Çetin Akar 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 Arkadaşlar, merhaba foruma yeni katıldım. Şimdilik bir Ford aracım yok ancak bir iki hafta içinde bir Ford Focus HB 2008-2011 düşük kilometreli otomotik vites benzinli bir araç almak istiyorum. TEcrübeli Ford kullanıcılarından bilgi almak istiyorum. Eğer vaktiniz varsa bana yardımcı olursanız sevinirim. - Ford Focus 2008-2011 arası 1.6 motor benzinli araçların LPG ile uyumu nasıldır? BRC bayisine sorduğumda gayet uyumlu olduğunu, bu araçlarda sıkıntı çıkarrabilecek tek yerin elektronik boğaz kelebeği olabileceğini ama bunun da düşük bir ihtimal olduğunu söyledi. - Şu anda, 2008-2011 arası bir FORD focus almak ile sıfır bir ASTRA 3 ya da Hyundai i20 almak arasında karar vermeye çalışıyorum. - Astranın easytronic vites sistemini beğenmeyenler var. Acaba Focusun otomatik vitesli araçları nasıldır? Kullanan varsa özellikle gaz devir ayarlama başarısı ile yokuşlardaki dur kalk durumlarında performansı nasıldır? - 2008-2011 arası Focus HB otomatik vites düşük kilometreli aracını satmak isteyen varsa, Ankara içinden talibim. teşekkkürler. Herkese iyi günler Yorum bağlantısı
Erhan Karaman 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 (düzenlendi) 2009 focusum var otomatik. çok dik yokuş denk gelmedi hiç ama normal eğimli yollarda kaydırma yapmadı.atiker lpg takılı şimdilik bir sıkıntı yok.gaz devir ilişkisi ayarlaması ilk kez otomatik kullanan biri olarak bence iyi. gaza yüklenirsen yüksek devirde vites atıyor,yumuşak basarsan alt devirde vites atıyor,köklersen 6500 devirde vites atıyor.şimdilik satmayı düşünmüyorum:) bu arada yanlış anlamayın ama focus nerdeee i20 nerde:) 19 Mart 2012 tarihinde Erhan Karaman tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 Arkadaşlar, merhaba foruma yeni katıldım. Şimdilik bir Ford aracım yok ancak bir iki hafta içinde bir Ford Focus HB 2008-2011 düşük kilometreli otomotik vites benzinli bir araç almak istiyorum. TEcrübeli Ford kullanıcılarından bilgi almak istiyorum. Eğer vaktiniz varsa bana yardımcı olursanız sevinirim. - Ford Focus 2008-2011 arası 1.6 motor benzinli araçların LPG ile uyumu nasıldır? BRC bayisine sorduğumda gayet uyumlu olduğunu, bu araçlarda sıkıntı çıkarrabilecek tek yerin elektronik boğaz kelebeği olabileceğini ama bunun da düşük bir ihtimal olduğunu söyledi. - Şu anda, 2008-2011 arası bir FORD focus almak ile sıfır bir ASTRA 3 ya da Hyundai i20 almak arasında karar vermeye çalışıyorum. - Astranın easytronic vites sistemini beğenmeyenler var. Acaba Focusun otomatik vitesli araçları nasıldır? Kullanan varsa özellikle gaz devir ayarlama başarısı ile yokuşlardaki dur kalk durumlarında performansı nasıldır? - 2008-2011 arası Focus HB otomatik vites düşük kilometreli aracını satmak isteyen varsa, Ankara içinden talibim. teşekkkürler. Herkese iyi günler Bahse konu Focus LPG'ye uyuymludur. Otomatik vites'li focus'ta 100 hp'lik atmosferik motor ve konvansiyonel otomatik şanzıman kullanılmıştır. Astra'nın otomatiği ile Focus'un otomatiğini kıyaslamaya bile gerek yok bence. Gidin Focusu alın. Easytronik şanzıman otomatikleştirilmiş manueldir. Sağlamlık ve sürüş konforu yönünden Astra Focusa yaklaşamaz. Ancak Focus'un handikapı biraz fazla yakması olacaktır. Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 LPg yönünden kafanda sıkıntı olmasın... on numara uyumlu... Ben de BRC var... Yorum bağlantısı
Hüseyin İlik 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 2010/Haziran ayından beri focus benzinli otomatik araç kullanıyorum. Son derece memnunum. Yeni nesil otomatik olmadığı için gayet stabil çalışıyor. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ayrıca vites eski tip otomatik olmasına rağmen tiptronikleştirilmiş, yani "+" "-" hadisesi ile kendiniz istediğiniz viteste kullanabilirsiniz. 2010/Kasım ayından bu yanda da lpg kiti var. Şu an şehir içi 25 - 27 kuruş civarı yakıyor. Ondan da çok memnunum. Kısacası otomatik vitesi sorunsuz ve lpg ye uyumlu bir araç arıyorsanız focus en iyi seçim olur. Ancak biraz tekerlek ve rüzgar sesine hazırlıklı olun. Yalıtım pek iyi değil. Yorum bağlantısı
Çetin Akar 19 Mart 2012 Yazar Paylaş 19 Mart 2012 Zaten alırsam BRC taktıracağım. Şu anki aracımda BRC var. Gayet memnunum. Bu aracı eşime alıyorum. LPG ile uyumunu o açıdan sordum. üç dört araç var. 2008 model 33 bin tl titanium. 2009 model 10 binde 34 bin tl style paket 2011 model 25 binde 35 bin tl titanium donanım. bugün yarın bakıyorum alacğız hayırlısıyla. Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Artar 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 Geçen hafta bir arkadaşa verdim arabyı bindik beraber bir tur attık motor sıcaktı ve o kullanırken araç lpgde çalışıyordu biraz sürat ayptık yüksek devir filan derken, araba çok güzel gidiyor yahu dedi,ama benzini yakar dedi ,yok dedim şuan lpgde sürüyorsun hadi yaa dedi çekişi çok iyi dedi farketmedim dedi,zaten lpgde sözü edilen bir düşüş varsa bunu şöför koltuğunda hissetmek biraz zor Yorum bağlantısı
Erhan Karaman 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 yol sesi ve sert süspansiyonları hariç güzel bir araçtır, brc ile uyumludur, pipolu sistem taktırdığınız takdirde halde brc pipolu sistem kullanmaktayım. aracın çekişi, tabiri caizse yola gidişi elbet düşüş yaşıyor. benzin gibi gitmiyor citroene binmediysen sert süspansiyon görmemişsin demektir:) Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 isterseniz benim aracımıda inceleyebilirsiniz. imzada bulunan aracım satılık 18000 km hasarsız Yorum bağlantısı
Yücel Solak_1 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 Arkadaslar 2009 titanium x paket focus'um var.LPG lovato kit takili.en ufak bir sorun yok sukurler olsun.arac gercekten mukemmel.4 yildir diezel focus kullaniyorum.bunuda otomatik ve focus diye tercih ettik.tek sikintisi 100 beygir olup turbo olmamasi!! Oda olsaymis dort dortluk bir arac olurdu.tabiki hersey fiyatina gore.siz sunu unutmatin 35.000 tl ye mercedes konforunda bir arabaya bineceksiniz.simdiden kazasiz belasiz gule gule kullanin. Yorum bağlantısı
Ali Eren 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 isterseniz benim aracımıda inceleyebilirsiniz. imzada bulunan aracım satılık 18000 km hasarsız Ben de tam senin arabayı söyleyecektim. Sen benden önce davranmışsın abi. Yorum bağlantısı
Çetin Akar 19 Mart 2012 Yazar Paylaş 19 Mart 2012 selamlar, ben ankaradayım. istanbulda olsam bakardım aracınıza. bugün 2011 model 25000 kmde 1.6 comfort BRC marka sıralı sistem lpgli (1 yıllık LPG) bir focusa baktım. 32500 tl gibi bir rakam dedi en son. Ayrıca 2009 model 1.6 style focus 10 bin kmde lpgsiz, dijital klimalı bir araç var. Bir de 2008 model 33 bin kmde titanium donanım bir siyah focus var. Fiyatı 33 bin diyor satıcı. Bu üçünden birisini alabilirim. KArar vericezartık. Bir de arkadaşlar araçları bilmediğimden soruyorum. Bu bahsettiğim özelliklerdeki Focus ile AStra HB III arasında hem otomatik vites şanzımanları hem de geneli itibariyle Focusun öne çıkan özellikleri nelerdir sizce? Focus almak istiyorum ama Astrayı da iyice kafamdan sildikten sonra tamemen Fokus bakmak istiyorum o nedenle soruyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 selamlar, ben ankaradayım. istanbulda olsam bakardım aracınıza. bugün 2011 model 25000 kmde 1.6 comfort BRC marka sıralı sistem lpgli (1 yıllık LPG) bir focusa baktım. 32500 tl gibi bir rakam dedi en son. Ayrıca 2009 model 1.6 style focus 10 bin kmde lpgsiz, dijital klimalı bir araç var. Bir de 2008 model 33 bin kmde titanium donanım bir siyah focus var. Fiyatı 33 bin diyor satıcı. Bu üçünden birisini alabilirim. KArar vericezartık. Bir de arkadaşlar araçları bilmediğimden soruyorum. Bu bahsettiğim özelliklerdeki Focus ile AStra HB III arasında hem otomatik vites şanzımanları hem de geneli itibariyle Focusun öne çıkan özellikleri nelerdir sizce? Focus almak istiyorum ama Astrayı da iyice kafamdan sildikten sonra tamemen Fokus bakmak istiyorum o nedenle soruyorum. hayırlısı olsun inşallah içinize sinen bir araç olur. 2009 model style die bir model yok veya ben bilmiyorum 2008 - 2011 arası trend, comfort, collection ve titanium var bir de bunlara ek olarak trend x paket veya titanium x paket olan araçlar var 2012 yeni kasalarda style, style plus, ve titanium donanımlar mevcut burada bir hata var galiba. bahsettiğiniz karşılaştırmayı benim yapmam yanlış olur çünkü astra kullanmadım ikisini birden kullanana arkadaşlar yardımcıolacaktır. ama benim focusu tercih etmemdeki en büyük etken servis olanaklarıydı. daha önce şirket aracım olan opel combo ile bir buçuk ay parça bekledikten sonra birdaha opelin satış bayisinin kapısından içeri ayak basmıyacam demiştim, servislerini görünce yolumu değiştiriyoum tabi bu benim yaşadığım bir aksilik. her kesiçin aynı şey olacağını düşünüyorum, focusun tam otomatik şanzumana sahip olması iyi bir tercih sebebi benim açımdan ben aracımı bana sorduklarıda şöyle tarif ediyorum. " çok yakar, az kaçar, komforu tipi yerinde binebileceğim en iyi arabaya biniyorum" aracımın haziranda muayenesi var eğer o zamana kadar satmasam zaren büyük ihtimalle bende lpg'liler kervanına katılıp aracıma bir beş sene daha binerim gibi görünüyor. Ben de tam senin arabayı söyleyecektim. Sen benden önce davranmışsın abi. teşekkür ederim ali hocam çok saol Yorum bağlantısı
Hüseyin Yergin 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 2010 2012 yılları arasında focus otomatik titanium kullandım. Bana göre otomatiği biraz verimsiz geldi daha önce hondanın otomatiğini kullandığımdandır belki, tüpe gelince garantisi biter bitmez taktırdım taktırmasam ocağıma incir ağacı dikiyordu.Lpg kesinlikle işçilik derim daha önce 3 adet tüp taktırdım hiçbirinde motor arıza ışığı yanmadı takan ustan iyiyse iyi takmışsa olay bitmiştir. Ben atiker öneririm brc verilen paraya yazık. Son olarak focus hb sınıfında kıyaslanacaksa golf ile kıyaslanmalı gerisini sollar gecer. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 1 aydır otomatik focus kullanıyorum.brc taktırdım çok şükür hiç sorun yok.bunu almadan önce ben de çok düşündüm otomatik vites ne alayım diye,ama adı üzerinde "otomatik" olmalıydı yarı otomatik değil.astrada vites "otomatikleştirilmiş manuel vites"tir.pek çok araç artık bu tip vites kullanıyor.yani araç debriyaja sizin yerinize basıp vitesi değiştiriyor. abimde şirket aracı astra classic otomatik var,oyuncak araba gibi diyor.focus için yorumu mükemmel.. (abimin şahsi aracı captiva) 100 beygir olması ve benzinli olduğu için torkunun düşük kalması (sanırım 150nm) bir miktar üzse de diğer tüm yönleriyle bu açığını kapatıyor.agresif kullanmayan sürücüler için çok ideal bir araç.lpg şehiriçi 28-29 kuruş yakıyorum. Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir 20 Mart 2012 Paylaş 20 Mart 2012 isterseniz benim aracımıda inceleyebilirsiniz. imzada bulunan aracım satılık 18000 km hasarsız Mehmet Bey ilanınız var mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 20 Mart 2012 Paylaş 20 Mart 2012 Mehmet Bey ilanınız var mı? öm attım Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 20 Mart 2012 Paylaş 20 Mart 2012 isterseniz benim aracımıda inceleyebilirsiniz. imzada bulunan aracım satılık 18000 km hasarsız İmzada derken? Arkadaslar 2009 titanium x paket focus'um var.LPG lovato kit takili.en ufak bir sorun yok sukurler olsun.arac gercekten mukemmel.4 yildir diezel focus kullaniyorum.bunuda otomatik ve focus diye tercih ettik.tek sikintisi 100 beygir olup turbo olmamasi!! Oda olsaymis dort dortluk bir arac olurdu.tabiki hersey fiyatina gore.siz sunu unutmatin 35.000 tl ye mercedes konforunda bir arabaya bineceksiniz.simdiden kazasiz belasiz gule gule kullanin. Turbo olsaydı da Lpg olmazdı Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 20 Mart 2012 Paylaş 20 Mart 2012 yazdığım metnin altında çıkan link varya murat abim eh işte orası sende bakış açıları ile ilgili güzel sözün varya eh işte orası Yorum bağlantısı
Yücel Solak_1 21 Mart 2012 Paylaş 21 Mart 2012 doğru.ben bunu düşünmemiştim.ama turbo olsa benzinde daha az yakıt tüketimi olmazmıydı? sorum şundan dolayıdır.focusu biz kısa mesafe kullanıyoruz ve ben şuan için LPG'sini kapattım.benzinle kullanıyoruz.çünkü araç ile gideceğimiz mesafeya tam geldiğimizde LPG ye geçiyor.oda motora zarar vereceğini düşünerek LPG de kullanmıyoruz.günlük gittiğimiz mesafe 1km.git.1km.gel. arabanın yakıt ortalaması 100 km.de 16,5 lt.gösteriyor.tşkler. Yorum bağlantısı
Çetin Akar 21 Mart 2012 Yazar Paylaş 21 Mart 2012 ARkadaşlar herkese iyi akşamlar tekrar. Cuma günü daha önce de bahsettiğim araçlardan birisine bakacağım. Araçta MTM lpg kiti var. 12 bin kmde 2011 model 1.6 comfort(artı çelik jant). Bu kit nasıldır, aracında MTM kiti takılı olan var mı? Araştırdığım kadarıyla BRC ile aynı gruba ait bir firma ancak Türkiye'de BRC nin distribütörü ile MTM nin distrübütörü farklı. Teşekkürler Yorum bağlantısı
Yücel Solak_1 21 Mart 2012 Paylaş 21 Mart 2012 İmzada derken? Turbo olsaydı da Lpg olmazdı Arastirdim.Turbolu araclara da Lpg oluyormus. Yorum bağlantısı
Çetin Akar 27 Mart 2012 Yazar Paylaş 27 Mart 2012 ARkadaşlar, daha önce de bahsettiğim gibi bir Focus almak niyetim vardı.Bugün itibariyle 2011 model 12500 km'de 1.6 Comfort HB otomatik (tiptronic) vites bir Focus otomobilim oldu.Aracı eşim kullanacak, sanırım kıskanacağım onu. Araçta henüz onbeş günlük MTM marka lpg kiti var. İlk sürüş deneyimine gelince, aracı çok beğendim. Bende Skoda Fabia 2003 model bir araç var. Fabiadan da çok memnunum ancak Focus konfor ve performans olarak özellikle otomatik vites kullanım rahatlığı açısından çok hoşuma gitti. Araçla ilgili bilmeidklerim olduğunda burada yardım edenlerin çok olacağına inanıyorum. Herkese güvenli, keyifli sürüşler. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 hayırlı uğurlu olsun,güle güle kullanın Yorum bağlantısı
Çetin Akar 27 Mart 2012 Yazar Paylaş 27 Mart 2012 hayırlı uğurlu olsun,güle güle kullanın teşekkür ederim. iyi günler Yorum bağlantısı
Recommended Posts