İçeriğe Yönlendir

Explorer - İmmobilizer Sorunu


Ayhan Arı

Recommended Posts

Ayhan Arı

lütren biri bana acilen yardım etsin tam 15 gündür aracım sanayide bekliyor aracımda immobileiser arızası oldu çalışmadı yksek gerilim hattı mı nedir altına parketmisim aracım kumandasını güya anlayan brine verdik program attı çalıştı ama sonra tekrar yaptı. Şu anda çalışmıyor ben bu immoyu iptal etmek istiyorum aracım adamların dükkanında ve 2 haftadır durumu çözemiyoruz yardım ederseniz sevinirim. Bu arada elazığda yaşıyorum arcım 97 model 4000cc xlt explorer

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
:( kurcalanması çok kötü olmuş, program atma tutma vs. olayı da yoktur baştan söyleyeyim. Beyinden çıkan ateşleme ve marş tesisatı bulunacak, benzin deposu sökülecek, içindeki pompa çalışma önleyici devre bulunacak, bagaj içindeki sol kaplama sökülecek, soldaki immo beynindeki tesisat açığa çıakrtılacak, kablo takibi zordur zira, hepsi siyah renklidir (güvenlik amaçlı) tüm bunlar harmanlanacak, aksesuar alarmı ile adaptee dilecek (kapı kilitleri dahil) ucuz bir işçilik ile yapılamaz, baştan iyi bir yer bulun.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

+1

Mondeo'daki tecrübem ile yazıyorum.İmmo kapsulü anahtarlıkta o kapsül ile sizin araçta kontak çevresinde olmalı alıcı parça arasında iletişim zor olabilir.Bu kapsülü çıkarıp yanlız anahtardaki konumunu işaretleyin önemli.Çok dikkat edilmeli cam parçadır.Kontak çevresindeki parçanın dış plastiğine bant ile bantlayın o şekilde deneyin.İptalinden daha kolay işlem olur ama dediğim hatası varsa tabiki.Kontak çevresindeki parça bozuk ise o başka sorun.Forum anlaşmalı anahtarcımız var sanırım immo tamiride yapıyordu arayın konuşun.Kesinlikle yardımcı olacaktır.Artık kesinlikle elletmeyin.

http://www.fordclubt...a-ycel-anahtar/

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Explorerda anahtar boş, işi yapan uzaktan kumandanın yolladığı sinyal, kapıları aç deyince belli bir süre içinde marşa basılmaz ise tekrar kapı kapa aç yapılıyor, farklı bir mantık, petrol buharında marine edilmiş beyin mantığı

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Değişikmiş.Mantıgı güzel.

Aklıma geldi egr sinyal ile çalışıyorsa kumandanın piline illaki bakılmıştır.Yinede pil kontrol edilsin derim.Sinyali bozuk yollayabilir. :unsure2:

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Arı

pilleri de değiştik ama fayda etmedi araç elazığda olduğu için burada o tarz esnaf yok çağlar bey anlattığını uzun ve zor bir uygulama ancak bu immoyu iptal etmenin bir yolu yokmu yani tamamen söksek istanbulda falan yapan yer var mı yada daha kolay bir tarifle desem buradakiler nasıl yapar malatyada birusta var konstum ben iptal ederim dedi çok aracı iptal etmis ama explorer denememis simdi kafam karstı bu arada oktay bey siz en son ne diyorsunuz mantık aynı mı mondeoyla

Yorum bağlantısı
Ayhan Arı

Oktay Bey pili de denedik sorun ondan değil Çağlar hocamın de dediği gibi anahtarlıkta bütün mesele ama program atılmaması kafamı karştırdı demekki yapan usta işi bilmiyor bana program attım dedi. Sizin anahtarcıyı yarın arayacagım insallah bir çözüm bulur Çağlar bey immoyu arka kaplama içimden çıkardık ama tarifiniz çok karışık burada onu yapacak kişi yok Malatya'da bir usta var yaparım dedi ama çok aracın immosunu iptal etmiş ama explorer denememiş şimdi bunu tamamen iptal etmenin bir yolu yokmu tamir istemiyorum bir yerde gezginler com da okudum biri iptal etmiş çok rahatım diyor ama forum eski msj attım cevap alamadım.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

İmmo iptali Ecu değişmeden yada ecu içindeki yazılıma müdahale etmeden çok zor.İptal edilebilir ama bunu yapmayın muhakkak onarımına gidin.

Anladıgım kadarıyla kumanda sayısal kod yolluyor ve immo alıcısı bunu alıp araç çalıştırılana kadar güvenlik iptali yapıp sonra aktif ediyor.Bunu iptal etmeniz sizin için iyi olmaz derim.Şuda olabilir tahmin sadece anahtar kodlama hatası oluştu ise yine immo hata verebilir diye düşünüyorum.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Arı

umarım bir anlayan çıkar da kurtulurum.Oktay Bey aslında ilk arıza da pil değiştik sonra denedik çalıştı 2 gün sorun çıkmadı sonra tekrar yaptı dediğim gibi anlarım diyen birine baktırdık, sonra tekrar çalıştı bir gün sonra gene gitti ve artık çalışmıyor. aslında son kez çalıştıktan sonra immo beynine baklı o anahtarcı program falanattım dedi bu kez de aracın marşı basıyor araç çalışmıyordu en son dün denedik artık marş da basmıyor. bir usta bisey denedi 2000 alt ı modellerde beş kez anahtarı çevirip kapattı sonra çıkarıp on saniye sonra tekrar kilitlemek istedi falan öyle bir yöntem varmış ama elllenmiş diye olmuyr dedi ben de tam anlamadım ya. neyse umarım buradan bir anlayan çıkar yoksa sinirimden benzin döküp yakacam inanın...

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Evet sok tak tarzı birşeyler vardı da benim de aklıma gelmedi şuan. Çağlar abim forumda biryerlerde yazmıştı

Yorum bağlantısı

Bende hatırlıyorum bi kaç satırlık çok degerli bilgiler vardı.

Bence sakin olun ve Ankara'daki anlaşmalı kilitciyi kesinlikle arayın talimatlarını izleyin.Bu iş sakinlik ile çözülebilecek bir iş.Başka insanların hatasını araçtan çıkarmak sizin en büyük hatanız olur.

Çağlar ustam ne der ama ben sadece varsayım üzerine yazıyoru. Akü söküldümü?Zaten bir çok işlem yapılmış ve benim düşüncem hata zinciri ile araç kendini korumaya almış.Bazen akü sökülüp araçtaki bazı pogramsal veriler sıfırlanınca bazı hatalar giderilebiliyor.Bu işlemi kendiniz yapın Akü eksi isterseniz artı kutup başınıda beraber sökün ve en az 1 saat falan garanti olsun diye bekleyin.Yada daha fazla sonra takın. :good1:

Yorum bağlantısı
Ayhan Arı

aküyü de söktük bekledik ama çözüm olmadı. Ankara'yı aramış kardeşim konuşmuşlar başka bir yere yönlendirmiş o da keşke kurcalanmasaydı demiş. Araç burada olmadan bişey yapamayız demiş ama dediğim gibi başka bir forum sitesinde bir bayan iptal etmişti gayet de rahatım diyordu. gene de haklısınız beklemek de fayda var belki bir çözüm bulan çıkar inşallah ama inanın araçtan çok soğudum basit bir sistem nelere mal oluyor anlamadım bir türlü.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bence, hatalı müdahele ile iş iyice karışmış, marş basıyor ama çalışmıyor demişsiniz, immo marşı da engeller, belki de (kronik) sadece motor alt tarafındaki kam mili okuyucu sensörün soketinde geçirmezlik vardı ama immo da yoğunlaştılar.

Bu arabaların en sık rastlanan sorunu bu sokettir, çamurlanır , marş basar araba çalışmaz.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Bilmeyene elletmek hiç iyi değil. Ben de ara şanzıman zamanımda yaşamıştım çünkü :(

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bilmeyene elletmek hiç iyi değil. Ben de ara şanzıman zamanımda yaşamıştım çünkü :(

2 şanzıman 1 adet yapanı bile gördüm ben

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

İmkanlar olsa vites kollu transfer kutularından takacağım da neeerdeee Türkiyede :( Yanyan yapmak için :p

Yorum bağlantısı
Ayhan Arı

marş basma olayı dudu çağlar usta şimdi gene marş basmıyor göğüsteki kırmızı lamba direkt yanıyor. Benim yandığımı bu aracın bu kadar basit bir sorundan haftalardır yatması yazık immo kutusu sökülü su anda istanbula yollansa araç olmadan sorun çözülemezmi acaba

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sökülü immo beynine kimse birşey yapamaz benden söylemesi. Aracın üstünde çalışmalı usta, komplesine müdahele edilecek

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Tavsiyen buradaki usta ile konuşun ne yapın edin yol masrafı falan ne ise oraya gelsin yada aracı yükleyin getirin halledin üzülüyorum bu çaresizlige.Bir daha bilmeyen ellere degdirtmeyin. :good1:

Yorum bağlantısı
Ayhan Arı

çaresi yok o zaman o sekilde satmayı deneyecegiz bıktırdı yani lanet olsun.kıytırıktan bir arabaymıs cidden buradan sesleniyorum bu araçtan uzak durun sakın ha sakın ben 2 tonluk aracı nasıl yüklerim nereye götürürüm neyse demekki çözümü yok hayatımda böyle birsey görmedim ne ise çattık ya.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ferrarinin beynini de söksek, aynısı olacaktır ama? bu hali ile inanılmaz zarar ederrsiniz?

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Valla o kıytırık dediğiniz arabalardan biriyle arızalı şanzımanıyla 2000 km. yol yapmışlığım var. Hiç de kıytırık değildi :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...