İçeriğe Yönlendir

Muayenede Lastik Tarihi Kontrolü


Savaş Değişli

Recommended Posts

Mahmut Yıldız

Diş derinliğini 1,6 mm'ye kadar kabul eden kurum lastik ömrü için en az 8 yıl der. 3 yıl olması imkansız, olursa da kan çıkar. Lastiğin tarihinin nerede yazdığını bilmeyen adam sıfır lastik alıp muayeneye gider de lastikler 4 yıllık çıkarsa ya lastik aldığı adamı vurur ya da muayenede geçirmeyen elemanı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

KM sınırı olamaz 3 yılda biraz kısa olabilir ama hiç olmazsa şu çıkma lastikler değer kaybeder. 4 yıllık lastiği 10 numara diyerek sıfırının 3 de bir parasına satıyorlar.

yine sinekten yağ çıkarırcasına diş derinliği var diye bıraksak 10 yıllık lastik satılacak.

yeni tarihli lastikte diş derinliğine 5 yıl üstü lastik için kavucuk durumuna. zaten yıpranmış ama dişi olan lastik kendini belli ediyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

O zaman öncelikle tarihe bakacaklar.Tarih yeniyse diş derinliği kontrol edilecek.Aslında yapsalar güzel bir uygulama olur.Gerçi ne olur istasyonların kenarında kiralık lastik verenler biraz daha köşeyi dönerler :D Değişen yine hiç bir şey olmaz..

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Tarih olayı yalan olur bana kalırsa.Böyle bir uygulama gelecekse önce sıfır lastik satanlara bir kural gelmesi lazım.Halen daha 2007 üretimi o lastik satan yerler var bunlar ne olacak o zaman.

Yorum bağlantısı
Fikret Karaca

Arkadaşlar selamlar

Bugün bir arkadaş aracını muayeneye götürdüğünü ve aracının diş derinliği ile birlikte lastik üretim tarihinede baktıklarını söyledi.Doğru mudur? Lastik üretim tarihi 3 seneyi geçen araçları muayeneden geçirmiyorlarmış.

Lastikler üretildiği tarihten itibaren eskimeye başlayan parçalardır. Kullanılmamış olsalar bile 5 yıllık ömrü tamamlamış lastik hurda lastiktir. ve güvenlik anlamında ciddi sorun yaratabilecektir. O yüzden lastik alırken tazeliğine dikkat etmeli ve yanağındaki hafta ve yıl olarak belirtilmiş olan üretim tarihi dikkate alınmalıdır. Diş derinliği sizleri yanıltmasın.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...