İçeriğe Yönlendir

Asfalt Katılım Payı


Ayhan Onaran

Recommended Posts

Ayhan Onaran

Arkadaşlar geçenlerde Büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenmiş bir ihbarname geldi.Asfalt katılım payı.Daireyi alalı 1 sene oldu.Asfalt 2008 yılında dökülmüş.Ancak bu sene düzenlenmiş ve tebliğ edilmiş.Belediyeyi aradım benim adıma düzenlenmiş bir evrak değil bu dedim.Olsun siz ödeyeceksiniz dedi.Tapunun üzerine şerh koyarız biz ileride siz satarken,devrederken yine ödemek zorunda kalırsınız dedi.Eski sahiplerini ilgilendirmiyor dedi.Şimdi mantıken düşününce asfalt 2008 de atılmış ben 2011 de taşınmışım ortada bir saçmalık olduğu açık.

Büyükşehir belediyesine bu parayı ödediğim zaman bir de ilçe belediye asfalt katılım payı alacak.Çünkü o da sokakları asfaltlıyor.Miktar 280 tl. 4 taksitte ödeme imkanı var.Sizce ne yapmak gerek ödeyip kurtulayım mı? Taksitle mi ödeyim ? Yoksa bekleyip ihbarnameden sonra elimize bir de ödeme emri gelsin o zaman mı ödeme yapalım(ödeme emri geleceğini düşünüyorum )..Yada evi 15-20 yıl satmayacaksak hiç ödemeyelim mi? Bu gibi sorular kafamı kurcalıyor..

Araştırmalarım sonucu Tüketici hakem heyeti başkanı diyor ki ; Bu alınan para yasaya aykırı diyor.Ödemeyin,itiraz edin diyor..

Çıkmaz sokaklara atılan asfaltlar için para alınabilir ama ucu başka sokak yada caddeye bağlanan yerlerden alınamaz diyor.Buralar kamuya açık yer sayılır diyor..Tüketici mahkemesine itiraz edin diyor..Ancak gelen kağıtta itirazların sadece Vergi mahkemelerine yapılabileceği yazıyor..

Durumu apartman yöneticimizle de görüştüm.Bir avukata danıştı.Avukat tek tek itiraz edilmesi gerektiğini,bununda 350 tl kadar bir masrafı olduğunu,eğer mahkemeyi kaybedersek masraflarla birlikte 1.100 tl ödemek zorunda alacağımızı söylemiş.Çoğunluk kazanıyormuş ama bazı durumlarda kayıplarda olabiliyormuş.

Ayrıca enteresan bir şey daha öğrendim.Siz benim ev sokağa bakıyor caddeyle alakam yok diyebilirsiniz ama sokak eğer genişliği 12 metre ise cadde sayılıyor.Yine büyükşehir karışıyor.Ayrıca sizin binanızın caddeye yada 12 metreden geniş sokağa cephesi olmasa bile içinde bulunduğunuz ada/parsel den herhangi bir binanın caddeye cephesi varsa bu katılım payları tüm ada/parselde ki binalardan tahsil ediliyor..

Konuyu lütfen siyasete bulaştırmadan,başımızdan geçmiş deneyimler varsa yada aklınızda oluşan fikirler varsa paylaşalım.Çünkü Ankara da 2006 ve 2008 yıllarında atılmış asfalt katılım payları şu günlerde tebliğ edilmeye başladı..

Yorum bağlantısı
Gökhan Yığman
(düzenlendi)

Asfalt katılım payı diye bir şeyi ilk kez duydum,bu büyükşehirlerin attığın adımı para :nea: Ya da bizim buralarda da var ben bilmiyorum :blush:

Umarım ödemek zorunda kalmadan halledebilirsiniz :flowers:

tarihinde G&#246khan Yığman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Normalde daha önce ilçe belediyeler tarafından bu bedel alınıyordu.Mesela mesleğimiz gereği sattığımız evler üstünde bazen şerh oluyor.Onu kaldırmadan satış yapamıyoruz.Ancak miktar 25-40 tl gibi sembolik şeyler oluyor.Bir çok daire üstünde var bu şerh.Satış yapılacağı zaman ortaya çıkıyor.Bende büyükşehirin asfalt parası istediğine ilk kez şahit oldum :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bugüne kadar hep ödedik ve kurtulduk ; fazla birşey değil öde sende kurtul.. ;)

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

2005 yılında tebligatlarını yapmakla görevliydim , neler çektim anlatamam. :) Ödemekten başka çare yok , hiç uğraşmanıza değimez.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

İşi siyasete taşımak istemiyorum. Tek bir kelime yazacağım, içimdeki hisleri çok rahat anlayacaksınız. Melih Gökçek... :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ya arkadaşlar evin eski sahibi adına düzenlenmiş bir şey olması adamı gıcık ediyor..Yoksa şimdiye kadar öderdim.Ödemeyince de tapuya şerh konuluyor günün birinde yine ben ödemek zorunda kalacağım.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Yani şimdi katılım payı ile masrafını çekecek olduğumuz asfaltı bile bize çok görenler var demek. Cıkcıkcıkcıkyapanküçüksarıadamsmileyi. :rtfm:

Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak

Evin eski sahibine ulaşma gibi bir durum yok mu Ayhan Abi, sonuçta borç senin adına değil, ayrıca şu an malik sensin, senin rızan olmadan re'sen nasıl şerh koyacak tapuya?

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bu ne be.İlk defa duydum valla.Vay anam vay.Allah aşkına devlet tabi alacak vergi demeyin :angry:

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Bu ve benzeri paraları gazai benzine , mazota eklesinler hepimiz ödeyelim insanları mağdur etmesinler. Biz (aracı olan herkes)nasıl olsa alışkınız :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

İlk defa duydum, İstanbul'da böyle bir şey yok...

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin
(düzenlendi)

zenginden ve asıl büyük vergi mükelleflerinden vergi tahakkuk ettiremeyen yöneticilerimiz/yönetimlerimiz sanırım yakında soluk alıp verirken aldığımız oksijen için hava tüketim vergisi ile çıkardığımız karbondioksit içinde insan emisyonu vergisi bile alacaklar. :angry: Allah sonumuzu hayretsin.

tarihinde Mahmut Şahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

İtiraz et Ayhan abi. Miktar 280 tl. demişsin, eğer öyleyse Mahkeme'ye değil tüketici hakem heyetine başvurman gerekmez mi? Avukata danışmışsınız gerçi o daha doğrusunu bilir.

Gerekirse ödeyip de itiraz edebilirsin. Sanki o daha mantıklı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Geçenlerde sabah kapı çaldı. Kapıyı açtım postacı, günaydın konak belediyesinden tebligat var dedi. Allah Allah ne tebligatı bu dedim ? Asfalt katılım payı dedi. Tam alacaktım tebligatı baktım adres doğru isim farklı. Bu ben değilim yanlışlık var dedim. Postacı aldı geri götürdü. Bilmiyorum artık daha sonra ne olacak ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sadece Melih Gökçek değilmiş demekki.. :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

İlk defa duyuyorum, önce şaka zannettim. Gidip belediyelerin olmadığı ücra, mezra dışı biryerlere ev yapalım da kurtulalım bunlardan.

Nereden vuracaklarını şaşırdılar iyice.

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Sadece Melih Gökçek değilmiş demekki.. :)

Ödeme yapmam. Koskoca 8 km. lik İnönü caddesi. Bu caddeyi sadece cadde üzerinde oturanlar kullanmıyor. İzmir in yarısı kullanıyor. Niye sadece caddede oturanlar ödesin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

ödeyin itiraz edin bence de. Ama para lazım belediyeye :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...