İçeriğe Yönlendir

Çizik Giderme (Çeyizim)

Savaş Değişli

Recommended Posts

Savaş Değişli

Arkadaşlar selamlar

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/231108-beni-de-cizdilar/

konusunda arabamı baya bir çizdiklerini anlatmıştım.O çizikler için biraz araştırma sonucu zımpara-rütuj-pasta yapmaya karar verdim.Bunlar içinde bir ceyiz hazırladım.Önerilerinizi bekliyorum

Polisaj makinası:

Max extra mx 6160

http://erdemboya.ticaretimiz.com/p239013-max-extra-mx6160.html

Pedler:

3M 3 lü set(150 mm cutting-finishing-polishing pedleri) + 12,5 cm tabla

http://erdemboya.ticaretimiz.com/p153867-m1adcutting-ped-150mm1.html

Zımparalar:

2000-2500-3000 zımparalar

http://erdemboya.ticaretimiz.com/p101753-3000-kumsu-zimparalaritabaka.html

Zımpara takozu:

http://erdemboya.ticaretimiz.com/p139045-kubuk-takoz10cmx-65cm1.html

Rutuj fırçası:

http://erdemboya.ticaretimiz.com/p104568-rotus-fircasi-martol.html

Elde olanlar:

Meguiars Ulitamate compound pasta

Meguiars SwirlX hare giderici

Meguiars NXT 2.0 cila

Bu set iş yaparmı dostlar?ekleme çıkarma önerileriniz!

Yorum bağlantısı
Batın Kırat
(düzenlendi)

Yerimi bilmiyorum ama, yaz geldi şimdi bir çoğu aracı için bu tür ekipmanları temin etme derdine düşecek aşağıdaki linke bir göz atmanızda fayda var. ben kendime ve 2 arkadaşıma bu üründen satın aldım. Skoda'nın forum sitesinde epey bahsetmişler bu üründen bilginize...

http://online.bauhau...ucts/Index/7599

ürün komplike bir şekilde ihtiyacınız olacak herşey çanta içirisinde mevcut. Gelen Şık ve kullanışlı çanta içerisinde 1 adet dijital kademe ayarı yapılabilen polisaj makinası (1100 wat/ 1000-3000 devir/ tabla çapı:180 mm )1 adet sünger ped. 2 adet çırtlı yün ped. 1 adet kauçuk çırtlı tabla. 6 adet farklı diş kalınlığına sahip çırtlı zımpara mevcut.

ürünün İstanbul' dan Malatya'ya korgo bedeli 6 tl.

tarihinde Batın Kırat tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nail Kocaman

Deneyiminiz yoksa kötü, eğil olmayan ellerde hüsranla sonuçlanabilir. Öncelikle hurda panel üzerinde deneyin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Benim kullandığım makina da aynısı.Ancak şuna dikkat edin bunların bazılarında tuş kilidi yok.Bana ilk gelen ürün o şekilde idi sonradan değiştirdim.Makinanın çalışma düğmesini kilitleme mekanizması yoksa çok çok zorlanırsınız bunu mutlaka teyid edin.Zımpara işi risklidir muhtemelen biliyorsunuzdur zaten ama yine de hatırlatmakta fayda var.özellikle ilk defa yapacaksanız mutlaka farklı bir yerde deneme yapın sonra üzülmeyin.Aldığınız pedler iyi ancak farklı boylarda set almanız mantıklı.eğer yine makina ile ilk defa polisaj yapacaksanız mutlaka adi bir ürün alın.İlk başta kullanmak için yoksa çok para verdiğiniz pedlerinizi biranda parçalayabilirsiniz yazık olmasın.Rutuş fırçasını linkteki ürün yerine 10 paketler içinde olanlar vardı sanırım onlardan alın.Kullanımı daha kolay.Yine aynı firmada bulabilirsiniz.Ped için 80 yada 100 mm de alın dar alanlarda çalışmak çok daha kolay olacaktır.En azından bir tane polishing 150 mm alın tavan ve kaput çok daha kolay olacaktır sizin için.Maskeleme bandı göremedim mutlaka alın.Yoksa plastik aksamları temizlemek için çok uğraşırsınız.Yine bir 50 gr lık kil alın.Madem bu işe gireceksiniz tam olsun.Pasta konusunda elinizde mutlaka farklı aşındırıcılık değerleri olan pastalar olsun.mümkün olan en az aşındırıcıdan başlayarak deneme yapın.spot test önemli bu konuda.aracınıza en uygun polish i bulmak açısından.Bence yine güzel bir wax alın.Mutlaka bu işe meraklı olanların elinde olması gereken bir ürün.

Dediğim gibi ilk defa yapacaksanız mutlaka bir hurda panel üzerinde çalışın hem zımpara hemde makina ile yoksa canınız sıkılabilir gerçekten.Yukarıda yazdıklarım tecrübe ile sabittir.sormak istediklerinizi sorabilirsiniz yine.Aklıma gelenler bunlar şu anda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bugün aracı mini onarım işi yapan bir yere götürdüm.Sağ tarafta çizik için fiyatlandırma yaptılar.1 gün araç kalacak dediler.Çizik yerini bilmeyenler tarafından anlaşılmaz hale gelir dediler.200 tl de fiyat verdiler.Bu kadar uğraşmaya risk almaya değer mi acaba? Bu tip yerlerde garantili yaptırabilirsiniz.Bana dedikleri cm olarak fiyat veriyorlarmış.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ayhan,doğrudur bazen dışarıda yaptırmak hem daha risksiz hemde daha ucuza gelebilir.Ama bu işin birde merak kısmı var.Hani hobi gibi düşün.En azından benim için bu durum böyle.Şimdiye kadar aldığım ürünlere iyi para ödemişimdir.Ama bu benim için bir hobi gibi.

Mesela şimdiki aracım bir çok yerinde boya sıkıntısı var ciddi rutuş gerektiren yerler daha öncesinden yapmışlar ama saçmalamışlar.Ben de girişeceğim araca rutuş zımpara polisaj yapabildiğim yerleri yapacağım izine çıkmayı bekliyorum.Ha riskli mi kesinlikle ama çok dert etmiyorum zaten aracımın boyalı parçalarına yapacağım.Kötü olsa da dert değil zaten boyanması lazım :D

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Benim kullandığım makina da aynısı.Ancak şuna dikkat edin bunların bazılarında tuş kilidi yok.Bana ilk gelen ürün o şekilde idi sonradan değiştirdim.Makinanın çalışma düğmesini kilitleme mekanizması yoksa çok çok zorlanırsınız bunu mutlaka teyid edin.Zımpara işi risklidir muhtemelen biliyorsunuzdur zaten ama yine de hatırlatmakta fayda var.özellikle ilk defa yapacaksanız mutlaka farklı bir yerde deneme yapın sonra üzülmeyin.Aldığınız pedler iyi ancak farklı boylarda set almanız mantıklı.eğer yine makina ile ilk defa polisaj yapacaksanız mutlaka adi bir ürün alın.İlk başta kullanmak için yoksa çok para verdiğiniz pedlerinizi biranda parçalayabilirsiniz yazık olmasın.Rutuş fırçasını linkteki ürün yerine 10 paketler içinde olanlar vardı sanırım onlardan alın.Kullanımı daha kolay.Yine aynı firmada bulabilirsiniz.Ped için 80 yada 100 mm de alın dar alanlarda çalışmak çok daha kolay olacaktır.En azından bir tane polishing 150 mm alın tavan ve kaput çok daha kolay olacaktır sizin için.Maskeleme bandı göremedim mutlaka alın.Yoksa plastik aksamları temizlemek için çok uğraşırsınız.Yine bir 50 gr lık kil alın.Madem bu işe gireceksiniz tam olsun.Pasta konusunda elinizde mutlaka farklı aşındırıcılık değerleri olan pastalar olsun.mümkün olan en az aşındırıcıdan başlayarak deneme yapın.spot test önemli bu konuda.aracınıza en uygun polish i bulmak açısından.Bence yine güzel bir wax alın.Mutlaka bu işe meraklı olanların elinde olması gereken bir ürün.

Dediğim gibi ilk defa yapacaksanız mutlaka bir hurda panel üzerinde çalışın hem zımpara hemde makina ile yoksa canınız sıkılabilir gerçekten.Yukarıda yazdıklarım tecrübe ile sabittir.sormak istediklerinizi sorabilirsiniz yine.Aklıma gelenler bunlar şu anda.

Akan bu makina ile Meguars nxt 2.0 uygulamak istesek yine berbat etme riskimiz varmı ?

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Akan bu makina ile Meguars nxt 2.0 uygulamak istesek yine berbat etme riskimiz varmı ?

Ersen bildiğim kadarıyla nxt yağlı bir ürün değil bu yüzden makina ile uygulama da çabuk kuruyup özelliğini kaybedebilir.Ve makina zıplamaya başlar.Birkaç kişinin denediğini biliyorum ama çok iyi olmadığını çabuk kuruduğunu onlarda söylemişti.Sonuçta wax tır ama genel kanı wax elle atılır :biggrin: Makinayla uygulama için m66 daha uygundur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ben olsam bu malzemelere vericeğim parayla,arabayı boyatırdım bu kadarda riske girmezdim.veya aracımda kasko var ise mini onarım ile bu işi kapatırdım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Savaş hocam. Ali hocam birazdan yanında olur. O mesajımı iletir :)

Saygılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Bu set iş yapmaya yapar ama çok kolay değil daha beter yapmak var.

Hüseyin bey autoking mini onarım kapsamında boyarım diyor.En kötü ihtimal oradan boyatırım artık.Biraz detailing tecrübesi olur banada :)

Savaş hocam. Ali hocam birazdan yanında olur. O mesajımı iletir :)

Saygılar.

Mehmet abi Ali hocam az evvel çıktı bizden mesajını aldım :)

Ben olsam bu malzemelere vericeğim parayla,arabayı boyatırdım bu kadarda riske girmezdim.veya aracımda kasko var ise mini onarım ile bu işi kapatırdım.

Hakan kardeşim autoking boya yaparız dedi.Amaç biraz vakit geçsin,kurtarabilirsem kurtulur, olmadı boya :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hüseyin bey autoking mini onarım kapsamında boyarım diyor.En kötü ihtimal oradan boyatırım artık.Biraz detailing tecrübesi olur banada :)

Mehmet abi Ali hocam az evvel çıktı bizden mesajını aldım :)

Hakan kardeşim autoking boya yaparız dedi.Amaç biraz vakit geçsin,kurtarabilirsem kurtulur, olmadı boya :)

Ulaştımı aradım açmadı muhtemelen eve giriyordur. Mesajım yerine ulaştıysa iyi. Karar senin. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Abi fikirler işime yarayacak.Teşekkür ederim.

Hurda paneli hurdalıktan temin edeceğim.Üzerinde çalışıp sonra arabaya geçerim.Hiç olmadı ,boyatırız artık :)

Medium kill var evde,maskeleme bantımda var abi

Ulaştımı aradım açmadı muhtemelen eve giriyordur. Mesajım yerine ulaştıysa iyi. Karar senin. :)

Mehmet abi kaşıntı tuttu beni,biraz tecrübe edineyim memur maaşı ile olmuyor,hafta sonu belki ek iş yaparım :crazy:

Yerimi bilmiyorum ama, yaz geldi şimdi bir çoğu aracı için bu tür ekipmanları temin etme derdine düşecek aşağıdaki linke bir göz atmanızda fayda var. ben kendime ve 2 arkadaşıma bu üründen satın aldım. Skoda'nın forum sitesinde epey bahsetmişler bu üründen bilginize... http://online.bauhau...ucts/Index/7599 ürün komplike bir şekilde ihtiyacınız olacak herşey çanta içirisinde mevcut. Gelen Şık ve kullanışlı çanta içerisinde 1 adet dijital kademe ayarı yapılabilen polisaj makinası (1100 wat/ 1000-3000 devir/ tabla çapı:180 mm )1 adet sünger ped. 2 adet çırtlı yün ped. 1 adet kauçuk çırtlı tabla. 6 adet farklı diş kalınlığına sahip çırtlı zımpara mevcut. ürünün İstanbul' dan Malatya'ya korgo bedeli 6 tl.

Aslında mantıklı görünüyor,bu üründe tuş kilitleme mekanizması varmı acaba?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mehmet abi kaşıntı tuttu beni,biraz tecrübe edineyim memur maaşı ile olmuyor,hafta sonu belki ek iş yaparım :crazy:

Para çok zaman çok zaten yata yata maaş alıyorsunuz. Boş zamanlarda okula uğrayın bari. o kadar boş zamanda ne yapacaksın arabayla uğraşacaksın :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
(düzenlendi)

Para çok zaman çok zaten yata yata maaş alıyorsunuz. Boş zamanlarda okula uğrayın bari. o kadar boş zamanda ne yapacaksın arabayla uğraşacaksın :D

:D Tatil bol, öğretmenlerde günün yarısında yatıyorlar zatti,maaşlarını mı kessek ney :crazy:

tarihinde Savaş Değişli tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

:D Tatil bol, öğretmenlerde günün yarısında yatıyorlar zatti,maaşlarını mı kessek ney :crazy:

Bakan amcanmı :D

Pardon dayınmı (oğlan dayıya çekermiş :) )

Yorum bağlantısı
Aşkın Barçın

Aynen aynısını bende yapardım.

Yorum bağlantısı
Batın Kırat

Aslında mantıklı görünüyor,bu üründe tuş kilitleme mekanizması varmı acaba?

cihaz zaten dijital olarak hızı kademe kadame artırıldığı için her tuşa bastığınızda deviri artırıp o deviri sabitliyor. o yüzden sizin herhangi bir basmanız yada kilitlemeniz gereken bir tuş yok.

Yorum bağlantısı
Mehmet Saat

Bugün aracı mini onarım işi yapan bir yere götürdüm.Sağ tarafta çizik için fiyatlandırma yaptılar.1 gün araç kalacak dediler.Çizik yerini bilmeyenler tarafından anlaşılmaz hale gelir dediler.200 tl de fiyat verdiler.Bu kadar uğraşmaya risk almaya değer mi acaba? Bu tip yerlerde garantili yaptırabilirsiniz.Bana dedikleri cm olarak fiyat veriyorlarmış.

ayhan bey,

gittiğiniz yerde bu çizik giderilebilir mi? içine tırnak giriyor... kapıları boyatmaktan başka çaren yok diyor boyacılar...

10072011026.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Saat

İsterseniz gidip bir gösterin.Benim çizikte tırnak girer cinsten..

ayhan bey,

adres verebilirmisiniz ?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ben buraya bu iş için gitmedim..Ancak araca bakıp yapılabilecekleri fiyatlandırdılar.Adreslerini vereyim..

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Arkadaşlar bu videodan sonra yapmazsam içimde dert olur bu iş :)

Benim çizikler bu kadar değil,rutuja gerek kalmadan hallolur gibime geliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...