Volkan Par 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Öncelikle herkese hayırlı günler dilerim. Bugun sabah aracımı çalıştırınca dikkatimi çekti.. ön silecekleri çalıştırdım daha sonra geri vitese taktığım zaman silecek çalıştı ve su sıkmadan kuru cam üstünde hareket edince şaşırdım..her seferinde bu boyle mi olacak acaba ? ön silecekler çalışınca geri vitese geçildiğinde arkalarda çalışır mı ? yağmur sensörü yok aracımda bu arada ! Yorum bağlantısı
Emin Önal 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Öncelikle herkese hayırlı günler dilerim. Bugun sabah aracımı çalıştırınca dikkatimi çekti.. ön silecekleri çalıştırdım daha sonra geri vitese taktığım zaman silecek çalıştı ve su sıkmadan kuru cam üstünde hareket edince şaşırdım..her seferinde bu boyle mi olacak acaba ? ön silecekler çalışınca geri vitese geçildiğinde arkalarda çalışır mı ? yağmur sensörü yok aracımda bu arada ! Normal. Ön silecekler açık haldeyken geri vitese takıldığında arka silecek çalışır. Sensörün bir getirisi değildir bu olay. Yorum bağlantısı
Volkan Par 27 Nisan 2012 Yazar Paylaş 27 Nisan 2012 ama ön silecekleri sadece su sıkma düğmesine basarak çalıştırdım yani suyu sıktı 3 kere çalıştı durdu ön sileceklerin kolunu aşağı yukarı aktif etmedim.. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Bahsettiğin olay sensör'ü aktif hale getirdiğin zaman yapar.sadece su sıkma tuşuna bastıysan 3 kere silecek çalısır ve durur.o zaman bir gariplik var senin işte. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Malesef oluyor bu şekilde. Araya biraz zaman koymak lazım. 2 Yorum bağlantısı
Akan Belen 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Normal çalışma şekli bu zaten.Diyor ki araç, madem cama su sıktın demek ki camların kirli ,o zaman arka camda kirlidir ve onu temizlemek için arka silecek bende çalışacağım diyor 3 Yorum bağlantısı
Emin Önal 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Yok normal.Önlere su sıktığın zaman silecekler 3 kere gidip gelir sonra bir müddet bekledikten sonra 1 defa daha gider gelir. İşte o son gidiş geliş tamamlanana kadar ön silecekler çalışır vaziyettedir.Sende muhtemelen o sırada geri vitese taktın. Deneyebilirsin, önlere su sık bekle, 3 defa gidip gelsin, bekle, son kez gidip gelsin sonra geri vitese tak arka silecekler çalışmayacaktır. Yani olması gereken bu, harici birşey varsa sıkıntı var demektir ama sanmıyorum.. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Malesef oluyor bu şekilde. Araya biraz zaman koymak lazım. Olabilir.ben ön cama su sıktığım zaman hemen geri vitese geçirmedim aracımı.bunu deniyeceğim merak ettim. Yorum bağlantısı
Volkan Par 27 Nisan 2012 Yazar Paylaş 27 Nisan 2012 sensör yok ki collection modellerde.. bende bi gariplik sezdim ama belki bi yerde düğmesi falan vardır diye düşündüm yada ön camı nasıl silebilirim arka sileceği aktif etmeden ?? Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Sistemin çalışma şekli anlattığınız gibi, Fiat'larda da aynı şekilde. Problem yok yani. 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 sensör yok ki collection modellerde.. bende bi gariplik sezdim ama belki bi yerde düğmesi falan vardır diye düşündüm yada ön camı nasıl silebilirim arka sileceği aktif etmeden ?? Geri vitese takmayarak 1 Yorum bağlantısı
Emre Gülşen 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Çalışma sistemi doğru, önler çalışırken geri vitese takarsanız arka silecekte çalışır. Yorum bağlantısı
Mahmut Kızıl 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Normal bir durum ön silecekleri çalıştırdıktan hemen sonra geri vitese alınırsa arka silecekde çalışır. Benim 2005 Fiestada bile vardı bu özellik. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Çoğu 5 kapılı araçlarda böyle bazı markalarda menüden bu özelliği kapatabiliyorsunuz ancak ford da kapanmıyor diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 ama ön silecekleri sadece su sıkma düğmesine basarak çalıştırdım yani suyu sıktı 3 kere çalıştı durdu ön sileceklerin kolunu aşağı yukarı aktif etmedim.. Bahsettiğin olay sensör'ü aktif hale getirdiğin zaman yapar.sadece su sıkma tuşuna bastıysan 3 kere silecek çalısır ve durur.o zaman bir gariplik var senin işte. Normal çünkü 3 kere sildikten sonra tek bir kez daha çalışıyıor. O dönem arasında arka sileceği açar. Yorum bağlantısı
Volkan Par 27 Nisan 2012 Yazar Paylaş 27 Nisan 2012 yorumlar için teşekkür ediyorum evet sorun çözüldü daha doğrusu sorun yoktu çalışma sistemi çözüldü 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Normal çünkü 3 kere sildikten sonra tek bir kez daha çalışıyıor. O dönem arasında arka sileceği açar. Son silme hareketinden sonra da arka silecek çalışıyor.. Bu yağmurlu havalarda geri manevra sırasında arka sileceğin çalıştırılmasının unutulmasına karşı konulmuş bir güvenlik özelliğidir.. Yorum bağlantısı
Emre Özcan 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 Silecek kolunu bir düzey öne alırsanız geri vitese taktığınızda silecek çalışmaz Yorum bağlantısı
Misafir 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 Silecek kolunu bir düzey öne alırsanız geri vitese taktığınızda silecek çalışmaz :unsure2: Yorum bağlantısı
Emin Önal 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 Silecek kolunu bir düzey öne alırsanız geri vitese taktığınızda silecek çalışmaz Öne derken kendinize doğru mu ? Connectte zaten o işlem arka sileceği çalıştırmak anlamına geliyor. Focusta nasıl bilmiyorum ? Yorum bağlantısı
Misafir 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 Öne derken kendinize doğru mu ? Connectte zaten o işlem arka sileceği çalıştırmak anlamına geliyor. Focusta nasıl bilmiyorum ? Emin bende anlamadım,izah ederse memnun olucağım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts