atma ve duman atma sonrası toparlanma gibi belirtiler veriyor. Parça değişimine göre EGR iptali çok daha mantıklı. Kısacası EGR'yi iptal ettirin ve rahat edin.

bu parça iptal edilip vakuma direk bağlanırsa o zaman da yüksek devirlerde turbo hortumlarını patlatabilir bu vana yüksek devirlerde turbo basıncını kontrol ediyor

Tufan bey, ben de eski C Max'imde EGR'yi iptal ettirdim ve forumda iptal ettiren çok arkadaşımız var, hiç birinde böyle bir sorun olduğunu duymadım. En azından ben EGR iptalinden sonra turbo borusu sorunu ile karşılaşmadım. En son turbo borusu sorunumda (EGR'yi iptal ettirdikten yaklaşık 20 bin km sonra ) servis bana borunun ömrünü tamamlamış olmasından dolayı çatlamış olabileceğini söylemişti. EGR'den dolayı olduğunu sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Mert Ender

EGR iptali yaptırdım ve 1,5 sene sonra kullandım ancak 1,5 yılın sonunda yol bilgisayarı Motor Sistem Arızası uyarısını verdi ve sorunlar yaşadım. Önce EGR'nin elektronik olarak da iptalinin yapılabileceği söylendi, bu iptal yapıldı, sorunun çözümlenmediği görülünce EGR yeniden takıldı. Arızanız turbo solenoidinden olabilir, EGR'yi iptal etmeden önce ben yenilemiştim. Kısaca EGR iptalinde ben sorun yaşadığımdan iptalini değil, tıkanması durumunda yenilenmesini öneriyorum. Zaten araç ömrü boyunca muhtemelen 1 kez başınıza gelecek bir olay çünkü çoğumuz 150.000-200.000'lere aracımızı getirmeden satıyoruz.

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

Forumda birden fazla yerde EGR iptali ile ilgili görüşler , hatta fotoğraflar var. Bende eski C Max'imde fiziki oalrak EGR'yi iptal ettirmiştim. Yani EGR'nin çıkışı ısıya ve aleve dayanıklı çelik bir parça ile kapatılmıştı, gaz yememe, gaz kesme ve tekrar toparlama ve eksozdan çıkan yogun duman problemi bu işlem sonrasında kesilmişti. EGR egzos emisyonunu düşüren bir parça ama zaman içinde sorun çıkarıyor ve araçta kerkinme, yada gaz kesme , eksozdan yogun siyah duman atma ve duman atma sonrası toparlanma gibi belirtiler veriyor. Parça değişimine göre EGR iptali çok daha mantıklı. Kısacası EGR'yi iptal ettirin ve rahat edin.

Tufan bey, ben de eski C Max'imde EGR'yi iptal ettirdim ve forumda iptal ettiren çok arkadaşımız var, hiç birinde böyle bir sorun olduğunu duymadım. En azından ben EGR iptalinden sonra turbo borusu sorunu ile karşılaşmadım. En son turbo borusu sorunumda (EGR'yi iptal ettirdikten yaklaşık 20 bin km sonra ) servis bana borunun ömrünü tamamlamış olmasından dolayı çatlamış olabileceğini söylemişti. EGR'den dolayı olduğunu sanmıyorum.

hocam yanlış anlaşılmıs ben egr geri dönüşümün iptal olmasını değilde egr selonoid walfe in yani turbo kanatlarını açıp kapayan parçanın iptalinin mümkün olmadığını söylemek istedim tabiki egr iptali olur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Tonguc Barış Akın

125 lira

85 tl ye de var !

iyi günler çağlar bey bende focus 1.8 tdci kullanıcısıyım sizlerden bir parça konusunda yardım rica edeceğim . turbu selenoid valfi bulamıyorum istanbulda anadolu yakasında ne kadar parçacı varsa aradım. yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin iyi çalışmalar

85 tl den başlayan fiyatlar var 0-535x/0-212x otomotiv İstanbul da

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Bahadır Malkoç

Merhabalar,

Yaklaşık 3 senedir başıma dert olan bir konuyu paylaşmak istiyorum, problemin ilk başıma geldiğinde Düzce'deki yetkili servise gidip (daha araç garanti altındayken) tüm ayrıntısı ile anlattım. Ama maalesef o sene içinde 3-5 kez aracın serviste kalmasıyla ne çözüm ne de bir tespitleri oldu, sonra çözüm arayışıma İstanbul'da devam ettim fakat maalesef burada da problemi ve linkini vereceğim videoyu gösterdiğimde hiç bir ikir veren olmadı. Araca hiç güvenim kalmamıştı, bu problemi iki defa sollama esnasında yapmıştı, yüreğim azıma geldi. Sonrasında yabancı internet sitelerinde yaptığım araştırmada birinin başına daha aynı problem geldiğini ve Turbo Selenoid Valfi değiştirerek sorunun çözüldüğünü okudum.

Konuyu açan arkadaşın da dediği gibi, bu 3 seneyi bir anlatsam, 5 sayfadan fazla yazı yazmam gerekir.

https://www.youtube.com/watch?v=hZPQMeQUUa0

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Korhan Şenörer

Bu parçanın adı turbo selenoid valfi mi?Egr selenoid valfi mi?Benim egr de de bazı problemler var ve benzer şikayetleri yaşıyorum.Ustaya ismini ne diye söylemek gerek.Bu arada araç arıza lambası yakmıyor.Cihazla bakıldığında Egr zamanlama hatası veeiyor.

Ustaya  Egr dediğinizde hangi parça olduğunu bilecektir diye düşünüyorum. Sonuçta bilgisayara bağlandığında da egr hatası veriyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...