Abdurrahman Balaban 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Ekli videodaki manifolda bağlı hortum ne işe yarar ve neden sökülünce motor sesi bariz değişiyor ? Bilgisi olanlardan paylaşım bekliyoruz.. Yorum bağlantısı
Enez Güner 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Hortumun diğer ucu nereye bağlı ve sesi çok fazla değiştirio birisi benzinli-birisi dizel motor sesi gibi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Karter havalandırma hortumu bu..Takılı durması makbul olanıdır.Ancak sese bu kadar etki yaptığına ilk kez şahit oldum. 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 8 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 8 Mayıs 2012 Benzinli araçlarda emme manifoldunda mı oluyor karter havalandırma? Bana mantıklı gelmedi!! 1.6 tdci de külbütör kapağında havalandırma var Yorum bağlantısı
Engin Özarı 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Sanki. hortumun çıkık durması , rahatlama avantajı gibi Yorum bağlantısı
Enez Güner 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Carter havalandırma hortumu oldugu bariz belli videoyu tekrar izledimde hava sesi gelio takarken bence hortumu çıkartıp yolda deneyin araç boşa attıgınızda stop etke girişiminde bulunacak mı ve rolenti dalgalanacakmı dikkat edin.. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Arızalı bir motorun videosu, kimbilir neler var daha? 1 Yorum bağlantısı
Abdülkerim Demir 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 işin uzmanları konuşsun abi. ben bişi anlamadım. 1 Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Karterde biriken yağ dumanını tekrar Hava Filtresi yoluyla tekrar yakıp, daha az karbon salınımı işi için üretilmiştir. Çevreyi korumak amacıyla yani sadece.. Araçlalarımızdaki egzosttaki katalizör gibi, aynı mantık. İster sökün ister sökmeyin tavsiyesini ben değil, yüce yaratan verecek ) 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Külbütör havalandırması genelde turbonun emmesine direk gidiyor emme manifolduna gitmiyor direk olarak Külbütör havalandırması değilde EGR olabilirmi diye aklıma geldi ama emin değilim. Karterde biriken yağ dumanını tekrar Hava Filtresi yoluyla tekrar yakıp, daha az karbon salınımı işi için üretilmiştir. Çevreyi korumak amacıyla yani sadece.. Araçlalarımızdaki egzosttaki katalizör gibi, aynı mantık. İster sökün ister sökmeyin tavsiyesini ben değil, yüce yaratan verecek ) Hava filtresi yoluyla derken biraz yanlışlık oldu heralde karter havalandırmasını direk olarak içeri alır hava filtresi ile yakmaz veya ordan geçirmez amaç yağ buharı ve yanmamış HC ( Hidrokarbon ) ları yakmak ve emisyonu azaltmaktır amaç. 1 Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 Külbütör havalandırması genelde turbonun emmesine direk gidiyor emme manifolduna gitmiyor direk olarak Külbütör havalandırması değilde EGR olabilirmi diye aklıma geldi ama emin değilim. Hava filtresi yoluyla derken biraz yanlışlık oldu heralde karter havalandırmasını direk olarak içeri alır hava filtresi ile yakmaz veya ordan geçirmez amaç yağ buharı ve yanmamış HC ( Hidrokarbon ) ları yakmak ve emisyonu azaltmaktır amaç. Aynen söylediğim. Emme manifolduna geri yollanıp tekrar ikincil yanma amaçlıdır. Katalizörlerimiz gibi, tekrar ""2 kere"" yakıp karbonları seyreltme amaçlıdır. Hava fitresine değil tabiki ) Dikkatli arkadaşım kelime hatası buldu, ama mantık ve giriş yeri hortumun zaten belirlidir.. Filtreyi atlar zaten Karter yağı deşarjı.. Yorum bağlantısı
Guest Marcel Balçık 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 Çalışma sistemi hakkında pek bir bilgim yok fakat, o hortumun ses yaratması demek, çok iş görüyor demek tahminimce. Çok iş görmesi demek, gasda fazlaca yanmamış hidrokarbon var demek. Bu da ne demek, benzin hiç efektif kullanılmıyor demek. Çok düz mantık, çalışma sistemi bilinmeden yazılmıştır, ciddiye almayınız. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 Bu hortum artık düzenli çalışmayan motorlar da sökülü olarak durur.Hani eskiden veya günümüzde de var bazı araçların altından sarkan bir hortum görmüşsünüzdür.Bu işte o hortum.Motor bu hortum takılı olmadan daha rahat ve performanslı çalışır.Ancak emisyon oranı ciddi şekilde bozulur.Düzgün çalışan bir sistemde takılı durması gerekir.Ayrıca buradan yağ buharı attığı için çekili durursa etrafı ciddi şekilde kirletir. 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 9 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 9 Mayıs 2012 Ben hala hortum çıkarılınca sesin neden değiştiği sorusuna cevap alamadım,konu başka yerlere gitmiş..?? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 Emme manifoltu ses yapıyordur.. Oluşan basınç sebep oluyordur.. Sesin bu kadar artmasının sebebi de hortumun diğer ucundaki tıkanıklık falan olabilir.. 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 Bu hortum artık düzenli çalışmayan motorlar da sökülü olarak durur.Hani eskiden veya günümüzde de var bazı araçların altından sarkan bir hortum görmüşsünüzdür.Bu işte o hortum.Motor bu hortum takılı olmadan daha rahat ve performanslı çalışır.Ancak emisyon oranı ciddi şekilde bozulur.Düzgün çalışan bir sistemde takılı durması gerekir.Ayrıca buradan yağ buharı attığı için çekili durursa etrafı ciddi şekilde kirletir. Benzini bilmiyorumda TDCI için bu şekilde değil Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 Ses yapan manifolt, manifolttaki şu 9 numaralı parçalardır kanatindeyim.. Ancak 9 numaralar tek satılmıyor... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 Dizel olsun benzinli olsun bu hortumun görevi karterde sıkışan yanmamış gazların tekrar yanma odasına girerek yanmasını sağlamaktır.Emisyon değerlerini düşük tutmak için düşünülmüştür.Motora katkısı yoktur. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 Dizel olsun benzinli olsun bu hortumun görevi karterde sıkışan yanmamış gazların tekrar yanma odasına girerek yanmasını sağlamaktır.Emisyon değerlerini düşük tutmak için düşünülmüştür.Motora katkısı yoktur. Abi yaşadığımızı yazdık. İsteyenle istediği ortamda ve şartlarda deneriz ? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 Abi yaşadığımızı yazdık. İsteyenle istediği ortamda ve şartlarda deneriz ? Yaşadığınız ne onu anlamadım..Hortum çekili iken daha mı kötü oldu... Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 Yaşadığınız ne onu anlamadım..Hortum çekili iken daha mı kötü oldu... hortum çıkmış iken çok büyük oranta performans düşüklüğü yaşadım. Örnek olarak 140ps yapılmış aracım, stok 115 benzinli focusdan fark yedi. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 hortum çıkmış iken çok büyük oranta performans düşüklüğü yaşadım. Örnek olarak 140ps yapılmış aracım, stok 115 benzinli focusdan fark yedi. Sonradan üzerinde oynama yapılmış motorlarda durum nedir bilemem ama şöyle söyleyeyim.Yeni bir araç aldın bu hortumu çıkartırsan motor daha düzgün çalışmaz..Ancak aracın 5-10 yaşına geldi motor yıprandı,hatta rektefiye dönemi yaklaştı diyelim o zaman bu hortum can simidi gibidir.Çıkartılır bazı sorunlar gizlenmiş olur.Özellikle motosiklet kullanıcıları bu hortumu iptal ederler.Ucuna ayrıca bir filtre takıp.Yoksa etraf pislenir. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 Sonradan üzerinde oynama yapılmış motorlarda durum nedir bilemem ama şöyle söyleyeyim.Yeni bir araç aldın bu hortumu çıkartırsan motor daha düzgün çalışmaz..Ancak aracın 5-10 yaşına geldi motor yıprandı,hatta rektefiye dönemi yaklaştı diyelim o zaman bu hortum can simidi gibidir.Çıkartılır bazı sorunlar gizlenmiş olur.Özellikle motosiklet kullanıcıları bu hortumu iptal ederler.Ucuna ayrıca bir filtre takıp.Yoksa etraf pislenir. Olayın oynama ile alakası yok ki zaten mekanik olarak yada sistem olarak bir oynama söz konusu değill. 0km bir tdci in bu hortumunu sökün yine performansı düşer.Ayırca yüklendiğiniz zamanki manifolda giren hava sıcaklığı bu hortum takılı değil iken dahada ısınıyor !! Zaten yukarda da çağlar abinin dediği gibi buradaki motor da bir sıkıntı var bu şekilde olmaması gerekli idi. Şahsen bu hortumu çıkartıp gezmek hatayı hata ile kapamak gibi geliyor bana. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 Sühacığım zaten aynı şeyleri söylüyoruz sıfır km bir motorda bu işlem fayda değil zarar verir.Bu hortumu çıkartma işlemi yıpranmış sorunlu motorlarda fayda sağlar.Arkadaşın video da paylaştığı motorda da bir sorun var ki çıkarttığında daha düzgün çalışıyor.Sorunsuz motorda böyle olmaması lazım.. Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 Mehmet abinin paylastigi resimde ki 9 numarali parcalar videodaki hortum sayesinde calisiyorlar. Bu 9 numaralari parca, tam yuk sirasinda yani gaza sonuna kadar basildigi durumda bir sureligine kapanir ve hava yakit karisimi zenginlestirilir. Bu sekilde ihtiyac halinde yani gaza sonuna kadar basilip hizlanmaya calisilmasi halinde gerekli guc saglanmis olur. Fakat bu parcalar ustun ford muhendisligi ile uretilmis oldugu icin omurleri pekte uzun degil. Benim bu parcalarla ilgili bilgim bu yonde. Benim duratec motorumda da ayni sorun var. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts