İçeriğe Yönlendir

Komple Boya


Enez Güner

Recommended Posts

Enez Güner

Arkadaşlar merhabalar aracımı 2 yıl önce bi polis arkadaştan almıştım ve araçın sağ tarafı sağ ön far üzeri kaputtan başlayıp yan taraftan devam ederek arka bagaj kilidine kadar birbirine 3-7cm aralıklarla değişerek uzanan 2 çizikten dolatı , ön kaputtaki taş izlerinden, sol ön çamurluk, şöför kapısının ve sol ön çamurluğun işlem gördüğünden oluşan macun çatlaklarından dolayı mayıs ayı içerisinde komple boyatmayı düşünüyorum.

Araçta herhangi bir çürük çarık yer yok ve aracın boyasını orjinal beyazından değilde bu yeni toyoto corollaların veya yeni seat leonun beyazından attırmak istiyorum sizce nasıl olur.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kapıyı açınca, içerdeki beyaz ile dış renk fena sırıtabilir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Enez Güner

Kapıyı açınca, içerdeki beyaz ile dış renk fena sırıtabilir.

Gidip kimseyle bi pazarlık yapmadım ama Çağlar bey komple fırın boyaya bizim burada 1200-1500 arası fiyat çekiyorlar komple boyatsam nasıl olur ve ya fırınn boya farkı nedir?

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Komple boyanması gerekiyorsa boyatın , orjinal rengi olsun. İçi ile dışı arasında fark olur yoksa.Fırın boya aracın özel bir bölmede boyandıktan sonra doğal ortamında değilde suni sıcaklıkla , soba yada sıcaklık verecek bir düzenek ile galiba 70 derece civarında kurutulmasıdır.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Enez Güner

anladım şimdi kararsız kaldım komple mi sadece dış mı boyatsam diye fiyat almak lazımm

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

araç 2000 model, 1-2 sene içerisinde satmayı düşünüyorsanız bence boyatmayın. hem cebinizden para çıkar hemde komple boyalı damgası yiyen araç değerinin altında gider.

Yorum bağlantısı
Enez Güner

sağ taraf komple cizik kaputun bi kısmı ve bagajın yarısına kadar 2 sıra halinde , sol kapı ve çamurlukta 10 cm yakın macun catlağı var kaputta taş izleri ön tamponda bi gece tavşana çarpmıştım onun yaptığı avuç ici kadar kalkmış boya yani mide bulantıyor karşıdan hiç bişe belli olmasada kafama takılıo ve söför kapısı daha önce boyanmış gündüz deilde gece renk ayırıyor gündüz pek fark edilmio anladınız siz nedenini en kısa sürede fiyat almaya gideceğim

Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Komple boyatmak sorun değil de, boyattıktan sonra çizilmesin diye o kadar hassas olacaksınız ki, Allah sabır versin :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Enez Güner

yok boyattıktan sonra fark olmayacak tabiki şimdiki boyatma nedenimi yazmıştım ben oraya :)

ve bizim burası küçük yer kimse gelip çizmez allah kaza bela vermediği sürece sıkıntı yok .

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Komple boya denince zaten sadece dış kısım akla gelir, kapı-kaput-bagaj içleri de boyanacak olursa, 1500x2 deyin masrafa

Yorum bağlantısı
Enez Güner

anladım şimdi daha önce böyle bi tecrubem olmadığı için ondan böyle oluyor izine çıkınca fiyat alıp tekrar yazarım bizim buradaki piyasayı

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Enez kardeşim....

Daha önce komple boya yaptırdığım için yaşadığım tecrübelerin bir kısmını sizinle paylaşayım..

Komple boya dediğinizde kapı içleride dahil olur.Kapı içlerinin ise komple kazınması lazım ...Eğer 1 numara bir boya olsun isterseniz aracınızın üzerinde bulunan boyanın komple kazınması veya yakılması veya solverlenmesi gerekiyorki 1 numara bir işçilik olsun.Kapılar sökülecek ince ince kazınacak zımparalanacak....Kapı gergileri kapı civataları, kaput, bagaj kapağı teker teker kazınacak. Kapı civataları ve kaput ve de bağaj kapağı civatalarının başlıkları boyanacak.Bu civatalar takılırken anahtara bez takılıp civataların üzerindeki boyaların bozulmaması sağlanacak..

Eğer usta arabanın boyasının üzerine zımpara çekip astar atıp boyayacaksa şişirme iş yapacaksa hiç uğraşmayın kapı içlerine girmeden güzel bir zımpara yaptırın ve orjinal rengine boyatın derim....

Yorum bağlantısı
Enez Güner

en güzelide öyle galiba orjinaline boyatıp kapı içlerine girmemek ayrıca kapılarda elden geçireyim diyorum onlerde sorun yokta arkalar langır langır menteşeler gitmiş iyice ve gergilerde aynı çekilde avlu kapısı gibi kat falan kalmamış?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...